Example: biology

JAVNI KONKURS u Tuzli 2

Na osnovu lana 37. i 87., stav 2. Zakona o dr avnoj slu bi u Tuzlanskom kantonu (''Slu bene novine TK'', br: 7/17, 10/17, 10/18, 14/18 i 8/21), a na zahtjev Op inskog suda u Tuzli , Agencija za dr avnu slu bu Federacije BiH, objavljuje JAVNI KONKURS . za popunu radnih mjesta dr avnih slu benika u Op inskom sudu u Tuzli Radna mjesta: -01. Stru ni savjetnik za podr ku svjedocima i maloljetnicima u krivi nom postupku 1 (jedan) izvr ilac, -02. Stru ni saradnik za vo enje zemlji nih knjiga zemlji noknji ni referent 1. (jedan) izvr ilac, -03. Stru ni saradnik za sudska izvr enja 2 (dva) izvr ioca. 01. Opis poslova: poma e sudijama na krivi nom referatu u radu, te postupa po njihovim uputama; radi analize i druge poslove u okviru svoje struke pod nadzorom i u skladu sa uputstvima sudija na krivi nom referatu; poma e sudiji i daje svoje mi ljenje vezano za konkretna lica u pojedinim predmetima u svim fazama postupka, a naro ito u primjeni zakona koji se ti u postupanja sa djecom i maloljetnicima u krivi nom postupku; po nalogu postupaju eg sudije vr i eksternu komunikaciju i koordinaciju sa tre im licima (Javne ustanove, policijske uprave i dr.)

Bolonjskom sistemu studiranja sa najmanje 240 ECTS bodova – diplomirani pedagog – psiholog, -3 (tri) godine radnog staža u struci nakon završene VSS, -poznavanje rada na računaru. Za poziciju 02: -VSS/VII stepen stručne spreme, odnosno visoko obrazovanje prvog, drugog ili trećeg ciklusa Bolonjskog sistema studiranja – pravne struke,

Tags:

  Sistemu

Information

Domain:

Source:

Link to this page:

Please notify us if you found a problem with this document:

Other abuse

Transcription of JAVNI KONKURS u Tuzli 2

1 Na osnovu lana 37. i 87., stav 2. Zakona o dr avnoj slu bi u Tuzlanskom kantonu (''Slu bene novine TK'', br: 7/17, 10/17, 10/18, 14/18 i 8/21), a na zahtjev Op inskog suda u Tuzli , Agencija za dr avnu slu bu Federacije BiH, objavljuje JAVNI KONKURS . za popunu radnih mjesta dr avnih slu benika u Op inskom sudu u Tuzli Radna mjesta: -01. Stru ni savjetnik za podr ku svjedocima i maloljetnicima u krivi nom postupku 1 (jedan) izvr ilac, -02. Stru ni saradnik za vo enje zemlji nih knjiga zemlji noknji ni referent 1. (jedan) izvr ilac, -03. Stru ni saradnik za sudska izvr enja 2 (dva) izvr ioca. 01. Opis poslova: poma e sudijama na krivi nom referatu u radu, te postupa po njihovim uputama; radi analize i druge poslove u okviru svoje struke pod nadzorom i u skladu sa uputstvima sudija na krivi nom referatu; poma e sudiji i daje svoje mi ljenje vezano za konkretna lica u pojedinim predmetima u svim fazama postupka, a naro ito u primjeni zakona koji se ti u postupanja sa djecom i maloljetnicima u krivi nom postupku; po nalogu postupaju eg sudije vr i eksternu komunikaciju i koordinaciju sa tre im licima (Javne ustanove, policijske uprave i dr.)

2 ; vr i samostalno ili pod nadzorom i uputstvima sudije ili Predsjednika krivi nog odjeljenja, i druge stru ne poslove predvi ene zakonom; pru a psiholo ku, tehni ku i druge vidove podr ke svjedocima u toku krivi nog postupka; pru a psiholo ko savjetovanje za ugro ene svjedoke (djecu, svjedoke s fizi kim i psihi kim pote ko ama, rtve mu enja, itd.) u krivi nom postupku; pru a podr ku svjedocima, postupanja sa ranjivim i marginalizovanim grupama u svim vrstama postupaka; pravi procjenu potreba svjedoka i preduzima neophodne mjere u skladu sa njihovim potrebama;. kontaktira svjedoka s ciljem pribavljanja neophodnih informacija radi njihovog uspje nog u e a u krivi nim postupcima; uspostavlja kontakt sa relevantnim organizacijama i institucijama u Bosni i Hercegovini s ciljem pru anja pomo i svjedocima; sara uje s organizacijama civilnog dru tva u pru anju podr ke svjedocima; obavlja poslove na profesionalan i diskretan na in, imaju i u vidu povjerljivost i osjetljivost podataka; prilikom obavljanja poslova i zadataka, obavezan je da prou ava i prati odgovaraju e zakone, a naro ito one koje se odnose na postupanje sa djecom i maloljetnicima u krivi nom postupku i druge propise iz svoje stru ne oblasti, i vodi ra una o primjeni istih; vr i uvid u predmete u kojima postoji potreba za pru anjem psiholo ke, socijalne ili logisti ke podr ke i pomo i svjedocima, na osnovu naredbe sudije.

3 Kreira izvje taje sa ciljem identifikacije predmeta u kojima postoje osjetljivi ili ugro eni svjedoci; po potrebi izra uje analize, izvje taje, informacije i druge analiti ke materijale; po potrebi prisustvuje radnim sastancima Krivi nog odjeljenja, kako bi mogao dati svoje stru no mi ljenje u primjeni istih u radu; kao CMS korisnik u okviru CMS sistema ima kreiran korisni ki nalog koji primjenjuje funkcionalnosti predvi ene ovim sistemom; podnosi mjese ne /polugodi nje /godi nje izvje taje o radu Predsjedniku suda, Predsjedniku krivi nog odjeljenja i sudiji za maloljetnike; obavlja i druge poslove po nalogu i uputama Predsjednika suda, Predsjednika krivi nog odjeljenja, sudije za maloljetnike i drugih sudija u krivi nom odjeljenju. 02. Opis poslova: rje ava i provodi pravomo ne odluke sudova i nadle nih organa, te ugovore o prometu nekretnina na osnovu kojih se tra i upis u zemlji ne knjige; donosi rje enja u zemlji noknji nim predmetima; radi rje enja u KPU predmetima; izra uje zemlji noknji ne izvatke; obra uje zahtjeve za izdavanje uvjerenja, prijepisa, kopija i zemlji noknji nih izvadaka sa istorijatom; po zahtjevu stranaka omogu uje uvid u zemlji ne knjige; vr i kontrolu zapremljenih zahtjeva i dokumentacije za uknji bu i daje strankama obavje tenja i upute u vezi zemlji noknji nog postupka; rje ava predmete oznake Rz i Nar; vr i unos podataka iz pisanog u elektronski medij i verifikuje i potpisuje zemlji noknji ne ulo ke preuzete u elektronsku bazu podataka.

4 Usagla ava podatke preuzetog katastra nekretnina sa Zakonom o zemlji nim knjigama i otklanja gre ke, preuzima podatke novog katastarskog premjera u zemlji nu knjigu; sa injava izvje taj o radu; obavlja i druge poslove iz djelokruga rada odjeljenja za zemlji noknji ne poslove utvr ene Zakonom i obavlja druge poslove po nalogu predsjednika i sekretara suda, te efa zemlji noknji nog odjeljenja. 03. Opis poslova: obavlja sve radnje izvr enja po odredbama Zakona o izvr nom postupku; vodi slu bene evidencije o primljenim nalozima i provedenim izvr nim radnjama propisanim Zakonom; asistira sucima zadu enim za izvr ne predmete; priprema spise u postupku izvr enja; vr i sve poslove u vezi sa pljenidbom, procjenom i oduzimanjem pokretnih stvari, javnom prodajom, nov anom naplatom i uvo enjem u posjed; sa injava redovne izvje taje izvr nom sucu o obavljenoj izvr noj radnji; vodi dnevnik rada po predmetima po kojima postupa i obavlja i druge poslove po nalogu predsjednika suda, predsjednika izvr nog odjeljenja, izvr nog sudije, sekretara suda, te efa odsjeka.

5 Kandidati moraju ispunjavati op e uvjete iz lana 38. Zakona o dr avnoj slu bu u Tuzlanskom kantonu i to: 1. da je dr avljanin Bosne i Hercegovine;. 2 da je stariji od 18 godina;. 3. da ima univerzitetsku diplomu ili druge obrazovne ili akademske kvalifikacije najmanje VII stepena stru ne spreme odnosno visoko obrazovanje najmanje prvog ciklusa Bolonjskog sistema studiranja, to se utvr uje uredbom iz lana 10. stav (2). Zakona o dr avnoj slu bi u Tuzlanskom kantonu;. 4. da je zdravstveno sposobno za obavljanje poslova predvi enih za to radno mjesto;. 5. da u posljednje tri godine, od dana objavljivanja upra njenog radnog mjesta, lice nije otpu teno iz dr avne slu be kao rezultat disciplinske mjere, na bilo kojem nivou vlasti u Bosni i Hercegovini;. 6. da nije obuhva eno odredbom lana IX 1. Ustava Bosne i Hercegovine, 7. da se protiv njega ne vodi krivi ni postupak.

6 Pored op ih uvjeta kandidati moraju ispunjavati i posebne uvjete propisane Pravilnikom o unutra njoj organizaciji i to: Za poziciju 01: -VSS/VII stepen, diplomirani psiholog pedagog ili visoko obrazovanje ste eno po Bolonjskom sistemu studiranja sa najmanje 240 ECTS bodova diplomirani pedagog . psiholog, -3 (tri) godine radnog sta a u struci nakon zavr ene VSS, -poznavanje rada na ra unaru. Za poziciju 02: -VSS/VII stepen stru ne spreme, odnosno visoko obrazovanje prvog, drugog ili tre eg ciklusa Bolonjskog sistema studiranja pravne struke, -1 (jedna) godina radnog sta a u struci nakon zavr ene VSS, Adresa / Address: Kulovi a 7, Sarajevo | Адреса: Кулови а 7, Сара ево | Telefon / Телефон / Phone: 033/ 55 20 40. e-mail / е-маил: | | -polo en stru ni ispit i ispit za zemlji noknji nog referenta, (obavezno upisati naziv, broj, datum i izdavaoca uvjerenja u dijelu prijavnog obrasca Agencije Posebni ispiti tra eni javnim konkursom ), -poznavanje rada na ra unaru.

7 Za poziciju 03: -VSS/VII stepen stru ne spreme, odnosno visoko obrazovanje prvog, drugog ili tre eg ciklusa Bolonjskog sistema studiranja pravne struke, -1 (jedna) godina radnog sta a u struci nakon zavr ene VSS, -poznavanje rada na ra unaru. Prijavljivanje - potrebni dokumenti: 1. Kandidati se prijavljuju na JAVNI KONKURS dostavljanjem uredno popunjenog prijavnog obrasca Agencije za dr avnu slu bu Federacije BiH (mo e se preuzeti u prostorijama Slu be za postavljenja u organima dr avne slu be u Tuzlanskom kantonu, Trg slobode bb, 75000 Tuzla ili na web stranici Agencije ). 2. Kandidati koji nisu izuzeti od polaganja ispita op eg znanja du ni su uz prijavu na JAVNI KONKURS dostaviti dokaz o radnom sta u u struci nakon sticanja visoke stru ne spreme, u skladu sa uslovima iz konkursa (original ili ovjerenu kopiju), na propisanom Obrascu uvjerenja (mo e se preuzeti u prostorijama Slu be za postavljenja u organima dr avne slu be u Tuzlanskom kantonu, Trg slobode bb, 75000 Tuzla ili na web stranici Agencije ).

8 3. Kandidati za stru nog saradnika (pozicije: 02. i 03.) koji obavljaju poslove namje tenika u organu dr avne slu be i koji su stekli visoku stru nu spremu, du ni su uz prijavu na JAVNI KONKURS dostaviti sljede u dokumentaciju (original ili ovjerene kopije): a) fakultetsku diplomu (nostrificirana diploma, ukoliko fakultet nije zavr en u Bosni i Hercegovini ili je diploma ste ena u nekoj od dr ava nastaloj raspadom SFRJ nakon ), b) dokaz da su zaposleni u organu dr avne slu be kao namje tenici i dokaz o pet godina radnog iskustva u organima dr avne slu be nakon polo enog stru nog ispita za namje tenike izdati nakon objave javnog konkursa, c) dokaz o polo enom stru nom ispitu za namje tenike. NAPOMENE ZA KANDIDATE: O datumu, vremenu i mjestu polaganja ispita op eg znanja i stru nog ispita kandidati e biti obavje teni putem web stranice Agencije, Imena kandidata se ne objavljuju.

9 Ako kandidat ne pristupi polaganju ispita op eg znanja i/ili stru nog ispita smatrat e se da je odustao od dalje konkursne procedure. Kandidate, koji polo e stru ni ispit (pismeni i intervju), Agencija e pisano obavjestiti o vremenu i na inu dostavljanja dokaza o ispunjavanju uvjeta javnog konkursa. Ovjerena fcc diplome o zavr enom visokom obrazovanju na mjestu ovjere nadle nog organa mora sadr avati napomenu da izvornik, dakle diploma, sadr i suhi ig koji se na fotokopiji ne vidi. Ovjerene fotokopije diploma moraju sadr avati i potpise ovla tenih lica. Agencija mo e u svakoj fazi konkursne procedure zatra iti od kandidata na uvid originale prilo enih kopija dokumenata koji slu e u svrhu dokazivanja ispunjavanja uvjeta javnog konkursa. Ukoliko pozvani kandidat ne postupi po zahtjevu Agencije za provjeru izvornosti dostavljenih ovjerenih fotokopija dokumenata, bit e isklju en iz konkursne procedure.

10 Adresa / Address: Kulovi a 7, Sarajevo | Адреса: Кулови а 7, Сара ево | Telefon / Телефон / Phone: 033/ 55 20 40. e-mail / е-маил: | | Istovremeno sa dostavom dokaza o ispunjavanju uvjeta javnog konkursa, kandidat, koji pola e pravo na prioritetno zapo ljavanje po osnovu posebnog zakona, du an je dostaviti i odgovaraju e dokaze o svom statusu u skladu sa propisom na koji se poziva. Kandidati u javnom konkursu moraju ispunjavati uvjete javnog konkursa sa danom njegove objave, u Slu benim novinama Federacije BiH neovisno od toga kada su dokazi zatra eni ili dostavljeni. Kandidat koji u bilo emu ne postupi po navodima javnog konkursa bi e isklju en iz konkursne procedure bez mogu nosti ponavljanja propu tene radnje. Prijava, sa potrebnim dokumentima, dostavlja se u roku od 15 dana, od objave javnog konkursa u Slu benim novinama Federacije BiH , putem po te, preporu eno na adresu: Agencija za dr avnu slu bu Federacije BiH.


Related search queries