Example: biology

KOBİGEL – KOBİ GELİŞİM DESTEK PROGRAMI PROJE SI

KOB GEL KOB GEL M DESTEK PROGRAMI PROJE TEKL F A RISI 1 2018 01 PROJE Teklif a r s llerde Rekabet Avantaj na Sahip malat Sanayi Sekt rlerinin ve Yaz l m Sekt r n n Rekabet G c n n Geli tirilmesi PROJE Teklif a r s n n Amac Sanayideki yap sal d n m n dinami i olan KOB lerin desteklenmesinde ulusal sanayi stratejileri ve b lge - sekt r zelinde farkl la an KOB ihtiya lar dikkate al nacakt r. Her il, ildeki sekt rel yo unla ma veya ana sanayi firmalar n n etkisi ile farkl bilgi havuzu ve yeti mi insan g c ne sahip olabilmektedir. llerin bu ekilde sahip oldu u imalat sanayi potansiyelini geli tirmeyi ve rekabet g c n art rmay hedefleyen yakla m ile, illerde rekabet avantaj na sahip imalat sanayi sekt rleri listesi belirlenmi tir.

KOBİGEL – KOBİ GELİŞİM DESTEK PROGRAMI PROJE TEKLİF ÇAĞRISI 1 2018 – 01 Proje Teklif Çağrısı İllerde Rekabet Avantajına Sahip İmalat Sanayi Sektörlerinin ve Yazılım

Information

Domain:

Source:

Link to this page:

Please notify us if you found a problem with this document:

Other abuse

Transcription of KOBİGEL – KOBİ GELİŞİM DESTEK PROGRAMI PROJE SI

1 KOB GEL KOB GEL M DESTEK PROGRAMI PROJE TEKL F A RISI 1 2018 01 PROJE Teklif a r s llerde Rekabet Avantaj na Sahip malat Sanayi Sekt rlerinin ve Yaz l m Sekt r n n Rekabet G c n n Geli tirilmesi PROJE Teklif a r s n n Amac Sanayideki yap sal d n m n dinami i olan KOB lerin desteklenmesinde ulusal sanayi stratejileri ve b lge - sekt r zelinde farkl la an KOB ihtiya lar dikkate al nacakt r. Her il, ildeki sekt rel yo unla ma veya ana sanayi firmalar n n etkisi ile farkl bilgi havuzu ve yeti mi insan g c ne sahip olabilmektedir. llerin bu ekilde sahip oldu u imalat sanayi potansiyelini geli tirmeyi ve rekabet g c n art rmay hedefleyen yakla m ile, illerde rekabet avantaj na sahip imalat sanayi sekt rleri listesi belirlenmi tir.

2 Llerde rekabet avantaj na sahip imalat sanayi sekt rlerinin se imi, 27 Mart 2018 tarihinde 26 NUTS D zey 2 b lge merkezinde 81 ildeki payda kurulu temsilcilerinin kat l m yla ger ekle tirilen KOB GEL Program l al taylar nda yap lm t r. al taylarda olu turulan 81 il al ma grubu; kendi illerinde hangi sekt rlerin rekabet avantaj na sahip oldu unu sekt rlerin ildeki imalat KOB say s ve istihdam i indeki paylar , mukayeseli st nl kleri, teknoloji seviyeleri, b y me e ilimleri ve il ihracat i indeki paylar kriterlerini dikkate alarak belirlemi tir. Yaz l m sekt r ise, di er sekt rlerin katma de er ve verimlili ini artt ran z mleri ile KOB lerin rekabet g c n n geli tirilmesinde ve sanayide dijitalle me oran n n art r lmas nda kritik neme sahip olmas ndan dolay listeye eklenmi tir.

3 2018 01 say l PROJE Teklif a r s n n genel amac , LLERDE REKABET AVANTAJINA SAH P MALAT SANAY SEKT RLER ve YAZILIM SEKT RLER NDEK KOB LER N REKABET G C N N GEL T R LMES dir. a r kapsam nda; bulundu u ildeki faaliyeti Ek teki ller Baz nda Ba vuru Yapabilecek malat Sanayi Sekt rleri Matrisi ne uygun olan imalat sanayi i letmeleri ve t m illerdeki yaz l m i letmeleri, al taylarda kat l mc lar taraf ndan rekabet g c n n geli tirilmesi genel temas ile ili kilendirilen a a daki stratejilerden biri veya birka n birlikte i eren PROJE sunabilecektir. Yaz l m i letmeleri i in 6 numaral strateji zorunlu, di erleri se enektir. Strateji 1. retimde maliyet d rme ve/veya verimlili i artt rma ama l makine te hizat edinimi ve devreye alma Strateji 2. r n kalitesini ve /veya katma de erini artt rma Strateji 3.

4 L m analiz altyap s n iyile tirme Strateji 4. Pazarlama etkinli ini geli tirme Strateji 5. hracat kapasitesini artt rma Strateji 6. (Yaz l m i letmeleri i in zorunlu) Veri madencili i, bulut bili im, nesnelerin interneti, yapay zeka, ERP/ MRP, CAD / CAM, ak ll uygulamalar, bilgi g venli i, robot ve otomasyon yaz l mlar , bilgisayar oyunlar (mobil oyun dahil) alanlar ndan herhangi birinde veya birka nda; tasar m ve r n geli tirme yetkinliklerinin artt r lmas veya r n test / belgelendirme ya da yeni yaz l m / oyun geli tirme PROJE Ba vuru Tarihleri 24 Nisan - 22 Haziran 2018 Ba vuru sistemi 22 Haziran 2018 g n saat 23:59 da ba vuruya kapat lacakt r. Bu tarih ve saate kadar sistem zerinden onaylanmayan projeler de erlendirmeye al nmayacakt r. Ba vuru Ko ullar Hedef Sekt r NACE REV 2. s n flamas na g re; Ek teki ller Baz nda Ba vuru Yapabilecek malat Sanayi Sekt rleri Matrisi nde belirtilen sekt rlerde imalat yapmakta olan i letmeler ba vurabilecektir.

5 Not: Ba vuracak imalat i letmeler, imalat yerinin bulundu u ildeki sekt r k stas na tabidir. KOSGEB Veri Taban nda kay tl il bilgisi, imalat yerinin bulundu u ilden farkl olan i letmeler nce kayd n imalat yerindeki KOSGEB M d rl ne ald rmal d r. Matriste yer almasa dahi NACE 21, 26, kod numaral y ksek teknolojili imalat sekt rlerinde faaliyet g steren i letmeler ve 62 kod numaral yaz l m sekt r i letmeleri t m illerde ba vurabilecektir. KOB GEL KOB GEL M DESTEK PROGRAMI PROJE TEKL F A RISI 2 l ek KOSGEB Veri Taban nda kay tl , 2017 KOB Beyannamesi onayl KOB l e indeki i letmeler ba vurabilecektir.

6 Di er ba vuru ko ullar letme e er orta d k ve d k teknolojili imalat sekt rlerinde veya yaz l m sekt r nde ise; 2017 y l verilerine g re net sat has lat en az TL, KOB Beyannamesine g re al an say s en az 3 olmal d r. Not: 2018 y l nda nevi de i ikli i yapan i letmeler, PROJE Ba vuru Formunda i letmenin 2017 y l ndaki sat has lat ve al an say s verilerini beyan edebilecektir. 2017 y l nda nevi de i ikli i yapan i letmeler, PROJE Ba vuru Formunda nevi de i ikli i ncesi ve sonras na ait konsolide verilerini beyan edebilecektir. Orta y ksek ve y ksek teknolojili imalat sekt rlerindeki i letmelerde yukar da belirtilen sat has lat ve al an say s kriteri dikkate al nmaz. Ba vuracak t m i letmelerin 2017 y l nda bilan o esas na g re defter tutmas ve 2017 y l Kurumlar ya da Gelir Vergisi Beyannamesi ibraz etmesi zorunludur.

7 PROJE b t esi zel s n r Teklif edilen projenin toplam b t esi, i letmenin 2017 y l net sat has lat n a amaz. Ba vuru yeri ve ba vuru i lemleri KOSGEB Veri Taban nda kay tl , 2017 KOB Beyannamesi onayl i letmeler KOB Bilgi Sistemi zerinden ba vuru yapabilecektir. Ba vuruda eksik olmas halinde eksiklikler sistem zerinden bildirilecek ve i letmenin a a daki s re zaman plan nda belirtilen s reler dahilinde eksikliklerini gidermesi gerekecektir. Yaz l bildirim yap lmayacak olup, sistem zerinden yap lacak bildirimlerin takip y k ml t m yle ba vuru sahibine aittir. a r B t esi malat sanayi i letmeleri i in: TL | Yaz l m sekt r i letmeleri i in: TL Toplam: TL KOSGEB, b t e imkanlar er evesinde PROJE teklif a r s b t esini de i tirme hakk n sakl tutar. Ba vuru yap lm olmas i letmeye herhangi bir hak do urmayacakt r.

8 Ba vurular, KOSGEB taraf ndan belirlenen de erlendirme kriterlerine g re puanlanacak ve puan s ralamas na g re b t e imkanlar dahilinde desteklenmesi m mk n olan say daki ba vuru desteklenecektir. Ba vuru say lar dikkate al narak gerekli g r ld nde iller baz nda kota ve s ralama uygulamas KOSGEB taraf ndan yap labilecektir. Uygun PROJE Konusu letmeler, bu PROJE teklif a r s kapsam nda REKABET G C N GEL T RME konusunda PROJE ba vurusu yapabilecektir. Projenin rekabet g c n geli tirme genel temas ile ili kili a a daki stratejilerden biri veya birka n birlikte i ermesi ve PROJE hedef/ faaliyetlerinin se ilen strateji(ler) paralelinde olu turulmas gerekmektedir. Yaz l m i letmeleri i in 6 numaral strateji zorunlu, di erleri se enektir. Strateji 1. retimde maliyet d rme ve/veya verimlili i artt rma ama l makine te hizat edinimi ve devreye alma Strateji 2.

9 R n kalitesini ve/veya katma de erini artt rma Strateji 3. l m analiz altyap s n iyile tirme Strateji 4. Pazarlama etkinli ini geli tirme Strateji 5. hracat kapasitesini artt rma Strateji 6. (Yaz l m i letmeleri i in zorunlu) Veri madencili i, bulut bili im, nesnelerin interneti, yapay zeka, ERP/ MRP, CAD / CAM, ak ll uygulamalar, bilgi g venli i, robot ve otomasyon yaz l mlar , bilgisayar oyunlar (mobil oyun dahil) alanlar ndan herhangi birinde; tasar m ve r n geli tirme yetkinliklerinin artt r lmas veya r n test / belgelendirme ya da yeni yaz l m / oyun geli tirme PROJE S resi PROJE s resi en az 6 ay ve en fazla 12 ayd r. DESTEK st Limiti Geri demesiz TL Geri demeli TL Toplam TL KOB GEL KOB GEL M DESTEK PROGRAMI PROJE TEKL F A RISI 3 Erken deme Ba vuruldu u takdirde; Kurul taraf ndan uygun g r len PROJE gider tutar n n %30 una kadar erken deme, KOSGEB b t e imkanlar dahilinde teminat kar l nda yap labilecektir.

10 Desteklenecek PROJE Giderleri ve zel artlar Desteklenecek PROJE Gider Gruplar Geri demesiz Deste e li kin st Limitler Geri demeli Deste e li kin st Limitler A) Personel Giderleri PROJE ile ili kilendirilmi olmak kayd yla yeni istihdam edilecek ve i letmede tam zamanl al acak personel desteklenebilir. PROJE ba lang tarihinden itibaren son 4 ay i inde i letmede al mayan veya PROJE ba lang tarihi (taahh tname teslim tarihi) itibariyle son 30 g n i inde istihdam edilmi olan personel yeni say lacakt r. PROJE Kapsam nda en fazla 4 personel desteklenebilir. Desteklenmesi uygun g r len her bir personel i in denebilecek ayl k DESTEK st limiti: - Lise ve alt retim kurumu mezunlar na TL - n Lisans mezunlar na TL - Lisans mezunlar na TL - Y ksek lisans mezunlar na TL, - Doktora mezunlar na TL TL ye kadar X B) Makine-Te hizat (kal p ve bili im donan m dahil) Giderleri DESTEK kapsam nda sat n al nacak makine-te hizatlar n (kal p ve bili im donan m dahil) yeni olmas art aran r.


Related search queries