Example: air traffic controller

Kod Bilim Alanı Koşul No - uak.gov.tr

KodBilim Alan Ko ul No803 End stri r nleri Tasar m 81804 Mimarl k81801 Mimarl k81805 Peyzaj Mimarl 81802 ehir ve B lge Planlama81Ko ul NoBa vuru artlar Puan81a) SCI, SCI Expanded, SSCI ,AHCI veya alan indeksleri kapsam ndaki dergilerde yay mlanm makale 20b) Di er uluslararas hakemli dergilerde yay mlanm makale8c) ULAKB M taraf ndan taranan ulusal hakemli dergilerde yay mlanm makale8a) SCI, SCI Expanded, SSCI , AHCI veya alan indeksleri kapsam ndaki dergilerde yay mlanm makale veya tan nm uluslararas yay nevleri taraf ndan yay mlanm kitap ya da kitap b l m 10 Aday n haz rlad lisans st tezleriyle ilgili olmak kayd yla Ba vurulan do entlik Bilim alan ile ilgili ve aday n haz rlad lisans st tezlerden retilmemi olmak kayd yla (edit re mektup, zet, derleme, teknik not ve kitap kriti i hari ) tam ara t rma makaleleri Tablo 8 Mimarl k, Pla

Tablo 8 ‐ Mimarlık, Planlama ve Tasarım Temel Alanı a) Uluslararası bilimsel toplantıda sunulan ve bilim alanına katkı sağlayan bildiri 3 b) Ulusal bilimsel toplantıda sunulan ve bilim alanına katkı sağlayan bildiri 2 a) Bir dönem yüksek lisans veya doktora dersi 3 b) Bir dönem önlisans veya lisans dersi 1

Tags:

  Temel

Information

Domain:

Source:

Link to this page:

Please notify us if you found a problem with this document:

Other abuse

Transcription of Kod Bilim Alanı Koşul No - uak.gov.tr

1 KodBilim Alan Ko ul No803 End stri r nleri Tasar m 81804 Mimarl k81801 Mimarl k81805 Peyzaj Mimarl 81802 ehir ve B lge Planlama81Ko ul NoBa vuru artlar Puan81a) SCI, SCI Expanded, SSCI ,AHCI veya alan indeksleri kapsam ndaki dergilerde yay mlanm makale 20b) Di er uluslararas hakemli dergilerde yay mlanm makale8c) ULAKB M taraf ndan taranan ulusal hakemli dergilerde yay mlanm makale8a) SCI, SCI Expanded, SSCI , AHCI veya alan indeksleri kapsam ndaki dergilerde yay mlanm makale veya tan nm uluslararas yay nevleri taraf ndan yay mlanm kitap ya da kitap b l m 10 Aday n haz rlad lisans st tezleriyle ilgili olmak kayd yla Ba vurulan do entlik Bilim alan ile ilgili ve aday n haz rlad lisans st tezlerden retilmemi olmak kayd yla (edit re mektup, zet, derleme, teknik not ve kitap kriti i hari ) tam ara t rma makaleleri Tablo 8 Mimarl k, Planlama ve Tasar m temel Alan 1.

2 Makaleler 2. Lisans st Tezlerden retilmi Yay nlarMimarl k, Planlama, Tasar m temel Alan nda ba vurulan Bilim alan yla ilgili olarak a a daki al malara verilen birim puanlar esas al nmak suretiyle; en az doksan (90) puan n n doktora unvan n n al nmas ndan sonra ger ekle tirilen al malardan elde edilmi olmas kayd yla, asgari y z (100) puan kar l bilimsel etkinlikte bulunmu olmas gerekir. Ba vurulan do entlik Bilim alan ile ilgili olarak, Her al ma, Tablo 8 de sadece bir b l mde yaz larak puanland r l yazarl al malarda yazar tam puan al r. Ba l ca yazar n belirtildi i hallerde iki yazarl eserlerde ba l ca yazar tam puan n ' ini, ikinci yazar ' ini al r.

3 Ve daha fazla yazarl ba l ca yazar n belirtildi i eserlerde ise, ba l ca yazar toplam puan n yar s n al r, di er yazarlar ise di er yar s n e it payla r. Ba l ca yazar n belirtilmedi i iki veya daha fazla yazarl makalelerde her bir yazar i in toplam puan yazar say s na b l n kapsam nda en az bir eserde ba l ca yazar olarak yay n yapmak veya 1b ve/veya 1c kapsam nda en az 4 yay n 8 Mimarl k, Planlama ve Tasar m temel Alan b) Di er uluslararas hakemli dergilerde yay mlanm makale5c) Uluslararas Sempozyumda/Kongrede sunulmu ve tam metni bas lm alan nda bilime katk sa layan s zl bildiri5d) Ulusal Sempozyumda/Kongrede sunulmu ve tam metni bas lm alan nda bilime katk sa layan s zl bildiri 3a)

4 Tan nm uluslararas yay nevleri taraf ndan yay nlanan zg n bilimsel kitap 15b) Tan nm uluslararas yay nevleri taraf ndan yay nlanan bilimsel kitap edit rl 10c) Tan nm uluslararas yay nevleri taraf ndan yay mlanan kitaplarda b l m yazarl 10d) Tan nm ulusal yay nevleri taraf ndan yay nlanan zg n bilimsel kitap10a) Ge erli yasa, y netmelik ve esaslar er evesinde, ilgili kurulu lar (Meslek Odalar , Yerel Y netimler, Bakanl klar, Uluslararas Kurulu lar) taraf ndan d zenlenen, planlama, mimarl k, kentsel tasar m, peyzaj tasar m , i mimari tasar m, end stri r nleri tasar m ve mimarl k temel alan ndaki di er yar malarda derece veya mansiyon 15b) Ge erli yasa, y netmelik ve esaslar er evesinde.

5 D ner Sermaye veya niversiteye ba l kurulu lar arac l ile veya niversite d nda bulundu u s rede retti i bir uygulama projesi hakk nda kendisi veya ba kas taraf ndan makale, kitap b l m veya kitap 15c) Proje ve yap m y netimi, tasar m , planlama alanlar nda yaz l m reticisi veya patent sahibi madde kapsam nda en az 15 puan al nmal d r (Yar ma, uygulama, yaz l m ve patent ko ullar n yerine getiremeyenlerden 1a veya 1b kaspam nda en az bir yay n yapmas gerekmektedir). Patentlerde puan ki i say s na b l n Kitap Aday n haz rlad lisans st tezlerinden retilmemi ve ba vurulan do entlik Bilim alan ile ilgili olmak kayd ylaYazar say s birden fazla ise puan, isim say s na b l n r.

6 Bu madde kapsam nda en fazla 15 puan al nabilir. Ba vurulan do entlik Bilim alan ile ilgili olmak kayd yla al nan4. Yar ma, Uygulama, Yaz l m ve Patent Bu madde kapsam nda en fazla 10 puanal nmal d 8 Mimarl k, Planlama ve Tasar m temel Alan a) SCI, SCI Expanded, SSCI ve AHCI taraf ndan taranan dergilerde; tan nm uluslararas yay nevleri taraf ndan yay mlanm kitaplarda yay mlanan ve aday n yazar olarak yer almad yay nlardan her birinde, metin i indeki at f say s na bak lmaks z n aday n at f yap lan her eseri i in3b) SCI, SCI Expanded, SSCI ve AHCI d ndaki endeksler taraf ndan taranan dergilerde.

7 Tan nm uluslararas yay nevleri taraf ndan yay mlanm kitaptalarda b l m yazar olarak yay mlanan ve aday n yazar olarak yer almad yay nlardan her birinde, metin i indeki at f say s na bak lmaks z n aday n at f yap lan her eseri i in2c) Ulusal hakemli dergilerde; tan nm ulusal yay nevleri taraf ndan yay mlanm kitaplarda yay mlanan ve aday n yazar olarak yer almad yay nlardan her birinde, metin i indeki at f say s na bak lmaks z n aday n at f yap lan her eseri i in1a) Doktora4b) Y ksek lisans2a) Devam eden veya ba ar ile tamamlanm AB er eve program bilimsel ara t rma projesinde koordinat r/ba ara t rmac olmak15b) Devam eden veya ba ar ile tamamlanm AB er eve program bilimsel ara t rma projesinde ortak ara t rmac olmak10c)

8 Devam eden veya ba ar ile tamamlanm a ve b d ndaki uluslararas destekli bilimsel ara t rma projelerinde (derleme ve rapor haz rlama al malar hari ) y r t c olmak8d) niversite d ndaki kamu kurumlar yla yap lan ve ba ar ylatamamlanm veya devam eden bilimsel ara t rma projelerinde y r t c olmak 65. At flar Aday n dan manl n y r tt tamamlanan lisans st dan manl klarBu madde kapsam nda en fazla 10 puan al nabilir. kinci/e dan man olmas durumunda as l dan man i ve ii i in ng r len puanlar n tamam n , ikinci dan man ise yar s n al Bilimsel Ara t rma ProjesiBu madde kapsam nda en az 6 puan al nmas Lisans st Tez Dan manl 3/5 Tablo 8 Mimarl k, Planlama ve Tasar m temel Alan a) Uluslararas bilimsel toplant da sunulan ve Bilim alan na katk sa layan bildiri3b) Ulusal bilimsel toplant da sunulan ve Bilim alan na katk sa layan bildiri2a) Bir d nem y ksek lisans veya doktora dersi3b) Bir d nem nlisans veya lisans dersi18.

9 Bilimsel Toplant Bu madde kapsam nda en az 5 puan almak zorunludur, en fazla 10 puan al nabilir. Ayn toplant da sunulan yaln z bir bildiri puanlan madde kapsam nda en az 2 puan almak ya da yurt i i veya tan nan yurt d y ksek retim kurumlar nda en az 2 y l retim eleman olarak al m olmak zorunludur. Bu madde kapsam nda en fazla 4 puan al e itimini tamamlad ktan sonra a k, uzaktan veya y z y ze ortamlarda verilmi ders9. E itim retim Faaliyeti4/5 Tablo 8 Mimarl k, Planlama ve Tasar m temel Alan 1. K saltmalar: SCI Expanded : Science Citation Index Expanded SCI : Science Citation Index SSCI : Social Sciences Citation Index AHCI : Art and Humanities Index ULAKB M : Ulusal Akademik A ve Bilgi Merkezi AB er eve Programlar.

10 AB taraf ndan, ye ve aday lkelerin e itli alanlardaki ulusal politika ve uygulamalar n n birbirine yak nla t r lmas amac yla olu turulan Topluluk Programlar ndan birisidir. DOI (Digital Object Identifier): Dijital Nesne Tan mlay c 2. Tan mlar:Ba l ca Yazar: A a da belirtilen makalelerde aday ba l ca yazar olarak tan mlan ) Tek yazarl makaleb) Makalenin yazarlar ndan ilk s rada yer alan yazar c) Dan manl n yapt lisans st renci(ler) ile birlikte yaz lm makale (ayn makalede birden fazla renci ve ikinci dan man da yer alabilir). Tan nm Ulusal Yay nevi: En az be y l ulusal d zeyde d zenli faaliyet y r ten, yay nlar T rkiye deki niversite k t phanelerinde kataloglanan ve daha nce ayn alanda farkl yazarlara ait en az 20 kitap yay mlam yay nm Uluslararas Yay nevi: En az be y l uluslararas d zeyde d zenli faaliyet y r ten, yay mlad kitaplar d nyan n bilinen niversitelerinin kataloglar nda yer alan ve ayn alanda farkl yazarlara ait en az 20 kitap yay nlam olan yay Bilimsel Toplant.


Related search queries