Example: tourism industry

MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI İZİN YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM …

M LL E T M BAKANLI I Z N Y NERGES B R NC B L M Ama , Kapsam, Dayanak ve Tan mlar Ama MADDE 1- (1) Bu Y nergenin amac , Mill E itim Bakanl personelinin izin haklar na ili kin usul ve esaslar d zenlemektir. Kapsam MADDE 2- (1) Bu Y nerge, Mill E itim Bakanl personelini kapsar. Dayanak MADDE 3- (1) Bu Y nerge, 14/07/1965 tarihli ve 657 say l Devlet Memurlar Kanunu, 22/05/2003 tarihli ve 4857 say l Kanunu ve 25/08/2011 tarihli ve 652 say l Mill E itim Bakanl n n Te kil t ve G revleri Hakk nda Kanun H km nde Kararname ile 06/06/1978 tarihli ve 7/15754 say l Bakanlar Kurulu Karar yla y r rl e konulan S zle meli Personel al t r lmas na li kin Esaslar h k mlerine dayan larak haz rlanm t r.

b) Bakan: Millî Eğitim Bakanını, c) Bakanlık: Millî Eğitim Bakanlığını, ç) Geçici personel: 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4 üncü maddesinin(C)bendine göre geçici personel statüsünde görev yapanları, d) Hastalık raporu: İlgili mevzuatında öngörülen usul ve esaslar çerçevesinde

Tags:

  Banka, İzi̇n

Information

Domain:

Source:

Link to this page:

Please notify us if you found a problem with this document:

Other abuse

Transcription of MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI İZİN YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM …

1 M LL E T M BAKANLI I Z N Y NERGES B R NC B L M Ama , Kapsam, Dayanak ve Tan mlar Ama MADDE 1- (1) Bu Y nergenin amac , Mill E itim Bakanl personelinin izin haklar na ili kin usul ve esaslar d zenlemektir. Kapsam MADDE 2- (1) Bu Y nerge, Mill E itim Bakanl personelini kapsar. Dayanak MADDE 3- (1) Bu Y nerge, 14/07/1965 tarihli ve 657 say l Devlet Memurlar Kanunu, 22/05/2003 tarihli ve 4857 say l Kanunu ve 25/08/2011 tarihli ve 652 say l Mill E itim Bakanl n n Te kil t ve G revleri Hakk nda Kanun H km nde Kararname ile 06/06/1978 tarihli ve 7/15754 say l Bakanlar Kurulu Karar yla y r rl e konulan S zle meli Personel al t r lmas na li kin Esaslar h k mlerine dayan larak haz rlanm t r.

2 Tan mlar MADDE 4- (1) Bu Y nergede ge en; a) Amir: Bu Y nerge ile izin verme yetkisi verilenleri, b) Bakan: Mill E itim Bakan n , c) Bakanl k: Mill E itim Bakanl n , ) Ge ici personel: 657 say l Devlet Memurlar Kanununun 4 nc maddesinin(C)bendine g re ge ici personel stat s nde g rev yapanlar , d) Hastal k raporu: lgili mevzuat nda ng r len usul ve esaslar er evesinde yap lan muayene ve tedavi sonucunda yetkili hekim ve sa l k kurullar taraf ndan hastan n sa l k durumunu belirtmek amac yla d zenlenen belgeyi, e) i: 4857 say l Kanunun 2 nci maddesine g re bir i s zle mesine dayanarak al an ger ek ki iyi, f) zin: Mill E itim Bakanl personelinin, bu Y nergede belirtilen s re ve artlarda olmak zere, amirleri taraf ndan uygun bulunan zamanlarda g revlerinden ge ici olarak ayr lmalar n , g) Kurul raporu: lgili mevzuat nda ng r len usul ve esaslar er evesinde yap lan muayene ve tedavi sonucunda hastan n sa l k durumunu belirtmek amac yla olu turulan sa l k kurullar taraf ndan d zenlenen belgeyi, ) Memur: 657 say l Devlet Memurlar Kanununun 4 nc maddesinin (A) bendine g re memur stat s nde g rev yapanlar , h) Memuriyet mahalli.

3 Memur ve hizmetlinin as l g revli oldu u veya ikametgah n n bulundu u ehir ve kasabalar n belediye s n rlar i inde bulunan mahaller ile bu mahallerin d nda kalmakla birlikte yerle im zellikleri bak m ndan bu ehir ve kasabalar n devam niteli inde bulunup belediye hizmetlerinin g t r ld veya kurumlar nca sa lanan ta t ara lar ile gidilip gelinebilen yerleri, ) S zle meli personel: 657 say l Devlet Memurlar Kanununun 4 nc maddesinin (B) bendine g re s zle meli personel stat s nde g rev yapanlar , i) Y l: Bir takvim y l n , ifade eder. K NC B L M Memurlar n zinleri zin e itleri MADDE 5- (1) Memurlar i in ng r len izin e itleri unlard r: a) Y ll k izin, b) Mazeret izni, c) Hastal k ve refakat izni, ) Ayl ks z izin, d) Di er izinler.

4 Zin vermeye yetkili amirler MADDE 6- (1) zin vermeye yetkili amirler: a) (Ek: 13/05/2013-943496 Bakan Onay ) Merkez te kil t nda; 1) M ste ar, Talim ve Terbiye Kurulu Ba kan , Rehberlik ve Denetim Ba kan , Bas n ve Halkla li kiler M aviri, bakanl k m avirleri ve zel Kalem M d r ne Bakan, 2) M ste ar Yard mc lar , Denetim Birimi Ba kan ve birim amirlerine M ste ar 3) (De i ik bare: 10/04/2015-33052 Bakan Onay ) Daire ba kanlar na birim amirleri, 4) Di er memurlara (De i ik bare: 10/04/2015-33052 Bakan Onay ) Daire ba kanlar , b) Ta ra te kil t nda: 1) l mill e itim m d rlerine vali, il e mill e itim m d rlerine kaymakamlar, 2) l mill e itim m d r yard mc lar (De i ik bare: 10/04/2015-33052 Bakan Onay ) ile ahsa ba l e itim uzmanlar ve maarif m fetti lerine il mill e itim m d rleri, 3) ube m d rleri, tesis m d rleri ve okul m d rlerine ba l olduklar il/il e mill e itim m d rleri, 4) Di er memurlardan il/il e mill e itim m d rl klerinde g rev yapanlara ube m d rleri, e itim kurumlar nda g rev yapanlara e itim kurumu m d rleri, c) Yurt d te kil t nda; 1) E itim m avirlerine b y kel iler, 2) E itim ata elerine ba konsoloslar, taraf ndan verilir.

5 Y ll k izin MADDE 7- (1) retmen d ndaki memurlar, kendilerine ikinci g rev olarak okul/kurum y neticili i verilenler ve y z y ze e itim yap lmayan e itim kurumlar nda g revli retmenlerden hizmet s resi bir y ldan on y la kadar (on y l d hil) olanlar n y ll k izin s releri yirmi g n, on y ldan fazla olanlar n ise otuz g nd r. (2) Memura verilecek y ll k izin s resinin hesab nda, hangi stat de olursa olsun kamu kurumlar nda ge en hizmet s releri, kamu kurum ve kurulu lar nda ge mese dahi Devlet memurlar n n kazan lm hak ayl klar nda de erlendirilen hizmet s releri dikkate al n r. (3) Y ll k izinlerini memuriyetlerinin bulundu u yer d nda ge irecek olanlar n izin s relerine, g rev yeri ile iznin ge irilece i yerin uzakl dikkate al narak ve zorunlu haller belirtilmek suretiyle izin vermeye yetkili amirlerince gidi ve d n i in en ok iki er g n olmak zere yol s resi eklenebilir.

6 (4) Y ll k izinler, g revin aksamamas art yla amirin uygun bulaca zamanlarda toptan veya k s m k s m kullan labilir. (5) Birbirini izleyen iki y l n izni, i inde bulunulan y lda ayn usulle kullan labilir. Bir nceki y ldan devreden izin ile i inde bulunulan y la ait izin toplam n n k smen veya toptan kullan lamamas h linde, sadece i inde bulunulan y l iznine denk olan k sm bir sonraki y lda kullan labilir. Bu ekilde y l i inde kullan lan izinler ncelikle bir nceki y ldan devreden izin s resinden d l r. (6) Di er hizmet s n flar na ait kadrolara atanan retmenlerden yar y l ve yaz tatilini kullanm olanlara, o hizmet y l na ait y ll k izin verilmez. Bunlardan yar y l tatilini kullanm ancak yaz tatilini kullanmam olanlara, kullanabilecekleri y ll k izin s resinden yar y l tatiline ait s re d lerek o y l i in kalan s re kadar izin kulland r l r.

7 (7) Memurlu a a ktan ve kurumlar aras atananlara, g reve ba lad klar y l n y ll k izni ayn usulle kulland r l r. (8) (De i ik: 10/04/2015-33052 Bakan Onay ) Aday memurlardan izin s resinin hesab nda de erlendirilecek s reler bak m ndan bir y ll k hizmet s resini dolduranlara y ll k izin verilir. (9) Memurlara gelecek y l n izninden d lmek zere y ll k izin verilemez. (10) retmenler yaz ve dinlenme tatillerinde izinli say l rlar. Bunlara ayr ca y ll k izin verilmez. Y ll k izin vermekle yetkili amirler ve amirin takdir hakk MADDE 8- (1) Y ll k izin memurun iste i zerine 6 nc maddede belirtilen amirler taraf ndan verilir. (2) Amirler, memurlar n y ll k izinlerini kullanmalar nda takdir hakk na sahiptir.

8 Amirler bu haklar n , g revin aksamamas n ve memurlar n isteklerini birlikte g z n nde bulundurarak, a kl k ve e itlik ilkeleri er evesinde memurlar n y ll k izin zaman n planlayarak kullan rlar. zinli memurlar n g reve a r lmas MADDE 9- (1) Y ll k iznini kullanmakta olan memurlardan hizmetine ihtiya duyulanlar, izin vermeye yetkili amirler veya st amirlerce yaz l veya kay t alt na al nmak art yla s zl olarak g reve a r labilir. Bu durumda memurun belli yol s resini takip eden ilk i g n nde g revine d nmesi zorunludur. Mazeret izni MADDE 10- (1) Verilmesi zorunlu olan mazeret izinleri unlard r: a) Kad n memura do um yapmas ndan nce 8 hafta ve do um yapt tarihten itibaren 8 hafta olmak zere toplam 16 hafta s re ile ayl kl izin verilir.

9 O ul gebelik halinde do umdan nceki 8 haftal k s reye 2 hafta s re eklenir. Sa l k durumu uygun oldu u takdirde hekimin onay ile memur isterse do umdan nceki 3 haftaya kadar al abilir. Bu durumda, kad n memurun fiilen al t s reler do um sonras anal k izni s resine eklenir. b) Do umun erken ger ekle mesi sebebiyle, do um ncesi anal k izninin kullan lamayan b l m de do um sonras anal k izni s resine ilave edilir. c) Do umun beklenen tarihten sonra ger ekle mesi halinde, fazladan ge en s reler do um sonras anal k izni s resinden d lmez. ) Do umda veya do um sonras nda anal k izni kullan l rken annenin l m h linde, iste i zerine memur olan babaya anne i in ng r len s re kadar izin verilir. d) Kad n memura, ocu unu emzirmesi i in do um sonras anal k izni s resinin bitim tarihinden itibaren ilk alt ayda g nde saat, ikinci alt ayda g nde bir bu uk saat s t izni verilir.

10 E) Erkek memura, iste i zerine e inin do um yapmas nedeniyle do um tarihinden itibaren on g n izin verilir. f) (De i ik: 10/04/2015-33052 Bakan Onay ) Memura iste i zerine kendisinin veya ocu unun evlenmesi halinde resmi nikah tarihinden, d n n resmi nikahtan sonra yap lmas durumunda ise memurun tercihi g z n nde bulundurularak resmi nikah veya d n tarihinden itibaren yedi g n izin verilir. g) Memura, iste i zerine e inin, ocu unun, kendisinin veya e inin ana, baba veya karde inin l m halinde l m tarihinden itibaren yedi g n izin verilir. ) (Ek: 10/04/2015-33052 Bakan Onay ) Memurlara, en az y zde 70 oran nda engelli ya da s re en hastal olan ocu unun ( ocu un evli olmas durumunda e inin de en az y zde 70 oran nda engelli olmas kayd yla) hastalanmas halinde hastal k raporuna dayal olarak ana veya babadan sadece biri taraf ndan kullan lmas kayd yla bir y l i inde toptan veya b l mler halinde on g ne kadar mazeret izni verilir.


Related search queries