Example: dental hygienist

AİLE HEKİMLİĞİ ÖDEME VE SÖZLEŞME YÖNETMELİĞİ

5705 A LE HEK ML DEME VE S ZLE ME Y NETMEL (1) Bakanlar Kurulu Karar n n Tarihi : 24/12/2010 No : 2010/1237 Dayand Kanunun Tarihi : 24/11/2004 No : 5258 Yay mland Tarihi : 30/12/2010 No : 27801 Yay mland D sturun Tertibi : 5 Cilt : 50 B R NC B L M Ama , Kapsam, Dayanak ve Tan mlar Ama MADDE 1- (1) Bu Y netmeli in amac , Sa l k Bakanl nca aile hekimli i uygulamas kapsam nda s zle meli olarak al t r lan aile hekimleri ve aile sa l elemanlar na yap lacak demeler, bunlar n izinleri ve s zle me esaslar ile aile hekimli i uygulamalar i in Sa l k Bakanl nca g revlendirilen uzman tabip, tabip ve aile sa l elemanlar na yap lacak demelere ili kin us l ve esaslar belirlemektir. Kapsam MADDE 2- (De i ik: 16/3/2015-2015/7528 K.) (1) Bu Y netmelik; a) aile hekimli i uygulamas er evesinde s zle meli olarak al t r lanlar , b) aile hekimli i uygulamalar kapsam nda Bakanl k a g revlendirilen aile hekimleri ve aile sa l elemanlar n , c) S zle meli aile hekimli i uzmanl k e itimine ili kin deme esaslar n , kapsar.

5707 İKİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler Aile hekimi ve aile sağlığı elemanlarında aranacak genel şartlar, uyumlu çalışma MADDE 5-(1) Türkiye’de mesleğini icra etmeye yetkili olup tıpta uzmanlık eğitimi mevzuatına göre aile hekimliği uzmanı olanlar ile Bakanlığın öngördüğü eğitimleri alan diğer uzman tabip ve tabipler aile hekimi olabilirler.

Tags:

  Aile

Information

Domain:

Source:

Link to this page:

Please notify us if you found a problem with this document:

Other abuse

Transcription of AİLE HEKİMLİĞİ ÖDEME VE SÖZLEŞME YÖNETMELİĞİ

1 5705 A LE HEK ML DEME VE S ZLE ME Y NETMEL (1) Bakanlar Kurulu Karar n n Tarihi : 24/12/2010 No : 2010/1237 Dayand Kanunun Tarihi : 24/11/2004 No : 5258 Yay mland Tarihi : 30/12/2010 No : 27801 Yay mland D sturun Tertibi : 5 Cilt : 50 B R NC B L M Ama , Kapsam, Dayanak ve Tan mlar Ama MADDE 1- (1) Bu Y netmeli in amac , Sa l k Bakanl nca aile hekimli i uygulamas kapsam nda s zle meli olarak al t r lan aile hekimleri ve aile sa l elemanlar na yap lacak demeler, bunlar n izinleri ve s zle me esaslar ile aile hekimli i uygulamalar i in Sa l k Bakanl nca g revlendirilen uzman tabip, tabip ve aile sa l elemanlar na yap lacak demelere ili kin us l ve esaslar belirlemektir. Kapsam MADDE 2- (De i ik: 16/3/2015-2015/7528 K.) (1) Bu Y netmelik; a) aile hekimli i uygulamas er evesinde s zle meli olarak al t r lanlar , b) aile hekimli i uygulamalar kapsam nda Bakanl k a g revlendirilen aile hekimleri ve aile sa l elemanlar n , c) S zle meli aile hekimli i uzmanl k e itimine ili kin deme esaslar n , kapsar.

2 Dayanak MADDE 3- (1) Bu Y netmelik, 24/11/2004 tarihli ve 5258 say l aile Hekimli i Pilot Uygulamas Hakk nda Kanunun 8 inci maddesine dayan larak haz rlanm t r. Tan mlar MADDE 4- (1) Bu Y netmelikte ge en; a) aile hekimi: Ki iye y nelik koruyucu sa l k hizmetleri ile birinci basamak te his, tedavi ve rehabilite edici sa l k hizmetlerini ya , cinsiyet ve hastal k ayr m yapmaks z n, her ki iye kapsaml ve devaml olarak belirli bir mek nda vermekle y k ml , gerekti i l de gezici sa l k hizmeti veren ve tam g n esas na g re al an aile hekimli i uzman veya Bakanl n ng rd e itimleri alan uzman tabip veya tabipleri, _____ (1) Bu Y netmeli in ad aile Hekimli i Uygulamas Kapsam nda Sa l k Bakanl nca al t r lan Personele Yap lacak demeler ile S zle me Usul ve Esaslar Hakk nda Y netmelik iken, 16/3/2015 tarihli ve 2015/7528 say l Bakanlar Kurulu Karar Eki Y netmeli in 1 inci maddesiyle metne i lendi i ekilde de i tirilmi tir.

3 5706 b) aile hekimli i birimi: Bir aile hekimi ve en az bir aile sa l eleman ndan olu an yap y , c) aile sa l eleman : aile hekimi ile birlikte hizmet veren, s zle meli olarak al t r lan veya Bakanl k a g revlendirilen hem ire, ebe, sa l k memuru (toplum sa l ) ve acil t p teknisyenini, ) aile sa l merkezi: Bir veya birden fazla aile hekimi ile aile sa l elemanlar nca aile hekimli i hizmetinin verildi i sa l k kurulu unu, d) Ayl k ba ar oran : aile hekimi ve aile sa l eleman n n, o ay i inde yapt klar a lama, gebe ve bebek- ocuk takipleri gibi koruyucu sa l k hizmetlerinin her biri i in ayr ayr olmak zere, o ay i inde Bakanl n belirledi i us l ve esaslar er evesinde yapmalar gereken a lama, gebe ve bebek- ocuk takipleri gibi koruyucu sa l k hizmetlerine oran n , e) Bakanl k: Sa l k Bakanl n , f) (De i ik: 16/3/2015-2015/7528 K.

4 Entegre sa l k hizmeti: Bakanl k a belirlenecek yerlerde, b nyesinde koruyucu sa l k hizmetleri, acil sa l k hizmetleri, muayene, tedavi ve rehabilitasyon hizmetleri, do um, ana ocuk sa l hizmetleri, ayakta ve/veya yatarak t bb ve cerrah m dahale ile evre sa l , adl tabiplik ve a z di sa l hizmetleri gibi hizmetlerin de verildi i, birinci basamak sa l k hizmetlerini yo unlukla y r tmek zere tasarlanm sa l k hizmetini, g) Ge ici aile hekimi: aile hekiminin y ll k izin, hastal k izni ve di er nedenlerle g rev ba nda bulunamad s rede yerine bakan veya bo aile hekimli i pozisyonuna yerle tirme yap l ncaya kadar bu pozisyona g revlendirilen aile hekimini, (1) ) Ge ici aile sa l eleman : aile sa l eleman n n y ll k izin, hastal k izni ve di er nedenlerle g rev ba nda bulunamad s rede yerine bakan veya bo aile sa l eleman pozisyonuna yerle tirme yap l ncaya kadar bu pozisyona g revlendirilen aile sa l eleman n ,(1) h) Gezici sa l k hizmeti: aile hekimi ve/veya aile sa l eleman n n, m d rl k e tespit edilen uzak mahalle, belde, k y, mezra gibi yerle im birimlerine, Bakanl k a belirlenen us l ve esaslara g re giderek mahallinde verece i sa l k hizmetini, ) Kanun: 5258 say l aile Hekimli i Pilot Uygulamas Hakk nda Kanunu, i) (De i ik: 16/3/2015-2015/7528 K.

5 M d rl k: Halk sa l m d rl n , j) Tavan cret: S zle meli olarak al t r lan aile hekimleri ve aile sa l elemanlar ile g revlendirilen aile hekimi ve aile sa l elemanlar na yap lacak demelerin hesaplanmas nda kullan lan, 14/7/1965 tarihli ve 657 say l Devlet Memurlar Kanununun 4 nc maddesinin (B) bendine g re istihdam edilen s zle meli personel i in ng r len br t tavan creti, k) Yerinde sa l k hizmeti: aile hekimi ve/veya aile sa l eleman n n, m d rl k e tespit edilen cezaevi, ocuk slahevi, huzurevi, korunmaya muhta ocuklar n bar nd ocuk yuvalar ve yeti tirme yurtlar gibi toplu ya am alanlar na Bakanl k a belirlenen us l ve esaslara g re giderek, yerinde verece i sa l k hizmetini, ifade eder. _____ (1) 8/8/2011 tarihli ve 2011/2101 say l Bakanlar Kurulu Karar Eki Y netmeli in 1 inci maddesi ile bu bentlerde yer alan "benzeri nedenlerle" ibareleri "di er nedenlerle" olarak de i tirilmi tir.

6 5707 K NC B L M Genel H k mler aile hekimi ve aile sa l elemanlar nda aranacak genel artlar, uyumlu al ma MADDE 5- (1) T rkiye de mesle ini icra etmeye yetkili olup t pta uzmanl k e itimi mevzuat na g re aile hekimli i uzman olanlar ile Bakanl n ng rd e itimleri alan di er uzman tabip ve tabipler aile hekimi olabilirler. Sa l k meslek liseleri veya y ksek renim kurumlar n n ebelik, hem irelik, sa l k memurlu u (toplum sa l ) veya acil t p teknisyenli i b l mlerinden mezun olanlar aile sa l eleman olabilirler. (2) S zle meli olarak al t r lan aile hekimleri ve aile sa l elemanlar n n 657 say l Kanunun 48 inci maddesinin (A) bendinin (4), (5) ve (7) numaral alt bentlerinde belirtilen artlar ta malar ve yetmi be ya ndan g n almam olmalar gerekir. Altm be ya n zerinde olanlar ile s zle me imzalanabilmesi i in, sa l k durumunun aile hekimi ve aile sa l eleman g revini yapmas na engel te kil etmeyece ine ili kin sa l k kurulu raporu alma art aran r.

7 (3) aile hekimi ile aile sa l eleman , ekip anlay i inde al r. aile hekimi, birlikte al t aile sa l eleman n y nlendirme ve denetleme yetkisine sahiptir. S zle melerin i eri i, s resi ve d nemi MADDE 6- (De i ik: 16/3/2015-2015/7528 K.) (1) S zle meli olarak al t r lan aile hekimleri ve aile sa l elemanlar ile yap lacak s zle meler, ek (1-A) ve ek (l-B) ye g re d zenlenir. Ek (1-A) ve ek (l-B) deki s zle meleri Bakanl k ad na imzalamaya ve s zle meleri sona erdirmeye vali yetkilidir. Vali, s zle me yapma yetkisini, vali yard mc lar ndan birine veya halk sa l m d r ne devredebilir. (2) S zle menin s resi ve d nemi iki mali y ld r. (3) S zle me d nemi bitmeden ba ka bir aile hekimli i birimine yerle en aile hekimi ile yeni s zle me imzalanmaz. Yeni birimdeki g rev mevcut s zle me do rultusunda y r t l r.

8 Kazan getirici ba ka i yapma yasa MADDE 7- (1) S zle meli olarak al t r lan aile hekimleri ve aile sa l elemanlar , bu g revleri d nda, bilimsel faaliyetler ve telif haklar hari olmak zere, mesleklerinin icras ndan menfaat temin edemezler. Sanatsal ve sportif faaliyetler d nda esnaf veya tacir say lmay gerektiren herhangi bir faaliyette bulunamazlar. Herhangi bir yerde hizmet akdi ile al amazlar. Ticaret ve sanayi m esseselerinde g rev alamazlar, ticar m messil, ticar vekil, kollektif irketlerde ortak veya komandit irketlerde komandite ortak olamazlar. Hizmet i i e itim ve g revlendirme(1) MADDE 8- (De i ik: 16/3/2015-2015/7528 K.) (1) aile hekimi ve aile sa l elemanlar n n Bakanl k veya T rkiye Halk Sa l Kurumunca ng r len hizmet i i e itimler i in g revlendirilmeleri veya acil h ller ile do al afet gibi ola an st durumlarda valilik e ba ka yerde g revlendirilmeleri h linde hizmetin devam i in m d rl k e gerekli tedbirler al n r.

9 Hizmet i i e itimler i in g revlendirilme s resi bir y lda en fazla otuz g nd r. (2) S zle meli olarak al t r lan aile hekimi veya aile sa l eleman , izinli veya raporlu oldu u s re i inde, 5 inci maddede belirtilen artlar ta yan hekim ya da sa l k personeli ile anla arak hizmetin g r lmesini ge ici olarak sa lar. Bu anla ma, m d rl k e uygun g r lmesi h linde uygulan r. Bu m mk n olmad takdirde m d rl k e ge ici aile hekimi veya ge ici aile sa l eleman g revlendirilir. Birden fazla birimi bulunan aile sa l merkezlerinde, ayn aile sa l merkezinde g rev yapan di er s zle meli aile hekimleri veya aile sa l elemanlar ndan g revlendirme yap l r. Ancak g revlendirme yap lacak s zle meli aile hekimi ve aile sa l eleman bulunmad takdirde m d rl k e s zle meli aile hekimli i al anlar d ndan g revlendirme yap l r.

10 _____ (1) Bu maddenin ba l zinler iken, 16/3/2015 tarihli ve 2015/7528 say l Bakanlar Kurulu Karar Eki Y netmeli in 5 inci maddesiyle metne i lendi i ekilde de i tirilmi tir. 5708 al ma saatleri MADDE 9- (1) aile hekimleri ve aile sa l elemanlar , g revlerini haftal k al ma s resi k rk saatten az olmamak kayd yla, aile Hekimli i Uygulama Y netmeli inde belirlenen us l ve esaslar er evesinde yerine getirir. aile hekimleri ve aile sa l elemanlar n n, pozisyonlar n n bulundu u mahalde ikamet etmeleri esast r. S zle me giderleri MADDE 10- (1) Damga vergisi hari , s zle me d zenlenmesinin gerektirdi i her t rl giderler Bakanl k a kar lan r. NC B L M Denetim, S zle menin Sona Ermesi veya Erdirilmesi Denetim MADDE 11- (1) aile sa l merkezi, aile hekimleri ve aile sa l elemanlar , aile Hekimli i Uygulama Y netmeli inin 29 uncu maddesi h km er evesinde, ola an d denetimler hari olmak zere, alt ayl k aral klarla denetlenir.


Related search queries