Example: marketing

2008/2 SAYILI TASARIM DESTEĞİ HAKKINDA …

1 2008/2 SAYILI TASARIM DESTE HAKKINDA TEBL E L K N UYGULAMA usul VE esaslari NA A T GENELGEDE YAPILAN DE KL KLERE L K N KAR ILA TIRMA TABLOSU ESK MADDE YEN MADDE GEREK E MADDE 3 (1) 2008/2 say l Tebli in 3 nc maddesinde yap lan tan mlara ilave olarak i bu Genelgede ge en; .. ifade eder. MADDE 3 (1) 2008/2 say l Tebli in 3 nc maddesinde yap lan tan mlara ilave olarak i bu Genelgede ge en; .. G zlemci: Bakanl k taraf ndan yurt d ndaki fuarlarda denetleme ve de erlendirme g revini yerine getirmek zere g revlendirilen personeli, Kay tl elektronik posta (KEP): 29/01/2013 tarih ve 28533 say l Resmi Gazete de yay mlanarak y r rl e giren Elektronik Tebligat Y netmeli i h k mleri uyar nca; elektronik iletilerin, g nderimi ve teslimat da d hil olmak zere kullan m na ili kin olarak hukuk delil sa layan, elektronik postan n nitelikli eklini ifade eder.

1 2008/2 sayili tasarim desteĞİ hakkinda teblİĞe İlİŞkİn uygulama usul ve esaslari’na aİt genelgede yapilan deĞİŞİklİklere İlİŞkİn karŞilaŞtirma tablosu

Tags:

  Usul, Esaslari, Usul ve esaslari

Information

Domain:

Source:

Link to this page:

Please notify us if you found a problem with this document:

Other abuse

Transcription of 2008/2 SAYILI TASARIM DESTEĞİ HAKKINDA …

1 1 2008/2 SAYILI TASARIM DESTE HAKKINDA TEBL E L K N UYGULAMA usul VE esaslari NA A T GENELGEDE YAPILAN DE KL KLERE L K N KAR ILA TIRMA TABLOSU ESK MADDE YEN MADDE GEREK E MADDE 3 (1) 2008/2 say l Tebli in 3 nc maddesinde yap lan tan mlara ilave olarak i bu Genelgede ge en; .. ifade eder. MADDE 3 (1) 2008/2 say l Tebli in 3 nc maddesinde yap lan tan mlara ilave olarak i bu Genelgede ge en; .. G zlemci: Bakanl k taraf ndan yurt d ndaki fuarlarda denetleme ve de erlendirme g revini yerine getirmek zere g revlendirilen personeli, Kay tl elektronik posta (KEP): 29/01/2013 tarih ve 28533 say l Resmi Gazete de yay mlanarak y r rl e giren Elektronik Tebligat Y netmeli i h k mleri uyar nca; elektronik iletilerin, g nderimi ve teslimat da d hil olmak zere kullan m na ili kin olarak hukuk delil sa layan, elektronik postan n nitelikli eklini ifade eder.

2 Bu Genelgenin m teakip maddelerinde yap lan de i ikliklere esas te kil etmek zere g zlemci ve kay tl elektronik posta tan mlar mevzuata ilave edilmi tir. MADDE 4 (1) Tebli in 4 nc ve 5 inci maddelerinde d zenlenen destek unsurlar ndan yararlanmak i in; tasar mc irketleri ve tasar m MADDE 4 (1) Tebli in 4 nc ve 5 inci maddelerinde d zenlenen destek unsurlar ndan yararlanmak i in; tasar mc irketleri ve tasar m 2 ofislerinin T rkiye hracat lar Meclisi (T M) Genel Sekreterli i (TURQUALITY Sekretaryas ) ne m racaat etmeleri gerekir. S z konusu belgeler T M Genel Sekreterli i taraf ndan Bakanl a intikal ettirilir. (2) Tasar mc irketlerinin Tebli in 4 nc , tasar m ofislerinin Tebli in 5 inci maddesinde d zenlenen destek unsurlar ndan yararland r labilmesi i in tasar mc n n irket orta olmas gerekir.

3 Ofislerinin T rkiye hracat lar Meclisi (T M) Genel Sekreterli i (TURQUALITY Sekretaryas ) ne m racaat etmeleri gerekir. Ba vuru formu ve eki belgeler T M Genel Sekreterli i taraf ndan Bakanl a intikal ettirilir. (2) Tasar mc irketlerinin Tebli in 4 nc , tasar m ofislerinin Tebli in 5 inci maddesinde d zenlenen destek unsurlar ndan yararland r labilmesi i in tasar mc n n irket orta olmas gerekir. Tasar mc taraf ndan ye olunan ilgili mesleki rg t n Bakanl ktan n onay alm olmas gerekir.. (4) Destek kapsam na al nan tasar mc irketi ve/veya tasar m ofisi, deste e konu faaliyet ile deme belgesi tarihinin destek s resi i erisinde olmas halinde desteklerden yararland r l r. Tebli kapsam nda tasar mc olarak de erlendirilecek tasar mc lar n yesi olduklar mesleki rg tlerin ta mas gereken kriterlerin Bakanl m zca belirlenerek her bir rg te onay vermesinin deste in hakkaniyetli da t lmas na katk sa layaca ng r lmektedir.

4 Uygulamada ortaya kan bo lu un giderilmesini teminen maddeye d rd nc f kra eklenmi ve tasar mc irketi ile tasar m ofislerinin yaln zca destek kapsam na al nd klar tarihten sonra ger ekle tirecekleri faaliyetler ve harcamalar n destek kapsam nda de erlendirilece i ifade edilmi tir. MADDE 5 - (1) Tebli in 6 nc maddesinde d zenlenen destek unsurlar ndan yararlanmak i in; birli i kurulu lar n n, projelerinde tasar m yar malar n n d zenlenmesine ili kin faaliyetlerin de yer almas halinde, ba vurular n her y l n Ekim ay sonuna kadar Bakanl a iletmi olmalar gerekir. Bakanl k Ek 8 de belirtilen hususlar da dikkate alarak b t n ba vurularla ilgili yapaca de erlendirme neticesinde bir sonraki takvim y l na ili kin desteklenecek tasar m yar malar n belirler. MADDE 5 - (1) Tebli in 6 nc maddesinde d zenlenen destek unsurlar ndan yararlanmak i in; birli i kurulu lar n n, projelerinde tasar m yar malar n n d zenlenmesine ili kin faaliyetlerin de yer almas halinde, ba vurular n her y l n Aral k ay sonuna kadar Bakanl a iletmi olmalar gerekir.

5 Bakanl k Ek 8 de belirtilen hususlar da dikkate alarak b t n ba vurularla ilgili yapaca de erlendirme neticesinde bir sonraki takvim y l na ili kin desteklenecek tasar m yar malar n belirler. birli i kurulu lar n n, Tebli in 6 nc maddesi uyar nca tasar m yar mas destek ba vurusunda bulunduklar esnada yar ma artnamelerinin yetkinli inin art r labilmesini teminen ba vuru s resi Aral k ay sonuna kadar uzat lm t r. 3 (2) zel ve zorunlu hallerde, bu maddenin birinci f kra h k mlerine tabi olmaks z n ba vuruda bulunan i birli i kurulu lar n n projelerini destek kapsam na almaya Bakanl k ( hracat Genel M d rl ) yetkilidir. (3) Tasar m yar malar na ili kin, i birli i kurulu lar taraf ndan yap lacak reklam, tan t m ve bas n duyurular gibi her t rl yaz l , g rsel ileti im materyallerinde ve organizasyonlar nda Bakanl k ve Turkey: Discover the Potential logolar na yer verilmesi ve organizasyondan en az 15 (on be ) g n nce Bakanl a bilgi verilmesi zorunludur.

6 MADDE 7 (1) Tebli in 6/A maddesinde d zenlenen destek unsurlar ndan yararlanmak zere proje ba vuru formu ve eki belgelerle, Bakanl a ba vuruda bulunan irketler i in Bakanl k a yap lacak n inceleme esnas nda irketlerin; a) Mevcut tasar m yetkinli i ve geli tirme potansiyeli, b) st y netimin projeyi sahiplenme d zeyi, c) Proje ekibinin niteli i alanlar ndaki yetkinlikleri tespit edilir.. MADDE 7 (1) Tebli in 6/A maddesinde d zenlenen destek unsurlar ndan yararlanmak zere proje ba vuru formu ve eki belgelerle, Bakanl a ba vuruda bulunan irketler i in Bakanl k a yap lacak n inceleme esnas nda irketlerin; a) Mevcut tasar m yetkinli i ve geli tirme potansiyeli, b) st y netimin projeyi sahiplenme d zeyi, c) Proje ekibinin niteli i alanlar ndaki yetkinlikleri ile ) Proje b t esinin firma mali yap s na uygunlu u, d) Projenin tasar m ve r n geli tirmeyle do rudan ilgili olup olmad hususlar tespit edilir.

7 Uygulamada n inceleme a amas nda h lihaz rda g z n nde bulundurulan kriterler mevzuata ge irilmi tir. 4 .. Tan t m Faaliyetlerinin Desteklenmesi MADDE 8 (1) Ek 9 da say lan tan t m faaliyetleri desteklenir. Bu kapsamda ger ekle tirilen konaklama giderleri desteklenmez. Sadece konferans, kongre, panel ve seminer kat l m amac yla yap lan ula m giderleri ekonomi s n f u ak, tren, gemi ve otob s bileti cretleri ile s n rl olmak kayd yla desteklenir. (2) Prod ksiyon harcamalar na ili kin d zenlenen s zle mede, prod ksiyona konu tan t m n hangi lkelerde kullan laca n n belirtilmesi gerekmektedir. Prod ksiyona konu tan t m n T rkiye de de kullan lmas durumunda prod ksiyon giderlerine y nelik destek hesaplamas harcaman n %50 si zerinden yap l r.

8 (3) Tan t m malzemelerinin nakliye bedelleri sadece fuar kat l m ve defile d zenlenmesi i in desteklenir. (4) Destek kapsam ndaki tasar mc irketi/tasar m ofisi ile ili kili ki i olarak de erlendirilmeyen bayi/temsilci taraf ndan ger ekle tirilen tan t m faaliyet ve harcamalar ; destek kapsam ndaki tasar mc irketi/tasar m ofisine fatura edilmek ve nc irketle bayi/temsilci aras ndaki s zle me, fatura ve deme belgesinin ibraz edilmesi durumunda desteklenebilir. Tan t m Faaliyetleri ve Yurtd Fuar Kat l mlar n n Desteklenmesi MADDE 8 (1) Ek 9 da say lan tan t m faaliyetleri desteklenir. Bu er evede; (a) Tan t m faaliyetleri kapsam nda, Konaklama giderleri, Tan t m malzemelerinin nakliye bedelleri, T rk e yap lan tan t m harcamalar , Yurti ine y nelik tan t m harcamalar , Yurtd nda T rk e yay n yapan yay n organlar nda yay nlanan tan t m harcamalar desteklenmez.

9 (b) Konferans, kongre, panel ve seminer kat l m amac yla yap lan ula m giderleri ekonomi s n f u ak, tren, gemi ve otob s bileti cretleri ile s n rl olmak kayd yla desteklenir. (c) Prod ksiyon harcamalar na ili kin d zenlenen s zle mede prod ksiyona konu tan t m n hangi lkelerde kullan laca n n belirtilmesi gerekir. Prod ksiyon giderleri, kataloglar n yurtd edildi inin ispatland veya tan t m filminin yurtd nda Tan t m faaliyetleri kapsam nda de erlendirilmeyen harcama t rleri listelenmi ve lafz de i iklikler yap lm t r. Bununla birlikte, konferans, kongre, panel ve seminer kat l m amac yla yap lan ula m giderlerinin desteklenmesi hususu Genelge Ek 9 a ta nm t r. 5 (5) Yurt i inden temin edilen tan t m malzemelerinin hedef pazarlara bedelsiz olarak g nderildi inin g mr k beyannameleri (bedelsiz veya iz bedeli zerinden d zenlenmelidir), miktar baz nda detayl olarak d zenlenmi kurye, kargo faturalar vb.

10 Belgeler ile tevsik edilmesi gerekmektedir. S z konusu malzemelerin, firman n organik ba bulunan yurtd irketine g nderilmesi halinde g mr k beyannamesinin bedelsiz d zenlenme art aranmaz. (6) T rk e ve/veya yurti ine y nelik yap lan tan t m desteklenmez. (7) Tan t m faaliyetlerine ili kin giderlerin desteklenebilmesini teminen, faaliyetin ger ekle ti i yerdeki Ticaret M avirli i/Ata eli i taraf ndan yerinde incelenerek Ek 4 de yer alan ilgili form doldurulur ve ilgili BGS ye g nderilir. Fuar kat l m t r ndeki tan t m faaliyetleri Bakanl k a g revlendirilen G zlemci taraf ndan yerinde incelenerek, Ek 4 de yer alan ilgili form doldurulur ve ilgili BGS ye g nderilir. yay nland n n tevsik edildi i durumda desteklenir. Prod ksiyona konu tan t m n T rkiye de de kullan lmas durumunda prod ksiyon giderlerine y nelik destek hesaplamas harcaman n %50 si zerinden yap l r.


Related search queries