Example: marketing

CLIMES D’ ESPANYA - Ajuntament de Barcelona

CLIMES D' ESPANYA . Cl udia P., J lia P., Jana A., Katharina i Nausica. ndex Clima atl ntic Clima de muntanya Clima d'interior Clima mediterrani Clima subtropical Per Cl udia P mies Vaqu . Curs 2011-12 2n trimestre. 6 de prim ria El clima atl ntic s propi de Gal cia i de la vessant Cant brica, o sigui, d' un ter de la Pen nsula Ib rica. La proximitat de l'oce fa que el seu aire sigui humit, que hi pugui haver pluges durant tot l'any, i que suavitzi les temperatures. Les temperatures d'aquest clima no s n mai extremes, s a dir, que a l'estiu no fa molta calor i a l'hivern, no fa molt fred. Per aix , les probabilitats de gla ades s n molt poques, igual que al clima mediterrani. Les precipitacions s n molt abundants, per molt fines, aix s el que fa que el clima sigui humit, encara que tamb ho s perqu el mar s molt a prop. La vegetaci aut ctona atl ntica s molt abundant gr cies a les pluges. Al clima atl ntic, la vegetaci , pot ser de tres tipus: Els boscos frondosos, el sotabosc i els prats naturals.

·Les temperatures d’aquest clima no són mai extremes, és a dir, que a l’estiu no fa molta calor i a l’hivern, no fa molt fred. Per això, les probabilitats de

Tags:

  Suite

Information

Domain:

Source:

Link to this page:

Please notify us if you found a problem with this document:

Other abuse

Transcription of CLIMES D’ ESPANYA - Ajuntament de Barcelona

1 CLIMES D' ESPANYA . Cl udia P., J lia P., Jana A., Katharina i Nausica. ndex Clima atl ntic Clima de muntanya Clima d'interior Clima mediterrani Clima subtropical Per Cl udia P mies Vaqu . Curs 2011-12 2n trimestre. 6 de prim ria El clima atl ntic s propi de Gal cia i de la vessant Cant brica, o sigui, d' un ter de la Pen nsula Ib rica. La proximitat de l'oce fa que el seu aire sigui humit, que hi pugui haver pluges durant tot l'any, i que suavitzi les temperatures. Les temperatures d'aquest clima no s n mai extremes, s a dir, que a l'estiu no fa molta calor i a l'hivern, no fa molt fred. Per aix , les probabilitats de gla ades s n molt poques, igual que al clima mediterrani. Les precipitacions s n molt abundants, per molt fines, aix s el que fa que el clima sigui humit, encara que tamb ho s perqu el mar s molt a prop. La vegetaci aut ctona atl ntica s molt abundant gr cies a les pluges. Al clima atl ntic, la vegetaci , pot ser de tres tipus: Els boscos frondosos, el sotabosc i els prats naturals.

2 En les seg ents diapositives, us explicarem com s cada tipus, acompanyades d'unes imatges. Els boscos frondosos s n de fulla caduca, amb roures, castanyers i faigs. A les parts altes de les muntanyes, hi abunden les con feres, que s n un tipus d'arbres (podeu escriure alguns noms d'arbres). Bosc de con feres. El sotabosc est format b sicament per falgueres i molses. Se situa a sota del bosc, que normalment s molt humit. Tenim un exemple de sotabosc com a imatge de fons. Hi ha molts prats naturals, que es mantenen verds durant tot l'any. El seu terreny es mant humit i fang s tot l'any. Prat natural A la fauna atl ntica, es poden trobar b sicament animals mar tims com: gavines, peixos ratlla, crancs, com moluscus que s n, clo ses, escopinyes, cargols, entre Les formigues i les papallones s n insectes molt habituals. La fauna s aut ctona. El clima atl ntic s m s o menys semblant al mediterrani. (no, s m s humit que el mediterrani). La vegetaci atl ntica s molt freq ent al nostre pa s, igual que la fauna.

3 (no s'ent n b el que voleu dir). Representaci gr fica de Santander Clima de Muntanya vegetaci . i fauna J lia LOCALITZACI . Es localitza a les zones m s elevades de diferents sistemes muntanyosos d' ESPANYA . Illes can ries CARACTER STIQUES. CARACTER STIQUES: Hiverns freds i llargs amb temperatures -0c . Estius curts i frescos a les serralades del Nord i calor s a les del sud. Pluges molt abundants , amb precipitacions que normalment s n de neu durant l'hivern . PRECIPITACIONS I NEU. La neu varia segons la temperatura de l'aire i pot haver-hi neus perp tues s a dir que no es fonen , en els cims m s elevats. VEGETACI . (Segons l'altitud). T les caracter stiques seg ents: Zones baixes: molt mixta: arbres i clima sec (alzines, pins i faigs). Zones mitjanes: t pica del bosc atl ntic: arbres (roures i altres arbres de fulla caduca). M s altitud: boscos con feres: arbres (estructura de con: avet). M s amunt dels : el bosc desapareix (matolls, i pastures de muntanya). (Segons l'orientaci ).

4 Els vessants orientals del nord obacs que reben menys energia del sol . i s n m s humits i frescos . La vegetaci s abundant i tenen arbres de fulla caduca , com els roures. Els vessants orientats del sud solell que vol dir que hi ha m s hores de sol , i s n m s secs, i que la vegetaci s m s densa , i tenen arbres per exemple de fulla perenne com les alzines . ILLES CAN RIES. Segons el lloc on estan situades les illes i segons els vents, el clima pot ser temperat i humit o b , molt sec. En general: el clima, s oce nic i amb temperatures suaus. La fauna A la fauna de muntanya, hi ha animals molt diversos com els voltors, isards, guilles, gralles de bec vermell, libes, llebres, garses, Es poden trobar esp cies aut ctones dels Pirineus catalans com la vaca bruna i l' s bru. MAM FERS: cavalls, vaques, cabres, llebres, c rvols, s bru, porc senglar, linx ib ric, llop, teix , marta, geneta, fagina, daina, AUS: voltor, trencal s, mallerenga, picot verd, pica-soques, picot garser, R PTILS: escur , granotes, INSECTES: lib l lula quadrimaculata, Interior d' ESPANYA Nausica Altarriba Valls Introducci.

5 L'interior d' ESPANYA se situa a la Meseta, a la Depressi de l'Ebre, a una part d'Andalusia i a una part de Catalunya. Tot el que est amb una taca taronja s l'interior d' ESPANYA . Clima d'interior Clima: El clima d'interior s m s rigor s que el mediterrani. Els estius s n molt calorosos i els hivern s n molt freds. Les temperatures de l'interior canvien molt perqu no reben la influ ncia del mar. A la tardor i a la primavera, s quan hi ha m s precipitacions, l'estiu s sec i a l'hivern fa molt fred i sempre hi ha gelades. El clima de l'interior s sec i hi ha poca humitat. Climograma de Toledo Temperatures i pluges, m nimes i m ximes. Sureres Vegetaci . La vegetaci de l'interior s pr pia de sec . vegetaci . Zones m s altes Zones de menys altitud Zones fredes Zones c lides Hi ha una vegetaci Hi ha zones t pica de Hi ha Hi ha oms i boscoses, amb muntanya, savines, pollancres, a la roures o faigs, amb pins, pins i riba dels rius. tot i que els avets i sureres, boscos s n matolls escassos.

6 Zones sense L'arbre m s arbres ni conreus caracter stic Hi ha arbustos, s l'alzina. matolls i herbes Fauna A l interior d' ESPANYA , hi ha un gran nombre d'animals: A les zones altes, quan hi ha neu, viuen ll dries, isards i a vegades gats salvatges. A les zones fredes, hi ha senglars, conills, esquirols i guineus. A les zones m s baixes, no solen viure animals. Aus: Hi ha moltes aus a l'interior d' ESPANYA comparat amb la fauna Europea. Hi ha aus que viuen a camps de cereals i a pobles o ciutats. Avutardes Falc . reial Amfibis i r ptils: A l'interior d' ESPANYA , tamb . hi ha molts amfibis i r ptils, hi viu la serp verda, que s l'ofidi m s gran d' ESPANYA . Serp verda Ofegabous CLIMA. MEDITERRANI. Jana Arrando 6 . Introducci . El clima mediterrani ocupa tot el llevant peninsular, Ceuta, Melilla i una bona part d'Andalusia. Caracter stiques Les temperatures, a l'hivern, s n suaus i a l'. estiu, caloroses. Les precipitacions s n escasses i irregulars, entre uns 400 i 600l per metre quadrat i no neva gaireb mai.

7 La vegetaci . La vegetaci est adaptada a la sequera de l'estiu. Els arbres s n de fulla perenne i de mida petita. Tipus de vegetaci . Hi ha quatre tipus de vegetaci : Al bosc, hi abunden els pins a les zones m s baixes, i els castanyers, a les m s altes. Al sotabosc, hi creixen el garric, el bruc i les plantes arom tiques. Quan el bosc desapareix, hi queda una vegetaci d'arbustos anomenada garriga o m quia. A les zones m s seques del sud-est peninsular, hi creixen el margall i la pita. Conreus Els conreus m s cl ssics del mediterrani s n de sec : El blat La vinya L'olivera La fauna La fauna s molt rica i variada, podem trobar: Mam fers: c rvols, llops, isards, esquirols, guineus, eri ons, ll Aus: gaig, estornell, oreneta daur , R ptils: sargantana de cua llarga, colobres de molts tipus, tortuga mediterr Amfibis: galivat, gripaus d'esperons, gripau com , Imatges de fauna Katharina Gr newald Medi Social 8/02/12. Escola Reina Violant Situaci . Est situat a les illes Can ries.

8 El clima se situa a la zona c lida de la terra a prop del Tr pic de C ncer. Se situa a l'altitud 40 i 25 . Temperatura Normalment la temperatura est entre 18 i 25 . Per la influ ncia dels vents del S hara. Climograma de Los Rodeos Climograma de Las Palmas (GRAN CAN RIA) (TENERIFE). C / C / mm 30mm 120. 25 100. temperatura temperatura 20 80. 15 60. 10 40. precipitacions precipitacions 5 20. 0 0. g f m a m j j a s o n g f m a m j j a s o n d d Precipitacions Acostumen a ser abundants o inexistents. A les illes de Lanzarote i Fuerteventura s n escasses, per la influ ncia dels vents del S hara. Nom s neva als cims de les muntanyes m s altes. Vegetaci . Regions baixes: matolls xer fils Regions d'altitud mitjana: llorer, boix gr vol canari i til ler Zones altes: pi canari, matolls de retama i codesco i viola del Teide Fauna A les illes Can ries, hi ha una gran diversitat d animals marins, ja que estan a dins del mar Atl ntic. Tamb hi han molts mam fers. Animals aut ctons: aus Min com Gallareta Falc perdiguer Animals aut ctons: mam fers Rat-penat Musaranya Conill Esquirol Llebre Iubartes Dof Balena Orca Animals aut ctons: peixos Taur pla Tonyina Gallinita Pejeperro Castanyola Rogers Animals no aut ctons: min.

9 1) Acridotheres grandis 2) Acridotheres cristatellus 3) Acridotheres javanicus 4) Acridotheres cinereus 5) Acridotheres fuscus 6) Acridotheres albocinctus 7) Acridotheres melanopterus 8) Acridotheres burmannicus 1. 5. 3. 2 6. 4 7 8.