Example: dental hygienist

50 Soruda CİMER

YUKARI KARABA DA 44 G NDE GELEN ZAFER: T RKIYE-AZERBAYCAN KARDE LI ININ NI ANESI | 1 50 Soruda C MER50 Soruda C MER50 Soruda C MER NS Z 801 C MER TANIYALIM 11C MER nedir? 13C MER in kurulma amac nedir? 13C MER ile hedeflenen nedir? 14C MER in temel ilkeleri nelerdir? 14C MER in ba vuru sahiplerine sundu u avantajlar nelerdir? 14C MER in toplum devlet ili kisindeki i levi nedir? 1502 C MER LE LG L GENEL B LG LER 17 Kimler ba vuru yapabilir? 19 Nas l ba vuru yapabilirim? 20C MER in kapsam nda hangi kurumlar vard r? 22C MER in kapsam d nda olan kurumlar hangileridir? 22 Hangi konulardaki ba vurular i leme al nmaz? 23Ba vurular hangi s reci izlemektedir?

Başvurumu "ptal edeb"l"r m"y"m? 36 Hakkımda yapılmış olan b"r başvuru olup olmadığını öğreneb"l"r m"y"m? 36 50 Soruda CİMER. D emokras!lerde halkın yönet!me katılımı açısından düzen-l! ve ad!l seç!mler vazgeç!lmez olmakla b!rl!kte tek başına yeterl! değ!ld!r. Çağdaş demokras!ler !k! seç!m arası dö- ...

Tags:

  Plat

Information

Domain:

Source:

Link to this page:

Please notify us if you found a problem with this document:

Other abuse

Advertisement

Transcription of 50 Soruda CİMER

1 YUKARI KARABA DA 44 G NDE GELEN ZAFER: T RKIYE-AZERBAYCAN KARDE LI ININ NI ANESI | 1 50 Soruda C MER50 Soruda C MER50 Soruda C MER NS Z 801 C MER TANIYALIM 11C MER nedir? 13C MER in kurulma amac nedir? 13C MER ile hedeflenen nedir? 14C MER in temel ilkeleri nelerdir? 14C MER in ba vuru sahiplerine sundu u avantajlar nelerdir? 14C MER in toplum devlet ili kisindeki i levi nedir? 1502 C MER LE LG L GENEL B LG LER 17 Kimler ba vuru yapabilir? 19 Nas l ba vuru yapabilirim? 20C MER in kapsam nda hangi kurumlar vard r? 22C MER in kapsam d nda olan kurumlar hangileridir? 22 Hangi konulardaki ba vurular i leme al nmaz? 23Ba vurular hangi s reci izlemektedir?

2 24Ba vurum kim taraf ndan okunuyor? 25 stedi im kuruma do rudan ba vuru yapabilir miyim? 25C MER de lekelenmeme hakk nedir? 26 NDEK LER6 | 50 Soruda C MER NDEK LER | 7 50 Soruda C MER50 Soruda C MERG n i inde ka tane ba vuru yapabilirim? 26C MER e ihbar ba vurusu yapabilir miyim? 26 Kimlik ve ileti im bilgilerimi kimler g rebilir? 26 Bir ba kas ad na ba vuru yapabilir miyim? 27 Elektronik ortamda ba vuru yaparken nelere dikkat etmeliyim? 27 Mektup veya faks arac l yla ba vuru yaparken nelere dikkat etmeliyim? 27 ik yet ba vurum nas l de erlendirilir? 28As ls z ik yette bulunman n yapt r m var m d r? 28C MER ba vuru s zle mesi nedir?

3 29Ba vuruma dok man ekleyebilir ve konum bilgilerimi payla abilir miyim? 29 Farkl bir yaz ma adresi kullanabilir miyim? 3003 DO RU BA VURU T R N N SE M 33 stek t r n n ba vuru konusu ne olmal d r? 35 ik yet t r n n ba vuru konusu ne olmal d r? 35 G r - neri t r n n ba vuru konusu ne olmal d r? 36 Bilgi edinme t r n n ba vuru konusu ne olmal d r? 36 Te ekk r t r n n ba vuru konusu ne olmal d r? 37 Y netime kat l t r n n ba vuru konusu ne olmal d r? 3704 BA VURU SAH B N N Y K ML L KLER 39 Temel y k ml l m nedir? 41C MER de hakk n k t ye kullan lmas nedir? 41 Dilek emi nas l bir slupla yazmal y m? 42 Cevap verilmesini ne kadar s re beklemeliyim?

4 42Ba vuruya dok man eklerken nelere dikkat etmeliyim? 43Ba vurumu veya ba vuruma yap lan i lemleri sosyal medyada payla abilir miyim? 4305 KURUMLARIN Y K ML L KLER 45 Kurumun dilek eyi kabul etmeme hakk var m d r? 47C MER personelinin sorumluluklar nelerdir? 48Ba vuru sahibinin ki isel verileri nas l korunmal d r? 49Ba vurular nas l de erlendirilmelidir? 49 Kurum personelinin C MER deki g rev tan mlar nas ld r? 50Ba vuruya nas l cevap verilmelidir? 51 Bilgi edinme hakk kapsam nda yap lan ba vurulara nas l cevap verilmelidir? 5206 BA VURUNUZ LE LG L HAKLARINIZ 55Ba vurumun durumu hakk nda nas l bilgi alabilirim? 57Ba vuruma verilen cevaptan memnun kalmad m, ne yapmam gerekir?

5 58Ba vuruma hi cevap verilmedi, ne yapmam gerekir? 59Ba vurumu iptal edebilir miyim? 60 Hakk mda yap lm olan bir ba vuru olup olmad n renebilir miyim? 60 NS Z | 9 Demokrasilerde halk n y netime kat l m a s ndan d zen-li ve adil se imler vazge ilmez olmakla birlikte tek ba na yeterli de ildir. a da demokrasiler iki se im aras d -nemde de vatanda lar n talep, neri ve ik yetlerini top-layarak karar alma s re lerine d hil edilmesini sa layan mekaniz-malar gerekli k lmaktad r. Bu ba lamda, vatanda odakl y netim anlay na uygun bir bi imde kurgulanan Cumhurba kanl H k -met Sistemi nin ncelik verdi i konulardan biri halk n y netime ka-t l m imk nlar n n geni letilmesidir.

6 Nitekim, T rkiye de se imleri tamamlay c nitelikteki bu mekanizmalar n ba nda Cumhurba ka-n m z Say n Recep Tayyip Erdo an n talimatlar yla kurulan Cum-hurba kanl leti im Merkezi (C MER) ve vatanda aras ndaki ili kinin g lendirilmesi vizyonu zerine in a edilen C MER, vatanda lar n istek, neri ve ik yetle-rini y netime h zl ve kolay bir ekilde ula t rmas na arac l k eden bir elektronik sistemdir. C MER bir yandan bireylerin dilek e ve bil-gi edinme haklar n kullanmalar n kolayla t rmakta di er yandan vatanda lar n nceliklerini esas alan daha rasyonel kamu politika-lar n n olu turulmas na katk sa lamaktad r.

7 B ylece, lkemizin de-mokrasi standartlar n n y kselmesi s recinde nemli bir i lev MER demokratik de erlerin ya ama ge irilmesi ve kamu hizmetle-rinin geli tirilmesi amac yla bilgi ve ileti im teknolojilerinden yarar-lanma iradesinin bir tezah r d r. C MER kamu hizmetinde e itlik ve adaletin tesis edilmesi, halk n kamu y netimi zerindeki dene-timinin etkinle tirilmesi ve iyi y netim ilkelerinin hayat bulmas na katk sunan elektronik bir MER, merkezinde do rudan Cumhurba kanl n n bulundu u bir sistem er evesinde vatanda lar n kamu y netiminden ik yetlerini sonland ran ve istek ve nerilerini toplayarak onlar z me ortak eden bir ara t r.

8 B ylece kamu y netiminin eylem ve i lemleri ze-rindeki demokratik denetim mekanizmalar g MER, benimsedi i anlay ve sahip oldu u teknik altyap sayesin-de d nya genelinde elektronik ba vuru alma ve bilgiye eri im sis-temleri aras nda nc d r. Nitekim C MER uluslararas alanda ald d llerle s z konusu niteli ini belgelendirmeye ba lam t r. Bu ba -lamda, zellikle belirtmek gerekir ki C MER in bu ba ar s ve g c -n n arkas ndaki en nemli fakt r, halk m z n C MER e duydu u ilgi ve g al ma, vatanda lar n artan bu ilgisine dayal olarak C MER sis-teminin i leyi ine dair merak edilen hususlarda ayd nlat c bilgiler vermek ve sistemin vatanda lar taraf ndan daha fazla ve daha do ru kullan lmas n sa lamak amac yla haz rlanm t r.

9 Bu vesile ile al -mada eme i ge en Ba kanl k personeline te ekk r eder, al man n t m ilgililere faydal olmas n temenni ederim. NS ZCUMHURBA KANLI I LET M BA KANIPROF. DR. FAHRETT N ALTUN10 | 50 Soruda C MER50 Soruda C MER | 11 C MER i Tan yal m0 112 | 50 Soruda C MER50 Soruda C MER | 13 01 C MER nedir?C MER, Cumhurba kanl leti im Merkezi ifadesinin k saltmas -d r. Anayasa taraf ndan g vence alt na al nan dilek e ve bilgi edinme haklar n n kullan m n kolayla t rmak i in olu turulmu d nyan n en b y k kamuoyu ileti im platformudur. C MER, Cumhurba kanl - leti im Ba kanl Halkla li kiler Dairesi Ba kanl n n sorumlu-lu unda y r t len bir kamu MER, ba vurular n yap ld ve takip edildi i elektronik sistemin ad olup ba vurular sistemde kay tl yakla k 60 bin idari birimden ilgili olan kamu kurulu una g nderilerek i leme al n r ve yine i leme alan kurum taraf ndan cevaplan MER, dilek e ve bilgi edinme haklar n n kullan m n n yan s ra ka-t l mc y netim anlay er evesinde kamu politikalar na y nelik her t rl g r ve nerilerin de iletilebilece i bir platformdur.

10 02 C MER in kurulma amac nedir?C MER, h k met al malar ve kamu y netiminin eylem ve i lemleri hakk nda vatanda lar n g r , neri ve ik yetlerini alarak olu turu-lacak politikalara kaynak sa lamak i in kurulmu MER ile lke genelinden Cumhurba kanl leti im Ba kanl na yap lacak ba vurular n kabul , gere inin yap lmas i in s ratle ilgi-li kamu kurulu una g nderilmesi, ba vurulara en k sa s rede cevap verilmesi, gecikme h linde birimlerin uyar lmas , b t n bu i lemle-rin bir otomasyon sistemi i inde y r t lmesi, istatistiksel raporlar n al nmas ve t m s recin merkezden denetlenebilmesi ama lanm t i Tan yal m0 114 | 50 Soruda C MER50 Soruda C MER | 15 Mobil ileti im ara lar d hil olmak zere lkenin her yerin-den h zl ve kolay bir ekilde ba vuru yap labilmesine imk n tan nmaktad r.


Related search queries