Example: bankruptcy

2223 DİPLOMATİK TEMSİLCİLİKLERDE DİPLAMATİK STATÜYÜ ...

2223. D PLOMAT K TEMS LC L KLERDE D PLAMAT K STAT Y , KONSOLOSLUKLARDA KONSOLOSLUK MEMURU. STAT S N HA Z PERSONEL LE LG L . PROTOKOL ESASLARI HAKKINDA. Y NETMEL K. Bakanlar Kurulu Karar n n Tarihi : , No : 85/9898. Dayand Kanunun Tarihi : , No : KHK 189. Yay mland R. Gazetenin Tarihi : , No : 19017. Yay mland D sturun Tertibi : 5, Cildi : 25 , S. 1087. Madde 1 Bu Y netmelik, T rkiye Cumhuriyeti'nin diplomatik temsilciliklerinde diplomatik stat y , konsolosluklar nda konsolosluk memuru stat s n haiz personelin uymalar gereken protokol esaslar n tesbit etmek amac yla d zenlenmi tir. Madde 2 Bu Y netmelik 189 Say l Kanun H km nde Kararnamenin 15 inci maddesi uyar nca haz rlanm t r. Madde 3 Diplomatik stat y haiz personel, T rkiye Cumhuriyeti'nin bir yabanc lkedeki B y kel ilik, Daimi Temsilcilik veya Temsilcili ine, e itli mevzuatla verilen g revlerin yap lmas i in atanm.

2225 Madde 17 – Konsolosluklardaki protokol sırası aúağıda gösterilmitir: a) Konsolosluk efi, b) Muavin Konsolos, c) Diğer Bakanlıklardan Ataeler ve Atae Yardımcıları. Madde 18 – Bakonsolos Yardımcısı bulunmayan Bakonsolosluklar ile Konsolosluklarda kıdem itibariyle 1 inci meslek memuru Bakonsolosun yokluğunda ona vekalet eder ve protokol sırasında ünvanına

Information

Domain:

Source:

Link to this page:

Please notify us if you found a problem with this document:

Other abuse

Transcription of 2223 DİPLOMATİK TEMSİLCİLİKLERDE DİPLAMATİK STATÜYÜ ...

1 2223. D PLOMAT K TEMS LC L KLERDE D PLAMAT K STAT Y , KONSOLOSLUKLARDA KONSOLOSLUK MEMURU. STAT S N HA Z PERSONEL LE LG L . PROTOKOL ESASLARI HAKKINDA. Y NETMEL K. Bakanlar Kurulu Karar n n Tarihi : , No : 85/9898. Dayand Kanunun Tarihi : , No : KHK 189. Yay mland R. Gazetenin Tarihi : , No : 19017. Yay mland D sturun Tertibi : 5, Cildi : 25 , S. 1087. Madde 1 Bu Y netmelik, T rkiye Cumhuriyeti'nin diplomatik temsilciliklerinde diplomatik stat y , konsolosluklar nda konsolosluk memuru stat s n haiz personelin uymalar gereken protokol esaslar n tesbit etmek amac yla d zenlenmi tir. Madde 2 Bu Y netmelik 189 Say l Kanun H km nde Kararnamenin 15 inci maddesi uyar nca haz rlanm t r. Madde 3 Diplomatik stat y haiz personel, T rkiye Cumhuriyeti'nin bir yabanc lkedeki B y kel ilik, Daimi Temsilcilik veya Temsilcili ine, e itli mevzuatla verilen g revlerin yap lmas i in atanm.

2 Olup, milletleraras anla malar ve team l gere ince kabul eden devlet taraf ndan bu s fatla tan nm ve kendilelerine diplomatik ayr cal k ve ba kl klar verilmi D i leri Bakanl na mensup B y kel i, Daimi Temsilci, Daimi Temsilci Yard mc s , Temsilci, El i, Maslahatg zar, El i - M ste ar, Birinci M ste ar, M ste ar, Hukuk M aviri, Ba katip, kinci Katip, nc Katip, Ata e ve Ata e Yard mc lar ile Askeri Ata eler, Askeri Ata e Yard mc lar ve di er kamu kurum ve kurulu lar na mensup Daimi Temsilci Yard mc s ,M avir, M avir Yard mc s ,Ata e ve Ata e Yard mc lar d r. Madde 4 Konsolosluk memuru stat s n haiz personel,T rkiye Cumhuriyeti'nin Ba konsolosluk ve Konsolosluklar nda, i mevzuat ve 5 Haziran 1975 tarih ve 7/10222 say l Bakanlar Kurulu karar ile onaylanm.

3 Konsolosluk ili kileri Hakk nda Viyana S zle mesi'nin 5 inci maddesindeki g revleri, gerekli yetki ve sorumluluklara sahip olarak yapmak zere, an lan S zle me veya ikili anla malara uygun olarak, kabul eden devlet taraf ndan bu s fatla tan nm ve kendilerine bu g revlerinin yerine getirilmesini kolayla t racak ayr cal klar ve ba kl klar verilmi Ba konsolos, Ba konsolos Yard mc s , Konsolos, Muavin Konsolos, Konsolosluk Ajan , Ata eler ile di er kamu kurum ve kurulu lar na mensup Ata eler ve Ata e Yard mc lar d r. Madde 5 Misyon efi, diplomatik temsilciliklerin B y kel i, Daimi Temsilci, Temsilci, El i veya Maslahatg zar nvanlar ndan birini ta yan en st y neticisidir. Madde 6 Konsolosluk efi, ba konsolosluklar n 1 inci s n f Ba konsolos veya Ba konsolos, konsolosluklar n Konsolos ve muavin konsolosluklar n Muavin Konsolos nvan n ta yan en st y neticisidir.

4 Madde 7 Diplomatik temsilciliklerdeki protokol s ras a a da g sterilmi tir. a) Misyon efi (B y kel i, Daimi Temsilci, Temsilci, El i, Maslahatg zar). b) El i - M ste ar veya yoksa misyon efinin yoklu unda onun yerini alacak en k demli meslek memuru, daimi temsilciliklerde daimi temsilci yard mc s . c) Silahl Kuvvetler Ata esi veya r tbe ve k dem s ralar na g re askeri ata eler. d) Di er M ste arlar, M avirler ve Uzman M avirler (4 nc dereceden y ksek olmak zere kadro derecelerine, kadro derecelerinde e itlik halinde k dem s ralar na g re). e) Askeri Ata e Yard mc lar (Kadro dereceleri 3 ve daha y ksek olanlar). f) Ba katipler. 2224. g) Askeri Ata e Yard mc lar , M avir Yard mc lar (7 nci dereceden y ksek olmak zere kadro derecelerine, kadro derecelerinin ayn olmas halinde k dem s ralar na g re), 6 nc dereceden yukar ihtisas birimi efi ate eler.

5 H) kinci Katipler. ) 7 nci derece M avir Yard mc lar (Kendi aralar ndaki k deme g re). j) nc Katipler ve 8 inci ve daha yukar derecede di er ata eler (Kendi aralar ndaki k deme g re). k) Di er Ata eler (G venlik ata eleri hari ). l) Ata e Yard mc lar . m) dari Memurlar, Haberle me Teknisyenleri (Diplomatik stat ye sahip olmalar halinde). n) Askeri Ata eliklerde g revli astsubaylar. o) G venlik Ata eleri. Madde 8 Bir yabanc lke Devlet Ba kan nezdinde akredite Misyon efi B y kel i T rkiye Cumhuriyetini temsil eder ve bu s fatla o lkede di er Misyon efleri de dahil, b t n memurlardan nde gelir. Ancak, protokol s ras n n tayinini gerektiren toplant ve t renler esas itibariyle di er bir Misyon efi B y kel inin g rev alan i inde ise, o Misyon efine ncelik verilir.

6 Madde 9 Misyon efi El iler, B y kel ilerden sonra, Misyon efi olmayan El ilerden nce gelirler. Madde 10 B y kel i veya El i nvan n almayan Diplomatik Misyon efleri, bu nvanlar ta yan Misyon efleri ve Maslahatg zarlardan sonra yer al rlar. Madde 11 S rekli Maslahatg zar B y kel i ise 9 uncu maddeye g re, El i veya El i - M ste ar ise 10. uncu maddeye, daha k k nvanda ise 14 nc maddeye g re yer al r. Madde 12 Bir temsilcilikte en k demli meslek memuru veya en k demli Daimi Temsilci Yard mc s , o temsilcilik protokol s ras nda Misyon efi'nden hemen sonra yer al r. Bir temsilcilikte yap lan toplant ya di er misyonlardan B y kel iler ve El iler kat l yorsa, bu memurun yeri kendisinden k dem bak m ndan en yak n st olandan hemen sonrad r.

7 Madde 13 Misyon efi'nin yoklu unda ona protokol s ras nda kendinden hemen sonra gelen memur Ge ici Maslahatg zar nvan ile vekalet eder. Ge ici Maslahatg zar, kendi nvan n ta yan di er misyon mensuplar ndan k demsiz de olsa onlardan nde gelir. Madde 14 Yurtd nda yabanc lar n kat lmas yla yap lan bir toplant da merkezden gelmi El i nvan n ta yan g revlilerle di er Bakanl klar n Genel M d r Yard mc lar , kendi aralar ndaki k dem s ras na g re Misyon eflerinden ve Ge ici Maslahatg zarlardan sonra, 1 inci meslek memurundan nde gelirler. Madde 15 Ayn ehirde g rev yapan de i ik diplomatik misyonlarda g revli meslek memurlar . meslek k demlerine g re; 1173 say l Kanun er evesinde atanm di er Bakanl klardan M avirler memuriyet derecelerine, bunlar n e it olmas halinde ba l bulunduklar kurumun protokol s ras na g re; di er Uzman M avirler ise onlardan sonra kendi aralar ndaki derece ve k dem s ras na g re yer al rlar.

8 Madde 16 Ba kansolosluklardaki protokol s ras a a da g sterilmi tir: a) Konsolosluk efi, b) Ba konsolos Yard mc lar (Aralar ndaki k deme g re), c) Di er Bakanl klardan Ata eler (4 nc dereceden b y k olmak zere), d) Konsoloslar, e) Di er Bakanl klardan Ata eler (7 nci dereceden b y k olmak zere), f) Muavin Konsoloslar, g) Di er Ata eler ve Ata e Yard mc lar . 2225. Madde 17 Konsolosluklardaki protokol s ras a a da g sterilmi tir: a) Konsolosluk efi, b) Muavin Konsolos, c) Di er Bakanl klardan Ata eler ve Ata e Yard mc lar . Madde 18 Ba konsolos Yard mc s bulunmayan Ba konsolosluklar ile Konsolosluklarda k dem itibariyle 1 inci meslek memuru Ba konsolosun yoklu unda ona vekalet eder ve protokol s ras nda nvan na bak lmaks z n hemen ondan sonra yer al r.

9 Madde 19 1 inci s n f Ba konsoloslar El i ve El i - M ste ardan hemen sonra gelirler. Ba konsolosluk efi 1 inci s n f Ba konsolos nvan n ta sa da, ba l oldu u diplomatik misyon efli inin bulundu u ehirde o misyon efli indeki 1 inci meslek memuruna k yasen meslek bak m ndan k demli olmas na bak lmaks z n, nezdinde vazife g rd lke protokolu ve di er yabanc misyonlar nazar nda misyon efli indeki 1 inci meslek memurundan sonra gelir. Madde 20 Misyon efinin vazife g rd memlekette ba kent d ndaki bir ehirde yap lan toplant larda, o ehirde g revli olan ve Birinci S n f Ba konsolos nvan ta yan Konsolosluk efi, kadroyu al . esas na g re meslek k demi bak m ndan B y kel ilikteki 1 inci Meslek Memuruna k yasen nceli i olmasa bile, B y kel i'den hemen sonra; Ba konsolos veya Konsolos nvan n ta yan Konsolosluk efi ise 1 inci Meslek Memuru El i - M ste ar ise ondan sonra, 1 inci Meslek Memuru bu nvandan k k bir nvan ta yorsa k deme bak lmaks z n ondan nde yer al r.

10 Madde 21 Misyon efinin vazife g rd memlekette ba kent d ndaki bir ehirde yap lan toplant lara ayn memlekette fakat ba ka bir ehirde g revli olan bir Konsolosluk efi de kat ld takdirde;. kadroyu al esas na g re meslek k demi bak m ndan o ehirde g revli olan Konsolosluk efine ve B y kel ilikteki 1 inci Meslek Memuruna k yasen nceli i olsa bile, merasimin yap ld ehirde g revli bulunan Konsolosluk efinden ve Misyon efine refakat eden 1 inci Meslek Memurundan sonra yer al r. Madde 22 Yabanc lara ve toplant ya misyon d ndan kat lan devlet memurlar na ayn veya benzer nvandaki misyon g revlilerine g re ncelik verilir. Madde 23 Bu Y netmelik yay m tarihinde y r rl e girer. Madde 24 Bu Y netmelik h k mlerini Bakanlar Kurulu y r t r.


Related search queries