Example: bachelor of science

LEERLING- INFORMATIE- BOEKJE SCHOOLJAAR …

LEERLING- INFORMATIE- BOEKJE SCHOOLJAAR 2017 -2018 LEERLINGINFORMATIEBOEKJE 2017 -2018 2 VOORWOORD Beste leerlingen en geachte ouders/verzorgers, Een nieuwe tijd op een nieuwe school breekt aan. We heten jou als leerling en u als ouder* van harte welkom op het Oostvaarders College! We beloven nogal wat: Oostvaarders College, misschien wel de slimste keuze van je leven . Je hebt voor het OVC gekozen. Misschien vanwege de talentklassen of de plusklas of het vakgerichte onderwijs, hoe dan ook, je hebt verwachtingen. Die verwachtingen willen we waarmaken. We nodigen je dan ook van harte uit om met ons in gesprek te gaan en te blijven, zodat we met elkaar het onderwijs zo goed mogelijk kunnen laten aansluiten bij jouw talenten en jouw ontwikkeling.

LEERLINGINFORMATIEBOEKJE 2017-2018 2 VOORWOORD Beste leerlingen en geachte ouders/verzorgers, Een nieuwe tijd op een nieuwe school breekt aan. We heten jou als leerling en u als ouder* van harte

Tags:

  2017

Information

Domain:

Source:

Link to this page:

Please notify us if you found a problem with this document:

Other abuse

Transcription of LEERLING- INFORMATIE- BOEKJE SCHOOLJAAR …

1 LEERLING- INFORMATIE- BOEKJE SCHOOLJAAR 2017 -2018 LEERLINGINFORMATIEBOEKJE 2017 -2018 2 VOORWOORD Beste leerlingen en geachte ouders/verzorgers, Een nieuwe tijd op een nieuwe school breekt aan. We heten jou als leerling en u als ouder* van harte welkom op het Oostvaarders College! We beloven nogal wat: Oostvaarders College, misschien wel de slimste keuze van je leven . Je hebt voor het OVC gekozen. Misschien vanwege de talentklassen of de plusklas of het vakgerichte onderwijs, hoe dan ook, je hebt verwachtingen. Die verwachtingen willen we waarmaken. We nodigen je dan ook van harte uit om met ons in gesprek te gaan en te blijven, zodat we met elkaar het onderwijs zo goed mogelijk kunnen laten aansluiten bij jouw talenten en jouw ontwikkeling.

2 In de meeste gevallen kun je daarvoor terecht bij je mentor. Maar op een grote school als het OVC werkt natuurlijk ook een groot team. Om je wegwijs te maken in de school en kennis te laten maken met de belangrijkste afspraken en regels in school, hebben we dit BOEKJE voor je samengesteld. Dit BOEKJE is belangrijk voor jou, maar ook voor je ouders. De schuingedrukte teksten zijn specifiek bedoeld voor ouders. We hopen dat je je snel thuis voelt op school. We vinden het belangrijk om een school te zijn waar je leert van de fouten die je maakt, waar je voor je mening mag uitkomen, waar we elkaar kennen en waar je zelfbewustzijn ontwikkelt, waardoor je goede keuzes leert maken.

3 Dat gaat natuurlijk niet vanzelf. Daar moeten we samen aan werken. Leraren, conci rges, de leiding, medewerkers die ondersteunend zijn voor het onderwijs, en natuurlijk jij en je ouders spelen hierbij een belangrijke rol. We wensen je een mooi en succesvol SCHOOLJAAR toe en een fijne tijd op het Oostvaarders College. Lonneke Hosmar en Helga van de Gronden Conrectoren onderbouw *Daar waar we ouder schrijven bedoelen we ook verzorger LEERLINGINFORMATIEBOEKJE 2017 -2018 3 1. ALGEMENE INFORMATIE Gedragscode Oostvaarders College Wij streven op het Oostvaarders College naar een schoolklimaat waarin een prettige werksfeer centraal staat.

4 Wat we van elkaar verwachten op het Oostvaarders College: We spreken elkaar op een nette manier aan, ook als we de ander niet kennen. We zijn op tijd in de les met alles wat we daarvoor nodig hebben, inclusief huiswerk. We zorgen met elkaar voor een prettige en positieve sfeer in de klas. Daar zijn we, allemaal samen en ieder apart, verantwoordelijk voor. Tijdens de lessen is de mobiel uit en uit het zicht. Alleen als de docent het zegt, is functioneel mobielgebruik mogelijk. Toiletbezoek tijdens de les is alleen mogelijk na toestemming van de docent. We zorgen goed voor onze eigen spullen en ook voor die van een ander.

5 We laten het lokaal netjes achter. Ben je een keer te laat, dan meld je je de volgende ochtend om uur bij de receptie. Het is belangrijk op onze school dat je jezelf mag zijn. Iedereen is anders en dat is ok . We lopen rustig door de gangen, zodat andere lessen gewoon door kunnen gaan. In de pauze ga je naar de aula of naar buiten. Eten en drinken doen we in de aula. We ruimen ons eigen afval op en gooien dat in de afvalbakken. Voor alle vragen kun je bij je mentor terecht. Hij/zij helpt je verder. Petten, mutsen capuchons zijn voor buiten. We dragen ze in het gebouw niet. Docenten, overige medewerkers, leerlingen en ouders maken er met elkaar een fijne en veilige schooltijd voor de leerlingen van!

6 LEERLINGINFORMATIEBOEKJE 2017 -2018 4 Lestijden Onderbouw Bovenbouw 1e uur uur - uur 1e uur uur - uur 2e uur uur - uur 2e uur uur - uur Pauze uur - uur 3e uur uur - uur 3e uur uur - uur Pauze uur uur 4e uur uur - uur 4e uur uur - uur Pauze uur - uur 5e uur uur - uur 5e uur uur - uur Pauze uur - uur 6e uur uur - uur 6e uur uur - uur 7e uur uur - uur 7e uur uur - uur 8e uur uur - uur 8e uur uur - uur 9e uur uur - uur 9e uur uur - uur Het begin en het einde van een les is te herkennen aan het geluid van de bel.

7 Voor het eerste lesuur en aan het einde van de pauze klinkt vijf minuten voor het begin van de les de bel. Bij de tweede bel begint de les en verwacht de docent dat je in het lokaal aanwezig bent. De meeste docenten hebben een eigen leslokaal. Dit betekent dat je na afloop van een les naar het volgende leslokaal loopt. Natuurlijk is er niet elke dag van half negen tot vier uur les. Je krijgt les volgens je eigen lesrooster, dat je kunt inzien door op de site op de button leerlingen te klikken (boven aan in het scherm). Via het leerlingportaal waar je dan komt, ga je naar het rooster. Op dit rooster is te zien wanneer, waar en van wie je les hebt en of er roosterwijzigingen zijn.

8 Ook kun je je rooster inzien via een app, hierover krijg je in de eerste week meer informatie. Lesuitval Het kan natuurlijk gebeuren dat er een les uitvalt door de afwezigheid van een docent. Dat kan gebeuren als een docent ziek is, maar bijvoorbeeld ook omdat je docent mee is op een excursie of buitenlandse reis. Mocht dat voorkomen, dan probeert de school het ongemak zo klein mogelijk te houden door: Een andere docent in te laten vallen; De uren zo te verschuiven dat er geen tussenuren zijn; Als verschuiving van de les niet lukt, kan het voorkomen dat de les uitvalt en je een tussenuur hebt. Zit je in de brugklas, dan word je zo veel mogelijk opgevangen door een docent die het uitgevallen uur opvult.

9 In leerjaar 1 worden deze uren voornamelijk gevuld met lezen. Hiervoor wordt materiaal uit de mediatheek ingezet. Omdat er zoals gezegd af en toe een les uitvalt, plannen we elk jaar wat meer uren in dan de verplichte onderwijstijd. Hierdoor hoef je niet bang te zijn dat er te weinig tijd is om alle lesstof te behandelen. VIP-uur In het rooster zijn op dinsdag het 7e uur VIP-uren ingeroosterd. Tijdens zo n VIP-uur kun je voor een groot deel van de vakken extra hulp vragen, bijvoorbeeld ter voorbereiding van een toets, of omdat je graag extra uitleg wilt. De vakdocent kan je, vaak in samenspraak met de mentor, ook tot het bezoeken van het VIP-uur verplichten.

10 Dat moet uiteraard niet als straf, maar als extra stimulans worden gezien, om je resultaten te verbeteren. LEERLINGINFORMATIEBOEKJE 2017 -2018 5 Het VIP-uur is niet bedoeld als vervanging van een gewoon lesuur. Het is ook niet de bedoeling dat het VIP-uur gebruikt wordt om toetsen te maken. Dat gebeurt gewoon in de les of tijdens het inhaalmoment. Als je behoefte hebt aan een meer intensieve bespreking van een toets, kan je dit ook tijdens het VIP-uur doen. Vakantiedata SCHOOLJAAR 2017 -2018 Vakantie Data Kalender week Herfstvakantie maandag 23 oktober 2017 t/m vrijdag 27 oktober 2017 43 Kerstvakantie maandag 25 december 2017 t/m vrijdag 5 januari 2018 52 & 1 Voorjaarsvakantie maandag 26 februari 2018 t/m vrijdag 2 maart 2018 9 Goede Vrijdag vrijdag 30 maart 2018 13 2e Paasdag maandag 2 april 2018 14 Koningsdag vrijdag 27 april 2018 17 Meivakantie maandag 30 april 2018 t/m vrijdag 11 mei 2018 18 & 19 Pinksteren maandag 21 mei 2018 21 Zomervakantie maandag 23 juli 2018 t/m vrijdag 31 augustus 2018 30 t/m 35 Ieder jaar zijn er ook een paar


Related search queries