Example: dental hygienist

Geral Oral Sprey - munirsahin.com.tr

Geral Oral Sprey Geral ORAL Sprey . Form l : 30ml'de;. Benzidamin HCI 45mg (%0,15). Klorheksidin Glukonat 36mg (%0,12). Yard mc Maddeler : Sodyum Sakarin, Alkol, Gliserin, Polisorbat 20, DC Yellow, Patent Blue V, Nane Esans ve Deiyonize Su. Farmakolojik zellikleri : Farmakodinamik zellikleri : Benzidamin HCI, sistemik olarak kullan lmas n n yan s ra, lokal olarak da kullan labilen antienflamatuvar ve analjezik etkiye sahip bir maddedir. Yumu ak doku zedelenmesi sonucunda g r len lokal akut (primer) enflamasyonlarda antienflamatuvar etkiye sahiptir. Vask ler permeabiliteyi azalt r, demi giderir. Antienflamatuvar ve anti dem etkisine ba l olarak analjezik etkide g sterir.

Geral Oral Sprey 3 / 3 Sert sularla seyreltildiğinde Ca ve Mg katyonları ile etkileştiğinden çözünmeyen tuzlar halinde çökebilir. Benzoatlarla, bikarbonatlarla, karbonatlarla, boratlarla, nitratlarla, fosfatlarla,

Information

Domain:

Source:

Link to this page:

Please notify us if you found a problem with this document:

Other abuse

Transcription of Geral Oral Sprey - munirsahin.com.tr

1 Geral Oral Sprey Geral ORAL Sprey . Form l : 30ml'de;. Benzidamin HCI 45mg (%0,15). Klorheksidin Glukonat 36mg (%0,12). Yard mc Maddeler : Sodyum Sakarin, Alkol, Gliserin, Polisorbat 20, DC Yellow, Patent Blue V, Nane Esans ve Deiyonize Su. Farmakolojik zellikleri : Farmakodinamik zellikleri : Benzidamin HCI, sistemik olarak kullan lmas n n yan s ra, lokal olarak da kullan labilen antienflamatuvar ve analjezik etkiye sahip bir maddedir. Yumu ak doku zedelenmesi sonucunda g r len lokal akut (primer) enflamasyonlarda antienflamatuvar etkiye sahiptir. Vask ler permeabiliteyi azalt r, demi giderir. Antienflamatuvar ve anti dem etkisine ba l olarak analjezik etkide g sterir.

2 Benzidamin HCI'in prostaglandin sentezi zerindeki etkisi d kt r. Etkisini enflamasyona neden olan medyat rlerin vazoaktif etkisini inhibe ederek, serbest radikallerin ve litik enzimlerin sal n m n azaltarak ve alyuvar agregasyonunu nleyerek g sterir. Klorheksidin, bakterisit ve bakteriostatik olarak gram negatif ve gram pozitif bakteriler zerinde etkisi olan antiseptik ve dezenfektan bir maddedir. Biguonidin yap s na sahiptir. Gram pozitif bakterilere gram negatiflerden daha etkili olabilir. Baz Pseudomonas ve Proteus t rleri daha d k hassasiyete sahiptir. Mikobakterileri inhibe eder. Mantarlara kar aktiftir. Oda s cakl nda bakteri sporlar na kar.

3 Inaktiftir. Hafif asidik veya n tral ortamlarda biraz daha fazla aktivite g sterebilir. Farmakokinetik zellikleri : Geral Oral Spreyin topikal uygulamas n takiben benzidamin antienflamatuar ve lokal anestezik etkilerini g sterece i inflamasyonlu lokal mukozaya kolayl kla absorbe olur. Klorheksidin Glukonat' n ciltten absorbsiyonu zay ft r. Uygulanan klorheksidin glukonat n yakla k % 30' u oral kavitede kal r ve 24 saat boyunca oral s v lara yava a sal n r. %4'l k Klorheksidin Glukonat i eren preparatlarla y kamadan sonra ocuklar n kan nda ok d k konsantrasyonda raslanm t r. Kat pudra eklinde uygulanan preparatlarda da ayn sonu g zlenmi tir. Topikal uygulamada etkisini antiseptik ve dezenfektan olarak g stermektedir.

4 Endikasyonlar : Anjin, farenjit, larenjit ve tonsillitte uygun antibakteriyel tedaviye yard mc olarak; kemoterapi, radyoterapi veya di er fiziksel sebeplere (Trakeal ent basyon gibi) ba l a z bo lu u mukozitlerinde, aft lserleri, glosit, a z cerrahisi sonras ve periodontal prosed rleri i eren a r l a z ve bo az durumlar n n ge ici olarak rahatlat lmas nda, gingivitis tedavisi ve nlemesinde, oral komplikasyonlar n iyile tirilmesinde, oral mukoza enflamasyonlar n n tedavisinde (stomatitis), dental plaklar n olu mas n nlemede profilaktik olarak, paradental hastal klar, a r zorlanmaya ba l . paradentozlar, yard mc tedavi olarak konservatif di tedavi olarak konservatif di tedavileri ve di.

5 Ekimlerinde ve a z hijyeninin sa lanmas amac yla kullan l r. Kontrendikasyonlar : Benzidamin ve klorheksidine bilinen hipersensitivitesi olan hastalarda kontrendikedir. Gebelik ve emzirme d nemlerinde kullan lmamal d r. 1/3. Geral Oral Sprey Uyar lar ve nlemler : Haricen kullan l r. A z i inde, dil ve di zerinde geri d n ml renk de i ikli i yapabilir. Bo az a r s bakteriyel enfeksiyonla olu mu veya enfeksiyonla birlikte g r l yorsa, ilave olarak antibakteriyel tedavi d n lebilir. Absorplanan benzidamin ve metabolitleri idrarla at ld i in, iddetli renal bozuklu u olan hastalarda sistemik etki olas l g z n nde bulundurulmal d r. Absorplanan benzidamin y ksek oranda karaci erde metabolize oldu u i in iddetli renal bozuklu u olan hastalarda sistemik etki olas l g z n nde bulundurulmal d r.

6 Di macunlar , sodyum lauril s lfat gibi anyonik y zey gerilim d r c i erdi inden ve bu maddeler klorheksidin ile ge imsiz oldu undan di macunu ile oral klorheksidin preparasyonlar n n kullan m . aras nda en az 30 dakika olmal d r. Klinik al malar n yeterli say da olmamas nedeniyle 6 ya n alt ndaki ocuklarda kullan m tavsiye edilmez. Yaln zca a z i inde kullan l r, g zler ve kulaklar ile temas ettirilmesinden ka n lmal d r. Yutulmamal ve t k r lmek suretiyle a zdan uzakla t r lmal d r. Gebelikte ve Laktasyonda Kullan m : Gebelik Kategorisi : C. Klorheksidin glukonat ile reme ve fertilite zerine yap lm al malar mevcuttur. S anlarda fertilite zerinde; yine s an ve tav anlarda fet s zerinde zararl etki g r lmemi tir.

7 Gebelerde Klorheksidin glukonat ile yap lm kontroll al ma yoktur. Benzidamin ile ilgili ise hayvanlarda ve gebelerde yap lm yeterli ara t rma yoktur. Hayvanlarda ve gebelerde, kombinasyonu olu turan etken maddelerin bir arada g venli kullan m saptanmam t r. Bu nedenle ilac n gebelik s ras nda kullan m kontrendikedir. Emziren kad nlarda herhangi bir veri mevcut de ildir. Bu nedenle emziren annelerde kullan lmamal d r. Ara ve Makine Kullanmaya Etkisi : Herhangi bir etkisi yoktur. Yan Etkiler / Advers Etkiler : Genellikle en ok rapor edilen yan etki oral hissizliktir. Ara s ra yanma ve batma hissi rapor edilmi tir. Lokal kuruluk veya susuzluk, s zlama, a zda serinlik hissi ve tat almada de i iklik, di lerde ve di er oral y zeylerde lekelenme kalkulus formasyonunda art gibi di er yan etkiler genellikle daha azd r.

8 Di lekelenmesi zarars zd r ve uygulamadan nce di f r alanmas yla en aza indirilebilir. Klorheksidinin a z gargaras olarak kullan m ile oral deskumasyon ve bazen t k r k bezlerinde i me g r ld rapor edilmi tir. Deskumasyon g r ld durumlarda, sol syon %50 oran nda su ile dillue edilerek ve hafif kuvvetlice alkalanarak kullan m na devam edilir. la Etkile imleri ve Di er Etkile meler : Klorheksidin : Klorheksidin tuzlar sabun ve di er anyonik bile iklerle ge imsizdir. Klorheksidin tuzlar katyonik ve noniyonik y zey aktif maddelerle ge imlidir, ancak y ksek konsantrasyonlarda beraber kullan ld klar nda miseller ba lanma nedeniyle ile klorheksidinin aktivitesi azalabilir.

9 Setrimid ve lissapol NX gibi s rfaktanlarla ise z n rl kleri artt r labilir. Arap zamk , sodyum alginat, sodyum karboksi metil sel loz gibi anyonik polielektrolitlerle, ni asta ve kitre zamk ile ge imsizdir, ayn zamanda bu maddelerle etkileri de azal r. Brillant green, kloramfenikol, bak r s lfat, floressein sodyum, formaldehit, g m nitrat, inko s lfat gibi maddelerle de ge imsizdir. 2/3. Geral Oral Sprey Sert sularla seyreltildi inde Ca ve Mg katyonlar ile etkile ti inden z nmeyen tuzlar halinde kebilir. Benzoatlarla, bikarbonatlarla, karbonatlarla, boratlarla, nitratlarla, fosfatlarla, s lfatlarla bir araya gelen klorheksidin tuzlar n n zeltileri % 'ten daha deri ikse z n rl.

10 Daha az tuzlar olu turaca ndan kelirler. Setrimid bu tuzlar n z n rl klerini artt rd ndan setrimid ile kombine edildi inde bu kelmeler olmaz. Klorheksidin glukonat, setrimid ve benzalkonyum klor rle ge imlidir. Bunlar bakterisit etkisini sinerjik olarak artt r rlar. Setrimid sert sularla klorheksidinin kmesini nler. Klorheksidin glukonat hari , klorheksidin ve tuzlar alkolde suya g re daha iyi z n r. Klorheksidin glukonat zeltisi alkol zerine ilave edildiginde kebilir. Benzidamin : Benzidaminle herhangi bir ila etkile mesi bildirilmemi tir. Kullan m ekli ve Dozu : Geral Oral Sprey seyreltilmeden kullan l r. Kullan mdan sonra a zdan at l r. Yeti kin dozu : Sprey direkt olarak bo aza / enflamasyonlu alana uygulamada, genel doz 5 - 10 spreydir.