Example: marketing

EMNİYET TEŞKİLAT KANUNU (1) (2) - mevzuat.gov.tr

KANUNLAR, A USTOS 2017 (Ek-99) 1585 EMN YET TE K LAT KANUNU (1) (2) Kanun Numaras : 3201 Kabul Tarihi : 4/6/1937 Yay mland : Tarih : 12/6/1937 Say : 3629 Yay mland D stur : Tertip : 3 Cilt : 18 Sayfa : 317 * * * Bu Kanunun y r rl kte olmayan h k mleri i in bak n z "Y r rl kteki Baz Kanunlar n M lga H k mleri K lliyati", Cilt: 1 Sayfa: 245 * * * Bu Kanun ile ilgili t z k i in, "T z kler K lliyat " n n kanunlara g re d zenlenen n merik fihristine bak n z. * * * Bu Kanun ile ilgili olarak Bakanlar Kurulu Karar ile y r rl e giren y netmelik i in, "Y netmelikler K lliyat " n n kanunlara g re d zenlenen n merik fihristine bak n z.

KANUNLAR, AĞUSTOS 2017 (Ek-99) 1587 Belediye zabıtası ileri; lüzum görülen yerlerde idari polis kadrosundan ayrılan ve tahsisa- tı belediyelerden alınan bir kısım tarafından ifa edilir. Bu kısım memurlar dahi ibu kanun hü-kümlerine tabi tutulurlar.

Tags:

  Mevzuat, Kanunu

Information

Domain:

Source:

Link to this page:

Please notify us if you found a problem with this document:

Other abuse

Transcription of EMNİYET TEŞKİLAT KANUNU (1) (2) - mevzuat.gov.tr

1 KANUNLAR, A USTOS 2017 (Ek-99) 1585 EMN YET TE K LAT KANUNU (1) (2) Kanun Numaras : 3201 Kabul Tarihi : 4/6/1937 Yay mland : Tarih : 12/6/1937 Say : 3629 Yay mland D stur : Tertip : 3 Cilt : 18 Sayfa : 317 * * * Bu Kanunun y r rl kte olmayan h k mleri i in bak n z "Y r rl kteki Baz Kanunlar n M lga H k mleri K lliyati", Cilt: 1 Sayfa: 245 * * * Bu Kanun ile ilgili t z k i in, "T z kler K lliyat " n n kanunlara g re d zenlenen n merik fihristine bak n z. * * * Bu Kanun ile ilgili olarak Bakanlar Kurulu Karar ile y r rl e giren y netmelik i in, "Y netmelikler K lliyat " n n kanunlara g re d zenlenen n merik fihristine bak n z.

2 * * * Madde 1 Memleketin umumi emniyet ve asayi i lerinden Dahiliye Vekili mesuld r. Dahiliye Vekili bu i leri, kendi kanunlar dairesinde hareket eden Emniyet Umum M d r-l ile Umum Jandarma Komutanl ve icab nda di er b t n zab ta te kilat vas tasile ifa ve l zum halinde Cumhurba kan kararile ordu kuvvetlerinden istifade eder.(3) (1) Bu kanunun; a) Polis Enstit s n n y ksek renimine ili kin b t n h k mleri 28/11/1984 tarih ve 3087 say l Kanu-nun 38 inci maddesi ile y r rl kten kald r lm t r. b) Memurlar n hizmet artlar n , niteliklerini, atanma ve yeti tirilmelerini ilerleme ve y kselmelerini, dev, hak, y k m ve sorumluluklar n ve zl k haklar n d zenliyen h k mleri 14/7/1965 tarih ve 657 say l Kanunun 237 nci maddesinin 31/7/1970 tarih ve 1327 say l kanunla de i ik (b) bendiyle y r r-l kten kald r lm t r.

3 C) 10/3/1983 tarih ve 2803 say l Kanuna ayk r h k mleri, an lan kanunun 25 inci maddesinin b/3. f kras gere ince Jandarma Te kilat i in uygulanmaz. (2) a) Bu kanunda d zenlenen atama usul ne dair konularda, 23/4/1981 tarih ve 2451 say l Kanunun 2 - 5 inci maddelerine bak n z. b) Bu kanunda ge en Tetkik Ba memuru ve Tetkik Memuru ibareleri 24/2/1954 tarih ve 6276 say l Kanunun 1 inci maddesi ile "sivil ba memur (Dedektif)" ve "sivil memur (Dedektif), olarak de i tiril-mi ve metne i lenmi tir. (3) 2/7/2018 tarihli ve 703 say l KHK nin 145 inci maddesiyle, bu f krada yer alan cra Vekilleri Heyeti ibaresi Cumhurba kan eklinde de i tirilmi tir.

4 1586 Madde 2 Dahiliye Vekilinin riyaseti alt nda B y k Erkan harbiyenin bir m messili ile Emniyet Umum M d r , Jandarma ve G mr k ve Orman Umum Komutanlar ve Vekalet e se ilecek l zumu kadar umumi m fetti ve validen m rekkep bir emniyet komisyonu te kil edilir. Bu Komisyon Ankara'da bulunan azalar ile her ay umumi m fetti ve valilerin i tirakile de en az senede bir defa Dahiliye Vekilinin l zum g rd zamanlarda toplan r ve memleketin umumi emniyet ve asayi i lerini tetkik ile isti ari m talaas n bildirir. Dahiliye Vekili l zum g rd zamanlarda di er alakal vekaletlerden birer m messil g ndermesini talep edebilir Komisyon raport r Emniyet Umum M d r d r.

5 Madde 3 (De i ik: 15/6/1938 - 3452/1 md.) Zab ta te kilat : Umumi ve hususi olmak zere iki k sma ayr l r. Umumi zab ta : Silahl bir kuvvet olan (polis) ve (jandarma) d r. Hususi zab ta : Umumi zab ta haricinde kalan ve mahsus kanunlar na g re te ekk l edip muayyen vazifeleri g ren zab ta kuvvetleridir. Jandarma ve hususi zab ta te kilat kendi kanunlar na ve emniyet te kilat bu kanun h -k mlerine tabidir. Jandarma ve hususi zab ta ile emniyet te kilat n n merkezde ve vilayetlerde yekdi erile irtibat, muhabere ve al ma tarzlar Cumhurba kan nca kar lan y netmelik ile tesbit edilir. (1) Madde 4 (De i ik: 28/12/1972 - 1649/1 md.)

6 Polis, silahl icra ve inzibat kuvveti olup niformal ve sivil olmak zere iki k s md r. Emniyet Te kilat nda, fiili polis hizmetleri d nda kalan yaz , hesap, levaz m, telli veya telsiz haberle me, kriminal laboratuvar, trafik fenni muayene, kay t, tescil ve benzeri hizmetler, emniyet hizmetleri s n f mensuplar taraf ndan ifa olunur. Her hizmet b l m i in gerekli g rev ve al ma artlar ile bir hizmet b l m nden di e-rine aktar lmada g z n nde bulundurulacak esaslar ve sa l k artlar , i leri Bakanl nca haz r-lanacak bir y netmelikle belirtilir. Madde 5 niformal polis; vas tal ve vas tas z k s mlara ayr l r.

7 Vas tal polis; atl , bisikletli, mot rl ve canl , cans z di er vas talarla te hiz edilen k s md r. Madde 6 Sivil polis; her nevi emniyet hizmetinde niformas z al t r lan k s md r. Emniyet Makamlar : Madde 7 (M lga: 26/8/1988 - KHK - 341/4 md; Aynen kabul: 12/1/l989 - 3518/4 md.) Emniyet Te kilat B l mleri (2) Madde 8 (De i ik: 15/6/1938 - 3452/2 md.) Polis: dari, siyasi ve adli k s mlara ayr l r. (1) 2/7/2018 tarihli ve 703 say l KHK nin 145 inci maddesiyle, bu f krada yer alan nizamname ibaresi Cumhurba kan nca kar lan y netmelik eklinde de i tirilmi tir. (2) Ayr ca, Polis evik Kuvvetleri Kurulu u in Ek 12.

8 Ve Ek l8 inci maddelere bak n z. KANUNLAR, A USTOS 2017 (Ek-99) 1587 Belediye zab tas i leri; l zum g r len yerlerde idari polis kadrosundan ayr lan ve tahsisa-t belediyelerden al nan bir k s m taraf ndan ifa edilir. Bu k s m memurlar dahi i bu kanun h -k mlerine tabi tutulurlar. Bu suretle belediyelerden verilecek tahsisat nisbetinde olmak zere Emniyet Umum M -d rl kadrosundaki ube m d r , emniyet amiri ba komiser, komiser, komiser muavini ve polis adedi Cumhurba kan kararile tezyid edilebilir ve o zamana kadar belediye zab tas i lerinde al anlar ald klar maa mikdar na g re ilave edilen bu kadrolara tayin edilirler (1) L zum g r len yerlerde bu madde h k mlerine g re emniyet kadrosuna al nacak belediye zab tas maa ve masraflar Cumhurba kan kararile Emniyet Umum M d rl b t esinden denir.

9 (1) Madde 9 A) dari polis, i timai ve umumi intizam temin etmekle m kellef olan k s m-d r. B) Siyasi polis, Devletin umumi emniyetine taall k eden i lerle m kellef olan k s md r. C) Adli polis; asgari tam te ekk ll bir polis karakolu bulunan yerlerde, adli i lerle u -ra mak zere Emniyet Umum M d rl nce kadrodan ayr lan bir k s md r. Tam te ekk ll bir kadrodan daha az kuvvette olan polis te ekk llerinin tamam veya bir k sm adli polis olarak tefrik edilebilir. Madde 10 Adli polis toplu olarak veya m ntakalara ihtiya nisbetinde tevzi edilmi bir halde bulundurulur. Adli polis, adli tahkikat vazifeleri haricindeki hizmetlerde, mafevklerinin emrindedir.

10 Madde 11 Mahalli vakalar hakk nda mal mat istemek ve teknik, muhasebe, levaz m ve zat i lerine ait muameleleri idare etmek hususunda, Emniyet Umum M d rl vilayet emniyet te kilatile ve vilayet emniyet m d rl vilayet dahilindeki emniyet te kilatiyle ve kaza emniyet amirli i de kaza dahilindeki emniyet te kilatile re'sen muhabereye salahiyetlidir. Madde 12 Adli i lere m taallik tahkikat; salahiyetli adli otoritelerin direktifleri alt nda ve kanunlar na tevfikan yaln z adli zab taya yapt r l r. Polis te kilat yap lm yan yerlerde te kilat yap l ncaya kadar adli polis vazifeleri di er zab ta taraf ndan yap l r. dari zab ta adli zab taya icab nda veya Cumhuriyet M ddeiumumisinin talebi zerine yard mla m kelleftir.


Related search queries