Example: confidence

BÖLÜM -V- YAPI SINIFLARI - emo.org.tr

9091B L M -V-YAPI SINIFLARI92_____Elektrik, Elektronik, Bilgisayar ve Biyomedikal M hendisli i Hizmetleri9392_____Elektrik, Elektronik, Bilgisayar ve Biyomedikal M hendisli i Hizmetleri93 YAPI SINIFLARIYAPININ ELEKTR K, ELEKTRON K, B LG SAYAR ve B YOMED KAL M HEND SL H ZMETLER NE ESAS OLAN SINIFLARI : Yap n n Birim Maliyeti SINIFLAR (BM) TL/M I. SINIF YAPILARI. A GRUBU ,00 Basit k mes ve basit tar m yap lar Plastik rt l seralar Baraka veya ge ici kullan m olan k k yap lar Yard mc yap lar (m temilat) G lgelikler- ardaklar st kapal yanlar a k teneff s, oyun g steri alanlar I.

92 _____Elektrik, Elektronik, Bilgisayar ve Biyomedikal Mühendisliği Hizmetleri 93 YAPI SINIFLARI

Information

Domain:

Source:

Link to this page:

Please notify us if you found a problem with this document:

Other abuse

Transcription of BÖLÜM -V- YAPI SINIFLARI - emo.org.tr

1 9091B L M -V-YAPI SINIFLARI92_____Elektrik, Elektronik, Bilgisayar ve Biyomedikal M hendisli i Hizmetleri9392_____Elektrik, Elektronik, Bilgisayar ve Biyomedikal M hendisli i Hizmetleri93 YAPI SINIFLARIYAPININ ELEKTR K, ELEKTRON K, B LG SAYAR ve B YOMED KAL M HEND SL H ZMETLER NE ESAS OLAN SINIFLARI : Yap n n Birim Maliyeti SINIFLAR (BM) TL/M I. SINIF YAPILARI. A GRUBU ,00 Basit k mes ve basit tar m yap lar Plastik rt l seralar Baraka veya ge ici kullan m olan k k yap lar Yard mc yap lar (m temilat) G lgelikler- ardaklar st kapal yanlar a k teneff s, oyun g steri alanlar I.

2 B GRUBU ,00 Cam rt l seralar Basit padok, b y k ve k k ba hayvan a llar Su depolar Basit i yeri depolar II. SINIF YAPILARII. A GRUBU ,00 Kay khane A k otoparklar badethaneler (100 ki iye kadar) Verici, Aktar c binalarII. B GRUBU ,00 Pn matik ve i irme yap lar Hangar yap lar (u ak bak m ve onar m ama l ) 200 m ye kadar tek katl ofisler, d kkan ve basit at lyeler Semt sahalar , k k semt parklar , ocuk oyun alanlar ve m temilatlar Hal sahalar, a k alan basketbol, voleybol, tenis sahalar Tar m, end stri ve sanayi yap lar (tek katl , bodrum ve asma kat da olabilen prefabrik beton ve elik depo ve at lyeler)

3 Yat bak m ve onar m at lyeleri, ekek yerleri Mezbahalar 200 m ye kadar lokantalar, kafeterya ve yemekhaneler Tesisat a rl kl a llar, k mesler, tah l depolar , patates depolar Tesisat a rl kl seralar Tesisat a rl kl s naklarTMMOB Elektrik M hendisleri Odas _____94_____Elektrik, Elektronik, Bilgisayar ve Biyomedikal M hendisli i Hizmetleri95 III. SINIF YAPILARIII. A GRUBU ,00 Okul ve mahalle spor tesisleri (temel e itim okullar n n veya i letme ve tesislerin spor salonlar , jim-nastik salonlar , semt salonlar ) Katl garajlar Hobi ve oyun salonlar Ticari b rolar ( kata kadar - kat dahil- asans rs z ve kalorifersiz) 200 m zeri al veri merkezleri (semt pazarlar , k k ve b y k hal binalar , marketler ) 500 m ye kadar bas mevleri, matbaalar So uk hava depolar Konutlar (d rt kata kadar -d rt kat dahil- asans rs z ve kalorifersiz) Akaryak t ve gaz istasyonlar (kanopi alan dahil)

4 Kampingler K k sanayi tesisleri (donan ml at lyeler, ticarethane, d kkan, imalathane, d k mhane) Semt postaneleri Ar tma tesisleri ve pompa istasyonlar HamamlarIII. B GRUBU ,00 Kre -g nd z bak mevleri Entegre tar msal end stri yap lar dari binalar (il e tipi h k met konaklar , vergi daireleri) Gen lik merkezleri Belediyeler ve e itli ama l kamu binalar 200 m zeri lokanta, kafeterya ve yemekhaneler Temel e itim okullar K k kitapl k ve benzeri k lt r tesisleri Jandarma ve emniyet karakol binalar Sa l k tesisleri (sa l k ocaklar , kamu sa l k dispanserleri, sa l k evleri, sa l k merkezleri) Ticari b rolar (kaloriferli veya asans rl )

5 Halk evleri Pansiyonlar 150 ki iye kadar cezaevleri Fuarlar Sergi salonlar Konutlar (asans rl veya kaloriferli)-mimari Marinalar Gece kul b , diskotekler tfaiye kurtarma istasyonlar Misafirhaneler B y k iftlik yap lar 500 m zeri bas mevleri, matbaalarTMMOB Elektrik M hendisleri Odas _____94_____Elektrik, Elektronik, Bilgisayar ve Biyomedikal M hendisli i Hizmetleri95IV. SINIF YAPILARIV. A GRUBU ,00 zelli i olan b y k okul yap lar (spor salonu, konferans salonu ve ek tesisleri olan e itim yap lar ) Poliklinikler ve benzeri sa l k yap lar (hastaneler hari ) Liman binalar l tipi h k met konaklar (b y k idare ve b y k ehir belediye binalar ) 150 ki iyi ge en cezaevleri Kapl calar, ifa evleri vb.

6 Termal tesisleri badethaneler (dini yap lar, 100-1000 ki i aras ) Entegre sanayi tesisleri Aqua parklar M stakil spor k yleri (y zme havuzlar , spor salonlar ve stadlar bulunan) Ya l lar huzurevi, kimsesiz ocuk yuvalar , yeti tirme yurtlar B y k al veri merkezleri Y ksek okullar ve e itim enstit leri Apartman tipi konutlar (bina y ksekli i m yi a an, asans rl ve kaloriferli)-mimari Oteller (1 ve 2 y ld zl )IV. B GRUBU ,00 merkezleri Ara t rma binalar ve laboratuvarlar Metro istasyonlar Stadyum, spor salonlar ve y zme havuzlar B y k postaneler (merkez postaneleri) Otob s terminalleri Sat ve sergi binalar (showroomlar) E lence ama l yap lar ( ok ama l toplant , e lence ve d n salonlar ) Banka binalar Normal radyo ve televizyon binalar zelli i olan genel s naklar zellikli m stakil konutlar (villalar, teras evleri, da evleri, kaymakam evi) IV.

7 C GRUBU ,00 B y k k t phaneler ve k lt r yap lar Bakanl k binalar Y ksek renim yurtlar Ar iv binalar B y k adliye saraylar Otel (3 y ld zl ) ve moteller Rehabilitasyon ve tedavi merkezleriTMMOB Elektrik M hendisleri Odas _____9697V. SINIF YAPILARV. A GRUBU ,00 4. s n fta belirtilmeyen teknik ve ekonomi y n nden et t ara t rma gerektiren tesisat e itleriyle do-nat lan yap lar Radyo-Tv stasyonlar zelli i olan askeri yap lar ve orduevi B y kel ilik yap lar , vali konaklar ve 600 m zerindeki zel konutlar Borsa binalar niversite kamp sleri Y ksekli i 50, 50 m yi a an yap lar Al veri kompleksleri ( erisinde sinema, tiyatro, sergi salonu, kafe, restoran, market bulunan)V.

8 B GRUBU ,00 Kongre merkezleri M ze, sergi k t phane kompleksleri Olimpik spor tesisleri-hipodromlar Bilimsel ara t rma merkezleri, AR-GE binalar Hastaneler Havaalanlar badethaneler (Dini yap lar, 1000 ki inin zerinde) Oteller (4 y ld zl )V. C GRUBU ,00 st donan ml kompleks oteller ve tatil k yleri (5 y ld zl ) B y k radyo ve televizyon binalar (Medya Merkezleri)V. D GRUBU ,00 Opera, tiyatro bale yap lar , konser salonlar ve kompleksleri Restore edilecek yap lar ve tarihi ve eski eser niteli inde olup, y k larak orijinaline uygun olarak ya-p lan yap lar.


Related search queries