Example: quiz answers

BİLGİ GÜVENLİĞİ BİLİNÇLENDİRME EĞİTİMİ

B LG G VENL B L N LEND RME E T M Bilgimi Koruyorum e renme Projesi DPT taraf ndan desteklenmi olan Ulusal bilgi Sistemleri Program kapsam nda ger ekle tirilmi olan bir sosyal sorumluluk proje ayn zamanda T rkiye Bilgisayar Olaylar M dahale Ekibi (TR BOME) sorumluluklar aras nda yer alan lkemizdeki bilgi g venli i bilincinin geli tirilmesi ne y nelik bir faaliyettir. Bilgimi Koruyorum e renme projesi ile herkesin eri ebilece i temel bilgi g venli i bilin lendirme e itimi sunuyoruz.

BİLGİ GÜVENLİĞİ BİLİNÇLENDİRME EĞİTİMİ www.bilgimikoruyorum.org.tr “Bilgimi Koruyorum e−Öğrenme Projesi” DPT tarafından desteklenmiş olan Ulusal Bilgi Sistemleri Programı kapsamında

Tags:

  Bilgi

Information

Domain:

Source:

Link to this page:

Please notify us if you found a problem with this document:

Other abuse

Transcription of BİLGİ GÜVENLİĞİ BİLİNÇLENDİRME EĞİTİMİ

1 B LG G VENL B L N LEND RME E T M Bilgimi Koruyorum e renme Projesi DPT taraf ndan desteklenmi olan Ulusal bilgi Sistemleri Program kapsam nda ger ekle tirilmi olan bir sosyal sorumluluk proje ayn zamanda T rkiye Bilgisayar Olaylar M dahale Ekibi (TR BOME) sorumluluklar aras nda yer alan lkemizdeki bilgi g venli i bilincinin geli tirilmesi ne y nelik bir faaliyettir. Bilgimi Koruyorum e renme projesi ile herkesin eri ebilece i temel bilgi g venli i bilin lendirme e itimi sunuyoruz.

2 Bu e itim, kurumlar n ihtiya lar na g re zelle tirilebilir z mler retmek amac ileri d zey bir ba lang noktas olarak tasarland . Bilgimi Koruyorum internet sitesi ile ula lmak istenen hedefler: bilgi g venli i bilin lendirme e itimi sunmak, renen odakl bir yakla m ile herkesin eri imine a k, istenilen zamanda,istenilen s re ve s kl kta eri ilebilen bir sanal ortam olu turmak, T m bilgisayar ve internet kullan c lar n n bilgi g venli i bile enleri konusunda bilgi ve becerilerini geli tirebilmelerini sa lamak.

3 Bilgimi Koruyorum lkemizdeki bilgi g venli i bilincinin geli mesine hem katk da bulunacak hem de bu konudaki al malar i in bir ba lang olacakt HAKKINDAE T M ER A bilgi G venli Neden bilgi G venli i? bilgi G venli i ve Kullan c Sorumlulu uB Bilgisayar ve Eri im G venli Bilgisayara Giri G venli i Parola G venli i Yaz l m Y kleme ve G Dosya Eri im ve Payla m G venli i YedeklemeC Tehditler ve Korunma Y Zararl Sosyal M hendislikD nternet ve A G venli G venlik Duvar ile Web G venli E Posta G venli ADSL Modemlerde G venlik retim tasar m na a rl k verilen sitenin i erikleri ve teknik altyap s s rd r lebilir ve

4 Ekonomik bir z m olarak geli tirildi. Sitenin temel zellikleri: g ncel bilgiler i eren mod ler ve ekonomik kapsay c ve b t nle ik takibi ve eri imi kolay kullan c dostu ve kullan l kolay anla l r anlat m tarz KONULARS TEN N ZELL KLER A) Konular b t nsel bir yakla m izlenerek bilgi g venli i konular g nl k ya amdan rneklerle ili kilendirilerek, ev g venli i gibi analojiler kullan larak aktar ld ER K ZELL KLER C) Konularla ilgili atas z ve zl s zler eklendi. D) Her konunun ba nda g nl k ya ant m zla benzerlikler kurularak anlat lan bir hik ye yer ald.

5 Bu hikayeler her b l mde benzer karakterler kullan larak ba lar ndan ge en olaylar rg s ile s reklilik ve b t nl k sa lanarak aktar ld .B) Bas nda yer alan konuyla ilgili haberlere ve a rt c bilgilere yer ) eriklerin farkl karakterler taraf ndan ifade edilmesi ok sesli bir ortam sunulmas sa lanm ER K ZELL KLER G) Yer yer konuya zg olarak farkl etkile imli sayfalara yer verilerek, siteye gelen ziyaret inin pasif olarak e itimi almak yerine uygulamalarla hem rendiklerini uygulamas hem de anlat lan konunun peki tirilmesi hedeflendi.

6 Rnek olarak Parola l er uygulamas g l bir parola olu turmak i in gerekli olan zelliklerin uygulamal olarak g sterilmesi a s ndan ) Her konu, giri teki animasyon sonras nda konu ile ilgili temel sorulara cevap veren sayfalardan olu makta, sonlara do ru uygulama sayfas ile k sa bir kendini s nama uygulamas yap lmaktad r. Bu uygulama sayfalar nda sorular do ru ya da yanl , nas l cevaplan rsa cevaplans n bir geribildirim ve ek a klama UYGULAMALARBu projede genele y nelik haz rlanm olan i erikler do al olarak kurumlarda da kullan labilirdir.

7 Rnekler ve zellikle konu giri lerindeki senaryolarda verilen bilgiler bir kurumda al an a lar Bey karakteri evresinde ve kurumsal uygulamalara da g nderme yap larak aktar lm t r. Bu nedenle sitenin kurumsal uygulamalar i in kolay adapte edilebilir bir yap s vard r. Kurumlara zel neler yap labilir? Bilgimi Koruyorum sitesi oldu u hali ile kurumlar n kendi d zenledikleri e itim programlar kapsam nda kaynak olarak kullanabilir. erik bir ders/ renme y netim sistemine b t nle ik olarak kullan labilir.

8 Farkl aktiviteler, tart ma ve birlikte al ma ortamlar olu turulabilir. erikler kurumlar n talebine g re zelle tirilebilir, Kuruma zg g venlik politikalar n n duyuruldu u b l mler eklenebilir. Kurumun ihtiya lar do rultusunda konular eklenip kar labilir. Kurumun bilgi sistemine entegrasyon ile kurum i i hizmete sunulabilir. Kurumlara zel rnekler eklenebilir. Kurumlara zg bilgi g venli i bilinci seviyesi l m yap labilir. Bunun i in al anlara bilgi g venli i konusunda anketler uygulanabilir.

9 E yeni ba layan kullan c n n kurum bilgi sistemlerini kullanmadan nce bu e itimi almas sa lanabilir. bilgi g venli i Fark ndal De erlendirme Modeli ile internet/intranet kay tlar , e posta sistem verileri, anti virus sistemi kay tlar , ifre analiz program verileri, yard m masas ve olay bildirim verileri gibi sistem kaynaklar ndan faydalanarak al anlar n g venlik konusundaki davran lar tespit edilerek kurumun bilgi g venli i bilin seviyesi l itim ya da site hakk nda ayr nt l bilgi , g r ve nerileriniz i in adresine mesaj g B TAK B LGEM UEKAET: 0262 648 1000 F.

10 0262 648 1100 E: A: PK.: 74, 41470, Gebze, Kocaeli


Related search queries