Example: air traffic controller

DEVLET PERSONEL BAŞKANLIĞI ... - Mevzuat Bilgi Sistemi

237. DEVLET PERSONEL BA KANLI I. KURULU VE G REVLER HAKKINDA. KANUN H KM NDE KARARNAME (1). Kanun H Tarihi : 8/6/1984 No : 217. Yetki Kanununun Tarihi : 2/12/1983 No : 2967. Yay mland : 18/6/1984 No : 18435 (M k.). D sturun Cildi : 23 Sh. : 670. B R NC KISIM. Ama , Kapsam, G rev Te kilat Ama : Madde 1 Bu Kanun H km nde Kararnamenin amac , Kamu hizmetlerinin d zenli, s ratli, m essir ve ekonomik ekilde y r t lebilmesi i in; DEVLET PERSONEL rejiminin temel ilke ve politikas n n, Devletin ve di er Kamu Kurum ve Kurulu lar n n te kilat, g rev ve yetkilerinin; kamu hizmetlerinin gerektirdi i asli ve s rekli g revlerde al acak memur ve di er kamu g revlilerinin tabi olacaklar PERSONEL rejimlerinin; memleketin k lt r, sosyal ve ekonomik artlar na ve hukuki esaslar na uygun olacak ekilde d zenlenmesi, PERSONEL rejimleri aras nda uyum, denge ve koordinasyonun sa lanmas , uygulamalarda g r lecek aksakl klar n giderilmesi Mevzuat n de i en artlara g re geli tirilmesi, Kamu personelinin hizmet ncesi ve hizmet i i e itimlerini sa lamak ve bu konulardaki uygulaman n takip ve denetlenmesi; kullan lan idari usul ve Metodlar n de erlendirilmesi ve geli tirilmesi i in gerekli b t n Mevzuat al malar n n ilmi ve tarafs zl k esaslar na g re y r t

238 d) Kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları dışında kalan ve kamu fonu kullanan, özel kanunlarla veya bunların verdiği yetkiye dayanılarak kurulan kamu kuruluşları ve bu nitelikteki bankalar ve bunların en az sermayesinin

Tags:

  Personel, Devlet, Devlet personel

Information

Domain:

Source:

Link to this page:

Please notify us if you found a problem with this document:

Other abuse

Transcription of DEVLET PERSONEL BAŞKANLIĞI ... - Mevzuat Bilgi Sistemi

1 237. DEVLET PERSONEL BA KANLI I. KURULU VE G REVLER HAKKINDA. KANUN H KM NDE KARARNAME (1). Kanun H Tarihi : 8/6/1984 No : 217. Yetki Kanununun Tarihi : 2/12/1983 No : 2967. Yay mland : 18/6/1984 No : 18435 (M k.). D sturun Cildi : 23 Sh. : 670. B R NC KISIM. Ama , Kapsam, G rev Te kilat Ama : Madde 1 Bu Kanun H km nde Kararnamenin amac , Kamu hizmetlerinin d zenli, s ratli, m essir ve ekonomik ekilde y r t lebilmesi i in; DEVLET PERSONEL rejiminin temel ilke ve politikas n n, Devletin ve di er Kamu Kurum ve Kurulu lar n n te kilat, g rev ve yetkilerinin; kamu hizmetlerinin gerektirdi i asli ve s rekli g revlerde al acak memur ve di er kamu g revlilerinin tabi olacaklar PERSONEL rejimlerinin; memleketin k lt r, sosyal ve ekonomik artlar na ve hukuki esaslar na uygun olacak ekilde d zenlenmesi, PERSONEL rejimleri aras nda uyum, denge ve koordinasyonun sa lanmas , uygulamalarda g r lecek aksakl klar n giderilmesi Mevzuat n de i en artlara g re geli tirilmesi, Kamu personelinin hizmet ncesi ve hizmet i i e itimlerini sa lamak ve bu konulardaki uygulaman n takip ve denetlenmesi; kullan lan idari usul ve Metodlar n de erlendirilmesi ve geli tirilmesi i in gerekli b t n Mevzuat al malar n n ilmi ve tarafs zl k esaslar na g re y r t lmesinde g revli ve yetkili olmak zere Ba bakana ba l DEVLET PERSONEL Ba kanl 'n n kurulmas na, te kilat ve g revlerine dair esaslar d zenlemektir.

2 Ba bakan bu te kilat n y netimi ile ilgili yetkilerini gerekli g rd takdirde DEVLET Bakan ve Ba bakan Yard mc s . veya DEVLET Bakan vas tas yla kullanabilir. Kapsam: Madde 2 Bu Kanun H km nde Kararname kapsam na giren kamu kurum ve kurulu lar unlard r: a) Genel b t eye dahil dairelerle, katma b t eli idareler ve bunlara ba l kurulu lar, b) l zel dareleri ve belediyeler, bunlar n birlikleri ve bunlara ba l iktisadi m esseseler, i letmeler, c) ktisadi DEVLET te ekk lleri, kamu iktisadi kurulu lar ve bunlar n m esseseleri, ba l ortakl klar ve i tirakleri, . (1) 29/11/1984 tarihli ve 243 say l Kanun H km nde Kararnamenin 55. maddesi uyar nca; 657 say l Kanun ile ek ve de i ikliklerinde 13/12/1960 g n ve 160 say l Kanunun d rd nc maddesine yap lan at flar bu Kanun H km nde Kararnamenin ilgili maddesine yap lm say l r. 238. d) Kamu kurumu niteli indeki meslek kurulu lar d nda kalan ve kamu fonu kullanan, zel kanunlarla veya bunlar n verdi i yetkiye dayan larak kurulan kamu kurulu lar ve bu nitelikteki bankalar ve bunlar n en az sermayesinin yar s ndan fazlas na i tirak suretiyle kurduklar m essese, ortakl k ve i tirakler, e) D ner sermayeli kurulu lar ile zel kanunlarla kurulan fonlar ve kefalet sand klar.

3 Askeri kurum ve kurulu lar n 926 say l T rk Silahl Kuvvetleri PERSONEL Kanunu ile ek ve de i ikliklerine tabi personeli bu Kanun H km nde Kararnamenin kapsam d ndad r. G rev Madde 3 DEVLET PERSONEL Ba kanl 'n n g revleri unlard r: a) Kamu personelinin hukuki ve mali stat s n n ve uygulanmas n n esaslar n tespit etmek, bunlar n d zenlenmesi ve geli tirilmesiyle ilgili al malar yapmak, gerekli kanun, t z k ve y netmelik tasar lar ile di er idari metinleri haz rlamak, b) Kamu kurum ve kurulu lar n n PERSONEL ihtiya lar n kar lamak i in uygulanacak usul ve esaslar d zenlemek ve bu konuda gerekli al malar yapmak, c) PERSONEL ve te kilatlanma konular ile ilgili olarak kamu kurum ve kurulu lar nca haz rlanan ve Ba kanl a sunulan kanun, t z k ve y netmelik tasar ve tekliflerini incelemek, bunlar g r ve teklifleriyle birlikte Ba bakanl a sunmak, d)

4 PERSONEL idari usul ve esaslarla ilgili konulardaki uygulamalar takip ve de erlendirmek, kamu kurum ve kurulu lar ndan raporlar ve teklifler istemek, gerekti inde toplant lar d zenlemek de erlendirme sonu lar na g re al nacak tedbirleri teklif etmek, bu alanda gerekli inceleme ve ara t rmalar yapmak, e) Kadro ve nvan standardizasyonu, i analizleri de dahil olmak zere g rev alan na giren konularda gerekli her t rl ara t rma ve incelemeleri yapmak veya yapt rmak, PERSONEL rejimleri aras nda uyum ve denge sa lamak, bu konularda gerekli ilke ve esaslar tesbit etmek, f) Kamu personeli ile ilgili hususlarda her e it istatistiki bilgileri toplamak, umumi PERSONEL kay tlar n merkezi olarak tutmak, g) PERSONEL Mevzuat ve te kilatlanma ile ilgili konularda, kamu kurum ve kurulu lar nda de i ik uygulamalar . nleyecek ve uygulama birli ini sa l yacak tedbirleri tesbit etmek ve uygulamay izlemek, h) Kamu kurulu lar nda, PERSONEL planlamas yap lmas ve uygulamas na yard mc olmak ve her kademede g revli personelin hizmet i inde e itilmesi ve yeti tirilmesi ile ileriki kadrolara haz rlanmalar n sa lamak zere gerekli e itim programlar n n haz rlanmas , uygulanmas ve bunlar n takip ve de erlendirilmesine ait esaslar d zenlemek ve bu alandaki uygulamalar denetlemek, ) Hizmet ncesi E itim Kurumlar n n M fredat Programlar na, Kamu g revlerinin gerektirdi i niteliklerin ve Bilgi ve al kanl klar n n kazand r lmas na yararl konular n yans mas i in gerekli koordinasyon ve al malar yapmak, k)

5 Bu Kanun H km nde Kararname kapsam na dahil kurumlar n g revlerinde, g revlerin b l n nde, te kilat nda, metotlar nda ve Mevzuat nda ortaya kacak aksakl klar , bozukluklar ve eksiklikleri giderecek al malar yapmak ve bu ama la haz rlanacak tasar ve teklifler ile yeniden kurulacak kurumlar n te kilat ve g revleri hakk nda g r vermek, l) PERSONEL rejiminin esaslar n tesbit etmek, DEVLET PERSONEL Politikas n n tesbitinde ve uygulanmas nda Bakanlar Kuruluna yard mc olmak ve koordinasyonu sa lamak, 239. m) Kamu Personeline ait hukuki ve mali stat lerin esaslar ile, insang c istihdam plan na ait ilke ve teklifleri tesbit ederek Bakanlar Kuruluna sunmak, n) (Ek: 11/10/2011 - KHK - 662/18 md.) lgili kamu kurum ve kurulu lar yla i birli i i inde, kamu g revlileri sendikalar na ili kin Mevzuat n uygulanmas nda PERSONEL konular nda ortaya kabilecek teredd tleri gidererek uygulama birli ini sa layacak tedbirleri almak, kamu i verenini temsilen yetkili kurullar ile kamu g revlileri sendikalar ve st kurulu lar aras nda y r t len al malarda dan ma, destek ve koordinasyon hizmetlerini y r tmek, o) (Ek: 11/10/2011 - KHK - 662/18 md.

6 Zelle tirme veya yeniden yap land rma s recinde bulunan kamu kurum ve kurulu lar ndaki istihdam fazlas ve nakle t bi personele ili kin i lemleri y r tmek, p) Kanunlarla ve Ba bakanl k a verilecek di er g revleri yapmak. (1). K NC KISIM. Ba kanl k Te kilat . Te kilat: Madde 4 Ba kanl n merkez te kilat , ana hizmet birimleri, dan ma birimleri ve yard mc birimlerden meydana gelir. Ba kanl n Merkez Te kilat EK-1 say l cetvelde g sterilmi tir. B R NC B L M. Ba kanl k Ba kan: Madde 5 Ba kan te kilat n en st amiridir. Ba kanl k hizmetlerini Milli G venlik Siyasetine, kalk nma planlar na, y ll k programlara ve Mevzuat h k mlerine uygun olarak y r tmekle ve Ba kanl n faaliyet alan na giren konularda di er kamu kurum ve kurulu lar yla i birli i ve koordinasyonu sa lamakla g revli ve Ba bakana kar sorumludur. Ba kanl k te kilat n faaliyetlerini, i lemlerini ve hesaplar n denetlemekle g revli ve yetkilidir.

7 Ba kan Yard mc lar (2). Madde 6 Ba kanl kta ana hizmet birimleri ile dan ma ve yard mc birimlerin y netim ve koordinasyonunda Ba kana yard mc olmak zere Ba kan yard mc s g revlendirilebilir. K NC B L M. Ana Hizmet Birimleri Ana hizmet birimleri: Madde 7 Ba kanl n ana hizmet birimleri unlard r: a) Kadro ve Kamu G revlileri Dairesi Ba kanl , b) E itim Dairesi Ba kanl , c) Hukuki ve Mali Stat ler Dairesi Ba kanl , d) Te kilat ve Y netim Geli tirme Dairesi Ba kanl , _____. (1) 11/10/2011 tarihli ve 662 say l KHK'n n 18 inci maddesiyle bu maddenin birinci f kras na (m) bendinden sonra gelmek zere (n) ve (o). bentleri eklenmi ve sonraki bent buna g re tesels l ettirilmi tir. (2) 11/10/2011 tarihli ve 662 say l KHK'n n 19 uncu maddesiyle bu maddede yer alan iki ibaresi eklinde de i tirilmi tir. 240. e) (De i ik: 11/10/2011 - KHK - 662/19 md.

8 Bilgi Sistemleri ve statistik Dairesi Ba kanl , f) (Ek:11/10/2011-KHK-662/19 md.) Kamu G revlileri Sendikalar Dairesi Ba kanl , g) (Ek:11/10/2011-KHK-662/19 md.)Kamu PERSONEL stihdam Dairesi Ba kanl , h) (Ek:11/10/2011-KHK-662/19 md.)Kamu ktisad Te ebb sleri ve zelle tirme Dairesi Ba kanl . Kadro ve Kamu G revlileri Dairesi Ba kanl : Madde 8 Kadro ve Kamu G revlileri Dairesi Ba kanl n n g revleri unlard r: a) Genel Kadro ve Usul Hakk nda Kanun H km nde Kararname h k mlerine g re, kurum ve kurulu lar n PERSONEL kadrolar ile ilgili i lemlerini yapmak, kadro birikim planlar n haz rlamak ve uygulamalar n takip ve denetlemek, b) Kamu Kurum ve Kurulu lar nda kadro nvanlar n n standartla t r lmas ve kodland r lmas n sa lamak ve g rev tan mlar n yapmak, bunlar n yay mlanmas n sa lamak ve rehberlik etmek, c) Kalk nma planlar n n s resi, sosyal ve ekonomik hedefleriyle uyumlu olmak zere kamu kesiminin verimli al ma sistemini sa lamak amac yla insang c planlamas ve i analizlerini yapmak veya yapt rmak, kurum ve kurulu lara yard mc olmak, d) ve d seyahat yevmiyeleriyle s rekli g revle yabanc memleketlerde bulunan memurlar n maa lar na tatbik edilecek deme misillerini tesbit etmek, e)

9 Bu konular d zenleyen Mevzuat n kamu y netiminde birlik ve beraberlik i inde uygulanmas n sa layacak idari tedbir ve kararlarla ilgili al malar y r tmek, f) Kurumlardaki kadrolar n hizmet icaplar na uygun bir seviyede tutulmas i in gerekli revizyonlar yapmak;. ihtiya tan fazla oldu u tesbit edileceklerin di er kurumlara tahsis edilmesine dair usul ve esaslarla, fazla personelin di er kurumlara kat'i tayinlerine kadar muvakkaten istihdam tarzlar n tesbit etmek; kurumlar nca a kta b rak lacak personelle ilgili muameleleri d zenlemek, g) nceden tayin edece i esas ve l lere g re memuriyet ve hizmetlerin grupland r lmas suretiyle kurumlar n ayn . mahiyet ve v s'attaki i leri i in e it cret prensibinin tahakkukuna yard mc olmak, h) Ba kanl k a verilecek benzeri g revleri yapmak. E itim Dairesi Ba kanl : Madde 9 E itim Dairesi Ba kanl n n g revleri unlard r: a) Kamu personelinin yurt i inde ve yurtd nda hizmet ncesi ve hizmeti i e itim ve yeti tirilmeleri ile ilgili her t rl al malar yapmak, ilgili kurumlara tekliflerde bulunmak ve gereken hallerde i birli i sa lamak, uygulamalar takip etmek, de erlendirmek ve denetlemek, b) Kamu kurum va kurulu lar n n PERSONEL birimlerinde g rev alacak elemanlar n yeti tirilmesi amac yla e itim merkezleri a mak, e itim ihtiya lar n tesbit etmek, c) Kamu Y netimi ile ilgili renimin geli mesini, g revlilerin modern idare esaslar ve tekni ine g re bilgilerini artt rmak ve tekam l n sa layacak tedbirler almak, uygulamak ve bu gibi tedbirleri te vik etmek ve desteklemek, bu alanda retim elemanlar yeti tirilmesine yard mc olmak, 240-1.

10 D) Kamu y netimi ile ilgili ara t rma ve incelemeler yaparak bu alanda retim ve e itim yapacak kurum ve kurulu lara gerekli retim kaynaklar meydana getirmek, e) Ba kanl n hizmet i i e itim politikas n n tesbitine yard mc olmak, e itim plan ve programlar n haz rlamak, programa kat lacaklar n say lar n ve kurumlara ayr lacak kontenjanlar belirlemek, f) st kademe y neticilerinin hizmet i i e itimiyle ilgili i lemleri yapmak, Personelin ileriki kadrolara haz rlanmalar . i in uygun usul ve vas talar tesbit etmek, g) Ba kanl k a verilecek benzeri g revleri yapmak. Hukuki ve Mali Stat ler Dairesi Ba kanl : Madde 10 Hukuki ve Mali Stat ler Dairesi Ba kanl n n g revleri unlard r: a) Devletin, mali imkanlar yla, sosyal ve ekonomik hedefleriyle uyumlu olmak zere memurlar ile di er kamu g revlilerinin, hukuki ve mali stat lerini belirlemek maksad yla niteliklerini, atanmalar n , g rev ve yetkilerini, haklar n ve y k ml l klerini, ayl k ve denekleri ile di er zl k i lerini d zenleyen kanun, t z k ve y netmelik tasar lar n n, de i ikliklerini haz rlamak; bu konular d zenleyen Mevzuat n kamu y netiminde birlik ve beraberlik i inde uygulanmas n.


Related search queries