Example: quiz answers

Anadolu Teknik/Anadolu Meslek Programlarında …

Anadolu teknik / Anadolu Meslek Programlar nda Alana Ge i , Tercih ve Yerle tirme e K lavuzu - 2018 Meslek ve teknik E itim Genel M d rl 0 Anadolu teknik / Anadolu Meslek Programlar nda Alana Ge i , Tercih ve Yerle tirme e K lavuzu - 2018 Meslek ve teknik E itim Genel M d rl 1 Bu k lavuz, 7 Eyl l 2013 tarihli ve 28758 say l Resm Gazete de yay mlanan Mill E itim Bakanl Orta retim Kurumlar Y netmeli i h k mlerine g re haz rlanm t r. TERC H LEMLER N N YAPILACA I YERLER Tercih ba vurusu rencinin kay tl bulundu u okul m d rl ne velisi taraf ndan veya internet zerinden bireysel olarak yap lacakt r. LET M B LG LER leti im: Alo 147 Meslek ve teknik E itim Genel M d rl ne Ba l Okul M d rl kleri Meslek ve teknik E itim Genel M d rl ( renci leri ve Sosyal Etkinlikler Daire Ba kanl ) Tel : (0312) 413 12 42-43-44 Faks : (0312) 425 19 67 nternet Adresleri https://e e-Posta KISALTMALAR Y netmelik Mill E itim Bakanl Orta retim Kurumlar Y netmeli i AMP Anadolu Meslek Program ATP Anadolu teknik Prog

Anadolu Teknik/Anadolu Meslek Programlarında Alana Geçiş, Tercih ve Yerleştirme e­Kılavuzu - 2018 eslekî ve eknik ğitim *enel üdürlüğü 0

Tags:

  Teknik, Meslek, Anadolu, Anadolu teknik anadolu meslek

Information

Domain:

Source:

Link to this page:

Please notify us if you found a problem with this document:

Other abuse

Transcription of Anadolu Teknik/Anadolu Meslek Programlarında …

1 Anadolu teknik / Anadolu Meslek Programlar nda Alana Ge i , Tercih ve Yerle tirme e K lavuzu - 2018 Meslek ve teknik E itim Genel M d rl 0 Anadolu teknik / Anadolu Meslek Programlar nda Alana Ge i , Tercih ve Yerle tirme e K lavuzu - 2018 Meslek ve teknik E itim Genel M d rl 1 Bu k lavuz, 7 Eyl l 2013 tarihli ve 28758 say l Resm Gazete de yay mlanan Mill E itim Bakanl Orta retim Kurumlar Y netmeli i h k mlerine g re haz rlanm t r. TERC H LEMLER N N YAPILACA I YERLER Tercih ba vurusu rencinin kay tl bulundu u okul m d rl ne velisi taraf ndan veya internet zerinden bireysel olarak yap lacakt r. LET M B LG LER leti im: Alo 147 Meslek ve teknik E itim Genel M d rl ne Ba l Okul M d rl kleri Meslek ve teknik E itim Genel M d rl ( renci leri ve Sosyal Etkinlikler Daire Ba kanl ) Tel : (0312) 413 12 42-43-44 Faks : (0312) 425 19 67 nternet Adresleri https://e e-Posta KISALTMALAR Y netmelik Mill E itim Bakanl Orta retim Kurumlar Y netmeli i AMP Anadolu Meslek Program ATP Anadolu teknik Program MBY M lakat ve Beden Yeterlili i (Sadece Denizcilik Alan ) YBP Y l Sonu Ba ar Puan YEP Yerle tirmeye Esas Puan D KKAT.

2 2018 y l nda Mesleki ve teknik Anadolu Liseleri b nyesindeki Anadolu teknik / Anadolu Meslek Programlar nda Alana Ge i , Tercih ve Yerle tirme e-K lavuzunda yer alan esaslar, K lavuzun yay m tarihinden itibaren y r rl e girecektir. Bu esaslar, yasama, y r tme ve yarg organlar ile ilgili makamlarca al nan kararlar gerekli k ld takdirde de i tirilebilir. Bu gibi durumlarda izlenecek yol, Mill E itim Bakanl nca belirlenir ve kamuoyuna duyurulur. Anadolu teknik / Anadolu Meslek Programlar nda Alana Ge i , Tercih ve Yerle tirme e K lavuzu - 2018 Meslek ve teknik E itim Genel M d rl 2 Meslek VE TEKN K ORTA RET M KURUMLARINDA ATP VE AMP Meslek ALANLARINA GE , TERC H VE YERLE T RME ALI MA TAKV M SIRA YAPILACAK LEMLER TAR H 1 ATP/AMP alanlar hakk nda 9 uncu s n f rencilerine rehberlik ve bilgilendirme yap lmas.

3 Mesleki bigilendirme i in ve adreslerinden bilgi edinilmesi ve rencilerin s n f rehber retmeni g zetiminde bu adresteki testleri yaparak mesleki e ilimlerinin belirlenmesi. Ders y l s resince 2 ATP/AMP ve Meslek alanlar na ge i ve tercihe y nelik i ve i lemler hakk nda 9 uncu s n f renci velilerine bilgilendirme toplant s . 02-22 Nisan 2018 3 MBY s nav n n yap laca denizcilik alan bulunan okullar n e-Okul sisteminde ilan edilmesi. 16 Nisan 2018 4 MBY s nav ba vurular n n velilerce e-Okul Sistemi zerinden yap lmas . 17 Nisan-04 May s 2018 5 Okul m d rl nce ba vuru say s na g re MBY s nav n yapacak komisyonun olu turulmas . 17 Nisan-04 May s 2018 6 MBY s nav n n yap lmas . 07-14 May s 2018 7 Denizcilik Meslek alan nda rencinin sa l k durumunun ge mek istedi i alan n renimine elveri li oldu unu g sterir sa l k raporlar n n ve Y netmeli in 31/5 maddesi gere i anne/baba mesle ini g steren belgenin okul m d rl ne/komisyona teslim edilmesi.

4 08-21 May s 2018 8 MBY s nav sonu lar , Denizcilik Meslek alan nda sa l k raporlar , Y netmeli in 31/5 maddesi gere i anne/baba mesle ini g steren belgenin okul m d rl klerince e-Okul Sistemine i lenmesi. 08-25 May s 2018 9 ATP ve AMP Meslek alanlar na ait tercihlerin velilerce ya da EK-1 ve EK-2 yi doldurarak tercih ba vurusu veli ve/veya okul m d rl nce bireysel ba vuru ekran ndan tercihlerin yap lmas . 14-25 May s 2018 10 Tercih ba vurular n n okul m d rl nce e-Okul Sisteminde onaylanmas . 14-29 May s 2018 11 Okul y netimlerince, ATP/AMP Meslek alanlar na al nacak renci kontenjanlar n n e-Okul Sistemine girilmesi. 08-19 Haziran 2018 12 ATP/AMP alanlar na al nacak renci kontenjanlar n n e-Okul Sisteminde ilan edilmesi. 20 Haziran 2018 13 Alana ge i sonu lar n n e-Okul Sisteminde ilan.

5 22 Haziran 2018 Anadolu teknik / Anadolu Meslek Programlar nda Alana Ge i , Tercih ve Yerle tirme e K lavuzu - 2018 Meslek ve teknik E itim Genel M d rl 3 1. GENEL A IKLAMALAR 2018 Anadolu teknik / Anadolu Meslek Programlar nda Alana Ge i , Tercih ve Yerle tirme e K lavuzu Orta retim Kurumlar Y netmeli inin Ge ici 9 uncu maddesine dayal olarak haz rlanm t r. Mesleki ve teknik orta retim kurumlar n n ATP/AMP 10 uncu s n f Meslek alanlar na ge i i lemleri 9 uncu s n f n sonunda al ma Takvimine ve a a da belirtilen esaslara g re Bakanl m zca merkezi olarak yap lacakt r. Bu k lavuzdaki esaslar 2018 2019 e itim- retim y l i in ge erli olup, 2018 ATP ve AMP Alana Ge i , Tercih ve Yerle tirme e K lavuzunun yay nlanmas ile birlikte bu K lavuzda belirtilen h k mler taraflarca kabul edilmi say lacakt r.

6 Mesleki ve teknik Anadolu liseleri ile di er orta retim kurumlar n n 9 uncu s n f rencileri; ATP ve AMP b nyesindeki Meslek alanlar na, tercih edilen mesle in artlar n ta malar halinde ba vurabilirler. ATP ve AMP nin Denizcilik alan na m racaat edecek renciler bu k lavuzun Madde-2 deki Denizcilik Alan na Ba vuru artlar n ta mas gerekmektedir. ATP ve AMP Meslek alanlar na ge i lerde rencinin sa l k durumunun ge mek istedi i alan n renimine elveri li olmas esast r. Sa l k durumunun ge mek istedi i alan n renimine elveri li olmad sonradan tesbit edilen rencilerden program n zelli ine g re sa l k/sa l k kurulu raporu istenir. stenen raporu temin edemeyen renciler en ge 10 uncu s n f birinci d nemin sonuna kadar durumlar na uygun ba ka Meslek alanlar na y nlendirilir.

7 9 uncu s n fta kayna t rma yoluyla e itim ve retimlerine devam eden rencilerin ATP ve AMP Meslek alanlar na ge i lerinde tercih yapt r lmayacak olup merkezi yerle tirmeden sonra l/ l e Yerle tirme ve Nakil Komisyonu taraf ndan ikamet adresleri dikkate al narak zelliklerine uygun Meslek alan na her bir ubede iki renciyi ge meyecek ekilde yerle tirilecektir. zel e itim s n flar nda okuyan renciler i in alan tercihi yapt r lmayacak olup bu durumdaki renciler yine zel e itim s n flar nda e itimlerine devam ettirilecektir. ATP Meslek ALANLARINA GE KO ULLARI Anadolu teknik programlar na, orta retim kurumlar n n 9 uncu s n f n do rudan ge en ve y lsonu ba ar puan en az 70 olan renciler ba vurabilir. renciler, 9 uncu s n f matematik, fizik, kimya, biyoloji, T rk dili ve edebiyati derslerinin y lsonu ba ar puanlar toplam n n aritmetik ortalamas na g re s ralan rlar ve olu an puanlar na g re yerle tirilirler.

8 9 uncu s n f y lsonu ba ar puan e it olan rencilerden s ras yla matematik, fizik, kimya, biyoloji, T rk dili ve edebiyati derslerinin y lsonu ba ar puan y ksek olanlara ncelik verilir. ATP Meslek alanlar n se mek isteyen renciler, kendi okullar ve di er okullarda bulunan alanlar da tercih edebileceklerdir. Tematik okullar n b nyesinde bulunan Anadolu teknik Programlar na artlar ta mak kayd yla ncelikli olarak bu okulun rencileri yerle tirilecektir. Bo kontenjan bulunmas halinde di er okullardan tercih eden renciler yerle tirilecektir. AMP Meslek ALANLARINA GE KO ULLARI Alana yerle tirme puan , rencinin ortaokul s n flar n n y lsonu ba ar puanlar n n aritmetik ortalamas n n %40 ile 9 uncu s n f y lsonu ba ar puan n n %60 toplanarak belirlenir.

9 AMP Meslek alanlar n se mek isteyen renciler, kendi okullar d ndaki di er okullarda bulunan alanlar da tercih edebileceklerdir. Kendi okullar d ndaki di er okullarda bulunan alanlar tercih edecek rencilerin; orta retime yerle tirme esas puan , tercih edilen Anadolu teknik / Anadolu Meslek Programlar nda Alana Ge i , Tercih ve Yerle tirme e K lavuzu - 2018 Meslek ve teknik E itim Genel M d rl 4 okullar n 2017-2018 e itim- retim y l ndaki 9 uncu s n f taban puan na e it ya da b y k olmas gerekmektedir. Anne ve/veya babas na ait al r durumda bir i yeri bulunanlar istemeleri h linde; i yerini ve mesle ini ilgili Meslek kurulu lar ndan belgelendirmeleri art yla bu i yerindeki meslekle ilgili alana tercihleri do rultusunda yerle tirme yap lacakt r. 2.

10 DEN ZC L K ALANINA BA VURU ARTLARI rencilerin Denizcilik alan n tercih edebilmesi ve renim g rebilmesi i in; ATP ve AMP i in M lakat ve Beden Yeterlili i (MBY) s nav nda ba ar l olmas , Genel ba vuru artlar n n yan nda Ula t rma, Denizcilik ve Haberle me Bakanl Gemiadamlar Sa l k Y nergesi ile belirlenen denizde al maya engel te kil edebilecek herhangi bir hastal n n bulunmamas , Sa l k durumlar n n denizcilik renimine ve mesle in y r t lmesine elveri li oldu unu belirten Gemiad m Sa l k Raporu nun, Sa l k Bakanl Hudut ve Sahiller Genel M d rl n n adresinde yer alan Gemiadamlar n n Genel ve Periyodik Sa l k lemini Yapmaya Yetkili zel ve Resmi Sa l k Kurulu lar ba l alt nda bulunan yetkilendirilmi resm ve zel sa l k kurum/kurulu lar ndan al nmas , artlar aran r.


Related search queries