Example: dental hygienist

KÜÇÜK VE ORTA ÖLÇEKLİ İŞLETMELERİ GELİŞTİRME VE …

PR-14/06 :14/12/2021 1 K K VE ORTA L EKL LETMELER GEL T RME VE DESTEKLEME DARES BA KANLI I (KOSGEB) LETME GEL T RME DESTEK PROGRAMI B R NC B L M Ama , Kapsam, Dayanak ve Tan mlar Ama MADDE 1 - (1) Bu program n amac , k k ve orta l ekli i letmelerin rekabet g lerinin, kurumsalla ma-markala ma d zeylerinin ve ekonomideki paylar n n artt r lmas , kapasitelerinin geli tirilmesi ve ncelikli ihtiya lar n n kar lanmas d r. Kapsam MADDE 2 - (1) Bu program, k k ve orta l ekli i letmelere KOSGEB taraf ndan uygulanacak letme Geli tirme Destek Program na ili kin esaslar kapsar. Dayanak MADDE 3 - (1) Bu program, 15/6/2010 tarihli ve 27612 say l Resmi Gazete de yay mlanarak y r rl e giren KOSGEB Destek Programlar Y netmeli ine dayan larak haz rlanm t r. Tan mlar MADDE 4 - (1) Bu programda yer alan; a) Ba ms z dan manl k firmas : Teknoloji Odakl Sanayi Hamlesi Program kapsam nda ba vuruda bulunulan projeler i in de erlendirme raporu haz rlanmas amac yla s z konusu Program ama lar na uygun kriterlere g re Bakanl k taraf ndan yetkilendirilmi firmay , b) Ba ms z de erlendirme raporu: Teknoloji Odakl Sanayi Hamlesi Program kapsam nda ba vuruda bulunulan proj

ğ) Komite: Bakanlık bünyesinde Bakan onayı ile oluturulan Teknoloji Odaklı Sanayi Hamlesi Programı Değerlendirme Komitesini, h) KOSGEB birimi: KOSGEB merkez ve tara tekilatında yer alan birimleri, ı) Meslek kuruluu: İletmelere ve giriimcilere yönelik faaliyet gösteren oda, borsa,

Tags:

  Banka

Information

Domain:

Source:

Link to this page:

Please notify us if you found a problem with this document:

Other abuse

Transcription of KÜÇÜK VE ORTA ÖLÇEKLİ İŞLETMELERİ GELİŞTİRME VE …

1 PR-14/06 :14/12/2021 1 K K VE ORTA L EKL LETMELER GEL T RME VE DESTEKLEME DARES BA KANLI I (KOSGEB) LETME GEL T RME DESTEK PROGRAMI B R NC B L M Ama , Kapsam, Dayanak ve Tan mlar Ama MADDE 1 - (1) Bu program n amac , k k ve orta l ekli i letmelerin rekabet g lerinin, kurumsalla ma-markala ma d zeylerinin ve ekonomideki paylar n n artt r lmas , kapasitelerinin geli tirilmesi ve ncelikli ihtiya lar n n kar lanmas d r. Kapsam MADDE 2 - (1) Bu program, k k ve orta l ekli i letmelere KOSGEB taraf ndan uygulanacak letme Geli tirme Destek Program na ili kin esaslar kapsar. Dayanak MADDE 3 - (1) Bu program, 15/6/2010 tarihli ve 27612 say l Resmi Gazete de yay mlanarak y r rl e giren KOSGEB Destek Programlar Y netmeli ine dayan larak haz rlanm t r. Tan mlar MADDE 4 - (1) Bu programda yer alan.

2 A) Ba ms z dan manl k firmas : Teknoloji Odakl Sanayi Hamlesi Program kapsam nda ba vuruda bulunulan projeler i in de erlendirme raporu haz rlanmas amac yla s z konusu Program ama lar na uygun kriterlere g re Bakanl k taraf ndan yetkilendirilmi firmay , b) Ba ms z de erlendirme raporu: Teknoloji Odakl Sanayi Hamlesi Program kapsam nda ba vuruda bulunulan projeler i in Bakanl k taraf ndan yetkilendirilmi ba ms z dan manl k firmalar ndan biri taraf ndan Bakanl k taraf ndan belirlenen formatta haz rlanacak de erlendirme raporunu, c) Bakanl k: Sanayi ve Teknoloji Bakanl n , ) Ba kanl k: K k ve Orta l ekli letmeleri Geli tirme ve Destekleme daresi Ba kanl n , d) a r plan : Bakanl k taraf ndan yap lan a r duyurusu kapsam nda, ilgili a r duyurusuna ili kin ba vuru ve de erlendirme s re lerine ili kin takvimi, desteklenecek r n listesini ve a r n n uygulamas s recinde kullan lacak standart ablonlara ili kin ek dosyalar i eren a r duyurusu paketini, e) Geri demesiz destek: Destek program kapsam nda i letmelere geri tahsil edilmemek zere sa lanan deste i, f) letme.

3 18/11/2005 tarihli ve 25997 say l Resmi Gazete de yay mlanan K k ve Orta B y kl kteki letmelerin Tan m , Nitelikleri ve S n fland r lmas Hakk nda Y netmelik kapsam nda yer alan ve 18/9/2009 tarihli ve 27353 say l Resmi Gazete de yay mlanan 2009/15431 numaral Bakanlar Kurulu karar ile tespit edilen sekt rlerde faaliyet g steren k k ve orta b y kl kteki i letmeleri (KOB ), g) KBS: adresinden ve/veya e-devlet zerinden eri im sa lanan; veri taban na kay t ve destek programlar kapsam nda ba vuru, ba vurulara ili kin kontrol ve inceleme, de erlendirme, izleme, raporlama ve bildirimlerin yap ld KOB bilgi sistemini, ) Komite: Bakanl k b nyesinde Bakan onay ile olu turulan Teknoloji Odakl Sanayi Hamlesi Program De erlendirme Komitesini, h) KOSGEB birimi: KOSGEB merkez ve ta ra te kilat nda yer alan birimleri, ) Meslek kurulu u: letmelere ve giri imcilere y nelik faaliyet g steren oda, borsa, birlik, konfederasyon, federasyon, vak f, dernek ve kooperatifler ile k k sanayi siteleri ve organize sanayi b lgeleri y netimlerini, PR-14/06 :14/12/2021 2 i) OSB: Organize sanayi b lgelerini, j) ncelikli r n listesi.

4 Bakanl k taraf ndan d ticaret verileri, talep geli imi, rekabet yo unlu u gibi e itli kriterler dikkate al narak belirlenecek; orta-y ksek ve y ksek teknolojili sekt rlerdeki r nlerin ve bu sekt rlerin geli imi i in kritik r nlerin yer ald ve Bakanl k taraf ndan tebli ile yay mlanacak listeyi, k) Protokol: Sanayi ve Verimlilik Genel M d rl ile K k ve Orta l ekli letmeleri Geli tirme ve Destekleme daresi Ba kanl aras nda yap lan enerji verimlili ine y nelik i birli i protokol n , l) Taahh tname: Destek program kapsam nda elektronik ortamda onaylanan ve idari, mali ve hukuki taahh tleri i eren belgeyi, m) Teknik dan man: letmelere finansman, uluslararas la ma, teknoloji/yenilik/ dijitalle me ve b y me alanlar nda dan manl k hizmeti sunmak zere KOB Rehberli i ve Teknik Dan manl k Hizmetleri Hakk nda Y netmelik kapsam nda yetkilendirilen ki ileri,1 n) TEVMOT.

5 T rkiye de K k ve Orta l ekli letmelerde Enerji Verimli Motorlar n Te vik Edilmesini, o) Uygulama birimi: Desteklerin uygulanmas ndan sorumlu KOSGEB m d rl klerini, ) Yeni mezun: deme talebinde bulunulan i letmede, i e giri tarihi itibari ile y ksek retim kurumundan son 2 (iki) y l i inde mezun olmu ki iyi, p) Y ksek retim kurumu: 4/11/1981 tarihli ve 2547 say l Y ksek retim Kanun unda ifade edilen y ksek retim kurumlar n , ifade eder. K NC B L M Destek Program na li kin Hususlar Destek program ndan yararlanma ko ulu MADDE 5 - (1) Destek program ndan yararlan labilmesi i in letmenin; T rk Ticaret Kanununda tan ml ger ek veya t zel ki i stat s nde olmas ve KBS de kay tl ve aktif durumda olmas gerekir. (2) Destek program na ba vuru letme Geli tirme Destek Program ba vuru formu ile birlikte taahh tnamenin onaylanmas yla KBS zerinden yap l r.

6 Destek program n n ba lang tarihi; ba vurunun uygulama birimi taraf ndan uygun bulunarak onayland tarihtir. Destek program n n s resi MADDE 6 - (1) Destek program n n s resi i letme i in 2 (iki) y ld r. (2) letmeler, destek program n n tamamland tarihten itibaren, bir defaya mahsus olmak zere ba vuru yapmas art ile destek program ndan yeniden Destek program kapsam ndaki destekler MADDE 7 - (1) Destek program kapsam nda sa lanacak geri demesiz destekler a a da belirtilmi tir. a) Yurt i i fuar deste i b) Yurt d i gezisi deste i c) Nitelikli eleman istihdam deste i ) Tasar m deste i d) S nai m lkiyet haklar deste i e) Belgelendirme deste i f) Test ve analiz deste i g) Enerji verimli elektrik motorlar de i imi deste i ) Ba ms z de erlendirme deste i h) Model fabrika deste i4 ) Teknik dan manl k deste i5 PR-14/06.

7 14/12/2021 3 Yurt i i fuar deste i MADDE 8 - (1) letmelerin, T rkiye Odalar ve Borsalar Birli i taraf ndan internet sitesinde ve T rkiye Ticaret Sicili Gazetesinde yay mlanan Y ll k Yurt i Fuar Takvimi Tebli inde yer alan yurt i i ihtisas ve yurt i i uluslararas ihtisas fuarlar na, zmir Enternasyonal Fuar na ve IDEF Uluslararas Savunma Sanayi Fuar na kat l mlar na destek (2) Bir fuarda organizat r kurulu taraf ndan fuar n ger ekle mesi sonras nda kulland r lan toplam net stant alan n n azami %50 (elli) si destek kapsam na al nabilir. lk defa d zenlenecek olan fuarlarda ise fuarlar n ger ekle mesi sonras nda kulland r lan toplam net stant alan n n (iki bin be y z) m yi ge meyecek ekilde azami %50 (elli) si destek kapsam na al nabilir. T S AD, M S AD, TOBB ve T M taraf ndan ev sahipli i yap lan fuarlar ile IDEF Uluslararas Savunma Sanayi Fuar ve konusu savunma, havac l k veya uzay olan fuarlara m nhas ran ilk defa d zenlenip d zenlenmedi ine bak lmaks z n fuarlar n ger ekle mesi sonras nda kulland r lan toplam net stant alan n n azami %50 (elli) si destek kapsam na al (3) Bu destek; bo alan (yer) kiras ile standart stant konstr ksiyonu ve dekorasyonu giderlerini kapsar.

8 (4) Her bir fuar kat l m i in i letme ba na azami destek alan 50 (elli) m dir. (5) Destek st limiti; a) Yurt i Uluslararas htisas Fuarlar nda m ba na 250 (iki y z elli) TL, b) Yurt i htisas Fuarlar ve zmir Enternasyonal Fuar nda m ba na 150 (y z elli) TL, c) IDEF Uluslararas Savunma Sanayi Fuar nda m ba na (bin) TL, ) IDEF Uluslararas Savunma Sanayi Fuar hari konusu savunma, havac l k veya uzay olan fuarlar i in m ba na 500 (be y z) TL olarak uygulan (6) ..11 (7) letmenin program s resince en fazla 4 (d rt) fuara kat l m na destek verilir. Yurt d i gezisi deste i MADDE 9 - (1) letmelerin, uluslararas i birli ini temin etmelerini ve art rmalar n sa lamak amac ile organize edilen yurt d i gezisi programlar na kat lmalar na destek verilir. (2) Bu destek, KOSGEB Birimleri, T rkiye Odalar ve Borsalar Birli i, T rkiye Esnaf ve Sanatk rlar Konfederasyonu, T rkiye hracat lar Meclisi ve D Ekonomik li kiler Kurulu taraf ndan d zenlenen yurt d i gezisi programlar nda; a) Konaklama giderleri, b) Ula m giderleri ile c) Terc me, rehberlik giderleri, fuar giri cretleri ve toplant -organizasyon giderlerini kapsar.

9 (3) Yurt d i gezisinin d zenlenebilmesi i in ba vuru esnas nda KBS de kay tl en az 10 (on) i letmenin yer almas gerekmektedir. (4) Destek kapsam na al nacak yurt d i gezisi program nda, i letmelerle yap lacak ikili i g r melerinin ve Ticaret Bakanl taraf ndan y ll k yay nlanan Milli Kat l m Organizasyonu D zenlenecek Fuarlar Listesinde veya Ticaret Bakanl taraf ndan yay nlanan Prestijli Fuarlar Listesinde yer alan bir fuara ziyaretin yer almas gerekir. Ancak, bu faaliyetlerden sadece birinin ger ekle tirilmesi durumunda, yurt d i gezisi program a a da belirtilen faaliyetlerden en az birini de i ermelidir: a) Meslek kurulu lar ile toplant , b) Sanayi b lgesi, fabrika, teknopark gezileri, finans gruplar vb. ile g r meler. PR-14/06 :14/12/2021 4 Nitelikli eleman istihdam deste i MADDE 10 - (1) Bu destek, y ksek retim kurumundan mezun, yeni eleman istihdam i in verilir.

10 (2) letmeler belirtilen limitler d hilinde birden fazla nitelikli eleman al t rabilir. (3) letme sahibi veya ortaklar ile bunlar n ana, baba, karde , e ve ocuklar , emekliler ve yabanc uyruklular bu destek kapsam nda istihdam edilemez. (4) Bu destek, program s resi i erisinde yeni istihdam edilecek olan eleman i in verilecektir. Ancak askerlik, do um gibi sebeplerle i ten ayr lan ve daha nce bu destek kapsam nda istihdam edilmi olan eleman n yeniden ayn i yerinde i e ba lamas halinde program n ge erlilik s resi i erisinde olmas art ile kalan st limit kadar destek verilebilir. Tasar m deste i MADDE 11 - (1) letmelerin r n tasar m i in alaca tasar m hizmetlerine ili kin giderler desteklenir. S nai m lkiyet haklar deste i MADDE 12 - (1) letmelerin; a) T rk Patent ve Marka Kurumuna (T RKPATENT) patent, faydal model belgesi, end striyel tasar m tescili belgesi ve entegre devre topografyalar tescil belgesi i in yapt giderler ile patent ve marka vekili giderlerine, b) T RKPATENT muadili yurt d kurum/kurulu lardan; patent, faydal model belgesi, end striyel tasar m tescili belgesi ve entegre devre topografyalar tescil belgesi ile yurt d marka tescil belgelerine yapt giderlere destek verilir.


Related search queries