Example: confidence

laporan tahunan 2017 - katmb.com.my

Koerasi Tentera 01 Laporan Tahunan 2016 MelaKar jejaK Dan iDenTiTi Tema tahun 2016 dipilih untuk menzahirkan perjalanan KT yang telah …

Tags:

Tahun

Domain:

Source:

Link to this page:

Please notify us if you found a problem with this document:

Other abuse

Transcription of laporan tahunan 2017 - katmb.com.my

1 laporan tahunan 2017. Mengimbas Perjalanan Transformasi laporan tahunan 2013 laporan tahunan 2014 laporan tahunan 2015. TRANSFORMASI SATU Membina TEKAD KUKUH. LONJAKAN DESTINASI NILAI HAKIKI BERSAMA. Imej burung helang pada kulit laporan Dalam laporan tahunan 2014, KT laporan tahunan 2015 memberi tahunan 2013 menjadi simbolik kepada menekankan kepentingan mengekalkan gambaran yang lebih jelas tentang pencapaian ke satu tahap yang lebih momentum pertumbuhan dengan bagaimana pelan strategik tinggi. laporan pada tahun ini telah berpaksikan kepada nilai-nilai integriti, yang dirancang selama ini telah diberi nafas baharu bagi menandakan ketekunan dan profesionalisme. membolehkan KT kekal berdaya saing detik permulaan perjalanan Pada masa yang sama, KT dan menghasilkan prestasi yang baik transformasi KT sebagai sebuah memanfaatkan pembangunan walaupun berhadapan dengan pelbagai organisasi yang berpotensi besar.

2 Strategik untuk menggerakkan cabaran dan pasaran yang kompetitif. organisasi ini ke hadapan. b laporan tahunan 2017. laporan tahunan 2017. berdekad diyakini laporan tahunan 2016. Melakar Jejak dan Identiti Tema tahun 2016 dipilih untuk menzahirkan Setelah 57 tahun membina jenamanya, perjalanan KT yang telah berkembang Koperasi Tentera terus menjadi satu cabang pelaburan dengan pesat dan telah bersedia untuk yang diyakini. Terkini, KT terus memantapkan asas yang melonjak ke fasa baru. Tumpuan akan telah dibina melalui satu program transformasi yang diberikan kepada perluasan pasaran, komprehensif. KT kini telah menjadi peneraju koperasi pertumbuhan yang bermatlamat dan menjana nilai tambah yang lestari supaya kredit di negara ini dengan anggota melebihi 155,000.

3 KT boleh menjadi satu penanda aras baharu dalam landskap pergerakan koperasi. Mendukung hasrat KT untuk menjadi sebuah co-opbank, KT akan terus memanfaat momentum pertumbuhan sedia ada dengan asas yang teguh, stabil dan terjamin untuk terus kekal berdaya saing dan menjadi cabang pelaburan yang terpilih. Walaupun terpaksa berhadapan dengan persekitaran pasaran yang sengit dan mencabar, yakinlah bahawa KT akan terus berusaha untuk menjana pulangan yang lebih kompetitif. Pastinya, masa hadapan KT akan terus gemilang. Koperasi Tentera 01. Visi Menjadi koperasi yang terunggul dari perspektif keterampilan identiti, keluhuran integriti dan ketinggian tahap kompetensi. Misi Menjana peningkatan taraf sosio ekonomi dan kebajikan anggota dengan memberi perkhidmatan dan pulangan yang berkualiti dan kompetitif secara konsisten.

4 Mencapai tahap profesionalisme dan kredibiliti yang tinggi serta terkehadapan dalam pergerakan koperasi. 02 laporan tahunan 2017. isi kandungan 02 18 40-49. Visi & Misi Sorotan Kewangan Penyataan Ketua 5 tahun Pegawai Eksekutif 04-09 19-23 50-164. Detik-detik Bersejarah Anggota Lembaga Penyata Kewangan Profil & Gambar Berkanun 10-11. Notis Mesyuarat Agung 25-28 165. Pengurusan Koperasi Perbelanjaan Anggota Profil & Gambar Lembaga bagi tahun 12 2017. Atur Cara Perasmian 29 166-168. Jawatankuasa Audit 13-15 Dalaman (JAD). Gambar Lokasi Cawangan Koperasi Tentera Maklumat Korporat Alamat syarikat, nama juruaudit, bank prinsipal, gambar MENHAN, PAT, PTD, 32-37 169. PTL & PTU Penyataan Pengerusi Lokasi Ar-Rahnu Koperasi Tentera Koperasi Tentera 03. detik bersejarah 1960 1970.

5 Penubuhan Koperasi Tentera Membina Kesinambungan Draf Undang-Undang Kecil yang kami hasilkan itu akhirnya digunakan sebagai asas kepada koperasi serba guna di seluruh Tun Abdul Razak negara . memberi taklimat Mej Jen (B) Dato' Hassan bin Hj Mohd Salleh kepada pegawai- 1975-1978. pegawai atasan Angkatan Tentera Malaysia. Dato' Hassan bersama- sama Profesor Diraja Ungku Aziz merangka Draf Undang-Undang Kecil Koperasi. Kol Loo Yew Phin Bangunan bertanggungjawab Kementerian membantu Pertahanan, Jalan mengemaskinikan Padang Tembak. Akaun Koperasi. Kol Dato' Cheng Wah mengusahakan insurans berkelompok dengan Lloyd's. Buku Minit Logo KT muncul buat Mesyuarat KT pertama kalinya di muka tahun 60an. hadapan laporan tahunan 1977. Bas Mini Buku akaun Wilayah, anggota pada pengangkutan tahun 1967.

6 Awam popular milik KT. Permohonan pinjaman anggota. Sijil penubuhan KT. Upacara rasmi menandatangani perjanjian untuk menubuhkan syarikat usahasama Harper Wira Sdn Bhd di antara KT dan Harper Gilfillan Holdings Sdn Bhd pada September 1977. 04 laporan tahunan 2017. 1980 1990. Memantapkan Pencapaian Melangkah Maju Perasmian cawangan baharu KT di kawasan selatan pada tahun 1992. Pengurusan profesional bermesyuarat menentukan polisi. KT mula Majlis melangkah penyampaian ke arah aktiviti Anugerah Kualiti pelaburan. Perdana Menteri 1993. Kami adalah antara yang pertama di dunia memperkenalkan insurans berkelompok untuk anggota tentera . Brig Jen (B) Dato' Arif bin Dato' Awang TUDM. Ibu Pejabat, Wisma KT di Jalan Pahang yang kekal hingga ke hari ini. Suara Koperasi edisi pertama diperkenalkan oleh Koperasi Tentera kepada anggota, Wisma Koperasi Tentera, Kakitangan KT.

7 Tan Sri Yaacob bin Mat Zain Kuala Lumpur. mengendalikan mesin menyampaikan bantuan KT sentiasa teguh peralatan kepada anggota KT. mengagihkan dividen komputer di awal tahun sejak tahun 1980an. 90an. Koperasi Tentera 05. detik bersejarah 2000 - 2012. Menerajui Transformasi Haji Shariffudin menyerahkan teraju Majlis menandatangani perjanjian Wira Logistics, anak syarikat KT. kepimpinan KT kepada YBhg bersama Barclays Capital. mengendalikan penghantaran Brigadier Jeneral Dato' Ahmad kargo untuk Pertubuhan Bangsa- Zahudi (Bersara). Bangsa Bersatu. Anugerah Koperasi Negara 2005 KT menerima Anugerah Koperasi Majlis penyampaian Sijil MS ISO. bukti kecemerlangan KT. Cemerlang sempena Hari Koperasi Negara 2010. Upacara menandatangani perjanjian penubuhan Sijil Piawaian Syarikat Great Eastern MS ISO, hasil Takaful Malaysia, syarikat ketelitian usahasama di antara dokumentasi Great Eastern dan KT KT.

8 Pada Oktober 2010. Majlis menandatangani perjanjian antara Koperasi Tentera dengan Kesatuan Kebangsaan Pekerja-Pekerja Perdagangan (NUCW). 06 laporan tahunan 2017. 2013. Transformasi: Satu Lonjakan Destinasi Panglima Angkatan Tentera, YBhg Jeneral Pengerusi KT, YBhg Mej Jen Datuk KT menerima Anugerah Koperasi Tan Sri Dato' Sri (Dr) Hj Zulkifeli bin Mohd Paduka Che Hasni Che Ahmad Negara 2013 di Jitra, Kedah pada Zain menandatangani buku 50 tahun (Bersara) beramah mesra bersama 24 Ogos 2013. Menerajui Kecemerlangan sempena kakitangan di bahagian kaunter pada lawatan YBhg Tan Sri ke Ibu Pejabat, Majlis Perasmian Cawangan KT Sungai Wisma KT pada 21 Januari 2013. Besi pada 13 Mac 2013. Lawatan dan perasmian Dewan Latihan Ketua Pegawai Eksekutif KT, YBhg Pengerusi KT, YBhg Mej Jen Dato'.

9 KT oleh YBhg Datuk Nik Ali bin Mat Brig Jen Dato' Ahmad Zahudi Hj Salleh Zulkiflee bin Mazlan (Bersara). Yunus, Pengerusi Eksekutif Suruhanjaya (Bersara) menerima Anugerah Tokoh merasmikan Majlis Perasmian Koperasi Malaysia (SKM) di Ibu Pejabat, Koperator Wilayah Persekutuan 2014 Cawangan Temerloh pada 16 Mac Wisma KT pada 18 November 2014. pada 19 Disember 2014. 2015. KT menerima anugerah Koperasi Terbaik sempena Majlis Makan Malam tahunan dan Anugerah Koperator 2015 anjuran Jawatankuasa Perhubungan ANGKASA Negeri (JPAN), Wilayah Persekutuan, Kuala Lumpur pada 18. Disember 2015. Koperasi Tentera 07. detik bersejarah 2015 2016. Tekad Kukuh Bersama Melakar Jejak dan Identiti KT dan Tata Consultancy Services menandatangani Kontrak Pembangunan Sistem Bersepadu Perbankan Islam 10.

10 KT buka cawangan baharu di Labuan Mac 2016. pada 27 Mac 2015. KT rangkul 2 anugerah sempena Pengerusi KT, YBhg Mej Jen Dato'. Hari Koperasi Negara 2016 iaitu Zulkiflee bin Mazlan (Bersara). Anugerah Koperasi Terbaik: Sektor dan Ketua Pegawai Eksekutif KT, Pengerusi KT, YBhg Mej Jen Dato' Perkhidmatan Kewangan dan YBhg Brig Jen Dato' Ahmad Zahudi Zulkiflee bin Mazlan (Bersara) dan Profil Koperasi Terbaik sempena bin Hj Salleh (Bersara) menerima Ketua Pegawai Eksekutif KT, YBhg Brig Hari Koperasi Negara (HKN) 2016 Anugerah Koperasi Lestari Modal Jen Dato' Ahmad Zahudi bin Hj Salleh pada 21 Julai 2016. Insan: Kategori Koperasi Besar yang (Bersara) menerima sijil dan trofi daripada disampaikan oleh tetamu kehormat Timbalan Menteri Perdagangan Dalam Maktab Koperasi Malaysia pada 11.

Related search queries