Example: biology

(2) SAYILI TABLO - gib.gov.tr

(2) SAYILI TABLO Damga vergisinden istisna edilen ka tlar: I. Resmi i lerle ilgili ka tlar: A) Resmi daireler aras nda kullan lan ka tlar: daireler aras ndaki i lemleri kaps yan her t rl ka tlarla bu dairelerin sorular zerine ki iler taraf ndan yaz lan cevaplar ve ekleri. 2. Ki ilerin i lemleri ile ilgili olarak resmi dairelerce g r lecek l zum zerine yaz lacak erhler veya kar lacak suret, zet ve terc meler. 3. Se imlerin Temel H k mleri ve Se men K t kleri hakk ndaki Kanunun uygulanmas nda yap lacak m racaatlara ait her t rl ka tlarla kurullarca verilecek kararlar. 4. T rkiye atom enerjisi program n n uygulanmas i in l zumlu her t rl e yan n ithali s ras nda d zenlenen ka tlar.

C) Kişilerden resmi dairelere verilen kağıtlar: 1. Hükümetçe akdolunan avans ve istikraz mukavelenameleri, Hazine Bonoları, Yatırımlar Finansman Fonu Teşkil

Tags:

  Sayili, Tablo, Sayili tablo gib

Information

Domain:

Source:

Link to this page:

Please notify us if you found a problem with this document:

Other abuse

Transcription of (2) SAYILI TABLO - gib.gov.tr

1 (2) SAYILI TABLO Damga vergisinden istisna edilen ka tlar: I. Resmi i lerle ilgili ka tlar: A) Resmi daireler aras nda kullan lan ka tlar: daireler aras ndaki i lemleri kaps yan her t rl ka tlarla bu dairelerin sorular zerine ki iler taraf ndan yaz lan cevaplar ve ekleri. 2. Ki ilerin i lemleri ile ilgili olarak resmi dairelerce g r lecek l zum zerine yaz lacak erhler veya kar lacak suret, zet ve terc meler. 3. Se imlerin Temel H k mleri ve Se men K t kleri hakk ndaki Kanunun uygulanmas nda yap lacak m racaatlara ait her t rl ka tlarla kurullarca verilecek kararlar. 4. T rkiye atom enerjisi program n n uygulanmas i in l zumlu her t rl e yan n ithali s ras nda d zenlenen ka tlar.

2 5. Yabanc el ilik ve konsolosluklar n m h r veya imzas n ihtiva eden resmi ka tlarla yabanc el ilik ve konsolosluklarda d zenlenen ve fakat el ilik ve konsolosluklar d nda kullan lm yan ka tlar. (Bu f kradaki istisna m tekabiliyet artiyledir.) 6. Bu kanunun y r rl e girdi i tarihten nce yap lm imtiyaz s zle meleri ve andla malarla damga resminden, bu tarihten sonra yap lacak imtiyaz s zle meleri ve andla malarla da damga vergisinden istisna edilmi olan ka tlar. 7. T rkiye Cumhuriyeti H k meti ile Amerika Birle ik Devletleri aras nda aktedilen anla malar geregince ithal olunacak zirai ve g dai maddelerin ithaliyle ilgili ka tlar. 8. Basmayaz ve Resimleri Derleme Kanunu gere ince derlenen eserler i in ilgili dairelerce verilecek makbuzlar.

3 9. Resmi daireler lehine yap lan istimlaklerde d zenlenen ka tlar. B) Resmi dairelerden ki ilere verilen ka tlar: 1. Resmi dairelerin ia e ihtiya lar i in sat nal nacak ayniyat n, bedelleri 100 Yeni T rk Liras na (100 Yeni T rk Liras dahil) kadar olanlar n n, ayniyat tesell m makbuzlar .(1) 2. cra dairelerinin, al nan har ve masraf n m fredat n g stermek zere, ilgililere verdikleri makbuzlar. 3. Vergi, resim ve harclarla sair bilc mle gelirlere ve kamu yarar na m taallik olarak resmi dairelerden ki ilere tebli olunan kararlar, Say tay ilam ve kararlar ve vergi karneleri. 4. K y ihtiyar heyetlerince verilecek mazbatalar. 5. cra ve flas Kanununa g re icra dairelerince istiyen alacakl lara takip talebinde bulunduklar na ve tevdi ettikleri belgelere ve verdikleri masraflara dair verilen makbuzlar.

4 6. Noter Kanununa g re noterlerin ald klar her nevi harc ve cretin m fredat n g stermek zere ilgililere verdikleri makbuzlar. 7. Resmi dairelerin kumpanya ve acentalara g nderecekleri ordinolar. (1) 30/12/2004 tarihli ve 5281 say l Kanunun 8 inci maddesiyle bu f krada yer alan 10 liraya (10 lira dahil) ibaresi, 100 Yeni T rk Liras na (100 Yeni T rk Liras dahil) eklinde de i tirilmi ve metne i lenmi tir. C) Ki ilerden resmi dairelere verilen ka tlar: 1. H k met e akdolunan avans ve istikraz mukavelenameleri, Hazine Bonolar , Yat r mlar Finansman Fonu Te kil ve Tasarruf Bonolar hrac hakk ndaki Kanun gere ince kar lan tasarruf bonolar ve tedav le kar lacak H k met ve T rkiye Emlak Kredi Bankas istikrazlar na ait ge ici veya kati tahvillerle bunlar n bedel, faiz ve ikramiyelerinin denmesine ve bu husustaki di er muamelelere ili kin ka tlar.

5 2. Yabanc memleketlerde d zenlenen ve do rudan do ruya resmi daireler ad ve hesab na g nderilen her t rl ka tlarla do rudan do ruya yabanc memleketlerden m bayaa olunarak resmi dairelere g nderilen mallar n ihale kararlar ile tesell m makbuzlar . 3. Ankara'da in a edilecek sefarethane ve konsoloshaneler i in yabanc memleketlerden getirilecek in aat malzemesinin ithali ile ilgili ka tlar. 4. Kadastro ve Tapu Tahriri Kanunu gere ince kadastro mahkemeleri ile kadastro tahrir komisyonlar na verilen beyannameler. 5. Resmi dairelere emaneten b rak lan para, hisse senedi, tahvil ve e yan n ret ve iadesinde verilen makbuz ve ibra senetleri. 6. Otel, pansiyon, ticarethane ve sair umumi m esseselerde oturan ve al anlar n h viyet varakas vermeleri mecburiyetine dair Kanun ile Yabanc lar n T rkiye'de kamet ve Seyahatleri hakk ndaki Kanun h k mleri gere ince zab ta amirlerine verilecek beyannameler.

6 7. Emekli, dul ve yetim maa ve ikramiyeleri tahsisine ve al nd na dair her t rl ka tlar. 8. Hizmet s releri emekli ve yetim ayl ba lanmas na elveri li olm yanlarla yetimlerine bir defaya mahsus olmak zere verilen paralar n denmesine ait ka tlar. 9. T rkiye'ye giren ve kan yolculardan T rk Paras n n K ymetini Koruma hakk ndaki Kanun gere ince g mr klerce al nacak beyannameler. 10. Bir ehir i inde g rev dolay siyle sarf olunan tramvay, vapur, tren ve otob s gibi ta t cretlerine m nhas r olmak zere memur ve m stahdemler taraf ndan verilen beyannameler. 11. Ki iler taraf ndan hari te d zenlenerek imza ve tarihlerin tasdik veyahut suret ve terc melerinin verilmesi i in noterlere getirilen ka tlar n noter dairelerinde kar larak saklanacak rnekleri.

7 (1) 12. Evlenme i lerinde kullan lan ka tlar. 13. Umumi hayata m essir afetler dolay siyle al nacak tedbirlerle yap lacak yard mlara dair kanundan faydalanacak ki iler taraf ndan verilecek taahh tname, beyanname ve aktedilecek mukaveleler, yabanc memleketlerden mar ve skan Bakanl nca ithal olunacak her t rl alet, edevat ve malzemenin ithalinde d zenlenen ka tlar, ba ve yard m makbuzlar . 14. (Ek: 27/3/1969 - 1137/86 md.) stiklal Madalyas verilmi bulunanlara vatani hizmet tertibinden ba lanan eref ayl klar n n denmesine ait her t rl ka tlar. 15. (Ek: 21/1/1982 - 2590/1 md.) Sosyal ve K lt rel bak mdan yurdumuzu tan tmak zere ilgili Bakanl n izni ile yar malara kat lacak, sergilenecek, g sterilecek veya benzeri nedenlerle ge ici olarak yurt d na kar lacak TABLO , pul, film, seramik ve bu mahiyetteki sanat eserleri ve sair e ya ile ilgili olarak kambiyo mercilerine verilecek beyanname ve taahh tnameler.

8 16. (Ek: 4/12/1985 - 3239/98 md.) 6183 say l Amme Alacaklar n n Tahsil Usul Hakk nda Kanunun 11 inci maddesi gere ince noterde d zenlenen ansi kefaletle ilgili ka tlar. 17. (Ek: 30/7/2003-4962/12 md.) G mr k kap lar ndan bir gece konaklamay kapsayan s rede giri - k yapan ta tlarla ilgili olarak al nan Ta t Giri - k Formu eki taahh tnameler. 18. (Ek: 30/12/2004-5281/8 md.) ift iler taraf ndan zira faaliyetleri ile ilgili olarak resmi dairelere verilen taahh tnameler. 19. (Ek: 4/6/2008-5766/10 md.) Yurt d nda hayat n kaybeden ki ilerin cenazesinin T rkiye'ye giri i s ras nda d zenlenerek g mr k idaresine verilen k tlar. (1) 4/6/2008 tarihli ve 5766 say l Kanunun 10 uncu maddesiyle; bu f krada yer alan "saklanacak n shalar " ibaresi " kar larak saklanacak rnekleri" eklinde de i tirilmi ve metne i lenmi tir.

9 II - renciler ve askerlerle ilgili ka tlar: 1. (De i ik: 26/10/1988 - 3482/8 md.) rakl k ve Meslek E itimi Kanunu kapsam ndaki rakl k s zle meleri ile renim kredisi ve burs almak, renci yurduna girmek ve renim, staj, ihtisas ve benzeri gayelerle encilerle velileri taraf ndan okul ve yurt idarelerine veya ilgili kurulu lara verilen taahh tnameler ve bunlarla ilgili kefaletnameler. 2. renciler ve velileri taraf ndan okul idarelerine verilen beyannameler ile okul idareleriyle renciler veya velileri aras nda d zenlenen k tlar. (1) 3. Resmi ve zel her t rl okullarda renciler taraf ndan kurulan istihsal ve istihlak kooperatiflerine ait ve damga vergisi bunlar taraf ndan denmesi gereken ka tlar.

10 4. Erlerle, ihtiya lar Devlet taraf ndan deruhde ve temin olunan onba ve avu lar n a a da g sterilen ka tlar ; a) Askerli e giden veya terhis edilenlerin askeri i ve maa lar na ve l m dolay siyle dul ve yetimlerine maa ba lanmas na ait her t rl ka tlar. b) Askerlikte bulunanlar n gerek askerlik, gerek zel i leri i in verecekleri beyannameler. c) Askerler taraf ndan veya askerler i in verilen paralar kar l nda postaneler veya bankalarca d zenlenen ka tlar. 5. Asker Ailelerinden Muhta Olanlara Yard m Kanununun uygulanmas ile ilgili i lemler dolay siyle d zenlenen ka tlar. 6. (Ek: 15/7/2016-6728/29 md.) Resm dairelerce yurt d na g nderilen ki iler ad na yurt d nda bulunan e itim- retim ve sa l k kurumlar na yap lan demelere ili kin d zenlenen k tlar.


Related search queries