Example: marketing

FENN İ MESULLÜK HİZMET SÖZLE ŞMES İ - imo.org.tr

-- 1 -- FENN MESULL K H ZMET S ZLE MES FENN MESUL N AAT M HEND S VEREN Ad ve Soyad Ad ve Soyad Oda Sicil No yeri nvan yeri nvan Vergi Dairesi ve Kimlik No su TB Tescil No Vergi Dairesi ve Kimlik No su Adresi Adresi Telefon No Telefon No ARSANIN YAPININ li Kullan m Amac l esi Ta y c Sistemi Belediyesi Yap S n f Mahalle/Semt Kat Adedi ( at Kat ve Bodrum Kat Dahil) Toplam n aat Alan Kap No Blok Adedi Pafta Ada Parsel Azami n aat S resi madde 1) TARAFLAR bu s zle me fenni mesul .. ile i veren .. aras nda yap lm t r. madde 2) S ZLE MEN N KONUSU S zle menin konusu ..Pafta, .. Ada, .., Parsel say l ta nmaz zerinde yap m planlanan in aata ili kin fenni mesull k hizmetidir. -- 2 -- madde 3) FENN MESUL N G REV YETK VE SORUMLULUKLARI Fenni mesul, sorumlulu unu stlendi i yap y kamu ad na denetlemekle y k ml d r. Fenni mesul, sorumlulu unu stlendi i yap n n kanuna, plana, y netmeliklere, ilgili di er mevzuat h k mlerine, fen, sanat, sa l k kurallar na, ruhsat eki projelerine, T rk Standartlar Enstit s standartlar na, teknik artnamelere uygun yap l p yap lmad n denetlemekle y k ml d r.

-- 2 -- MADDE 3) FENN İ MESULÜN GÖREV YETK İ VE SORUMLULUKLARI 3.1. Fenni mesul, sorumlulu ğunu üstlendi ği yapıyı kamu adına denetlemekle yükümlüdür. 3.2. Fenni mesul, sorumlulu ğunu üstlendi ği yapının kanuna, plana, yönetmeliklere, ilgili di ğer

Tags:

  Madde, Madde 3

Information

Domain:

Source:

Link to this page:

Please notify us if you found a problem with this document:

Other abuse

Transcription of FENN İ MESULLÜK HİZMET SÖZLE ŞMES İ - imo.org.tr

1 -- 1 -- FENN MESULL K H ZMET S ZLE MES FENN MESUL N AAT M HEND S VEREN Ad ve Soyad Ad ve Soyad Oda Sicil No yeri nvan yeri nvan Vergi Dairesi ve Kimlik No su TB Tescil No Vergi Dairesi ve Kimlik No su Adresi Adresi Telefon No Telefon No ARSANIN YAPININ li Kullan m Amac l esi Ta y c Sistemi Belediyesi Yap S n f Mahalle/Semt Kat Adedi ( at Kat ve Bodrum Kat Dahil) Toplam n aat Alan Kap No Blok Adedi Pafta Ada Parsel Azami n aat S resi madde 1) TARAFLAR bu s zle me fenni mesul .. ile i veren .. aras nda yap lm t r. madde 2) S ZLE MEN N KONUSU S zle menin konusu ..Pafta, .. Ada, .., Parsel say l ta nmaz zerinde yap m planlanan in aata ili kin fenni mesull k hizmetidir. -- 2 -- madde 3) FENN MESUL N G REV YETK VE SORUMLULUKLARI Fenni mesul, sorumlulu unu stlendi i yap y kamu ad na denetlemekle y k ml d r. Fenni mesul, sorumlulu unu stlendi i yap n n kanuna, plana, y netmeliklere, ilgili di er mevzuat h k mlerine, fen, sanat, sa l k kurallar na, ruhsat eki projelerine, T rk Standartlar Enstit s standartlar na, teknik artnamelere uygun yap l p yap lmad n denetlemekle y k ml d r.

2 Fenni mesul, yap mahallinde Yap Denetim Defteri tutar. n aatla ilgili her t rl geli meyi, de i iklikleri ve yap lan uyar lar bu deftere kaydeder. Fenni mesul, onayl proje ve eklerine, yap ruhsat nda belirlenen ko ullara, y r rl kteki yasa, y netmelik, artname, standart ve ilgili normlara ayk r uygulamalar en k sa s rede d zelttirir. Y klenici/ antiye efi nin uyar lmas na ra men yanl uygulamay d zeltmemesi halinde, fenni mesul bu durumu Yap Denetim Defterine kaydetmek ve tatil g nleri hari 3 g n i inde ilgili idareye yaz l bilgi vermek zorundad r. fenni mesul, uyar lar n n dikkate al nmamas ndan do acak hata ve kusurlardan sorumlu tutulamaz. Fenni mesul, yap ruhsat n n, idarece onayl proje ve eklerinin, di er yaz l ve izili belgelerin, teknik artnamelerin ve Yap Denetim Defterinin yap mahallinde bulunmas n sa lar. Proje ve eklerinin sorumlulu u proje m ellifine aittir.

3 Fenni mesul, in aata ba lamadan nce yap ile ilgili projelerin birbiri ile uyumunu kontrol eder, varsa uyumsuzluklar n ya da uygulama s ras nda projeden kaynaklanan eksiklik ve hatalar n giderilmesini ilgili proje m ellifinden talep eder. Fenni mesul, i verenden in aat n gerekli ekilde y r t lmesi i in kendisine yard mc olacak uygun nitelikte ki ilerden kalfa ve s rveyan tayin edilmesini isteyebilir ve bu ki ilere gerekli direktifleri vermede do rudan yetkilidir. antiyede al an kalfa, s rveyan, usta ve i ilerden yeteneksiz, dikkatsiz ya da itaatsiz olanlar n i tekni ine ve g venli ine zararl olmalar halinde g revlerine son verilmesini i verenden ister. Fenni mesul, y klenici taraf ndan in aat alan na getirilen malzemelerin uygun olup olmad n yerinde denetler. Standart ve normlara, uygulama projelerine uygun olup olmad n kontrol eder.

4 Bunlarla ilgili standart ve norm belgeleri muhafaza eder. Fenni mesul, uygulamada kar la lan nlem al nmas n gerektiren durumlarda gere ini yapmas i in y kleniciyi/ antiye efini uyar r ve durumu Yap Denetim Defterine i ler. Fenni mesul, uygulama s recinin bitiminde yap y son kez inceler. Yap kullanma izin belgesi al nmas na engel yok ise Yap Denetim Defterini imzalar, d zenleyece i i bitim belgesini Odas na onaylatt ktan sonra g revini tamamlad n , proje m ellifine, yap sahibine y kleniciye ve ilgili kuruma yaz ile bildirir. madde 4) FENN MESUL N G REV BIRAKMASI ( ST FASI) Fenni mesul, hakl bir gerek e olmaks z n g revini b rakamaz ve devredemez. G revden istifa i in hakl gerek e te kil eden hususlar unlard r; ehir de i tirme yerinin kapat lmas , alan n n de i tirilmesi, Kendisinin ya da 1. derece yak n n n a r hastal nedeniyle mesle ini uygulama yeteneklerini yitirme (tam te ekk ll devlet hastanesinden heyet raporu ile belgeli), Askere gitme, tutukluluk hali, seferberlik, ola an st hal ve do al afetler, verenin s zle me h k mlerine ayk r hareket etmesi veya mali sorumluluklar n yerine getirmedi inin belgelenmesi, verenin fenni mesul n yaz l uyar s na ra men ilgili mevzuata ayk r uygulamalar na devam etmesi, verenin fenni mesul n yaz l uyar s na ra men proje ve eklerine ayk r uygulamalar na devam etmesi, verenin yap tamamlanm olmas na ra men SSK, ili ik kesme, vergi, har yat rmama vb.

5 Nedenlere Yap Kullanma zin Belgesi almamas , Fenni mesul g revini hakl gerek eler ile b rak lm olsa dahi, g revin b rak ld tarihe kadar tamamlanan k s mlar i in sorumlulu u devam eder. Fenni mesul n istifas a a daki i lemlerin yap lmas ile ger ekle ir. verene yaz l bildirimde bulunulmas , lgili idareye yaz l bildirimde bulunulmas , -- 3 -- madde 5) VEREN N SORUMLULUKLARI veren; in s rd r ld s re boyunca fenni mesul n g rev ve direktif verece i kanunen yetkili antiye efi, kalfa veya s rveyan i yerinde bulundurmakla ve alacaklar direktiflere uygun i yapmalar n sa lamakla y k ml d r. n aat n teknik ve g venlik ko ullar na, Yap lerinde Sa l G venli i h k mlerine uygun olarak yap lmas i in gerekli ortam ve olanaklar sa layacakt r. Ruhsat al nan mimari, statik, mekanik tesisat, elektrik tesisat, altyap projelerini, varsa geoteknik projelerini ve raporlar n , varsa in aat malzemeleri hakk ndaki teknik deney sonucu raporlar n vb.

6 Gerekli belge ve bilgileri fenni mesul n kontrol i in in aat sahas nda haz r bulunduracakt r. madde 6) S ZLE ME S RES Fenni mesul n hizmet s resi s zle menin taraflarca imza edildi i tarihten ba layarak .. ayd r. (Bu s re TMMOB n aat M hendisleri Odas Proje ve Fenni Mesuliyet Hizmet Bedelleri nde yer alan Fenni Mesuliyet S re Cetveli nde ng r len s reden fazla olamaz.) madde 7) CRET veren fenni mesul in aat m hendisine fenni mesull k hizmet bedeli olarak toplam .. TL deyecektir. demeler ayl k taksitler halinde yap lacak olup; toplam hizmet bedelinin s zle me s resine b l nmesi ile belirlenen ayl k tutar, her ay n sonunda fenni mesule denir. Fenni mesul hizmet verdi i s re boyunca ald demeler i in serbest meslek hizmet makbuzu veya fatura d zenlemek zorundad r. in s zle me s resinden erken bitmesi halinde bakiye tutar, i bitiminde fenni mesule denecektir.

7 madde 8) S RE A IMI n aat s zle me s resi i inde tamamlanamamas durumunda fenni mesull k hizmeti devam eder. Bu durumda fenni mesul, uzayan s re boyunca her ay i in, cari y l birim fiyatlar zerinden hesaplanan yeni fenni mesull k bedeli s zle me s resine b l nerek bulunan yeni bedeli ayl k demeler halinde almaya devam eder. madde 9) YASAL ADRESLER Fenni mesul ve i verenin 1. sayfada yer alan adresleri yasal bildirim adresleridir. Taraflar bu adreslere yap lacak her t rl bildirimin kendilerine yap lm say laca n imdiden taahh t eder. madde 10) S ZLE MEN N DO AL EKLER 3194 say l mar Yasas , Planl Alanlar Tip mar Y netmeli i, 5216 say l B y k ehir Belediyesi Kanunu ve 5393 say l Belediye Kanunu, 6235 say l TMMOB Yasas , 3458 say l M hendislik Hakk nda Yasa, T rk M hendis ve Mimar Odalar Birli i n aat M hendisleri Odas Serbest n aat M hendisli i Hizmetleri Uygulama, Tescil, Denetim ve Belgelendirme Y netmeli i madde 11) ANLA MAZLIKLAR Taraflar aras nda kacak anla mazl klarda.

8 Mahkemeleri yetkilidir. -- 4 -- madde 12) FENN MESUL N AZL Fenni mesul, kamu ad na denetim g revi stlendi inden i verence tek tarafl azli s z konusu de ildir. verenin talebi zerine ilgili idare, mevzuata ayk r i leme g z yuman fenni mesul n azlini de sa layan ruhsat yenileme i lemini yeni bir fenni mesul atamak suretiyle ger ekle , fenni mesul n g revden azli i in g revini yerine getirmedi i iddialar n n ilgili idarece gerek eli ayr nt l rapor haz rlanarak tespiti gerekir. Bu durumda ilgili idare, Seviye tespit tutana haz rlayarak in aat m h rler ve i g n i ersinde fenni mesul g revden azlederek yeni bir fenni mesul durumda, ilgili idare taraf ndan 3194 say l mar Kanunun 32. ve 42. maddeleri do rultusunda i lem tesis edilir. lgili idare, fenni mesul n azledildi i ve yeni bir fenni mesul atand n ilgili meslek odas na ve s zle meye taraflar na bildirir.

9 madde 13) S ZLE MEDE YER ALMAYAN DURUMLAR Bu s zle mede yer almayan durumlarda 3194 say l mar Kanunu ve Planl Alanlar Tip mar Y netmeli i h k mlerine uyulur. madde 14) ZEL ARTLAR .. maddeden ibaret olan bu s zle me .. tarihinde 3 n sha olarak d zenlenmi olup, taraflar, g r birli ine var ld n a a daki imzalar yla beyan ederler. VEREN FENN MESUL No :.. No :.. Oda Sicil No :.. Ad ve Soyad :.. Ad ve Soyad :.. mza :.. mza.