Example: bankruptcy

Örnek Sözleşme Metinleri - Hukuk Market

Rnek S zle me Metinleri Derleyen Ahmet Cemal RUH Erzincan niversitesi Hukuk Fak ltesi retim yesi RRNNEEKK SS ZZLLEE MMEE MMEETT NNLLEERR BBaasskk Ankara, 2011 rrnneekk SS zzllee mmee MMeettiinnlleerrii Ahmet Cemal RUH Hukuk Kitaplar Dizisi: 685 ISBN 978-975-02-1404-2 nc Bask : Ocak - 2011 Se kin Yay nc l k San. ve Tic. A.. Bu kitab n her t rl yay n hakk Se kin Yay nc l k San. ve Tic. A. ye aittir. Yay nevinin izni olmadan, e itim ve tan t m ama l k smi al nt lar hari olmak zere hi bir ekilde kitab n t m veya bir k sm yay nlanamaz ve o alt lamaz.

Sunuş Önce önemli bir konuya açıklık getirmek istiyorum. Bir sözleşme düzenlenir-ken en önemli konulardan bir tanesi de, taraflar ile ilgili bilgilerin sözleşmede tam

Information

Domain:

Source:

Link to this page:

Please notify us if you found a problem with this document:

Other abuse

Transcription of Örnek Sözleşme Metinleri - Hukuk Market

1 Rnek S zle me Metinleri Derleyen Ahmet Cemal RUH Erzincan niversitesi Hukuk Fak ltesi retim yesi RRNNEEKK SS ZZLLEE MMEE MMEETT NNLLEERR BBaasskk Ankara, 2011 rrnneekk SS zzllee mmee MMeettiinnlleerrii Ahmet Cemal RUH Hukuk Kitaplar Dizisi: 685 ISBN 978-975-02-1404-2 nc Bask : Ocak - 2011 Se kin Yay nc l k San. ve Tic. A.. Bu kitab n her t rl yay n hakk Se kin Yay nc l k San. ve Tic. A. ye aittir. Yay nevinin izni olmadan, e itim ve tan t m ama l k smi al nt lar hari olmak zere hi bir ekilde kitab n t m veya bir k sm yay nlanamaz ve o alt lamaz.

2 Sayfa Tasar m : lhan Ero lu Kapak Tasar m : smail am Yay n ve Da t m: Merkez: Se kin Yay nc l k, Sa l k Sokak No: 21 06410 S hhiye, ANKARA Tel: (0 312) 435 30 30 (Pbx), Faks: (0 312) 435 24 72 ube: Ankara Adliye Saray K Blok Zemin Kat S hhiye, ANKARA Tel: (0-312) 309 52 48 ube: Abidei H rriyet Caddesi 179/E ( i li Ceza Adliyesi Alt ) i li STANBUL Tel: (0-212) 234 34 77 ube: Strazburg Cd. No:23 S hhiye - ANKARA Tel: (0312) 230 52 62 / Web Adresi: , E posta: Bask : S zkesen Matbaac l k, Tel: (0 312) 395 21 10 stanbul Barosu Avukatlar ndan Say n Avukat Ali Osman ZD LEK e, Sunu nce nemli bir konuya a kl k getirmek istiyorum.

3 Bir s zle me d zenlenir-ken en nemli konulardan bir tanesi de, taraflar ile ilgili bilgilerin s zle mede tam olarak yer almas d r. Bu bilgiler s zle menin ba nda yer al r. Son y llarda yap lan s zle melerde a a da yer alan ayr nt l bilgiler i eren ablonlar n kullan ld g -r lmektedir. Dolay s yla s zle meyi d zenleyen ki ilerin taraf bilgileri ile ilgili olarak a a da yer alan bu ablonlar kullanmalar nemle tavsiye olunur. *Ger ek Ki iler in Ad ve Soyad /TC. Kimlik No : Adres : Tel/Faks/E-Posta : (Varsa) Vergi Dairesi/Vergi No : *T zel Ki iler in Firma Unvan : Merkez Adresi : Tel/Faks/E-Posta : Kay tl Oda/Ticaret Sicil No : Vergi Dairesi/Vergi No : Firma Temsilcisi Ad ve Soyad /TC.

4 Kimlik No : Bu kitapta yakla k 1250 e it s zle me bulunmaktad r. S zle meleri tam me-tin olarak kitaba alsayd m bu eser d rt cilt olacakt . Bu durumda kitab hem kul-lanmada hem de fiyat nedeni ile sat n almada nemli bir problem te kil edecekti. Bu nedenle, her s zle menin ilk bir sayfas n kitaba al p, geri kalan k sm n CD ye alarak bu problemi zmeye al t m. K saca s zle melerin devam CD de yer al-maktad r. S zle menin tam metnini g rmek ve kullanmak i in ilgili s zle me ko-dunu kullanarak CD den s zle me metnini a n z. Bu al maya e itli ekillerde katk da bulunan T rkiye Cumhuriyeti Ula t rma Bakan ve Erzincan Milletvekili Say n Binali YILDIM a, stanbul Barosu Avukatla-r ndan Say n Avukat Ali Osman ZD LEK e, Say n Avukat Atahan ZACUN a, Say n Avukat Ayd n KURBAN a, Say n Avukat Nazif ILDIR a, Say n Avukat Engin DEM RCAN a, Say n Avukat Esra TA KIN a, Yrd.

5 Do . Dr. Tunay K K-SAL a, maddi katk sa layan Erzincan niversitesi Vakf na te ekk rlerimi sunma-y bir bor bilirim. Bu eserin bas m nda yard mc olan Se kin Yay nc l k Sanayi ve Ticaret A.. ad na Say n Ayta SE K N ve Say n Koray SE K N e, kitab n tashihini yapan Say n Avukat Mutlu D N e, kordinasyonu sa layan Say n M ge EDEGE ye, 8 rnek S zle me Metinleri sayfa tasar m n yapan Say n lhan ERO LU na kapak tasar m yapan Say n smail AM a ve Se kin Yay nc l k al anlar na en i ten sevgilerim ve sonsuz sayg la-r mla te ekk r ederim.

6 Nemli Not: Her s zle me o s zle menin taraflar na mahsustur. Dolay s yla bu eserde yer alan ablonlar kullan larak ve yap lacak olan s zle menin taraflar n n talepleri dikkate al narak s zle menin yeniden olu turulmas gerekir. Son olarak sizlerin yard m n za ihtiyac m bulundu unu belirtmek isterim. Elinizde bulunan A dan Z ye her t rl s zle me metnini, ki isel bilgileri -karmak sureti ile dijital ortamda bulunanlar olan elekt-ronik posta adresime, di erlerini Ahmet Cemal RUH , Hukuk Fak ltesi - 24100/ERZ NCAN adresine g ndermenizi rica ediyorum.

7 Te ekk r ederim. Erzincan, 15 Aral k 2010 Yrd. Do . Dr. Ahmet Cemal RUH rtibat i in Gsm 0 542 314 35 22 indekiler Sunu .. 7 A A GRUBU SEYAHAT ACENTASI LE HACCA G T RECE HACI ADAYI ARASINDA MZALANAN S ZLE ME .. 51 ABONEL K S ZLE MES (Cep Telefonu) .. 52 ABONEL K S ZLE MES (Dergi) .. 53 ABONEL K S ZLE MES (Haber Servisi) .. 54 ABONEL K S ZLE MES ( me Suyu) .. 55 ABONEL K S ZLE MES ( nternet Eri im Paketi) .. 56 ACENTEL K S ZLE MES (E ya) .. 57 ACENTEL K S ZLE MES (Finans, Sigorta S zle mesi) .. 58 ACENTEL K S ZLE MES (Sigorta irketi) .. 59 ACENTEL K S ZLE MES (Ta mac l k le lgili).

8 60 ACENTEL K S ZLE MES (Yolcu) .. 61 ACENTEL K S ZLE MES (Yurti i ve Yurtd Seyahat le lgili) .. 62 AC L YARDIM AMBULANSI H ZMET S ZLE MES (I) .. 63 AC L YARDIM AMBULANSI H ZMET S ZLE MES (II) ( zel Sa l k Merkezi le) .. 64 A I A SATI LEMLER ER EVE S ZLE MES .. 65 A IK ALAN K RA S ZLE MES (I) .. 66 A IK ALAN K RA S ZLE MES (II) .. 67 A IKHAVA REKL M TE H R S ZLE MES .. 68 AD KEFALET S ZLE MES .. 69 AD KOMAND T RKET ANA S ZLE MES .. 70 AD ORTAKLIK ANLA MASI ( n aat i) .. 71 AD ORTAKLIK S ZLE MES .. 72 AD RKET VE K R ORTAKLI I S ZLE MES.

9 73 ADSL ABONMAN S ZLE MES .. 74 ABONEL K S ZLE MES .. 75 A LE HEK ML H ZMET S ZLE MES .. 76 A LE SA LI I ELEMANI H ZMET S ZLE MES .. 77 10 rnek S zle me Metinleri AJANS S ZLE MES (I) .. 78 AJANS S ZLE MES (II) .. 79 AKARYAKIT BAY L K S ZLE MES .. 80 AKARYAKIT SATI S ZLE MES .. 81 AKILLI KART DEME S STEMLER S ZLE MES.

10 82 AKRED TASYON S ZLE MES .. 83 AKRED T F S ZLE MES .. 84 AKTARMALI TA IMA S ZLE MES .. 85 AKT F SATI S ZLE MES .. 86 ALACAK REH N S ZLE MES .. 87 ALACA IN TEML K S ZLE MES .. 88 ALARM HABER ALMA MERKEZ ABONEL K H ZMETLER S ZLE MES .. 89 ALARM HABER ALMA MERKEZ NE BA LI ABONE S STEM PER YOD K BAKIM ONARIM S ZLE MES .. 90 ALB M/MAKS S NGLE HAZIRLAMA VE SATI S ZLE MES .. 91 AL AK GER L M ELEKTR K ENERJ S SATI INA L K N PERAKENDE SATI S ZLE MES (I) .. 92 AL AK GER L M ELEKTR K ENERJ S SATI INA L K N PERAKENDE SATI S ZLE MES (II) .. 93 ALIM SATIM S ZLE MES (Hasta Yataklar le lgili).


Related search queries