Example: dental hygienist

MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI OKUL-AİLE BİRLİĞİ …

M LL E T M BAKANLI I OKUL-A LE B RL Y NETMEL B R NC B L M Ama , Kapsam, Dayanak ve Tan mlar Ama MADDE 1 (1) Bu Y netmeli in amac , Mill E itim Bakanl na ba l okul ve e itim kurumlar nda okul- aile birliklerinin kurulu , i leyi , g rev, yetki ve sorumluluklar na ili kin usul ve esaslar d zenlemektir. Kapsam MADDE 2 (1) Bu Y netmelik; e itim kamp slerinde yer alan okullar d hil Mill E itim Bakanl na ba l okul ve e itim kurumlar nda okul- aile birliklerinin kurulu u, i leyi i, birlik organlar n n olu turulmas , se im ekilleri; sosyal ve k lt rel etkinlikler ile kampanya ve kurslardan sa lanan maddi katk lar, ba lar n kabul , harcanmas ve denetlenmesiyle kantin ve benzeri yerlerin i lettirilmesi veya i letilmesinden sa lanan gelirlerin da t m yerleri, oranlar , harcanmas ve denetlenmesine dair usul ve esaslar kapsar.

MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI OKUL-AİLE BİRLİĞİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 – (1) Bu Yönetmeliğin amacı, Millî Eğitim Bakanlığına bağlı okul ve eğitim kurumlarında okul-aile

Tags:

  Aile

Information

Domain:

Source:

Link to this page:

Please notify us if you found a problem with this document:

Other abuse

Transcription of MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI OKUL-AİLE BİRLİĞİ …

1 M LL E T M BAKANLI I OKUL-A LE B RL Y NETMEL B R NC B L M Ama , Kapsam, Dayanak ve Tan mlar Ama MADDE 1 (1) Bu Y netmeli in amac , Mill E itim Bakanl na ba l okul ve e itim kurumlar nda okul- aile birliklerinin kurulu , i leyi , g rev, yetki ve sorumluluklar na ili kin usul ve esaslar d zenlemektir. Kapsam MADDE 2 (1) Bu Y netmelik; e itim kamp slerinde yer alan okullar d hil Mill E itim Bakanl na ba l okul ve e itim kurumlar nda okul- aile birliklerinin kurulu u, i leyi i, birlik organlar n n olu turulmas , se im ekilleri; sosyal ve k lt rel etkinlikler ile kampanya ve kurslardan sa lanan maddi katk lar, ba lar n kabul , harcanmas ve denetlenmesiyle kantin ve benzeri yerlerin i lettirilmesi veya i letilmesinden sa lanan gelirlerin da t m yerleri, oranlar , harcanmas ve denetlenmesine dair usul ve esaslar kapsar.

2 Dayanak MADDE 3 (1) Bu Y netmelik, 14/6/1973 tarihli ve 1739 say l Mill E itim Temel Kanununun 16 nc maddesine dayan larak haz rlanm t r. Tan mlar MADDE 4 (1) B u Y netmelikte ge en; a) Bakanl k: Mill E itim Bakanl n ,b) Birlik: E itim kamp slerinde yer alan okullar d hil Bakanl a ba l okul ve e itim kurumlar nda kurulan okul-ailebirli ini, c) Kantin: Okullardaki b fe, kantin, ay oca , yemekhane ve kafeteryalar , ) Okul: Bakanl a ba l her t r ve derecedeki resmi ve zel rg n ve yayg n retim okul/kurumunu, d) renci: rg n e itim kurumlar rencileri ile mesleki e itim merkezlerine devam eden rak renciyi,e) ye: rg n e itim kurumlar nda okulun y netici ve retmenleri ile renci velilerini.

3 Yayg n e itimkurumlar nda ise okulun y neticisi ve retmenleri, usta reticileri, velileri, onsekiz ya n doldurmu kursiyer, rak, kalfa, ustalar , e itsel kul p yelerini ve g n ll ki ileri, f) Veli : rg n ve yayg n e itim kurumlar nda, rencinin annesini/babas n veya kanuni sorumlulu unu stlenenki iyi, ifade eder. K NC B L M Kurulu , G rev, Yetki ve yelik Kurulu MADDE 5 (1) Okul ile aile aras nda b t nle meyi ger ekle tirmek, veli ile okul aras nda ileti imi ve i birli ini sa lamak, e itim ve retimi geli tirici faaliyetleri desteklemek, okulun ve maddi imk nlardan yoksun rencilerin e itim ve retimle ilgili zorunlu ihtiya lar n kar lamak zere okullar b nyesinde t zel ki ili i haiz olmayan birlikler kurulur.

4 (2) Birlik, kuruldu u okulun ad n al r. Birli in g rev ve yetkileri MADDE 6 (1) Birli in g rev ve yetkileri unlard r: a) rencilerin, T rk mill e itiminin genel ve zel ama lar ile temel ilkeleri ve mill manevi de erler do rultusundayeti tirilmeleri i in okul y netimi, retmenler, veliler ve ailelerle i birli i yapmak. b) Okulun ama ve hedeflerinin ger ekle tirilmesine, e itimde kalite ve ba ar i in okulun stratejik plan al malar nave uygulamas na destek olmak, e itimde f rsat e itli ine imk n vermek ve retmenler kurulunca al nan kararlar n uygulanmas n desteklemek amac yla velilerle i birli i yapmak.

5 C) rencilerin ba ar s n art rmak amac yla okul y netimince planlanan kurs, s nav, seminer, m zik, tiyatro, spor,sanat, gezi, kermes ve benzeri e itim faaliyetlerinin d zenlenmesine katk sa lamak. ) Okul y netimiyle i birli i yaparak e itim ve retim faaliyetleri d ndaki zamanlarda okulun derslik, spor salonu, k t phane, laboratuvar ve at lyeleri gibi e itim ortamlar n n de erlendirilmesine katk sa lamak. d) Okulun ihtiya lar n kar lamak i in mal ve hizmet sat n almak, bu hizmetlere ili kin sosyal g venlik primi, vergive benzeri demelerin yap lmas n sa lamak. e) Mill bayramlar, belirli g n ve haftalar ile k lt rel yar malar n d zenlenmesi giderlerine katk da ) Okula yap lan ayni ve nakd ba lar kabul ederek kay tlar n tutmak, sosyal, k lt rel etkinlikler ve kampanyalard zenlemek, artl ba lar amac na uygun olarak kullanmak.

6 G) Kantin ve benzeri yerleri i lettirmek veya i letmek. ) Okul y netimi ile i birli i yaparak, imk nlar yeterli olmayan rencilere maddi ve manevi destek sa lamak, ayn ama la karde okullara da katk da bulunmak. h) 28/8/2007 tarihli ve 26627 say l Resm Gazete de yay mlanan Okul Servis Ara lar Hizmet Y netmeli i ndebelirtilen y k ml l kleri yerine getirmek. ) E itim ve retimle ilgili kurumlar ve sivil toplum kurulu lar yla i birli i yapmak. i) E itim ve retimi geli tirmek amac yla olu turulan al ma komisyonlar na katk sa ) Ulusal ve uluslararas projelere kat lmak ve proje ama lar n n ger ekle mesine katk da ) E itim ve retimle ilgili di er etkinliklere destek olmak.

7 Yelik ve yeli in sona ermesi MADDE 7 (1) Okul y neticileri, retmenler ve veliler ile onsekiz ya n ge mi kursiyer, rakl k, kalfal k ve ustal k e itimine devam eden ki iler birli in tabii yesidir. (2) Y neticilerin ve retmenlerin yeli i, okulla ili kilerinin kesilmesi durumunda; velilerin yeli i, rencinin okulla ili i inin kesilmesi; e itsel kul p yelerinin yeli i, yelikten ayr lmas ; kursiyer, rak, kalfa ve ustalar n yeli i ise e itimini tamamlamas h linde sona erer. Y netim kurulu ye say s n n toplant yeter say s n n alt na d mesi durumunda, ola an st genel kurula kadar y netim kurulunda bulunan velilerin yelikleri devam eder.

8 (3) Okul yapt rarak Bakanl a ba ta bulunan hay rseverler, yapt rd okulun okul aile birli inin tabii yesidirler. NC B L M Birlik Organlar n n Olu umu, G rev, Yetki ve Sorumluluklar Birlik organlar MADDE 8 (1) Birlik organlar unlard r: a) Genel ) Y netim ) Denetleme kurul MADDE 9 (1) Genel kurul, birli in yelerinden meydana gelir. Genel kurul, birlik y netim kurulunun davetiyle her y l en ge Ekim ay n n sonuna kadar; yeni a lan okullarda ise okul m d r n n daveti zerine okulun a ld tarihten itibaren en ge iki ay i inde okulda toplan r. (2) Genel kurul, kat lan yelerle toplan r ve bunlar n o unlu u ile karar al r.

9 Ancak toplant yeter say s , y netim ve denetleme kurullar n n as l ve yedek ye say s n n d rt kat ndan, renci mevcudu y z n alt nda olan okullarda ise y netim ve denetleme kurullar n n as l ve yedek ye say s n n iki kat ndan az olamaz. Genel kurulun toplanamamas durumunda, en ge otuz g n i inde o unluk aranmaks z n toplant yap l r ve kararlar kat lanlar n o unlu u ile al n r. (3) Genel kurul toplant lar n n yeri, zaman ve g ndemi en az onbe g n nceden yelere elden yaz l olarak bildirilir, okul ilan panosu ile okulun internet sayfas nda duyurulur. (4) Genel kurul, g ndem maddelerini s ras ile g r r. G ndem maddelerine ekleme ve karma yap larak de i tirilmesinde oy oklu u aran r.

10 (5) Okul renci kurulu/okul renci meclisi/onur kurulu ba kanlar ile her s n f seviyesinden se ilen birer temsilci renci, genel kurula g zlemci olarak kat labilir. (6) Ola an st genel kurul; y netim kurulu, okul m d r ve 14 nc maddenin be inci f kras nda yaz l h llerde denetleme kurulunun a r s veya birlik yelerinin %10 unun yaz l ba vurusu zerine okul m d r n n a r s ile yap l r. Toplant yeter say s , y netim ve denetleme kurullar n n as l ve yedek ye say s n n d rt kat ndan; renci mevcudu y z n alt nda olan okullarda ise y netim ve denetleme kurullar n n as l ve yedek ye say s n n iki kat ndan az olamaz.


Related search queries