Example: bankruptcy

2013 Unvan Değişikliği Sınavı - tarim.gov.tr

GIDA, tarim ve HAYVANCILIK BAKANLI I Personel Genel M d rl 2013 Unvan De i ikli i S nav Tekniker (El Basmac l ) Ders Notu Uyar : Bu dok man e itli kaynaklardan faydalan larak olu turulmu bir derlemedir. Hi bir suretle zg n bir kitap zelli i ta mamaktad r. Sadece ilgili konularda bilgi edinme ama l olarak kullan lmas i in bu dok man olu turulmu tur. Kesinlikle ba ka al malarda dipnot olarak g sterilemez. 1. B L M G REV ALANLARI VE ATAMA YAPILACAK G REV N N TEL NE L K N KONULAR (T M DERS NOTLARINDA ORTAK OLAN KISIM) GIDA, tarim ve HAYVANCILIK BAKANLI ININ MERKEZ TE K LAT VE G REVLER G revlerG da, Tar m ve Hayvanc l k Bakanl n n g revi; bitkisel ve hayvansal retim ile su r nleri retiminin geli tirilmesi, tar m sekt r n n geli tirilmesine ve tar m politikalar n n olu turulmas na y nelik ara t rmalar yap lmas , g da retimi, g venli i ve g venirli i, k rsal kalk nma, toprak, su kaynaklar ve biyo e itlili in korunmas

GIDA, TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞININ MERKEZ TEŞKİLAT VE GÖREVLERİ Görevler Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının görevi; bitkisel ve

Tags:

  Imart, Agid, Tarim ve

Information

Domain:

Source:

Link to this page:

Please notify us if you found a problem with this document:

Other abuse

Transcription of 2013 Unvan Değişikliği Sınavı - tarim.gov.tr

1 GIDA, tarim ve HAYVANCILIK BAKANLI I Personel Genel M d rl 2013 Unvan De i ikli i S nav Tekniker (El Basmac l ) Ders Notu Uyar : Bu dok man e itli kaynaklardan faydalan larak olu turulmu bir derlemedir. Hi bir suretle zg n bir kitap zelli i ta mamaktad r. Sadece ilgili konularda bilgi edinme ama l olarak kullan lmas i in bu dok man olu turulmu tur. Kesinlikle ba ka al malarda dipnot olarak g sterilemez. 1. B L M G REV ALANLARI VE ATAMA YAPILACAK G REV N N TEL NE L K N KONULAR (T M DERS NOTLARINDA ORTAK OLAN KISIM) GIDA, tarim ve HAYVANCILIK BAKANLI ININ MERKEZ TE K LAT VE G REVLER G revlerG da, Tar m ve Hayvanc l k Bakanl n n g revi.

2 Bitkisel ve hayvansal retim ile su r nleri retiminin geli tirilmesi, tar m sekt r n n geli tirilmesine ve tar m politikalar n n olu turulmas na y nelik ara t rmalar yap lmas , g da retimi, g venli i ve g venirli i, k rsal kalk nma, toprak, su kaynaklar ve biyo e itlili in korunmas , verimli kullan lmas n n sa lanmas , ift inin rg tlenmesi ve bilin lendirilmesi, tar msal desteklemelerin etkin bir ekilde y netilmesi, tar msal piyasalar n d zenlenmesi gibi ana faaliyet konular n n ger ekle tirilmesine y nelik al malar yapmak; g da, tar m ve hayvanc l a y nelik genel politikalar belirlemek, uygulanmas n izlemek ve k Te kilat Te kilatBakanl k, merkez, ta ra ve yurt d te kilat ndan olu n en st amiri olan Bakan, Bakanl k icraat ndan ve emri alt ndakilerin faaliyet ve i lemlerinden Ba bakana kar sorumlu olup a a daki g rev, yetki ve sorumluluklara sahiptir.

3 A) Bakanl , Anayasaya, kanunlara, h k met program na ve Bakanlar Kurulunca belirlenen politika ve stratejilere uygun olarak y ) Bakanl n g rev alan na giren hususlarda politika ve stratejiler geli tirmek, bunlara uygun olarak y ll k ama ve hedefler olu turmak, performans l tleri belirlemek, Bakanl k b t esini haz rlamak, gerekli kanun ve idar d zenleme al malar n yapmak, belirlenen stratejiler, ama lar ve performans l tleri do rultusunda uygulamay koordine etmek, izlemek ve de ) Bakanl k faaliyetlerini ve i lemlerini denetlemek, y netim sistemlerini g zden ge irmek, te kilat yap s ve y netim s re lerinin etkilili ini g zetmek ve y netimin geli tirilmesini sa lamak.

4 Faaliyet alan na giren konularda di er bakanl klar ile kamu kurum ve kurulu lar aras nda i birli i ve koordinasyonu sa lamakM ste ar, Bakandan sonra gelen en st d zey kamu g revlisi olup Bakanl k hizmetlerini, Bakan ad na ve onun emir ve y nlendirmesi do rultusunda, mevzuat h k mlerine, Bakanl n ama ve politikalar na, stratejik plan na uygun olarak d zenler ve y r t r. Bu ama la, Bakanl k kurulu lar na gereken emirleri verir, bunlar n uygulanmas n g zetir ve sa lar. M ste ar, bu hizmetlerin y r t lmesinden Bakana kar sorumludur. M ste ara yard mc olmak zere M ste ar Yard mc s g BirimleriBakanl n hizmet birimleri unlard r:a) G da ve Kontrol Genel M d rl .b) Bitkisel retim Genel M d rl.

5 C) Hayvanc l k Genel M d rl . ) Bal k l k ve Su r nleri Genel M d rl .d) Tar m Reformu Genel M d rl .e) Tar msal Ara t rmalar ve Politikalar Genel M d rl .f) Avrupa Birli i ve D li kiler Genel M d rl .g) Rehberlik ve Tefti Ba kanl . ) Strateji Geli tirme Ba kanl .h) Hukuk M avirli i. ) Personel Genel M d rl .i) Destek Hizmetleri Dairesi Ba kanl .j) E itim, Yay m ve Yay nlar Dairesi Ba kanl .k) Bilgi lem Dairesi Ba kanl .l) Bas n ve Halkla li kiler M avirli ) zel Kalem M d rl .G da ve Kontrol Genel M d rl G da ve Kontrol Genel M d rl n n g revleri unlard r:a) G venilir g da ve yem arz n sa lamak, bu ama la politikalar olu turmak ve ) G da, g da katk maddeleri ve g da ile temasta bulunan madde ve malzemelerin retim, i leme ve pazarlama ile ilgili s re lerin her a amas ndaki izlenebilirli ine y nelik esaslar ) G da, g da katk maddeleri ve g da ile temasta bulunan madde ve malzemeleri reten i yerlerinin niteliklerini ve bunlara ili kin izin ve kay t esaslar n belirlemek, bunlar n izin ve kay t i lemlerini yapmak, bu i yerlerini g da siciline kaydetmek, retim ve sat yerlerinin kontrol ve denetimlerini yapmak veya yapt rmak.

6 G da, g da katk maddeleri ve yemler ile g dayla temasta bulunan madde ve malzemelerin giri ve k g mr k kap lar n , ilgili kurumlar n g r lerini alarak tespit ve ilan etmek; veteriner s n r kontrol noktalar n ve bunlar n al ma esaslar n ) Yem ve yem katk maddelerinin tescili, sat ve denetimi ile ilgili esaslar belirlemek ve ) Yem ve yem katk maddelerinin retimini ve sat n yapan i letmelerin onay verme esaslar n belirlemek ve onay verme i lemlerini yapmak. f) Hayvan kimlik sistemini kurmak ve hayvan hareketlerini kontrol ) Canl hayvan, bitki, hayvansal ve bitkisel r nler ile g da ve yemin d ticareti ile ilgili sa l k artlar n belirlemek, s n r kontrol noktalar n ve bunlar n al ma esaslar n belirlemek ve y r tmek.

7 Bitki, hayvan, g da ve yem g venirli ini g zeterek t keticiyi ve halk sa l n korumak amac yla tedbirler ) Hayvan refah n sa lamaya y nelik al malar yapmak. ) Hayvan ve bitki sa l ile g da ve yem konusunda faaliyet g steren laboratuarlar n belgelendirilmesine y nelik esaslar belirlemek ve bunlar ) Hayvansal r nlerin i lenmesi ve pazarlanmas na ili kin kontrol ve takip i lemlerini yapmak ve buna ili kin esaslar ) Hayvan hastal klar ile m cadele ve hayvan sa l hizmetlerini y r tmek ve buna ili kin esaslar ) Hayvan sa l nda kullan lan tedavi edici ve koruyucu maddeler ile bunlar n etken ve yard mc maddelerinin imal, sat , ta ma ve muhafaza artlar n tespit ve ilan )

8 Hayvan sa l , te his ve tedavi hizmetleri ile ilgili faaliyet g steren kurum ve kurulu lar ile hayvan sat , kesim ve e itim yerleri ve bar naklara ili kin esaslar ) Bitki sa l n korumak, bitki hastal klar ve zararl lar ile m cadele etmek ve buna ili kin esaslar ) Bitki pasaport sistemini kurmak, bitki ve bitkisel r n hareketlerini kontrol etmek, bitkisel korumada kullan lan r nlerin norm ve zellikleri ile onay verilmesine ili kin esaslar belirlemek, onay verme ve kontrol i lemlerini ) Bitki ve hayvan sa l ile g da ve yem g venirli ini sa lamak amac yla risk y netimi esaslar n belirlemek, risk de erlendirmesi yapmak ve risk ileti imini sa lamak.

9 Hayvan ve bitki sa l n n korunmas ile g da ve yem kontrol nde g revlendirilecek personelin niteliklerini, al ma usul ve esaslar n ) Bu maddede belirtilen g revler ile ilgili yay m faaliyetlerinin koordinasyonunda yard mc ) Bakan taraf ndan verilen benzeri g revleri retim Genel M d rl Bitkisel retim Genel M d rl n n g revleri unlard r:a) Bitkisel r nlerde retimi, verimlili i ve e itlili i art ) Bitkisel retimde kullan lan girdilerin ve retim teknolojilerinin kullan m n n uygunlu unu ve standartlar n belirlemek ve ) Bitkisel retimi, tar m ve sanayi sekt r ile entegrasyonunu sa layacak ekilde y nlendirmek. ) nsan sa l n ve ekolojik dengeyi g zeterek yeni retim ekilleri belirlemek, bunlar desteklemek, yayg nla t rmak ve g rev alan na giren faaliyetler sonucu ortaya kabilecek kirlili in nlenmesine y nelik ilgili kurumlarla koordinasyonu sa ) ay r, mera, yaylaklar ve k laklar n slah ve muhafazas n sa lamak, korumak ve gerekli tedbirleri ) Bitkisel retim ile ilgili bilgi sistemlerini kurmak ve kullan lmas n sa ) Tar m havzalar n n faaliyet ve i leyi i ile ilgili hizmetleri y r ) Bakan taraf ndan verilen benzeri g revleri l k Genel M d rl Hayvanc l k Genel M d rl n n g revleri unlard r.

10 A) Hayvanc l geli tirmek, te vik etmek ve te vik esaslar n ) Hayvansal retim girdileri ile hayvanc l k i letmelerinin niteliklerini ve bunlara ili kin izin ve onay esaslar n belirlemek, izin ve her t rl onay i lemlerini y r tmek. c) Y ksek vas fl hayvan rklar n yayg nla t rmak. ) Hayvansal retimin insan sa l ve ekolojik dengeyi koruyucu y ntemlerle yap lmas na ili kin al malar yapmak ve bunlar ) Hayvansal retimin art r lmas na y nelik faaliyetlerde ) Hayvansal retim ve geli tirme projeleri ile ilgili al malar ) Hayvan slah programlar uygulamak ve ) Dam zl k hayvan ithalat ve ihracat nda teknik kriterleri belirlemek ve y r tmek. ) Hayvanc l kla ilgili bilgi sistemi olu ) Hayvansal r nlerin pazarlanmas ile ilgili al malar yapmak.


Related search queries