Example: dental hygienist

MINISTARSTVO FINANCIJA, POREZNA UPRAVA …

MINISTARSTVO FINANCIJA, POREZNA UPRAVA SREDI NJI REGISTAR OSIGURANIKA OBRAZAC JOPPD - stranica A- I Z V J E E o primicima, porezu na dohodak i prirezu te doprinosima za obvezna osiguranja na dan _____ I. OZNAKA IZVJE A II. VRSTA IZVJE A III. PODACI O: PODNOSITELJU IZVJE A OBVEZNIKU PLA ANJA 1. Naziv/ime i prezime 2. Adresa 3. Adresa elektroni ke po te 4. OIB 5. Oznaka podnositelja BROJ OSOBA ZA KOJE SE PODNOSI IZVJE E BROJ REDAKA NA POPISU POJEDINA NIH OBRA UNA SA STRANICE B V. PODACI O UKUPNOM IZNOSU OBRA UNANOG PREDUJMA POREZA NA DOHODAK I PRIREZA porezu NA DOHODAK I Z N O S 1. Ukupan iznos predujma poreza na dohodak i prireza porezu na dohodak po osnovi nesamostalnog rada ( + ) Ukupan zbroj stupaca i sa stranice B pod oznakom stjecatelja primitka/osiguranika (pla a) Ukupan zbroj stupaca i sa stranice B pod oznakom stjecatelja primitka/osiguranika (mirovina) 2.

Prilog 2. prema propisima o porezu na dohodak, utvrđuju dohodak od imovine i imovinskih prava, ali su promijenili način utvrđivanja dohotka, pa prema tim primicima utvrđuju

Tags:

  Porezu, O porezu

Information

Domain:

Source:

Link to this page:

Please notify us if you found a problem with this document:

Other abuse

Transcription of MINISTARSTVO FINANCIJA, POREZNA UPRAVA …

1 MINISTARSTVO FINANCIJA, POREZNA UPRAVA SREDI NJI REGISTAR OSIGURANIKA OBRAZAC JOPPD - stranica A- I Z V J E E o primicima, porezu na dohodak i prirezu te doprinosima za obvezna osiguranja na dan _____ I. OZNAKA IZVJE A II. VRSTA IZVJE A III. PODACI O: PODNOSITELJU IZVJE A OBVEZNIKU PLA ANJA 1. Naziv/ime i prezime 2. Adresa 3. Adresa elektroni ke po te 4. OIB 5. Oznaka podnositelja BROJ OSOBA ZA KOJE SE PODNOSI IZVJE E BROJ REDAKA NA POPISU POJEDINA NIH OBRA UNA SA STRANICE B V. PODACI O UKUPNOM IZNOSU OBRA UNANOG PREDUJMA POREZA NA DOHODAK I PRIREZA porezu NA DOHODAK I Z N O S 1. Ukupan iznos predujma poreza na dohodak i prireza porezu na dohodak po osnovi nesamostalnog rada ( + ) Ukupan zbroj stupaca i sa stranice B pod oznakom stjecatelja primitka/osiguranika (pla a) Ukupan zbroj stupaca i sa stranice B pod oznakom stjecatelja primitka/osiguranika (mirovina) 2.

2 Ukupan iznos predujma poreza na dohodak i prireza porezu na dohodak po osnovi dohotka od kapitala 3. Ukupan iznos predujma poreza na dohodak i prireza porezu na dohodak po osnovi dohotka od imovinskih prava i posebnih vrsti imovine 4. Ukupan iznos predujma poreza na dohodak i prireza porezu na dohodak po osnovi dohotka od osiguranja 5. Ukupan iznos predujma poreza na dohodak i prireza porezu na dohodak po osnovi primitka od kojeg se utvr uje drugi dohodak 6. Ukupan iznos predujma poreza na dohodak i prireza porezu na dohodak po osnovi dohotka od kamata VI. PODACI O UKUPNOM IZNOSU OBRA UNANOG DOPRINOSA DOPRINOS ZA MIROVINSKO OSIGURANJE NA TEMELJU GENERACIJSKE SOLIDARNOSTI 1. Ukupan iznos doprinosa za mirovinsko osiguranje na temelju generacijske solidarnosti po osnovi radnog odnosa 2. Ukupan iznos doprinosa za mirovinsko osiguranje na temelju generacijske solidarnosti po osnovi drugog dohotka 3. Ukupan iznos doprinosa za mirovinsko osiguranje na temelju generacijske solidarnosti po osnovi poduzetni ke pla e 4.

3 Ukupan iznos doprinosa za mirovinsko osiguranje na temelju generacijske solidarnosti za osiguranike za koje se doprinos upla uje prema posebnim propisima 5. Ukupan iznos posebnog doprinosa za mirovinsko osiguranje na temelju generacijske solidarnosti za osobe osigurane u odre enim okolnostima 6. Ukupan iznos dodatnog doprinosa za mirovinsko osiguranje na temelju generacijske solidarnosti za sta osiguranja koji se ra una s pove anim trajanjem 7. Ukupan iznos doprinosa za mirovinsko osiguranje na temelju generacijske solidarnosti po osnovi obavljanja samostalne djelatnosti za osobe koje su same za sebe obvezne obra unati doprinose DOPRINOS ZA MIROVINSKO OSIGURANJE NA TEMELJU INDIVIDUALNE KAPITALIZIRANE TEDNJE 1. Ukupan iznos doprinosa za mirovinsko osiguranje na temelju individualne kapitalizirane tednje po osnovi radnog odnosa 2. Ukupan iznos doprinosa za mirovinsko osiguranje na temelju individualne kapitalizirane tednje po osnovi drugog dohotka 3.

4 Ukupan iznos doprinosa za mirovinsko osiguranje na temelju individualne kapitalizirane tednje po osnovi poduzetni ke pla e 4. Ukupan iznos doprinosa za mirovinsko osiguranje na temelju individualne kapitalizirane tednje za osiguranike za koje se doprinos upla uje prema posebnim propisima 5. Ukupan iznos dodatnog doprinosa za mirovinsko osiguranje na temelju individualne kapitalizirane tednje za sta osiguranja koji se ra una s pove anim trajanjem 6. Ukupan iznos doprinosa za mirovinsko osiguranje na temelju individualne kapitalizirane tednje po osnovi obavljanja samostalne djelatnosti za osobe koje su same za sebe obvezne obra unati doprinose DOPRINOS ZA ZDRAVSTVENO OSIGURANJE 1. Ukupan iznos doprinosa za zdravstveno osiguranje po osnovi radnog odnosa 2. Ukupan iznos doprinosa za za titu zdravlja na radu po osnovi radnog odnosa 3. Ukupan iznos doprinosa za zdravstveno osiguranje po osnovi poduzetni ke pla e 4. Ukupan iznos doprinosa za za titu zdravlja na radu po osnovi poduzetni ke pla e 5.

5 Ukupan iznos doprinosa za zdravstveno osiguranje po osnovi drugog dohotka 6. Ukupan iznos posebnog doprinosa za kori tenje zdravstvene za tite u inozemstvu 7. Ukupan iznos dodatnog doprinosa za zdravstveno osiguranje za obveznike po osnovi korisnika mirovina 8. Ukupan iznos doprinosa za zdravstveno osiguranje - za osiguranike za koje se doprinos upla uje prema posebnim propisima 9. Ukupan iznos doprinosa za za titu zdravlja na radu - za osiguranike za koje se doprinos upla uje prema posebnim propisima 10. Ukupan iznos posebnog doprinosa za za titu zdravlja na radu - za osobe osigurane u odre enim okolnostima 11. Ukupan iznos doprinosa za zdravstveno osiguranje po osnovi obavljanja samostalne djelatnosti za osobe koje su same za sebe obvezne obra unati doprinose 12. Ukupan iznos doprinosa za za titu zdravlja na radu po osnovi obavljanja samostalne djelatnosti za osobe koje su same za sebe obvezne obra unati doprinose DOPRINOS ZA ZAPO LJAVANJE 1.

6 Ukupan iznos doprinosa za zapo ljavanje 2. Ukupan iznos posebnog doprinosa za zapo ljavanje osoba s invaliditetom 3. Ukupan iznos doprinosa za zapo ljavanje po osnovi poduzetni ke pla e 4. Ukupan iznos doprinosa za zapo ljavanje po osnovi obavljanja samostalne djelatnosti za osobe koje su same za sebe obvezne obra unati doprinose VII. ISPLA ENI NEOPOREZIVI PRIMICI VIII. NAPLA ENA KAMATA ZA DOPRINOSE ZA MIROVINSKO OSIGURANJE NA TEMELJU INDIVIDUALNE KAPITALIZIRANE TEDNJE IX. UKUPAN IZNOS NEOPOREZIVIH PRIMITAKA NEREZIDENATA KOJE ISPLA UJU NEPROFITNE ORGANIZACIJE DO PROPISANOG IZNOSA X. PODACI O BROJU OSOBA I NAKNADI UTVR ENOJ SUKLADNO ODREDBAMA ZAKONA O PROFESIONALNOJ REHABILITACIJI I ZAPO LJAVANJU OSOBA S INVALIDITETOM 1. Broj osoba s invaliditetom koje je obveznik bio du an zaposliti 2. Iznos obra unane naknade IZVJE E SASTAVIO (IME, PREZIME I POTPIS) _____ POTPIS OVLA TENE OSOBE OBVEZNIKA PODNO ENJA _____ POTPIS SLU BENIKA PU _____ DATUM PRIMITKA |____|____| |____|____| |___|___|___|___| - stranica B-I.

7 OIB podnositelja izvje a II. Oznaka izvje a III. Vrsta izvje a IV. Redni broj stranice __ /___2. ifra op ine/grada prebivali ta /boravi ta4. OIB Oznaka stjecatelja/ Obveza dodatnog doprinosa za MO za sta s pove anim trajanjem 8. Oznaka prvog/zadnjeg mjeseca u osiguranju po istoj osnovi10. Ukupni sati rada prema kojima se radi obra neodra eni sati rada ( eni sati rada)11. Iznos primitka (oporezivi) Doprinos za mirovinsko Doprinos za zdravstveno Doprinos za zapo ljavanje Dodatni doprinos za mirovinsko osiguranje za sta osiguranja koji se ra una s pove anim trajanjem - II Poseban doprinos za zapo ljavanje osoba s Izdatak - upla eni doprinos za mirovinsko Osobni Iznos obra unanog poreza na Oznaka neoporezivog Oznaka na ina isplate17. Obra unani primitak od nesam. rada (pla a)3. ifra op ine/grada rada5. Ime i prezime Oznaka primitka/obveze Obveza posebnog doprinosa za poticanje zapo ljavanja osoba s invaliditetom9. Oznaka punog/ nepunog radnog vremena ili rada s polovicom radnog Razdoblje obra una Razdoblje obra una do12.

8 Osnovica za obra un Doprinos za mirovinsko osiguranje - II Doprinos za za titu zdravlja na Dodatni doprinos za mirovinsko osig. za sta osiguranja koji se ra una s pove anim Poseban doprinos za kori tenje zdravstvene za tite u inozemstvu Izdatak POREZNA Iznos obra unanog prireza porezu na Iznos neoporezivog Iznos za isplatu1. Redni broj 1. Podnositelj izvje a - Stranica 1 Prilog 1. 1. Podnositelj izvje a Oznaka Opis 1 Pravna osoba 2 Fizi ka osoba koja obavlja samostalnu djelatnost i po toj osnovi obveznik je poreza na dohodak ili poreza na dobit 3 Poslodavci diplomatske misije i konzularni uredi stranih dr ava i me unarodnih organizacija koji u Republici Hrvatskoj u ivaju diplomatski imunitet i Poslodavci iz druge dr ave lanice Europske unije ili sa sjedi tem u drugoj dr avi lanici Europske unije za doprinose obra unane za osiguranike po osnovi radnog odnosa 4 Ostale fizi ke osobe 5 Ostali poslovni subjekti 6 Nadle no MINISTARSTVO za obrazovanje za.

9 - u enike i studente na dodiplomskom studiju na prakti noj nastavi ili na stru noj praksi te stru nim putovanjima i - djecu i mlade sa smetnjama u tjelesnom i du evnom razvoju na prakti noj nastavi ili na obveznom prakti nom radu kada je kola ili ustanova obveznik podno enja a nadle no MINISTARSTVO obveznik uplate doprinosa 7 HZMO kada je HZMO obveznik podno enja a nadle no MINISTARSTVO obveznik uplate doprinosa 8 HZZO kada je HZZO obveznik podno enja a nadle no MINISTARSTVO obveznik uplate doprinosa 9 Ostala tijela (izuzev HZMO i HZZO) kada su ostala tijela, sukladno odredbama Zakona o doprinosima ili odredbama posebnih propisa obveznici obra unavanja a nadle no MINISTARSTVO obveznik uplate doprinosa 10 Platni agent kada platni agent sukladno ugovoru sa isplatiteljem dividende u njegovo ime i za njegov ra un ispla uje dividendu dioni arima fizi kim osobama 11 Poslodavac u ste aju u slu aju izravne isplate pla e koju Agencija za osiguranje radni kih potra ivanja u slu aju ste aja poslodavaca ispla uje radniku 12 Osiguranik po osnovi rada kod poslodavca s registriranim sjedi tem ili mjestom poslovanja u drugoj dr avi lanici Europske unije koji je od tog poslodavca preuzeo obvezu doprinosa 13 Poslodavac u slu aju kada druga osoba umjesto toga poslodavca ispla uje pla u Prilog 2.

10 2. Stjecatelj primitka/osiguranik - Stranica 1 2. Stjecatelj primitka/osiguranik Oznaka Opis 0001-0299 STJECATELJ PRIMITKA OD NESAMOSTALNOG RADA 0001 0019 Radnik/osiguranik po osnovi radnog odnosa 0001 Radnik/osiguranik po osnovi radnog odnosa 0002 Radnik/osiguranik po osnovi radnog odnosa osoba koja se prvi put zapo ljava prema odredbama Zakona o doprinosima 0003 Radnik/osiguranik po osnovi radnog odnosa novozaposlena osoba prema odredbama Zakona o poticanju zapo ljavanja 0004 Fizi ka osoba izaslana na rad u Republiku Hrvatsku po nalogu inozemnog poslodavca ili poslodavca iz druge dr ave lanice Europske unije u tuzemna dru tva za rad u tim dru tvima 0005 Radnik/osiguranik koji je temeljem radnog odnosa izaslan na rad u inozemstvo 0006 Radnik/osiguranik koji je temeljem radnog odnosa izaslan na rad u inozemstvo ili drugu dr avu lanicu Europske unije osoba koja se prvi put zapo ljava prema odredbama Zakona o doprinosima 0007 Radnik/osiguranik koji je temeljem


Related search queries