Example: biology

Depo Yönetimi ve Verimlilik - 4pl.com.tr

Depo Y netimi ve Verimlilik Depo Y netimi disiplin gerektirir. Depolar n kurallar , talimatlar ve prosed rleri olmal d r. Bu kurallara, deponun i leyi ine personelinin uyup, uymad denetleyecek ve s rekli geli mesini sa layacak sistemler kurmal y z. ( g venli i, makinalar kullanma, y kleme, toplama ) Bu anlay personelimize anlatabilecek ve sisteme inanmalar n sa layacak, s rekli e itim program haz rlanmal ve hayata ge irilmelidir. T m personelin yapaca i i yaz l hale getirecek g rev tan mlar haz rlanmal ve s rekli g ncel hale getirilmesi i in al ma yap lmal d r. Depo ekibinin ve her personelin ve/veya ekiplerin hedefleri belirlenmeli ve hedefler personelle payla lmal d r.

Verimlilik sağlanmasına yönelik ve sonuçları değerlendirilecek raporlar hazırlanmalı, sonuç odaklı raporlar talep edilmelidir. Bakılmayan, değerlendirilmeyecek raporlar

Tags:

  Raporlar

Information

Domain:

Source:

Link to this page:

Please notify us if you found a problem with this document:

Other abuse

Transcription of Depo Yönetimi ve Verimlilik - 4pl.com.tr

1 Depo Y netimi ve Verimlilik Depo Y netimi disiplin gerektirir. Depolar n kurallar , talimatlar ve prosed rleri olmal d r. Bu kurallara, deponun i leyi ine personelinin uyup, uymad denetleyecek ve s rekli geli mesini sa layacak sistemler kurmal y z. ( g venli i, makinalar kullanma, y kleme, toplama ) Bu anlay personelimize anlatabilecek ve sisteme inanmalar n sa layacak, s rekli e itim program haz rlanmal ve hayata ge irilmelidir. T m personelin yapaca i i yaz l hale getirecek g rev tan mlar haz rlanmal ve s rekli g ncel hale getirilmesi i in al ma yap lmal d r. Depo ekibinin ve her personelin ve/veya ekiplerin hedefleri belirlenmeli ve hedefler personelle payla lmal d r.

2 Bu hedeflerin l m personel ve/veya ekip taraf ndan da l lebilmesi sa lanmal d r. Ekip taraf ndan ayl k veya ayl k olmak zere kendi de erlendirmesini sunum olarak haz rlay p sunmas sa lanmal d r. Hedefe ula mada bir problem varsa, z mleri de sunmas da istenmelidir. Personel i e ba lamadan nce, irket vizyonu, hedefleri, talimatlar , prosed rleri, personel y netmeli i ve g rev tan mlar anlat lmal , bu bilgiler bir dosya halinde personele imza kar l nda teslim edilmelidir. Her yeni personel i e ba lamadan nce Departman ve/veya nsan Kaynaklar taraf ndan g reve g re, belirlenen s rede oryantasyon s recinden ge irilmelidir. Her g rev unvan i in, personel geli imi i in, e itim ve ka g n e itim verilece i planlama yap lmas gerekmektedir.

3 Personelin ve/veya g rev performanslar n n l lmesi i in, s re lerin datalar tutulmal , verimliliklerin artmas i in, bu datalar n de erlendirilmesi nemlidir. kan sonu lar ilgili personelle payla lmal ve verimlili in artmas i in al ma yap lmal d r. rne in; Mal haz rlamada toplanacak r nlerin ara veya i emri baz nda, ba lang saati, r nlerin raftan al p, mal haz rlama yerine koyana kadar her ge en s re, r n e idi vs. emirlerine ve kan sonu lara g re ortalama hedef s reler verilmeli ve buna g re i emirlerin yerine getirilmesi beklenmelidir. Bu ortalamada i emirlerini toplamayan personel sorgulanmal d r. Gerekti inde raflar baz nda, mal haz rlama alan aras nda zaman et d yap lmal ve sisteme tan t lmal d r.

4 Depo i s re lerinin analizi kar lmal d r. Mal kabul sipari lerinin planlanmas , Mal kabul artlar n n belirlenmesi, r n depo yerle tirilme stratejisinin tespiti, r n yerle tirme artlar n n belirlenmesi, r n toplama stratejisinin tespiti, Mal haz rlama alan planlamas , Haz rlanma alan nda toplanma stratejisinin tespiti, Y kleme eklinin belirlenmesi, Depoyu y netebilmek i in, depo hareketlerinin verilerin tutulmas , izlenmesi ve datalar n de erlendirmesi gerekmektedir. G nl k yap lan hareketlerin raporlanmas ok nemlidir. Bunun i in rapor formatlar belirlenmeli, bu raporlar kimin haz rlayaca , sunaca belirlenmelidir. rnek raporlar ; G nl k mal kabul raporu; Tarih, mal kabul numaras , r n bazl ve/veya hepsi se enekli filtre edilebilmeli, r n kodu, r n a klamas , palet, adet, kg vs.

5 I emri numaras , teslim alan personel sicil no vs. G nl k sevkiyat raporu; Tarih bazl , plaka bazl filtre se enekli, Sevk tarihi, sevk sistem numaras , plaka, of r ad-soyad, r n a klamas , palet, adet, kg vs. Y kleyen personel , ekip sicil no, sevk yeri vs. Hasarl , eksik r n raporu, (Depo ve sevkiyat diye ikiye ayr lmal ) Depo Hareket raporu, (Raf, kat, g z, koridor, b l m vs. adres bazl ) ade ve Hurda raporu, Mal toplama raporu, Teslimat raporu, r n mr raporu, Fifo, lifo vs. Lokasyon raporu, Verimlilik sa lanmas na y nelik ve sonu lar de erlendirilecek raporlar haz rlanmal , sonu odakl raporlar talep edilmelidir. Bak lmayan, de erlendirilmeyecek raporlar istenmemelidir.

6 De erli okuyucular m, in allah yaz lar m sizlerin mesleki geli imizde sizlere katk sa lamaktad r. Depolama hususunda sormak istedi iniz bir ey olursa, 24 saat mail ortam nda cevap vermeye haz r m. Ayr ca irket olarak Depo personelinin e itimi hususunda 4PL Dan manl k olarak sizlere cretsiz e itim vermeye haz r z. Hedefimiz sekt re katk sa lamak zere kendini geli tirmeye haz r firmalara hizmet vermektir. Sevgi ve sayg lar mla, Tuncay AYDIN 4PL Dan manl k ve Lojistik Hizmetleri