Example: air traffic controller

3287 KÖY İÇME SULARI HAKKINDA KANUN - …

3287 K Y ME SULARI HAKKINDA KANUN KANUN Numaras : 7478 Kabul Tarihi : 9/5/1960 Yay mland Resm Gazete : Tarih : 16/5/1960 Say : 10506 Yay mland D stur : Tertip : 3 Cilt : 41 Sayfa : 1019 Kanunun mul Madde 1 K ylerin i me ve kullanma suyu ihtiyac , DS Umum M d rl taraf ndan temin ve tedarik olunur. DS Umum M d rl ; 4 nc maddedeki programlara giren baz k ylere ait i lerin, kendi kontrol ve murakabesi alt nda yap lmas n ilgili vilayete b rakabilir. Vilayete b rak lan i ler i in vilayete nakdi ve ayni yard m yap l r. Tahsisat Madde 2 Bu kanuna g re yap lacak i ler i in DS Umum M d rl b t esine her y l l -zumu kadar tahsisat konur. al ma ve icrai programlar Madde 3 Kafi miktarda s hhi ve i me suyu olm yan b t n k yler ve k y mahallelerinin tes-bitinden sonra: a) htiyac en ok, b) N fusu en kalabal k, c) N fus ba na su getirme masraf en az, d) (M lga: 1/2/1977-2032/3 md.

3289 İçme suyunun tahsis ve tevzii Madde 11 – Bu kanunun tatbikını temin için umuma ait sular ile hususi kanunlarla köye veya köylere devir ve tahsis edilmiş veya köyün veya köylerin öteden beri intifaında bulunmuş olan suları,

Tags:

  Sular, Kanun, Hakkinda, Hakkinda kanun

Information

Domain:

Source:

Link to this page:

Please notify us if you found a problem with this document:

Other abuse

Transcription of 3287 KÖY İÇME SULARI HAKKINDA KANUN - …

1 3287 K Y ME SULARI HAKKINDA KANUN KANUN Numaras : 7478 Kabul Tarihi : 9/5/1960 Yay mland Resm Gazete : Tarih : 16/5/1960 Say : 10506 Yay mland D stur : Tertip : 3 Cilt : 41 Sayfa : 1019 Kanunun mul Madde 1 K ylerin i me ve kullanma suyu ihtiyac , DS Umum M d rl taraf ndan temin ve tedarik olunur. DS Umum M d rl ; 4 nc maddedeki programlara giren baz k ylere ait i lerin, kendi kontrol ve murakabesi alt nda yap lmas n ilgili vilayete b rakabilir. Vilayete b rak lan i ler i in vilayete nakdi ve ayni yard m yap l r. Tahsisat Madde 2 Bu kanuna g re yap lacak i ler i in DS Umum M d rl b t esine her y l l -zumu kadar tahsisat konur. al ma ve icrai programlar Madde 3 Kafi miktarda s hhi ve i me suyu olm yan b t n k yler ve k y mahallelerinin tes-bitinden sonra: a) htiyac en ok, b) N fusu en kalabal k, c) N fus ba na su getirme masraf en az, d) (M lga: 1/2/1977-2032/3 md.

2 E) Bir ka k ye ait i lerde aralar nda birlik kuran, f) En fazla i birli inde bulunan, K ylere, ba l bulunduklar vilayetlerle te riki mesai edilerek, r haniyet s ras verilmek sure-tiyle DS Umum M d rl nce her mali y l ba nda y ll k al ma programlar haz rlan r. Madde 4 Her sene b t e y l ba nda her vilayet i in valinin reisli i alt nda bir daimi enc -men azas ile DS b lge m d r ve naf a m d r nden m te ekkil bir heyet taraf ndan y ll k al -ma program na uygun olarak y ll k icraat programlar haz rlan p, DS Umum M d rl ne g nderilir. DS Umum M d rl n n teklifi ve Naf a Vekilinin tasdiki ile programlar mer'iyete girer. 3288 in yap lmas Madde 5 Yukar da nc ve d rd nc maddelerde ad ge en programlar bu kanunla, 6200 say l kanunun h k mleri ve b t e ile verilen tahsisat dahilinde DS Umum M d rl taraf ndan icra ve tatbik olunur.

3 DS Umum M d rl bu i leri tabi oldu u mevzuat dairesinde emaneten yapabilece i gibi, tediyesi di er y llara sari taahh tlere de ba l yabilir. Ayn ve hile bu i lerin et d ve projelerinin ihzar i in gerekli taahh tlere giri ebilir. DS Umum M d rl bu maksatlar i in, l zumlu her t rl vas ta, makina, alat, edevat ve malzemeyi bu tahsisatlarla tedarik edebilir. Fabrika ve imalathaneler kurma salahiyeti Madde 6 DS Umum M d rl k y i me sular na l zumlu i me su borular n , motor ve tulumbalar n ve sair teferruat n imal etmek zere, Cumhurba kan n n m saadesi ile m stakilen fabrika, imalathane kurabilece i gibi, ller Bankas veya di er yerli ve yabanc m essese ve te ekk l-lerle ortak olarak fabrikalar ve imalathaneler kurabilir.(1) Bu maksatla kullan lacak bil mum malzeme i in birinci f kra h k mleri dairesinde, l zum g rd fabrika ve imalathanelere ortak olabilir.

4 Te kilat ve personel Madde 7 DS Umum M d rl k y i me su i leri i in merkezde,b lgelerde ve ubelerde gerekli te kilat kurar. Bu te kilat n ihtiyac bulunan teknik elemanlar n yeti mesi i in yurt i inde ve d nda mevcut retim m esseselerine bursla talebe g nderebilir. Ayr ca l zumlu teknisyenleri yeti tirmek zere kurslar a abilir. Belediyelerle m tereken yap lacak tesisler Madde 8 Devlet Su leri Umum M d rl bir veya m taaddit k ylerle birlikte, taraflar i in fayda m lahaza edildi i ve kendilerine isabet eden masraflar kar lad klar takdirde ller Bankas ile te riki mesai ederek m cavir belediyelerin de su tedarik ve isale i lerini ihtiva eden m terek tesisler yapmaya salahiyetlidir. Tesislerin devir ve teslimi Madde 9 K y i me su tesisleri bitirilince tatbik projeleri ile birlikte, bir zab tla ihtiyar mec-lisine ve bir ka k ye veya bir ka k y ile birlikte belediyelere ait sularda ise,birliklere ve belediyele-re ve ihtiyar meclislerine devir ve teslim edilir.

5 Bu suretle tesis; k ylerin, belediyelerin veya k ylerle birlikte belediyelerin m terek mal olur. Tesislerin bak m ve i letilmesi Madde 10 K y ihtiyar meclisine devir ve teslim edilen ve bir k ye ait olan tesislerin bak m, onar m ve i letmesi ve icab nda baz par alar n n yenilenmesi, o k y htiyar Heyetinin vazifesi olup bu yolda ihtiyar edilecek masraflar k y b t esinden denir. Bir ka k y veya varsa belediye veya belediyelere devir ve teslim edilecek m terek tesislerin bak m , onar m ve i letilmesi ve icab nda baz par alar n n yenilenmesi hizmetlerinin ifas i in bu idareler kendi mevzuatlar gere ince aralar nda birlikler kurarlar. Birlik Ana Nizamnamesinde ne gibi hususlar n yer alaca n DS Umum M d rl ve alakadar amme h kmi ah slar temsilcileri tesbit ederler. Tesislerin bak m,onar m,i letme ve icab nda yenilenme hizmetlerinin devaml ve iyi yap lma-s , idari makamlarca takip ve intac olunur.

6 (1) 2/7/2018 tarihli ve 698 say l KANUN H km nde Kararnamenin 26 nc maddesi ile bu f krada yer alan cra Vekilleri Heyetinin ibaresi Cumhurba kan n n eklinde de i tirilmi tir. 3289 me suyunun tahsis ve tevzii Madde 11 Bu kanunun tatbik n temin i in umuma ait sular ile hususi kanunlarla k ye veya k ylere devir ve tahsis edilmi veya k y n veya k ylerin teden beri intifa nda bulunmu olan sular , k y n, k ylerin veya mesk n mahallerin i me suyu ihtiyac na g re tevzie,k smen veya tamamen ba ka k y n, k ylerin veya mesk n mahallerin ihtiyac na tahsis etmeye veya tahsis eklini de i tir-meye DS Umum M d rl salahiyetlidir. Suyun bir veya bir ka k ye aidiyetinin evvelce ferman ve mahkeme ilam gibi vesikalara ba lanm olmas bu madde h km n n tatbik na mani olmaz.

7 Bu hususta istimlak yoluna gidilmez ve stimlak Kanunu h k mleri tatbik olunmaz. Su tesislerinin v cuda getirilmesine ve su yollar n n ge irilmesine l zumlu olan arazi Devle-tin h k m ve tasarrufu alt nda veya k y n veya k ylerin umumi yerleri i inde bulunuyorsa o araziler hakk nda dahi bu madde h km tatbik olunur. stimlak h k mleri Madde 12 Bu kanunun tatbik n temin i in sahipli veya k y n bedeli mukabilinde iktisabet-ti i sularla di er gayrimenkulleri 6830 say l stimlak Kanunu gere ince istimlake veya gayrimenkul zerinde irtifak hakk tesisine DS Umum M d rl salahiyetlidir. Madde 13 Bu kanunun 1 inci maddesinin 2 nci f kras ile yap lmas vilayetlere b rak lan k ylerin i me ve kullanma su ihtiyac n temin i in 11 ve l2 nci maddelerde yaz l salahiyetler vilayet idare heyetlerine aittir.

8 Madde 14 11 ve 13 nc maddelerin tatbik bak m ndan DS Umum M d rl ile vilayet idare heyetlerinin kararlar kesindir. ( kinci f kra M lga: 18/7/1963-293/1 md.) Madde 15 (M lga: 24/5/1983-2824/1 md.) Ceza h k mleri Madde 16 (De i ik: 23/1/2008-5728/267 md.) Bir kimse, daha nceden veya bu KANUN h k mlerine g re kurulmu olan i me suyu tesisleri-ni tahrip veya imha eder veya bozar yahut bunlara zarar verirse T rk Ceza Kanunu h k mlerine g re cezaland r l r. Tesis edilen su kullan m d zenini bozanlara veya yetkili mercilerce al nan kararlara uymayan-lara mahalli m lki amir taraf ndan y z T rk Liras ndan bin T rk Liras na kadar idar para cezas verilir. Ge ici Madde 1 Bu kanunun mer'iyete girmesinden evvel adli ve idari mercilere intikal et-mi olup da kanunun mer'iyete girdi i tarihe kadar katiyet kesbetmemi olan ihtilaflar bu KANUN h -k mlerine g re halledilir.

9 3290 Ge ici Madde 2 Bu kanunun gerektirdi i masraflar 1960 mali y l nda DS Umum M d r-l b t esinin (A/2) i aretli cetvelinin 791 inci "K y su i lerine yard m" fasl ndan denir. Ge ici Madde 3 Bu kanunun tatbikat i in 1960 mali y l i inde istihdam edilecek ge ici hizmetlilerin cretlerini kar lamak zere, DS Umum M d rl b t esinin 791 inci "K y su i leri-ne yard m" tertibinden ayn b t enin 203 nc "Ge ici hizmetliler creti" fasl na l zumlu tahsisat aktarmaya Maliye Vekili mezundur. Ge ici Madde 4 (Ek: 24/5/1983-2824/2 md.) Bu Kanunun y r rl e girmesinden nce K y leri ve Kooperatifler Bakanl Yol - Su - Elektrik Genel M d rl nce mukaveleye ba lanm i lerle yap m na ba lanm i ler veya 1983 y l Yap m Program na al nm olanlar bu Genel M d rl k e ifa ve ikmal olunur. Madde 17 Bu KANUN ne ri tarihinden muteberdir.

10 Madde 18 Bu KANUN h k mlerini icraya cra Vekilleri Heyeti memurdur. 3291 7478 SAYILI KANUNA EK VE DE KL K GET REN MEVZUATIN VEYA ANAYASA MAHKEMES KARARLARININ Y R RL E G R TAR HLER N G STER R TABLO De i tiren Kanunun / KHK nin Numaras 7478 say l Kanunun de i en veya iptal edilen maddeleri Y r rl e Giri Tarihi 293 - 26/7/1963 2032 - 10/2/1977 2824 - 27/5/1983 5728 16 8/2/2008 KHK/698 6 24/6/2018 tarihinde birlikte yap lan T rkiye B y k Millet Meclisi ve Cumhurba kanl se im-leri sonucunda Cumhur-ba kan n n andi erek g reve ba lad tarihte


Related search queries