Example: stock market

Icebreaker en energizers - BRAIN BAKERY

Icebreaker en energizers energizers , vooral geschikt voor na de lunch. Storm op Zee Als iedereen in een kring zit geeft er telkens 1 Kapitein orders. De order Stuurboord 2, betekent dat iedereen 2 stoelen naar rechts moet opschuiven. De order Bakboord 3, betekent dat iedereen 3 stoelen naar links moet opschuiven. Het doel van de Kapitein is om zelf weer een stoel te bemachtigen, nadat hij of zij de anderen in de war heeft gebracht met snelle orders. Een uitkomst hierbij is de order: Storm op Zee'. Dan moet iedereen direct opstaan en een andere plek zoeken. Chaos dus. Stickerroof Iedere deelnemer krijgt 10 stickers op zijn jas of trui. Het doel van deze energizer is zoveel mogelijk stickers te verzamelen.

1 Icebreaker en energizers Energizers, vooral geschikt voor na de lunch. Storm op Zee Als iedereen in een kring zit geeft er telkens 1 Kapitein orders.

Tags:

  Energizers, Energizers energizers

Information

Domain:

Source:

Link to this page:

Please notify us if you found a problem with this document:

Other abuse

Transcription of Icebreaker en energizers - BRAIN BAKERY

1 Icebreaker en energizers energizers , vooral geschikt voor na de lunch. Storm op Zee Als iedereen in een kring zit geeft er telkens 1 Kapitein orders. De order Stuurboord 2, betekent dat iedereen 2 stoelen naar rechts moet opschuiven. De order Bakboord 3, betekent dat iedereen 3 stoelen naar links moet opschuiven. Het doel van de Kapitein is om zelf weer een stoel te bemachtigen, nadat hij of zij de anderen in de war heeft gebracht met snelle orders. Een uitkomst hierbij is de order: Storm op Zee'. Dan moet iedereen direct opstaan en een andere plek zoeken. Chaos dus. Stickerroof Iedere deelnemer krijgt 10 stickers op zijn jas of trui. Het doel van deze energizer is zoveel mogelijk stickers te verzamelen.

2 Degene met de meeste stickers heeft deze klassieker onder de energizers gewonnen. Op een rij Een hele eenvoudige oefening is op een rij. Zet elkaar op een rij naar leeftijd, ervaring, aantal keren aan het woord, macht in de groep, et cetera. Bouw eventueel een handicap in als niet spreken of geblinddoekt. Kettingverhaal De groep zit met de ruggen naar elkaar toe en verzint met elkaar een verhaal. Spreek van tevoren een locatie af waar het verhaal begint. Iedereen vertelt maximaal 1 zin. Oefenen met associ ren en dat je altijd wel op een idee komt. Lunchwandelen Lunchwandelen is een eenvoudige energizer die goed is in te passen. Nodig de deelnemers uit om in duo's een wandeling te maken. Eventueel kan nog een inhoudelijke opdracht worden meegegeven om onder het lunchwandelen te bespreken.

3 1. Moordenaartje Geef iedereen een briefje. E n deelnemer krijgt een briefje met een kruisje, dat is de moordenaar. Iedereen krijgt een blinddoek en gaat rondlopen. Als je iemand tegenkomt geef je hem een hand. Alle deelnemers knijpen n keer, behalve de moordenaar, deze knijpt twee keer. Als je dit voelt dan ben je dood. Geef een korte, felle schreeuw als bewijs dat je bent uitgeschakeld. Knipogende moordenaar! Een deelnemer - de rechercheur - verlaat de kamer. De groep spreekt af wie de moordenaar is. De rechercheur wordt teruggeroepen. Met een knipoog vermoordt de moordenaar de groepsleden. Dit probeert hij zo te doen dat de rechercheur niet ziet wie het is. Als je iedereen hebt omgebracht voordat je betrapt bent, heb je gewonnen Blaasvoetbal Verdeel de deelnemers in twee groepen.

4 Van elke groep speelt n speler tegelijk. Het doel van blaasvoetbal is het watje in het goal van de tegenpartij te blazen met een rietje. Als dit is gelukt is de volgende tegenspeler. Wordt er niet gescoord, dan wisselen de spelers na 30. seconden. Omgekeerd verstoppertje spelen Een persoon verstopt zich. De rest probeert hem of haar te vinden. Zodra je de verstopte persoon hebt gevonden, ga je er bij zitten. Net zolang tot iedereen zich verstopt heeft. Prima energizer voor bijeenkomsten waarbij men lang moet stilzitten. Levende knoop Stuur n deelnemer naar de gang. Laat de rest in een kring staan en hun hand in de lucht steken. Iedereen pakt twee andere handen. Zo ontstaat een leven de knoop. De taak van de persoon die op de gang stond is deze knoop te ontwarren.

5 Lopen en stilstaan Soms is het lastig om de na een energizer de concentratie weer terug te brengen in een groep. Deze oefening richt zich op de concentratie. De hele groep loopt kris kras door de ruimte. Zonder dat afgesproken is wanneer, staat de hele groep in n keer stil. Vervolgens gaat de hele groep tegelijk weer lopen. Deze oefening vraagt een grote concentratie van de groep. Iedereen moet continu op elkaar letten. 2. Deze oefening is lastiger te maken door verschillende manieren van lopen in te voeren. Bijvoorbeeld huppelen en achteruit lopen. Ook nu moet steeds iedereen hetzelfde doen en op hetzelfde moment van loopje wisselen. De paardenrace Bij de paardenrace doen de deelnemers alsof zij meedoen in een echte paardenrace op een renbaan.

6 De facilitator speelt de rol van verslaggever van de race. De deelnemers gaan in een kring dicht naast elkaar op hun knie n zitten. Zodra de race start, beginnen ze met twee vlakke handen op de vloer te kloppen. Ze bootsen het hoefgetrappel na. En terwijl ze continu op de vloer blijven kloppen, reageren ze op het commentaar van de facilitator door vijf bewegingen: de paarden zijn onderweg kloppen op de vloer de paarden gaan door de waterbak kloppen op de bovenbenen bocht naar links iedereen leunt naar links bocht naar rechts iedereen leunt naar rechts voor de tribune iedereen doet de wave! Het is de kunst en de lol om het tempo steeds verder op te voeren en de bewegingen steeds sneller te laten afwisselen.

7 Het is een aanslag op de conditie. Zeker op die van de facilitator. 3. Icebreaker en energizers Icebreaker Wie ben ik? Materiaal: een pen en een post-it blaadje voor iedere speler, een hoed of een kleine doos. Speel dit spel als iedereen elkaar bij naam kent. Elke speler schrijft zijn eigen naam op een post-it blaadje en gooit het in de doos of een kring en geef de doos door, zodat iedereen een blaadje kan pakken, zonder dat de anderen zien wat erop staat. De spelers plakken het post-it blaadje vast op de rug van de persoon aan hun rechterkant. Zo krijgt iedereen een nieuwe naam en een nieuwe identiteit. Zorg ervoor dat niemand toevallig zijn eigen naam krijgt. De spelers proberen nu te achterhalen 'wie ze zijn' door vragen te stellen die enkel met ja of nee kunnen worden beantwoord.

8 Bijvoorbeeld: 'Ben ik een man?'of 'Speel ik basketbal?'. De spelers die hun nieuwe identiteit hebben geraden, gaan op zoek naar die persoon, gaan achter hem of haar staan en houden de persoon bij het middel vast. Zo ontstaan verschillende rijen van spelers die zich vasthouden aan de persoon van wie zij de naam dragen. 4.


Related search queries