Example: confidence

MİLLİ SAVUNMA ÜNİVERSİTESİ ASTSUBAY MESLEK …

1 M LL SAVUNMA N VERS TES ASTSUBAY MESLEK Y KSEK OKULLARI BA VURU KILAVUZU Ba vuru Tarihi : 10 Nisan-25 May s 2017 (Saat ) LET M B LG LER Dan ma Adresi : MSB PERSONEL TEM N DA RES BA KANLI I CEBEC /ANKARA rtibat Telefonu : MSB I (0312) 562 05 43 KARA HARP OKULU (0312) 417 51 90-96 (Dahili: 2131-2132-2133) Genel A ( nternet) Adresi : 2 NDEK LER S ra No. Ba l k Sayfa No. 1. ASTSUBAY MESLEK Y ksek Okullar Hakk nda zet Bilgi 4-5 2. ASTSUBAY MESLEK Y ksek Okullar Ba vuru ve Giri Ko ullar 6-7 3.

2 İÇİNDEKİLER Sıra No. Başlık Sayfa No. 1. Astsubay Meslek Yüksek Okulları Hakkında Özet Bilgi 4-5 2. Astsubay Meslek Yüksek Okulları Başvuru ve Giriş Koşulları 6-7

Information

Domain:

Source:

Link to this page:

Please notify us if you found a problem with this document:

Other abuse

Transcription of MİLLİ SAVUNMA ÜNİVERSİTESİ ASTSUBAY MESLEK …

1 1 M LL SAVUNMA N VERS TES ASTSUBAY MESLEK Y KSEK OKULLARI BA VURU KILAVUZU Ba vuru Tarihi : 10 Nisan-25 May s 2017 (Saat ) LET M B LG LER Dan ma Adresi : MSB PERSONEL TEM N DA RES BA KANLI I CEBEC /ANKARA rtibat Telefonu : MSB I (0312) 562 05 43 KARA HARP OKULU (0312) 417 51 90-96 (Dahili: 2131-2132-2133) Genel A ( nternet) Adresi : 2 NDEK LER S ra No. Ba l k Sayfa No. 1. ASTSUBAY MESLEK Y ksek Okullar Hakk nda zet Bilgi 4-5 2. ASTSUBAY MESLEK Y ksek Okullar Ba vuru ve Giri Ko ullar 6-7 3.

2 Ba vuru ekli ve Se im A amalar na a r Esaslar 7-8 4. kinci Se im A amalar 8-11 a. Evrak Kontrol 9 b. n Fiziki Kontrol 9 c. Ki ilik De erlendirme Testi 9 . Fiziki Yeterlilik Testi (FYT) 9 d. M lakat 10 e. M zik Yetenek S nav 10-11 f. Sa l k Muayenesi 11 g. ntibak E itimi 11 . Ar iv Ara t rmas ve G venlik Soru turmas 11 5. De erlendirme ve Sonu lar n lan 12 6. Uyar lar 12-13 7. TABLOLAR a TABLO-1 Faaliyet Takvimi 14 b. TABLO-2 Boy-Kilo Standartlar 15-16 c. TABLO-3 Fiziki Yeterlilik Testi Tablosu 17 . TABLO-4 ASTSUBAY MESLEK Y ksek Okullar Programlar ve S ralamaya Esas Puan T rleri 18 3 M LL SAVUNMA N VERS TES KARA, DEN Z, HAVA VE BANDO ASTSUBAY MESLEK Y KSEK OKULLARINA G RMEK STEYEN ADAYLARIN D KKAT NE!

3 1. M LL SAVUNMA N VERS TES KARA, DEN Z, HAVA VE BANDO ASTSUBAY MESLEK Y KSEK OKULLARINA ERKEK ASKER RENC LER ALINACAKTIR. 2. BA VURU VE SE M A AMALARI VE SE M A AMALARI SONRASI LEMLERE A T KURALLAR BU KILAVUZDA A IKLANMI TIR. 3. BU KILAVUZDA YER ALAN KURALLAR, KILAVUZUN YAYIM TAR H NDEN SONRA YASAMA, Y R TME VE YARGI ORGANLARI, M LL SAVUNMA BAKANLI I, VE M LL SAVUNMA N VERS TES REKT RL TARAFINDAN GEREKL G R LD TAKD RDE DE T R LEB L R. 4. BU KILAVUZDA YER ALAN B LG VE DUYURULAR H B R GER EK VE T ZEL K YE MAL VE HUKUK ANLAMDA KAZANILMI HAK DO URMAZ.

4 BA VURU SAH PLER BU DURUMU NCEDEN KABUL ETM SAYILIR. BU VE BENZER DURUMLARDA ZLENECEK YOL, M LL SAVUNMA BAKANLI I TARAFINDAN BEL RLEN R VE KAMUOYUNA NTERNET ARACILI I LE DUYURULUR. BU NEDENLE ADAYLARIN M LL SAVUNMA BAKANLI I NTERNET SAYFASINI SIK SIK KONTROL ETMELER YARARLARINA OLACAKTIR. 5. TEM N FAAL YETLER S RES NCE (TABLO-1) HER T RL RESM DUYURU VE B LG LEND RME NTERNET ADRES NDEN YAPILACAKTIR. 4 ASTSUBAY MESLEK Y KSEK OKULLARI HAKKINDA ZET B LG 1. Kara ASTSUBAY MESLEK Y ksekokulu: Kara ASTSUBAY MESLEK Y ksekokulu Bal kesir ilinde bulunmaktad r.

5 T rk Silahl Kuvvetlerinin ihtiya duydu u s n f ve miktarda ASTSUBAY yeti tiren paras z yat l bir asker y ksek retim kurumudur. Kara ASTSUBAY MESLEK Y ksekokulunda, letme Y netimi, Elektrik, Elektronik Haberle me Teknolojisi, Otomotiv Teknolojisi, U ak Teknolojisi, Yap Tesisat Teknolojisi, Bilgisayar Teknolojisi, Mekatronik bilim programlar nda zengin at lye ve laboratuvar imk nlar yla iki y l s reli n lisans e itimi s resinde rencilere 240 saat yabanc dil ( ngilizce) e itimi verilmektedir. E itim retim faaliyetleri s resince rencilerin ihtiya lar devlet taraf ndan kar lanmaktad r.

6 Ba ar l olan renciler e itim retim g rm oldu u ilgili program n n lisans diplomas , ASTSUBAY Diplomas ve yurt d nda (AB lkelerinde) ge erlili i olan Diploma Eki ile birlikte ASTSUBAY avu olarak mezun edilmekte ve s n f okulu e itimi sonras nda atamalar yap lmaktad r. Mezun olan renciler, Dikey Ge i S nav ile bran lar n n devam programlarda lisans e itimlerini tamamlay p lisans mezunu olabilmektedir. Hava Trafik Kontrol ve Yang n Operat r s n f Hava Asb. MYO Gaziemir/ ZM R de e itime tabi tutulurlar.

7 2. Deniz ASTSUBAY MESLEK Y ksekokulu: T rk Deniz Kuvvetlerinin temel ASTSUBAY kayna olan Deniz ASTSUBAY MESLEK Y ksek Okulu, Deniz Kuvvetlerinin e itli birimlerinde g rev alacak cesur, d r st, liderlik zelliklerine sahip, en son teknolojik geli meleri izleyebilecek d zeyde akademik e itim alm deniz astsubaylar yeti tirmektedir. Deniz ASTSUBAY MESLEK Y ksek Okuluna Sahil G venlik Komutanl nam ve hesab na okutmak zere de erkek adaylar al nacakt r. Deniz ASTSUBAY MESLEK Y ksek Okulu mezunu deniz astsubaylar ; T rk Deniz Kuvvetlerinin denizalt lar , su st gemileri, u aklar , helikopterleri, Sualt Taarruz (SAT)/ Sualt SAVUNMA (SAS), deniz istihk m, deniz piyade ve di er k y birliklerinde g rev yapmaktad r.

8 E itim ve retim s resi nlisans d zeyinde 2 y l olup rencilerin ihtiya lar devlet taraf ndan kar lanmaktad r. E itimlerini ba ar yla tamamlayan rencilere, ASTSUBAY diplomas yan nda, okumu olduklar b l me istinaden nlisans d zeyinde bir diploma verilmektedir. Deniz ASTSUBAY MESLEK Y ksek Okulunda gelece in ASTSUBAY adaylar na y l i erisinde verilen akademik e itimlere ilave olarak a da donanmam z n modern gemilerinde temel deniz e itimleri ve a k deniz e itimleri verilmekte ve bu e itimler esnas nda denizi ve denizcili i renerek yurt i i ve yurt d limanlarda lkemizi ve d nyay tan ma imk n sa lanmaktad r.

9 Deniz ASTSUBAY MESLEK Y ksek Okulunda renciler; -Seyir, Harek t, Porsun, Elektronik, G d m Sistemleri ve Teknikleri, Top u, Torpido, May n, Sonar, Bilgi Teknolojileri, U ak Bak m, kmal ve dari s n flar Alt nova/YALOVA yerle kesinde, -Motorcu, Yara SAVUNMA ve Elektrik s n flar Derince/KOCAEL yerle kesinde, s n f Kara BALIKES R de, -Dz. stihkam s n f Kara BALIKES R /Hava Asb. MYO Gaziemir/ ZM R de, 5 -U ak Bak m s n f n n baz bran lar Hava Asb. MYO Gaziemir/ ZM R de e itime tabi tutulurlar.

10 E itimlerini ba ar yla tamamlayan renciler ASTSUBAY avu r tbesi ile mezun olurlar. 3. Hava ASTSUBAY MESLEK Y ksekokulu: D nyan n say l hava g lerinden olan T rk Hava Kuvvetlerinin, T rkiye Cumhuriyeti semalar nda, bar ve huzuru sa lamak i in y r tmekte oldu u u u g revlerine destek vermek amac yla kurulan Hava ASTSUBAY MESLEK Y ksekokulu; n lisans d zeyinde iki y ll k Akademik ve Temel Askerlik E itimi veren yat l bir askeri y ksek retim kurumudur. Hava ASTSUBAY MESLEK Y ksekokulu, Hava Teknik Okullar Komutanl (Gaziemir/ ZM R) b nyesinde konu land r lm olup, e itim- retim faaliyetlerini 21 inci y zy l n havac l k bilim ve teknolojisi ile b t nle tirerek y r tmektedir.


Related search queries