Example: marketing

Llei 8/2006, de 5 de juliol, de mesures de …

llei 8/ 2006 , de 5 de juliol , de mesures de conciliaci de la vida personal, familiar i laboral del personal al servei de les administracions p bliques de Catalunya Av s legal: aquest text s propietat del CEMICAL. S autoritza de manera gen rica l acc s als continguts, el seu tractament i explotaci , sense cap finalitat comercial i sense modificar-los. En qualsevol cas, la reproducci , difusi o divulgaci s haur d efectuar tot citant la font. Aquesta informaci no substitueix la publicada en els diaris oficials, nics instruments que donen fe de la seva autenticitat.

Llei 8/2006, de 5 de juliol, de mesures de conciliació de la vida personal, familiar i laboral del personal al servei de les administracions públiques de

Tags:

  2006, Resume, Llei, Llei 8 2006, De 5 de juliol, Juliol, De mesures de

Information

Domain:

Source:

Link to this page:

Please notify us if you found a problem with this document:

Other abuse

Transcription of Llei 8/2006, de 5 de juliol, de mesures de …

1 llei 8/ 2006 , de 5 de juliol , de mesures de conciliaci de la vida personal, familiar i laboral del personal al servei de les administracions p bliques de Catalunya Av s legal: aquest text s propietat del CEMICAL. S autoritza de manera gen rica l acc s als continguts, el seu tractament i explotaci , sense cap finalitat comercial i sense modificar-los. En qualsevol cas, la reproducci , difusi o divulgaci s haur d efectuar tot citant la font. Aquesta informaci no substitueix la publicada en els diaris oficials, nics instruments que donen fe de la seva autenticitat.

2 Inclou les modificacions introdu des per: llei 5/2012, del 20 de mar , de mesures fiscals, financeres i administratives i de creaci de l'impost sobre les estades en establiments tur stics llei 5/2007, de 4 de juliol , de mesures fiscals i financeres 2 SUMARI: PRE MBUL .. 3 CAP TOL I. DISPOSICIONS GENERALS .. 4 Article 1. 4 Article 2. mbit d aplicaci .. 4 CAP TOL II. EXCED NCIES .. 5 Article 3. Condicions Generals .. 5 Article 4. Exced ncia volunt ria per a tenir cura d un fill o 5 Article 5. Exced ncia volunt ria per a tenir cura de familiars .. 5 Article 6. Exced ncia volunt ria per al manteniment de la conviv ncia.

3 6 Article 7. Exced ncia volunt ria per viol ncia de g nere .. 6 CAP TOL III. 6 Article 8. Condicions d 6 Article 9. Perm s per matrimoni .. 6 Article 10. Perm s per matrimoni d un 6 Article 11. Perm s per 7 Article 12. Perm s per naixement, adopci o 7 Article 13. Perm s de paternitat .. 7 Article 14. Perm s per lact 8 Article 15. Perm s per a atendre fills prematurs .. 8 Article 16. Per ode de 8 Article 17. Permisos per a atendre fills discapacitats .. 8 Article 18. Perm s prenatal .. 8 Article 19. Perm s per mort, accident, hospitalitzaci o malaltia greu d un familiar fins al segon grau .. 8 Article 20. Perm s sense retribuci per a atendre un familiar.

4 8 Article 21. Permisos per situacions de viol ncia de g nere .. 9 Article 22. Permisos de flexibilitat hor ria 9 CAP TOL IV. REDUCCIONS DE JORNADA .. 9 Article 23. Requisits de concessi .. 9 Article 24. Reducci de jornada amb reducci proporcional de retribucions ..9 Article 25. Reducci de jornada per discapacitat legalment reconeguda .. 9 Article 26. Reducci de jornada d un ter o de la meitat amb dret al 80% o al 60% de les retribucions .. 9 DISPOSICIONS 10 Primera. Aplicaci al personal laboral de les administracions p bliques .. 10 Segona. V ctimes de la viol ncia de g nere .. 10 Tercera. Desplegament reglamentari i adaptaci de les mesures .

5 10 DISPOSICIONS TRANSIT 10 Primera. Adaptaci d exced ncies, permisos i reduccions .. 10 Segona. Comissi mixta generalitat - entitats 10 Tercera. Legislaci general de la seguretat social .. 11 Quarta. Condici de progenitor o progenitora .. 11 DISPOSICI DEROGAT 11 DISPOSICI 11 3 PRE MBUL El Parlament de Catalunya, amb la finalitat de conciliar la vida laboral i familiar, va aprovar la llei 6/2002, del 25 d abril, de mesures relatives a la conciliaci del treball amb la vida familiar del personal de les administracions p bliques catalanes i de modificaci dels articles 96 i 97 del Decret legislatiu 1/1997 i, posteriorment, la llei 18/2003, del 4 de juliol , de suport a les fam lies.

6 L experi ncia dels darrers anys amb l aplicaci de les primeres mesures dictades per la llei 6/2002 ha evidenciat la necessitat d integrar en un text nic totes les disposicions destinades a la conciliaci de la vida laboral i familiar en l mbit de la funci p blica, per tal de facilitar-ne l aplicaci i la interpretaci i millorar aix la seguretat jur dica. Aix mateix, l adopci de noves mesures en aquest mbit per la legislaci b sica de l Estat i la mateixa llei 18/2003, que estableix l adaptaci de les seves disposicions en mat ria de funci p blica, fan tamb necess ria l aprovaci d una nova llei que reguli d una manera global totes les mesures en mat ria de conciliaci laboral, personal i familiar per al personal al servei de les administracions p bliques de Catalunya.

7 Aquesta llei t , doncs, una primera finalitat t cnica de sistematitzaci , per no oblida l objectiu prioritari de crear un sistema que permeti una implicaci m s gran del personal al servei de les administracions p bliques en la vida familiar. Aquesta implicaci no comporta menyscabar la prestaci dels serveis p blics. D altra banda, amb aquesta llei s impulsa un canvi de perspectiva que ha de permetre avan ar del concepte de conciliaci al concepte de reorganitzaci de la vida personal, familiar i laboral. En aquesta l nia, el Pla d acci i desenvolupament de les pol tiques de dones a Catalunya 2005-2007 promou la revaloritzaci i el reconeixement social del treball reproductiu i de cura i la revaloritzaci de la vida personal i familiar, amb el complement d altres mesures que incideixen en la reorganitzaci de la vida laboral, personal i familiar de les persones, com l adaptaci de l horari dels serveis, la flexibilitzaci dels horaris i l adopci de mesures que afavoreixin la coresponsabilitat d homes i dones en la cura dels menors o les persones dependents.

8 En aquest sentit, la llei estableix un sistema pel qual els membres d un mateix nucli familiar poden gaudir d una manera alternativa o compartida de les exced ncies, els permisos, les llic ncies i les reduccions de jornada que tenen com a finalitat la conciliaci , de manera que la cura dels menors o d altres familiars amb necessitats espec fiques es pugui repartir entre els dos membres. En el marc de la millora de la sistem tica i la seguretat jur diques, aquesta llei recull en un sol text les mesures que dicta la legislaci de la funci p blica i que afavoreixen la conciliaci personal, familiar i laboral del personal al servei de l Administraci de la Generalitat, juntament amb altres mesures adoptades recentment per la normativa b sica de l Estat i per la llei de suport a les fam lies.

9 La regulaci en una norma nica permet que, en el marc de les compet ncies de la Generalitat en mat ria de r gim local i d autoorganitzaci de les seves institucions, es puguin beneficiar de les dites mesures no nom s el personal al servei de l Administraci de la Generalitat sin tamb les persones que presten serveis en les diferents administracions, organismes estatutaris i sector p blic en general a Catalunya. Aquesta llei s estructura segons les diverses mesures que poden afavorir la conciliaci de la vida personal i familiar amb la vida laboral: primerament, la regulaci dels diversos tipus d exced ncies; en segon lloc, els permisos vinculats a la filiaci , la conviv ncia i la fam lia, i, finalment, la regulaci de les reduccions de jornada tamb vinculades als mbits esmentats.

10 Aquesta llei es limita a regular les especialitats d aquest tipus de situacions i no s hi reprodueixen els requisits i efectes que s apliquen a la resta de tipus d exced ncies i permisos, els quals la legislaci de funci p blica ja regula. Pel que fa al contingut, aquesta llei resol els dubtes interpretatius que, especialment amb relaci a les unions estables de parella i a la filiaci per adopci o acolliment, es produ en a l hora d aplicar determinades mesures regulades per la legislaci de la funci p blica. 4En aquest sentit, la llei estableix clarament l equiparaci entre la filiaci biol gica i les adopcions i els acolliments, i tamb l equiparaci de les unions estables de parella amb els matrimonis.


Related search queries