Example: quiz answers

Documents per a l'organització i la gestió dels centres

Documents per a l' organitzaci i la gesti dels centres Documents de gesti del centre 02/07/2021. ndex Documents de gesti del centre 3. 1 Introducci 3. 2 El projecte educatiu del centre (PEC) 4. 3 Les normes d' organitzaci i funcionament del centre (NOFC) 6. 4 El projecte de direcci 11. 5 La programaci general anual 13. 6 La mem ria anual 13. 7 Acords de corresponsabilitat 14. 8 Adaptaci de l'aplicaci dels principis i concrecions dels Documents 15. de centre en situacions d'emerg ncia 9 Normativa d'aplicaci ( Documents de gesti del centre) 16. Documents de gesti del centre 2/17. Documents de gesti del centre 1 Introducci . La Llei 12/2009, del 10 de juliol, d'educaci , i el seu desplegament normatiu (el Decret 102/2010, de 3 d'agost, d'autonomia dels centres educatius; el Decret 155/2010, de 2.)

l'organització i als usos de les tecnologies digitals. L'estratègia digital del centre és l'instrument que en facilita la planificació (vegeu el document "Tecnologies per a l'aprenentatge i el coneixement"). 2 El projecte educatiu del centre (PEC) La Llei 12/2009, del 10 de juliol, d'educació, estableix en l'article 91 que tots els centres

Tags:

  Document, Leds, Gesti, Documents per a l organitzaci, Organitzaci, 243 i la gesti, 243 dels

Information

Domain:

Source:

Link to this page:

Please notify us if you found a problem with this document:

Other abuse

Transcription of Documents per a l'organització i la gestió dels centres

1 Documents per a l' organitzaci i la gesti dels centres Documents de gesti del centre 02/07/2021. ndex Documents de gesti del centre 3. 1 Introducci 3. 2 El projecte educatiu del centre (PEC) 4. 3 Les normes d' organitzaci i funcionament del centre (NOFC) 6. 4 El projecte de direcci 11. 5 La programaci general anual 13. 6 La mem ria anual 13. 7 Acords de corresponsabilitat 14. 8 Adaptaci de l'aplicaci dels principis i concrecions dels Documents 15. de centre en situacions d'emerg ncia 9 Normativa d'aplicaci ( Documents de gesti del centre) 16. Documents de gesti del centre 2/17. Documents de gesti del centre 1 Introducci . La Llei 12/2009, del 10 de juliol, d'educaci , i el seu desplegament normatiu (el Decret 102/2010, de 3 d'agost, d'autonomia dels centres educatius; el Decret 155/2010, de 2.)

2 De novembre, de la direcci dels centres educatius p blics i del personal directiu professional docent, i el Decret 39/2014, de 25 de mar , pel qual es regulen els procediments per definir el perfil i la provisi dels llocs de treball docents), situen la presa de decisions en el centre educatiu, com a element nuclear del sistema educatiu. L'exercici de l'autonomia dels centres , en el marc dels principis rectors del sistema i orientada a l' xit i l'excel l ncia educatives, requereix instruments operatius que permetin l' organitzaci i la gesti del centre a fi d'assolir els objectius definits en el projecte educatiu i retre comptes davant la comunitat i l'Administraci educatives. La legislaci vigent estableix que tots els centres elaborin els seus Documents de gesti , com a eines eficaces que els han de permetre un exercici responsable de l'autonomia reconeguda.

3 Aquests Documents s n els seg ents: El projecte educatiu del centre (PEC), que inclou el projecte ling stic (PL). Les normes d' organitzaci i funcionament del centre (NOFC). El projecte de direcci (PdD). La programaci general anual (PGA). L'avaluaci de l'assoliment dels objectius previstos en la PGA, recollits en la mem ria anual (MA) corresponent. Els centres p blics han de publicar els Documents de gesti que es detallen a continuaci , de manera accessible, al web del centre i a la resta de sistemes d'informaci interns: El projecte educatiu del centre (PEC), que inclou el projecte ling stic (PL). Les normes d' organitzaci i funcionament del centre (NOFC). La resta dels Documents han d'estar disponibles per a la comunitat educativa, per no s n de car cter p blic, perqu poden contenir dades sensibles.

4 Tal com disposa la Llei 12/2009, del 10 de juliol, d'educaci , el projecte educatiu, les normes d' organitzaci i funcionament del centre i la programaci general anual, amb tots els aspectes que conformen aquests Documents , han d'estar a disposici de la comunitat escolar. El projecte de direcci , en el cas dels centres p blics, s la concreci del projecte educatiu per al per ode de mandat dels directors i directores. Aix , per possibilitar el compliment dels articles 2 (h i j), 52, 57, 58, 59, 61 i de la Documents de gesti del centre 3/17. Llei 12/2009, que fan refer ncia a la compet ncia digital, aix com els nous decrets de curr culum, i at s que la governan a de les tecnologies en els centres educatius inclou una multiplicitat d'aspectes (organitzatius, pedag gics i formatius), cal que en el projecte educatiu del centre i en el projecte de direcci es faci refer ncia a l' organitzaci i als usos de les tecnologies digitals.

5 L'estrat gia digital del centre s l'instrument que en facilita la planificaci (vegeu el document "Tecnologies per a l'aprenentatge i el coneixement"). 2 El projecte educatiu del centre (PEC). La Llei 12/2009, del 10 de juliol, d'educaci , estableix en l'article 91 que tots els centres vinculats al Servei d'Educaci de Catalunya han de disposar d'un projecte educatiu. Els centres del sistema educatiu catal han de recollir els principis rectors del sistema educatiu que s'estableixen en l'article 2 de la Llei d'educaci . A m s, els centres de titularitat p blica han d'incloure els principis espec fics que s'estableixen en l'article 93. El projecte educatiu, que s la m xima expressi de l'autonomia dels centres , recull la identitat del centre, n'explicita els objectius, n'orienta l'activitat i hi dona sentit amb la finalitat que l'alumnat assoleixi les compet ncies b siques i el m xim aprofitament educatiu, d'acord amb el marc proporcionat pel Decret 102/2010, de 3 d'agost, d'autonomia dels centres educatius, que situa la presa de decisions en l' mbit del centre per enfortir la instituci escolar i el lideratge educatiu.

6 El projecte educatiu del centre s el document estrat gic marc de la instituci escolar que en defineix el funcionament en l' mbit curricular, organitzatiu, de gesti econ mica i de gesti de personal, que s'adapta a la realitat de l'alumnat i a l'entorn. En aquest sentit, concreta, interpreta i aplica el que estableix la normativa vigent als trets caracter stics del centre, d'acord amb les necessitats educatives de l'alumnat i dels objectius del centre. El projecte educatiu contribueix a impulsar la col laboraci entre els diversos sectors de la comunitat educativa i la relaci entre el centre i l'entorn social. En aquest sentit ha de tenir en compte, si n'hi ha, els projectes educatius territorials. Per definir o actualitzar el projecte educatiu, cada centre ha de tenir en compte les caracter stiques socials i culturals del context escolar.

7 El projecte de direcci , tal com estableix l'article 23 del Decret 155/2010, de 2 de novembre, de la direcci dels centres educatius p blics i del personal directiu professional docent, ha d'ordenar el desplegament i l'aplicaci del PEC durant el seu per ode de vig ncia. Els decrets que regulen l'ordenaci curricular i les ordres d'avaluaci conseg ents estableixen aspectes relatius a les concrecions curriculars, l'atenci a la diversitat i l'orientaci i l'avaluaci que el PEC ha de contenir. De manera sint tica, el projecte educatiu del centre ha d'incloure els elements seg ents: Documents de gesti del centre 4/17. Definici institucional: la identitat del centre, el car cter propi, les seves caracter stiques, els elements de context i les necessitats educatives de l'alumnat. Objectius del centre: les prioritats i els plantejaments educatius en termes d'equitat i d'excel l ncia, coeducaci , conviv ncia, inclusi i atenci a la diversitat.

8 Criteris per concretar i per desenvolupar els curr culums, l' organitzaci pedag gica, l'estructura organitzativa pr pia, els aspectes relacionats amb la singularitat dels ensenyaments del centre, l'aprenentatge de la conviv ncia, la col laboraci entre els sectors de la comunitat educativa, la relaci del centre amb l'entorn social i, en el cas dels centres p blics, les seves implicacions en la definici de llocs de la plantilla docent amb perfils professionals singulars. Projecte ling stic del centre: el tractament de les lleng es al centre d'acord amb la normativa vigent, que es concreta a partir de la realitat socioling stica de l'entorn. Projecte de conviv ncia: recull les mesures de promoci de la conviv ncia, els mecanismes per a la resoluci pac fica dels conflictes, especialment la mediaci ; les mesures i actuacions d'intervenci educativa aplicables en cas d'incompliment de les normes d' organitzaci i funcionament del centre, i les mesures derivades de la implantaci del pla Les escoles lliures de viol ncies, que inclou la coordinaci necess ria amb la Unitat de Suport a l'Alumnat en Situaci de Viol ncia (USAV) i la xarxa de referents d'aquest Pla.

9 Criteris per planificar el desplegament i la inserci de les tecnologies digitals en els mbits educatiu, administratiu i comunicatiu, com a referent per a l'elaboraci de l'estrat gia digital del centre. Avaluaci , que es fonamenta en els indicadors de progr s que proporcionen informaci rellevant i ajuda en la presa de decisions de context (permeten la interpretaci i la correlaci dels altres indicadors), de recursos (mesuren l'efici ncia en l' s i la gesti ), de processos (mesuren l'efic cia i l'efici ncia en relaci amb els resultats) i de resultats (mesuren el grau d'assoliment dels objectius del centre). En els centres p blics, correspon al director o directora formular la proposta inicial del projecte educatiu i les modificacions i adaptacions corresponents, impulsar-ne l'elaboraci tot garantint la participaci de la comunitat escolar a trav s dels rgans competents, i proposar l'aprovaci al consell escolar.

10 El claustre de professors i professores, que s l' rgan de participaci del professorat en el control i la gesti de l'ordenaci de les activitats educatives i del conjunt dels aspectes educatius del centre, interv en l'elaboraci , la modificaci i l'actualitzaci del projecte educatiu i aprova els aspectes pedag gics dels Documents de gesti del centre. En els centres privats sostinguts amb fons p blics, el o la titular del centre s qui disposa el PEC, que s'ha de fer p blic i que ha d'incorporar el car cter propi del centre. El consell escolar, que t funcions d'assessorament i consulta, participa en l'aplicaci . de la l nia pedag gica general del centre, aprova la carta de comprom s educatiu, a proposta del titular o de la titular del centre, i elabora les directrius per programar i Documents de gesti del centre 5/17.


Related search queries