Example: marketing

Ar-Ge ve Yenilik Destek Programı - kosgeb.gov.tr

K K VE ORTA L EKL LETMELER . GEL T RME VE DESTEKLEME DARES BA KANLI I. KOB TEKNOLOJ K R N YATIRIM Destek PROGRAMI. UYGULAMA ESASLARI. B R NC B L M. Ama , Kapsam, Dayanak ve Tan mlar Ama . MADDE 1 - (1) Bu Uygulama Esaslar n n amac ; ncelikli teknoloji alanlar nda yer alan Ar- Ge ve Yenilik faaliyetleri sonucu ortaya kan yeni r n/ r nleri ticarile tirmek, lke ekonomisine katma de er olu turmak, uluslararas pazarlarda yer alarak teknolojik r n ihracat n art rmak i in i letmelerin yapacaklar teknolojik r n yat r mlar n n desteklenmesi i in KOB Teknolojik r n Yat r m (KOB Teknoyat r m) Destek Program n n uygulanmas na ili kin i ve i lemlerin esaslar n d zenlemektir.

kÜÇÜk ve orta ÖlÇeklİ İŞletmelerİ gelİŞtİrme ve destekleme İdaresİ baŞkanliĞi kobİ teknolojİk ÜrÜn yatirim destek programi

Tags:

  Destek, Ge ve yenilik destek, Yenilik, Kosgeb

Information

Domain:

Source:

Link to this page:

Please notify us if you found a problem with this document:

Other abuse

Transcription of Ar-Ge ve Yenilik Destek Programı - kosgeb.gov.tr

1 K K VE ORTA L EKL LETMELER . GEL T RME VE DESTEKLEME DARES BA KANLI I. KOB TEKNOLOJ K R N YATIRIM Destek PROGRAMI. UYGULAMA ESASLARI. B R NC B L M. Ama , Kapsam, Dayanak ve Tan mlar Ama . MADDE 1 - (1) Bu Uygulama Esaslar n n amac ; ncelikli teknoloji alanlar nda yer alan Ar- Ge ve Yenilik faaliyetleri sonucu ortaya kan yeni r n/ r nleri ticarile tirmek, lke ekonomisine katma de er olu turmak, uluslararas pazarlarda yer alarak teknolojik r n ihracat n art rmak i in i letmelerin yapacaklar teknolojik r n yat r mlar n n desteklenmesi i in KOB Teknolojik r n Yat r m (KOB Teknoyat r m) Destek Program n n uygulanmas na ili kin i ve i lemlerin esaslar n d zenlemektir.

2 Kapsam MADDE 2 - (1) Bu Uygulama Esaslar , k k ve orta l ekli i letmelere, kosgeb . taraf ndan uygulanacak, KOB Teknolojik r n Yat r m Destek Program na ili kin alt d zenleyici i lemleri kapsar. Dayanak MADDE 3 - (1) Bu Uygulama Esaslar , 15/06/2010 tarih 27612 say l Resmi Gazete'de yay mlanarak y r rl e giren kosgeb Destek Programlar Y netmeli i kapsam nda 2017/18. say l kosgeb cra Komitesi Karar ile kabul edilerek uygulamaya konulan KOB Teknolojik r n Yat r m Destek Program n n 20. Maddesine istinaden haz rlanm t r.

3 Tan mlar MADDE 4 - (1) Bu Uygulama Esaslar nda yer alan;. a) Ara t rma ve Geli tirme ( Ar-Ge ): Ara t rma ve geli tirme, k lt r, insan ve toplumun bilgisinden olu an bilgi da arc n n art r lmas ve bunun yeni s re , sistem ve uygulamalar tasarlamak zere kullan lmas i in, sistematik bir temelde y r t len yarat c al malar , evre uyumlu r n tasar m veya yaz l m faaliyetleri ile alan nda bilimsel ve teknolojik geli me sa layan, bilimsel ve teknolojik bir belirsizli e odaklanan, kt lar zg n, deneysel, bilimsel ve teknik i erik ta yan faaliyetleri, b) Ba kanl k.

4 kosgeb daresi Ba kanl 'n , c) Destek s resi: Yat r m projesi s resi ile i letme giderleri deste i s resinin toplam n , ) Erken deme: letmelere projelerini ger ekle tirebilmeleri i in ilgili Destek demesinden nce teminat kar l nda yap lan demeyi, d) Geri demeli Destek : Program kapsam nda k k ve orta l ekli i letmelere geri tahsil edilmek zere teminat kar l sa lanan deste i, e) Geri demesiz Destek : Program kapsam nda k k ve orta l ekli i letmelere geri tahsil edilmemek zere sa lanan deste i, f) Hizmet Sa lay c : letmenin deste e konu mal/hizmeti sat n ald kurum/kurulu veya firmay , g) novasyon ( Yenilik ): Sosyal ve ekonomik ihtiya lara cevap verebilen, mevcut pazarlara ba ar yla sunulabilecek ya da yeni pazarlar yaratabilecek.

5 Yeni bir r n, hizmet, uygulama, y ntem veya i modeli fikri ile olu turulan s re leri ve sonu lar n , ) letme: tarih ve 25997 say l Resmi Gazete'de yay mlanan K k ve Orta B y kl kteki letmelerin Tan m , Nitelikleri ve S n fland r lmas Hakk nda Y netmelik . kapsam nda yer alan ve tarih ve 27353 say l Resmi Gazete'de yay mlanan UE-12/00 1/21. K K VE ORTA L EKL LETMELER . GEL T RME VE DESTEKLEME DARES BA KANLI I. KOB TEKNOLOJ K R N YATIRIM Destek PROGRAMI. UYGULAMA ESASLARI. 2009/15431 say l Bakanlar Kurulu karar ile tespit edilen sekt rlerde faaliyet g steren k k ve orta b y kl kteki i letmeleri (KOB ), h) letmeden Sorumlu Personel: letmenin Destek ba vurusu ile ilgili kosgeb s re lerini y r tecek KOB Uzman veya KOB Uzman Yard mc s n , ) zleyici: Proje ile ilgili faaliyetleri, proje s resince ve tamamlanmas n m teakip, d nemsel olarak izlemek, incelemek, de erlendirmek ve raporlamak zere kosgeb taraf ndan g revlendirilen retim elemanlar n , i) KOB Bilgi Beyannamesi.

6 18/11/2005 tarih ve 25997 say l Resmi Gazete'de yay mlanan K k ve Orta B y kl kteki letmelerin Tan m , Nitelikleri ve S n fland r lmas Hakk nda Y netmelik gere ince i letme taraf ndan haz rlanmas gereken belgeyi, j) KOB Bilgi Sistemi: Ba vuru, de erlendirme, raporlama ve bildirimlerin yap ld yaz l m , k) Koordinat r: letmeyi Destek s resince yerinde ziyaret eden kosgeb personelini, l) kosgeb : K k ve Orta l ekli letmeleri Geli tirme ve Destekleme daresi'ni, m) kosgeb Veri Taban : letmelerin kayda al nd veri taban n , n) Kurul: KOB Teknolojik r n Yat r m Destek Program na ili kin projeleri de erlendiren ve karar alan de erlendirme ve karar kurulunu, o) ncelikli Teknoloji Alan : Kalk nma Planlar , H k met Programlar ve Y ll k Programlarda belirlenen hedefler ile stratejik dok manlardaki ncelikler do rultusunda Ba kanl k a belirlenecek teknoloji alanlar n , ) Program: KOB Teknolojik r n Yat r m (KOB Teknoyat r m) Destek Program n , p) Taahh tname.

7 Programdan yararlanmak zere ba vuran i letmelerin kosgeb 'e verdikleri idari, mali ve hukuki taahh tlerini i eren belgeyi, r) Teknolojik r n: Toplumsal ihtiya lar kar lamak ve ya am standard n y kseltmek amac yla nitelikli i g c taraf ndan bilimsel bilgi ve teknolojik ara t rmalar kullan larak ortaya kar lan, var olandan belirgin bir ekilde farkl l k ve Yenilik g steren, katma de eri ve rekabet edebilirli i y ksek r n , s) Teminat: Bankalar taraf ndan verilen Banka Teminat Mektubu'nu ve/veya Kredi Garanti Fonu Anonim irketi (KGF) taraf ndan verilen Kefalet Mektubu nu, ) Uygulama Birimi: Desteklerin uygulanmas ndan sorumlu kosgeb M d rl klerini, t) Yat r m Projesi: Teknolojik r n n yat r m kapsam nda amac , kapsam , hedefi, kt lar , s resi, b t esi, di er kaynaklar ile uygulay c lar belirli ve birbiriyle ili kili faaliyetler b t n n.

8 Ifade eder. K NC B L M. Programa li kin Hususlar Programdan yararlanma ko ulu MADDE 5 - (1) Bu programdan lke ekonomisinin uluslararas d zeyde rekabet edebilir bir yap ya kavu turulmas i in ekteki KOB Teknoyat r m Destek Program ncelikli Teknoloji Alanlar Tablosunda belirlenen alanlarda yer alan;. a) kosgeb ve di er kamu kurum ve kurulu lar , kanunla kurulan vak flar veya uluslararas fonlar taraf ndan desteklenen Ar-Ge ve Yenilik projeleri sonucunda ortaya kan, b) Yurtd teknoloji b lgeleri/ara t rma merkezleri/enstit ler/bilim parklar /kulu ka merkezleri/h zland r c larda Ar-Ge ve Yenilik projeleri sonucunda ortaya kan, UE-12/00 2/21.

9 K K VE ORTA L EKL LETMELER . GEL T RME VE DESTEKLEME DARES BA KANLI I. KOB TEKNOLOJ K R N YATIRIM Destek PROGRAMI. UYGULAMA ESASLARI. c) Yurt i i teknoloji geli tirme b lgelerinde yer alan i letmelerin, b lgede sonu land rd klar Ar-Ge ve Yenilik projeleri sonucunda ortaya kan, d) Kamu ara t rma enstit lerinde/merkezlerinde Ar-Ge faaliyetleri sonucunda ortaya kan, e) Patent belgesi ile koruma alt na al nan, f) Doktora al mas neticesinde ortaya kan, g) Teknolojik r n (T R) Deneyim belgesi alan, prototip al mas tamamlanm teknolojik r n sahipleri veya kullan m hakk n s zle me ile hak sahibinden devralm i letmeler yararlan r.

10 Patent belgesi ile koruma alt na al nm . teknolojik r nler i in T rk Patent ve Marka Kurumu taraf ndan patent devri yap lm olmas . art aran r. (2) Kamu kurum ve kurulu lar , kanunla kurulan vak flar veya uluslararas fonlar taraf ndan desteklenerek Ar-Ge ve Yenilik projeleri sonucunda ba ar ile sonu land r ld na dair belgeye sahip ve sonu land r ld tarihten itibaren 5 (be ) y l i erisinde ba vurusu yap lan teknolojik r ne Destek sa lan r. kosgeb taraf ndan desteklenen projelerin tamamlanma tarihi Kurul karar tarihidir.