Example: marketing

ANALIZA SWOT PE DOMENII - cjbraila.ro

ANALIZA SWOT PE DOMENII . ANALIZA SWOT- INDUSTRIE. PUNCTE TARI PUNCTE SLABE. - atractivitate scazuta a zonei din punct de vedere investitional - resurse financiare mici existenta pe piata locala - forta de munca potential capabila sa se - vulnerabilitate la schimb rile de pe pia . adapteze la diferite ramuri economice - inovatii foarte reduse sau inexistente - contribuie intr-o masura importanta la - instruirea personalului deficitara realizarea PIB-ului - motivatia infiintarii unei IMM se bazeaza in - majoritatea intreprinzatorilor sunt persoane primul rand pe aspectele financiare ( castiguri cu studii superioare si exista tendinta de personale sau familiale ) si nu pe punerea in orientare catre mici activitati industriale aplicare a unei idei deosebite - elaborarea in cadrul Ministerului pentru IMM- - majoritatea intreprinzatorilor demareaza o uri, Comert, Turism si Profesii Liberale a afacere intr-un alt domeniu decat cel al propriei Strategiei guvernamentale pentru sustinerea profesii dezvoltarii IMM in perioada 2009-2013.

Inspectoratul Şcolar. - dezinteresul tinerilor din mediul rural pentru educatie generat de slaba oferta a locurilor de munca - abandonul scolar si frecventa redusa datorate mediului familial - migraţia cadrelor didactice spre alte tari - migraţia tinerilor din mediul rural spre urban, trend

Tags:

  Inspectoratul, Scolar

Information

Domain:

Source:

Link to this page:

Please notify us if you found a problem with this document:

Other abuse

Transcription of ANALIZA SWOT PE DOMENII - cjbraila.ro

1 ANALIZA SWOT PE DOMENII . ANALIZA SWOT- INDUSTRIE. PUNCTE TARI PUNCTE SLABE. - atractivitate scazuta a zonei din punct de vedere investitional - resurse financiare mici existenta pe piata locala - forta de munca potential capabila sa se - vulnerabilitate la schimb rile de pe pia . adapteze la diferite ramuri economice - inovatii foarte reduse sau inexistente - contribuie intr-o masura importanta la - instruirea personalului deficitara realizarea PIB-ului - motivatia infiintarii unei IMM se bazeaza in - majoritatea intreprinzatorilor sunt persoane primul rand pe aspectele financiare ( castiguri cu studii superioare si exista tendinta de personale sau familiale ) si nu pe punerea in orientare catre mici activitati industriale aplicare a unei idei deosebite - elaborarea in cadrul Ministerului pentru IMM- - majoritatea intreprinzatorilor demareaza o uri, Comert, Turism si Profesii Liberale a afacere intr-un alt domeniu decat cel al propriei Strategiei guvernamentale pentru sustinerea profesii dezvoltarii IMM in perioada 2009-2013.

2 - conectarea relativ redusa la internet (intranet, - cost inca relativ redus al fortei de munca fata comert electronic, banking on-line ). de alte state ale Uniunii Europene - raport calitate pret ( in special in domeniul serviciilor ) cu mult sub nivelul european - cvasi-inexistenta unui mediu de afaceri semnificativ la nivel comunitatilor rurale OPORTUNIT I AMENIN RI. - criza economica globala care a dus la reducerea comenzilor - dezvoltarea unor programe coerente de - cresterea costurilor de finantare cresterea reconversie profesionala spre industriile cele dobanzii la credite mai cautate, uzand de adaptabilatea fortei de - norme si legislatie de mediu care impun munca cheltuieli importante pentru intreprinderi - introducerea noilor tehnologii si dezvoltarea - forta de munca insuficienta in unele sectoare si ramurilor economice perfomante, bazat pe specialitati oportunitatile multiple de finantare a IMM- - cresterea riscurilor pentru intreprinderile ce urilor : finantari de la bugetul de stat, finantari lucreaza pentru piata externa.

3 Mobila, mecanica din fonduri structurale, finantari din fondurile fina, industrie usoara, confectii prin de garantare, microfinantari devalorizarea leului si scaderea volumului de comenzi ANALIZA SWOT- SECTORUL APA SI APA UZATA. PUNCTE TARI PUNCTE SLABE. - Legislatia de mediu pentru sectorul apa armonizata cu legislatia CE: Directiva apei uzate 91/271/EEC: - Extinderea sistemelor de colectare a apelor uzate extinderea sta iilor de epurare la - investitii mari necesare pentru indeplinirea cerintelor Directiva apei potabile 98/83/EC; UE;. - structuri institutionale infiintate pentru - sisteme centralizate insuficiente pentru aprovizionarea managementul integrat al sectorului apa (calitate si cu apa si reteaua de canalizare, in special in zona cantitate) privind bazinele hidrografice rurala;. - Operator unic la nivel judetean privind furnizarea - Braila nu are statie de epurare, toate apele uzate de servicii de apa si canalizare.

4 Principalele obiective sunt deversate direct in Dunare fara epurare prin 13. prev zute de Tratatul de Aderare au fost transpuse n puncte Master Plan printr-un plan de investi ii ce acoper . sectorul de ap i ap uzat ; - in reteaua de canalizare nu exista deversoare pentru surplus de debit datorat averselor de ploaie;. - existenta Strategiilor de Dezvoltare Locala prezente sau in curs de elaborare, conditie principala pentru - cea mai mare parte din sistemul de canalizare , contractare proiecte de investitii ; aproximativ 42,7% este vechi, construit inainte de anul 1925. - existenta Master Planului Judetean - Distributie neuniforma a populatiei la nivelul judetului - fondurile UE (FC / FEDR) alocate pentru sectorul de cu concentrare masiva la nivelul municipiului Braila apa prin POS Mediu fond de coeziune- conditionate de existenta Operatorului unic judetean pentru serviciile de apa si apa uzata, oportunitate in curs de finalizare.

5 - existenta surselor informationale in domeniul finantarii proiectelor;. OPORTUNITATI AMENINTARI. - Reducerea decalajelor de dezvoltare a infrastructurii - resurse financiare insuficiente pentru finantarea si de apa si apa uzata in zona rurala a judetului Braila, cofinantarea proiectelor finantate prin instrumente prin finantarea unor proiecte finantate prin POS structurale, in special in mediul rural;. Mediu - criza economica si financiara internationala - oportunitati de afaceri pentru companiile straine - Ineficienta mecanismelor existente la nivel de AM pana pentru a investi in sectorul de apa (in contextul la momentul actual fondurilor alocate);. - Riscul pierderii surselor de finantare europene in absenta unor structuri nationale conforme cu normele si cerintele UE. ANALIZA SWOT: ALIMENTAREA CU GAZE NATURALE. PUNCTE TARI PUNCTE SLABE. - Interconectarea sistemelor de transport al gazelor naturale cu sistemele similare ale tarilor vecine; - reteaua de gaz metan este insuficient dezvoltata - existenta unui cadru institutional si legislativ (cantitativ si calitativ) in raport cu suprafata si populatia adaptat la principiile pietei interne din Uniune judetului, suprafata acoperita in proportie de aproximativ Europeana prin alocarea in regim echitabil si 27%.

6 Nediscriminatoriu a gazelor naturale din intern si - costurile realizarii unei retele sunt foarte ridicate, din import prin infiintarea Operatorului de Piata nerecuperabile in general;. prin ordinul MIR 85 , organizat in cadrul Dispeceratului National de Gaze Naturale - eficienta energetica redusa pe lantul productie- Bucuresti, din Structura Societatii Nationale de transport-distributie-consumator final;. Transport Gaze Naturale TRANSGAZ SA. Medias;. OPORTUNITATI AMENINTARI. - implementarea destul de lenta a legislatiei europene, dominata in sectorul gazului natural de directive;. - rezervele exploatabile de gaze naturale sunt limitate, in - Liberalizarea integrala a pietelor de energie si conditiile in care nu au fost descoperite noi zacaminte gaze naturale in anul 2007; importante;. - tehnologiile gazului natural se potrivesc foarte - dependenta in mare masura de zacamintele naturale bine cu cele pentru dezvoltarea resurselor existente in Federatia Rusa si tranzitarea acestora pe regenerabile(biogaz); teritoriul Ucrainei.

7 - noi surse de finantare a investitiilor prin - instabilitatea preturilor la gaze naturale datorata in mare accesarea instrumentelor structurale; parte evolutiei puternic crescatoare a pretului gazelor naturale din import(pretul final reglementat este calculat - Interesul manifestat de multi agenti economici de Autoritatea Nationala de reglementare in domeniul romani sau straini de a prelua in concesiunea Gazelor Naturale, pe baza unui cost de achizitie a serviciul de distributie la nivel de comuna al gazelor naturale, format ca medie ponderata intre gazelor naturale preturile gazelor naturale din productia interna si din import);. - lipsa finantarilor europene in domeniul distributiei gazelor naturale la nivelul comunitatilor locale ANALIZA SWOT - SECTORUL ENERGIE TERMICA. PUNCTE TARI PUNCTE SLABE. - parametrii aburului livrat de cazanele de abur viu scad pe traseu de la 139 bar si 5400c la 125 bar si 5250C, din cauza fenomenului de imbatranire a a conductelor de abur viu cazan-turbine, conducte cu o vechime cuprinsa intre 10 ani si 42 ani.

8 - s-a realizat automatizarea si modernizarea - datorita numarului mare de debransari ale consumatorilor, a 30 de puncte termice in sistem SCADA sistemul actual de alimentare cu energie termica este unul (echipamente cu OPC server, soft dispecer supradimensionat din punct de vedere al diametrelor GENESSIS), supravegherea si monitorizarea retelelor, conducand la pierderi importante de agent termic parametrilor se face local si de la dispecerul si de energie termica;. central, fara personal permanent de -sistemul centralizat de transport si distributie a energiei supraveghere la obiectivele automatizate. termice din municipiul Braila, cu o vechime de peste 30 ani de functionare, prezinta o stare avansata de uzura fizica si morala;. - exista pierderi de energie termica datorate izolatiilor deteriorate si gradului avansat de coroziune a conductelor.

9 - Scaderea increderii populatiei in sistemele centralizate de incalzire OPORTUNITATI AMENINTARI. - Realizarea unei noi surse de producere a energiei termice, situate la intrarea in - performantele CET sunt afectate de obligativitatea Municipiul Braila, dinspre Soseaua Vizirului, functionarii cu sarcini termice si electrice mult sub pe amplasamentul fostului Depozit de lemne, capacitatea nominala, mai ales vara- datorita cererii pe principiul cogenerarii care va asigura reale de agent termic mult mai mici decat cea avuta incalzirea urbana; in vedere la proiectarea centralei;. - Finantarea investitilor se va realiza din surse - disensiuni pe pietele energetice internationale puse la dispozitie prin Programul Termoficare 2006-2015 caldura si confort, Programul - cresterea costuror cu energia termica si existenta national de investitii pentru retehnologizarea unui sistem care trebuie reformat ca principii si mod centralelor termice si electrice de termoficare de lucru operatiune ce presupune investitii (fonduri ARCE) , bugetul local, etc.

10 Finanaciare de mari dimensiuni - Utilizarea surselor de energiie alternative pentru incalzirea cladirilor publice ANALIZA SWOT - TRANSPORTURILE I INFRASTRUCTURA. PUNCTE TARI PUNCTE SLABE. - existenta unei re ele de drumuri na ionale i infrastructura de transport ineficienta economic , jude ene ce acoper n mod relativ echilibrat teritoriul ndeosebi n mediul rural,fa de exigen ele i jude ului; cerin ele actuale concrete ale ader rii la ;. - existenta unei retele de c i ferate ce asigur infrastructura rural general slab dezvoltat ;. leg tura cu restul rii; neconcordan a caracteristicilor tehnice ale vehiculelor - prezen a n regiune a unor importante coridoare de fa de standardele europene;. transport na ional ; ponderea semnificativ a parcului nvechit de - drumul DJ 211A, respectiv sectorul Viziru, Cuza- autovehicule pentru c l tori;. Voda, Mihai Bravu se reabiliteaza prin proiectul re eaua de transport suburban este inadecvat.