Example: stock market

KÜÇÜK VE ORTA ÖLÇEKLĠ ĠġLETMELERĠ …

K K VE ORTA L EKL LETMELER GEL T RME VE DESTEKLEME DARES BA KANLI I genel destek PROGRAMI uygulama ESASLARI UE-01/17 Rev. Tarihi: 03/04/2018 1 B R NC B L M Ama , Kapsam, Dayanak ve Tan mlar Ama MADDE 1 - (1) Bu uygulama Esaslar n n amac ; lkenin ekonomik ve sosyal ihtiya lar n n kar lanmas nda, k k ve orta l ekli i letmelerin pay n ve etkinli ini art rmak, rekabet g lerini ve d zeylerini y kseltmek, sanayide entegrasyonu ekonomik geli melere uygun bi imde ger ekle tirmek zere, genel destek Program n n uygulanmas na ili kin i ve i lemlerin esaslar n d zenlemektir.

kÜÇÜk ve orta ÖlÇeklĠ ĠġletmelerĠ gelĠġtĠrme ve destekleme ĠdaresĠ baġkanliĞi genel destek programi uygulama esaslari ue-01/17 rev. tarihi: 03/04/2018 1 ...

Tags:

  Genel, Uygulama, Genel destek, Destek

Information

Domain:

Source:

Link to this page:

Please notify us if you found a problem with this document:

Other abuse

Transcription of KÜÇÜK VE ORTA ÖLÇEKLĠ ĠġLETMELERĠ …

1 K K VE ORTA L EKL LETMELER GEL T RME VE DESTEKLEME DARES BA KANLI I genel destek PROGRAMI uygulama ESASLARI UE-01/17 Rev. Tarihi: 03/04/2018 1 B R NC B L M Ama , Kapsam, Dayanak ve Tan mlar Ama MADDE 1 - (1) Bu uygulama Esaslar n n amac ; lkenin ekonomik ve sosyal ihtiya lar n n kar lanmas nda, k k ve orta l ekli i letmelerin pay n ve etkinli ini art rmak, rekabet g lerini ve d zeylerini y kseltmek, sanayide entegrasyonu ekonomik geli melere uygun bi imde ger ekle tirmek zere, genel destek Program n n uygulanmas na ili kin i ve i lemlerin esaslar n d zenlemektir.

2 Kapsam MADDE 2 - (1) Bu uygulama Esaslar , genel destek Program er evesinde i letmelere KOSGEB taraf ndan sa lanacak desteklerin uygulanmas na ili kin alt d zenleyici i lemleri kapsar. Dayanak MADDE 3 - (1) Bu uygulama Esaslar , 15/06/2010 tarih ve 27612 say l Resmi Gazete de yay mlanarak y r rl e giren KOSGEB destek Programlar Y netmeli i kapsam nda 2010/02 Say l ve 2011/03 Say l KOSGEB cra Komitesi kararlar ile kabul edilerek uygulamaya konulan genel destek Program n n 13. Maddesine istinaden haz rlanm t r.

3 Tan mlar MADDE 4 - (1) Bu uygulama Esaslar nda yer alan; a) Ba kanl k: KOSGEB daresi Ba kanl n , b) E le tirme Merkezi: letmelerin d ticaret, ortak retim/yat r m ve benzeri alanlarda uluslararas i birli ine y nelmeleri, uluslararas pazarlarda rekabet edebilmeleri ve pay alabilmelerini teminen, i letmelere hizmet vermek zere yurt d nda faaliyet g steren ve KOSGEB taraf ndan onaylanan merkezleri (E MER),1 c) Geri demesiz destek : Program kapsam nda k k ve orta l ekli i letmelere geri tahsil edilmemek zere sa lanan deste i, ) G n ll Uzman: Kamuda veya zel sekt rde uzmanl k gerektiren en az bir alanda al m , emekli olmu ve i letmelere g n ll olarak uzmanl k yapacak ki ileri,2 d) Hizmet Sa lay c : letmenin deste e konu mal/hizmeti sat n ald kurum/kurulu veya firmay , e) letme.

4 18/11/2005 tarih ve 25997 say l Resmi Gazete de yay mlanan K k ve Orta B y kl kteki letmelerin Tan m , Nitelikleri ve S n fland r lmas Hakk nda Y netmelik kapsam nda yer alan ve 18/09/2009 tarih ve 27353 say l Resmi Gazete de yay mlanan 2009/15431 say l Bakanlar Kurulu karar ile tespit edilen sekt rlerde faaliyet g steren k k ve orta b y kl kteki i letmeleri (KOB ), f) letmeden Sorumlu Personel: letme ile ilgili KOSGEB s re lerini y r tecek, KOB Uzman , KOB Uzman Yard mc s n ,3 g) KOB Bilgi Beyannamesi: 18/11/2005 tarih ve 25997 say l Resmi Gazete de yay mlanan K k ve Orta B y kl kteki letmelerin Tan m , Nitelikleri ve S n fland r lmas Hakk nda Y netmelik gere ince i letme taraf ndan haz rlanmas gereken belgeyi, ) KOB Bilgi Sistemi (KBS).

5 Ba vuru, de erlendirme, izleme, raporlama ve bildirimlerin yap ld yaz l m ,4 K K VE ORTA L EKL LETMELER GEL T RME VE DESTEKLEME DARES BA KANLI I genel destek PROGRAMI uygulama ESASLARI UE-01/17 Rev. Tarihi: 03/04/2018 2 h) KOB Dan man : KOB Dan man (Seviye 6) Ulusal Meslek Standard kapsam nda yeterlili i bulunan ki ileri,5 ) KOSGEB: K k ve Orta l ekli letmeleri Geli tirme ve Destekleme daresi ni, i) KOSGEB Veri Taban : letmelerin ve Kurum/Kurulu lar n kayda al nd veri taban n ,6 j) Meslek Kurulu u.

6 Letmelere ve giri imcilere y nelik faaliyet g steren, oda, borsa, birlik, konfederasyon, federasyon, vak f, dernek ve kooperatifler ile k k sanayi siteleri ve organize sanayi b lgeleri y netimlerini,7 k) Mesleki Yeterlilik Belgesi: Yetkilendirilmi belgelendirme kurulu lar nca d zenlenen ve s navlarda ba ar l olanlara verilen MYK Mesleki Yeterlilik Belgelerini,8 l) Program: genel destek Program n , m) Taahh tname: Programdan yararlanmak zere ba vuran ve ba vurusu uygun bulunan i letmelerin KOSGEB e verdikleri idari, mali ve hukuki taahh tlerini i eren belgeyi, n) uygulama Birimi: Desteklerin uygulanmas ndan sorumlu KOSGEB M d rl klerini9 o) Yetkilendirilmi Belgelendirme Kurulu u: T rk Akreditasyon Kurumu veya Avrupa Akreditasyon Birli i ile ok tarafl tan ma anla mas imzalam akreditasyon kurumlar ndan akredite edilmi.

7 Mesleki Yeterlilik Kurumu taraf ndan, ulusal yeterliliklere g re l me, de erlendirme ve belgelendirme faaliyetlerini y r tmek zere yetkilendirilmi , t zel ki ili i haiz kurum ve kurulu lar ,10 ) Y ksek retim Kurumu: 2547 say l Y ksek retim Kanununda ifade edilen y ksek retim kurumlar n 11 ifade eder. K NC B L M Uygulamaya li kin Hususlar Programdan yararlanma ko ulu ve kabul s reci MADDE 5 - (1) Programdan yararlanmak isteyen i letmenin, T rk Ticaret Kanununda tan ml ger ek veya t zel ki i stat s nde olmas , KOSGEB Veri Taban nda kay tl ve aktif durumda olmas esast (2) letme ve Kurum/Kurulu lar, KOSGEB Veri Taban na Kay t S recine li kin Usul ve Esaslar er evesinde, internet adresinden KOSGEB Veri Taban na kayd n (3).

8 15-16 (4) letmenin desteklerden faydalanabilmesi i in KOB Bilgi Beyannamesinin g ncel olmas (5) KOSGEB Veri Taban nda yer alan ve Programdan yararlanmak isteyen i letme, genel destek Program Ba vuru Formunu KOB Bilgi Sistemi zerinden doldurarak ba vurusunu (6) uygulama Birimi, i letmenin KOB Bilgi Beyannamesine ve aktif/pasif durumuna g re ba vuruyu inceler. Ba vurusu uygulama Birimi taraf ndan onaylanan i letmenin KOB Bilgi Sistemi zerinden Taahh tnamesini onaylanmas gerekir. Taahh tnamenin i letme taraf ndan K K VE ORTA L EKL LETMELER GEL T RME VE DESTEKLEME DARES BA KANLI I genel destek PROGRAMI uygulama ESASLARI UE-01/17 Rev.

9 Tarihi: 03/04/2018 3 onaylanma s resi, uygulama Birimi taraf ndan ba vurunun onayland tarihten itibaren 30 (otuz) g nd (7) Taahh tnamenin i letme taraf ndan KOB Bilgi Sistemi zerinden onayland tarih, program n ba lang tarihi olarak kabul (8) uygulama Birimine ilk defa ba vuruda bulunan her i letme i in Ba vuru ve uygulama Dosyas a l r ve i letme ile ilgili KOB Bilgi Sistemi zerinden al namayan belgeler bu dosyada muhafaza edilir. Bu dosyan n a lmas ndan sonra, Programla ilgili olarak i letmelerden al nm belgelerden dosyada g ncel olanlar tekrar Program n s resi MADDE 6 - (1) Program n s resi, her bir i letme i in 3 ( ) y ld r.

10 Bu s re bitmeden Program tamamlanm say lmaz. y ll k Program s resi tamamland ktan sonra, i letmenin talebi halinde Program yeniden ba lat labilir. Bu durumda nceki Program kapsam nda i letmeye kulland r lan destek miktarlar dikkate al nmaz. Program kapsam ndaki desteklerin st limit ve oranlar MADDE 7 - (1) Bu Program kapsam nda sa lanan desteklerin st limit ve oranlar ekte yer alan genel destek Program destek st Limitleri ve Oranlar Tablosu nda (Tablo 1) verilmi tir. (2) Program kapsam nda sa lanacak desteklerin oran 1.


Related search queries