Example: dental hygienist

KULLANMA, MONTAJ, BAKIM VE ONARIM TÜRKÇE TANITMA KILAVUZU

1/45 KULLANMA, MONTAJ, BAKIM VE ONARIM T RK E TANITMA KILAVUZU MARKA : T RBOSAN C NS : SU POMPASI MODEL : EP SER S FT EM L SANTR F J POMPA TS EN ISO 9001:2008 TS EN ISO 9905 2010/01 2/45 NDEK LER 0) KILAVUZLA LG L GENEL B LG LER VE KURALLAR 1) EMN YET 2) LETMEC N, G VENL KULLANIM KURALLARI 3) POMPA ARIZALARININ NLENMES 4) DEPOLAMA VE TA IMA 5) POMPA TEMEL VE ASE 6) KAPL N VE AYARI 7) TES SAT TASARIMI 8) EMME BORUSUNDAN KAYNAKLANAN SORUNLAR 9) POMPANIN MONTAJI VE S K LMES 10) SALMASTRA 11) LETME VE LETME DI I ESASLAR 12) POMPANIN KISIK VANADA ALI TIRILMASI 13) POMPALARDA YA LAMA 14) RULMANLI YATAKLAR 15) YATAK SICAKLIKLARININ VE L LMES 16) YEN POMPALARDA LK YOL VERME SIRASINDA D KKAT ED LECEK HUSUSLAR 17) PER YOD K BAKIM VE KONTROL 18) SANTR F J POMPALARDA KARAKTER ST K ARIZALAR 19) POMPA KES T VE PAR A L STES 20) EP POMPALAR N YA L STES 21)

3/45 KILAVUZLA İLGİLİ GENEL BİLGİLER VE KURALLAR: a) İMALATÇI FİRMA : Türbosan Türbomakinalar Sanayi ve Ticaret A.Ş. Maltepe Mahallesi Hastane Yolu Sokak No:1/4, 34010 Zeytinburnu / İSTANBUL

Tags:

  Istanbul, Zeytinburnu

Information

Domain:

Source:

Link to this page:

Please notify us if you found a problem with this document:

Other abuse

Transcription of KULLANMA, MONTAJ, BAKIM VE ONARIM TÜRKÇE TANITMA KILAVUZU

1 1/45 KULLANMA, MONTAJ, BAKIM VE ONARIM T RK E TANITMA KILAVUZU MARKA : T RBOSAN C NS : SU POMPASI MODEL : EP SER S FT EM L SANTR F J POMPA TS EN ISO 9001:2008 TS EN ISO 9905 2010/01 2/45 NDEK LER 0) KILAVUZLA LG L GENEL B LG LER VE KURALLAR 1) EMN YET 2) LETMEC N, G VENL KULLANIM KURALLARI 3) POMPA ARIZALARININ NLENMES 4) DEPOLAMA VE TA IMA 5) POMPA TEMEL VE ASE 6) KAPL N VE AYARI 7) TES SAT TASARIMI 8) EMME BORUSUNDAN KAYNAKLANAN SORUNLAR 9) POMPANIN MONTAJI VE S K LMES 10) SALMASTRA 11) LETME VE LETME DI I ESASLAR 12) POMPANIN KISIK VANADA ALI TIRILMASI 13) POMPALARDA YA LAMA 14) RULMANLI YATAKLAR 15) YATAK SICAKLIKLARININ VE L LMES 16) YEN POMPALARDA LK YOL VERME SIRASINDA D KKAT ED LECEK HUSUSLAR 17) PER YOD K BAKIM VE KONTROL 18) SANTR F J POMPALARDA KARAKTER ST K ARIZALAR 19) POMPA KES T VE PAR A L STES 20) EP POMPALAR N YA L STES 21)

2 AT UYGUNLUK BEYANI 3/45 KILAVUZLA LG L GENEL B LG LER VE KURALLAR: a) MALAT I F RMA : T rbosan T rbomakinalar Sanayi ve Ticaret A.. Maltepe Mahallesi Hastane Yolu Sokak No:1/4, 34010 zeytinburnu / STANBUL Tel : (0212) 5467 95 50 Fax : (0212) 612 47 41 E-mail: - b) Bak m, Onar m ve Kullan mda Uyulmas Gereken Kurallar : - Bu k lavuzun amac kullan c lara pompan n montaj , bak m , onar m ve kullan mla ilgili talimatlar aktarmak ve pompan n yol verme, i letme, depolama, durdurma ve yedek par a temin y ntemlerini a klayarak kullan c y bilgilendirmektir. - Pompan n yanl kullan m n ve i kazalar n nlemek i in bu k lavuzda verilen talimatlar dikkatli bir ekilde okunmal ve pompan n montaj, bak m ve al ma s resinin her safhas nda kesinlikle k lavuzdaki talimatlar uygulanmal d r.

3 - Bu k lavuz pompan n g venli bir ekilde i letilmesinden ve bak m ndan sorumlu nitelikli ve uzman elemanlar n kolayca ula abilece i bir yerde bulundurulmal d r. - Kullan c , pompan n montaj , bak m ve kullan m bu k lavuzu dikkatlice okumu yetkili ve uzman elemanlarca yap lmas ndan sorumludur. - Bu k lavuz, kullan m yerinde uygulanacak her t rl G venli i ve Emniyeti Kurallar n kapsamaz. Kullan c , kullan m (pompa istasyonu ) yerindeki her t rl G venli i ve Emniyeti Kurallar n sa lamaktan sorumludur. c) Ta ma ve nakliye s ras nda dikkat edilecek hususlar : Her t rl ta ma, nakliye ve depolama k lavuzun ilgili b l mlerinde belirtilen ekilde yap lmal d r. d) Kullan m s ras nda insan veya evre sa l na tehlikeli veya zararl olabilecek durumlara ili kin uyar lar: - Pompay al t rmadan nce her t rl i g venli i ve emniyeti tedbirini al n z.

4 Pompay durdurmadan kesinlikle pompa zerinde veya pompa sisteminde herhangi bir al ma yap lmamal d r. - Pompa zerinde bir al ma yapmak gerekiyorsa, ncelikle elektrik motoru enerji ba lant s n z kesiniz ve elektrik ba lant s n n olmamas i in gereken tedbiri al n z. - Pompan n kendisinde at k olarak s v veya gres ya bulunmaktad r. Bu ya lar evreye ve insana zarar vermeyecek ekilde imha edilmelidir. - Tehlikeli s v lar basan pompalar zerinde al rken daima dikkatli olunuz ( rnek s cak su, tehlikeli ak kan gibi) - Bu pompalar patlay c ortamlarda ve s v larda kullan lmaz. Kullanmak gerekti inde T rbosan a ba vurunuz. Pompa, zerindeki g venlik koruyucu muhafazalar s k l vaziyette asla al t r lmamal d r. - Pompa ve tesisat n s cakl 70 C den fazla ise nlem almadan asla dokunmay n z.

5 - Pompa zerinde al acak personelin giysileri yapacaklar i e uygun olmal d r. Personelde gerekli g venlik te hizat bulunmal d r. - Pompan n bak m , onar m i lemleri daima uzman iki personel taraf ndan yap lmal d r. - Pompa sistemi al rken yani bas n alt nda iken kesinlikle pompa, boru elemanlar zerinde al ma yapmay n z. nsana ve evreye zarar verebilirsiniz. 4/45 - Pompa al rken pompan n zerinde delik, bo luk varsa, bu b lgelere el, parmak veya herhangi bir alet asla sokmay n z. e) Kullan m hatalar na ili kin bilgiler: - Pompa kesinlikle sipari i letme de erlerinin d nda al t r lmamal d r. Pompan n malzeme se imi ve i letme de erleri, sipari de erleri dikkate al narak pompa imal edilmi tir. Aksi halde olacak veya ya anacak olan uygunsuzluklardan T RBOSAN sorumlu de ildir.

6 - Pompan n sipari de erlerinin d nda al t r lmas gerekiyorsa T rbosan yetkili personellerine ba vurunuz. T rbosan n yaz l onay al nmadan, pompan n sipari te belirtilen de erlerinin d nda al t r lmas ndan do acak zararlardan T rbosan sorumlu de ildir. - Pompay asla ters y nde al t rmay n z. Pompay ok s k durdurup al t rmay n z. - Boru sistemindeki ve ba lant elemanlar ndaki (vana ) gerilmeler, kas lmalar, titre imler ve a rl klar kesinlikle pompan n emme ve basma flan na ta t lmamal d r. - Tesisat montaj pompadan ba layarak kas nt s z yap lmal d r. - Sistemde su darbesi var ise, pompa bu darbeleri kesinlikle kar layamaz. Su darbesi i in tedbir al nmal d r. - Kesin pompa al mayacaksa, i inde asla su b rak lmamal d r.

7 Aksi halde donmalarda pompa g vdesi atlayabilir. K mevsiminde dona kar tedbir al n z. - lk montajdan sonra ve ilk al t rmadan nce kaplin ayarlar mutlaka kontrol edilerek yap lmal d r. Sistem rejime girene kadar bu kontroller yap lmal d r. - Pompa, pompa ba lant borular , motor ve di er ba lant elemanlar zerinde y r meyiniz. - T rbosan, kullan c veya ba ka yetkili olmayan ki iler taraf ndan yap lan tamir, bak m veya tadilat i in hi bir Garanti kabul etmez. Garantimiz ge ersizdir. - Sevk edilen pompa yerine hemen monte edilmeyecek ise Temiz, Kuru ve ortam s cakl n n fazla de i medi i kapal bir yerde depolanmal d r. Uygun nlemler al nmazsa a r y ksek ve zellikle d k s cakl klarda pompa ciddi zarar g rebilir.

8 K lavuzdaki Depolama ve Ta ma b l m n dikkatlice okuyunuz. f) Pompan n tan m - EP serisi pompalar yatay ve d ey milli ift emi li yatay olarak ikiye b l nebilen santrif j pompalard r. Bas lan s v lar EP serisi pompalar d k viskoziteli ve ak kan s cakl 120 C ye kadar olan temiz veya ok az kirli (max. 20 mg/dm ) s v lar basmaya uygundur. Genel uygulama alanlar unlard r: - Sulama pompa istasyonlar , - So utma suyu ve sirk lasyon devreleri, - ehir i mesuyu tesisleri, - Yang n s nd rme sistemleri, - Demir elik tesislerinde, - Enerji tesislerinde, - Ka t end strisinde, - Kimya ve petrokimya tesislerinde 5/45 Pompan n isimlendirilmesi EP 300 / 500 Pompa tipi Basma flan n n anma ap (mm) Pompa ark n n anma ap (mm) Teknik bilgiler H z : 3600 d/dak ya kadar (60 Hz) Basma Flan Anma ap : DN DN 700 mm Emme ve Basma Flan lar : TS ISO 7005-2 (PN 10 PN 16 PN 25) al ma S cakl.

9 -10 C den 90 C ye kadar kendinden so utmal yumu ak salmastra -10 C den 120 C ye kadar d tan so utmal yumu ak salmastra -10 C den 120 C ye kadar mekanik salmastra Ortam S cakl (maksimum): 70 C G vde Bas nc (maksimum) : 25 bar g) T keticinin kendi yapabilece i bak m, onar m veya r n n temizli ine ili kin bilgiler: - Pompan n her t rl bak m , onar m , kullan m daima uzman ve ehliyetli personeller taraf ndan yap lmal d r. - Pompan n do ru bak m , kullan m ve onar m n n yap labilmesi i in bu k lavuzda verilen talimatlara harfiyen uyulmal d r. Kar la lan herhangi bir uygunsuzlukta mutlaka T rbosan a ba vurunuz. - Pompan n rulman ya lar n de i tirirken kan eski ya lar evreye ve insana zarar vermeyecek ekilde imha ediniz. - lk al t rmadan nce ve sonra: Kaplin ve ase ayar n kontrol ediniz, bozuksa d zeltiniz.

10 Emme ve basma ba lant flan lar n kontrol ediniz, bozuksa d zeltiniz. Yatak-rulman ya lar n kontrol ediniz, eksik ise ilave ediniz. Yumu ak salmastral ise salmastralar n s zd rmazl klar n kontrol ediniz. Eksik ise ilave edinizveya yenisi ile de i tiriniz. Bunlar n d nda bak m ve onar m ihtiyac var ise yetkili ve e itimli uzman personele yapt r n z. Bu kontroller yap l rken pompay al t rmay n z. Uzman ve e itimli personel yok ise T rbosan a ba vurunuz. h) Periyodik bak m gerektirmesi durumunda, periyodik bak m n yap laca zaman aral klar ile kimin taraf ndan yap lmas gerekti ine ili kin bilgiler: - Pompan n bak m ve onar m , daima uzman ve ehliyetli personellere yapt r lmal d r. Uzman ve e itimli personel yok ise T rbosan a ba vurunuz.


Related search queries