Example: marketing

Moves moottoreiden käyttö- ja huolto-ohje

Moves OIKOSULKUMOOTTOREIDEN K YTT - JA HUOLTO-OHJEET 21. YLEIST T m k ytt notto- ja huolto-ohje on p s nt isesti voimassa kaikille vakiorakenteisille Moves - oikosulkumoottoreille. Lue t m ohjekirja huolellisesti ennen moottorin asennusta. Kaikissa ep selviss tapauksissa ota yhteytt moottorin toimittajaan tai maahantuojaan. Moves - s hk moottorit t ytt v t EU:n asettamat s hk moottoreita koskevat direktiivit ja ovat CE-merkittyj LVD:n mukaisesti. Kopiot tehtaan todistuksista toimitetaan pyydett ess . Tarkista moottori v litt m sti mahdollisten kuljetusvaurioiden johdosta.

2 1. YLEISTÄ Tämä käyttöönotto- ja huolto-ohje on pääsääntöisesti voimassa kaikille vakiorakenteisille Moves - oikosulkumoottoreille.

Tags:

  Move

Information

Domain:

Source:

Link to this page:

Please notify us if you found a problem with this document:

Other abuse

Transcription of Moves moottoreiden käyttö- ja huolto-ohje

1 Moves OIKOSULKUMOOTTOREIDEN K YTT - JA HUOLTO-OHJEET 21. YLEIST T m k ytt notto- ja huolto-ohje on p s nt isesti voimassa kaikille vakiorakenteisille Moves - oikosulkumoottoreille. Lue t m ohjekirja huolellisesti ennen moottorin asennusta. Kaikissa ep selviss tapauksissa ota yhteytt moottorin toimittajaan tai maahantuojaan. Moves - s hk moottorit t ytt v t EU:n asettamat s hk moottoreita koskevat direktiivit ja ovat CE-merkittyj LVD:n mukaisesti. Kopiot tehtaan todistuksista toimitetaan pyydett ess . Tarkista moottori v litt m sti mahdollisten kuljetusvaurioiden johdosta.

2 Akselin tulee py ri vapaasti ja nett m sti. Tarkista moottorin arvokilvest , ett se vastaa tilausta. Tarkista etenkin j nnite ja kytkent (kolmio/t hti). Mahdolliset huomautukset tulee tehd v litt m sti moottorin toimittajalle. Moottori tulee varastoida puhtaaseen, kuivaan, t rin tt m n ja l mpim n tilaan. Mik li varastointiaika on huomattavan pitk on suositeltavaa s nn llisin v liajoin py ritt akselia k sin rasvan muuttumisen est miseksi. EX-tilojen moottoreiden asennuksessa, huollossa ja korjauksessa tulee noudataa voimassaolevia m r yksi . 2. MEKAANINEN ASENNUS Moottorin asennus on suoritettava huolella ja annettujen ohjeiden mukaan.

3 N in taataan varma ja pitk ik inen k ytt sek v ltyt n turhilta huoltotoimenpiteilt . Moottori tulee asentaa tasaiselle ja riitt v n tukevalle alustalle. Jos mahdollista, tulee moottori ja ty kone asentaa samalle alustalle. Ymp rist Moottorin ymp rille on varattava riitt v sti tilaa j hdytysilman saantia ja huoltotoimenpiteit varten. Tuuletusaukot ja j hdytysrivat on pidett v puhtaina ja v himm iset isyytt moottorin tuuletinsuojaan (50mm) on noudatettava, jotta j hdytysilman saanti ei h iriinny. Asennuspaikan ilmanvaihdon t ytyy olla j rjestetty siten, ettei j hdytysilma l mpene liikaa. Vakiomoottorin ymp rist l mp tilan tulee olla -30.

4 +40 C ja asennuspaikka enint n 1000m merenpinnasta. Moottorit tulee asentaa niiden kotelointiluokituksen mukaisiin olosuhteisiin (vakiomoottorit IP55). Poikkeaviin olosuhteisiin on saatavissa erikoismoottoreita. Jos olosuhteet ovat poikkeavat, ota yhteytt moottoritoimittajaan. Asennusasento moottoreiden asennusasento on vapaa, jos suurimpia sallittuja moottoriin kohdistuvia ulkoisia kuormituksia ei ylitet . Liitinkotelo on vakiona moottorin p ll ja sit voidaan k nt 90 v lein, jolloin kaapeleiden l pivientirei t saadaan haluttuun suuntaan tai se voidaan siirt moottorin sivulle siirrett vien jalkojen avulla (koot 56-200). Moottoria asennettaessa on huolehdittava siit , ett vesirei t ja rasvanpoistoaukot ovat alasp in my s vaaka-asennosta poikkeavissa asennusasennoissa.

5 Vesirei t Moottorissa on oltava vesirei t, kun olosuhteet sit vaativat. N in moottoriin mahdollisesti syntynyt kondenssivesi p see valumaan pois. Kaikissa moottoreissa on vakiona 2 kpl vesireiki vaaka-asennukseen. Muihin asennusasentoihin vesirei t pyydett ess . Hyvin p lyisess ymp rist ss vesirei t on syyt pit k yt n aikana suljettuina ja mahdollinen kondessivesi p stett v ulos esim. seisokkien aikana tai k ytett v seisontal mmitysvastuksia. HUOM! Jos vesirei t j tet n auki, moottori ei t yt kotelointiluokan IP55 vaatimuksia. Kytkimet ja hihnapy r t Kytkimet ja hihnapy r t tulee asentaa ja irroittaa sopivia ty kaluja k ytt en, niin ettei moottorin laakerointi vahingoitu.

6 L koskaan asenna niit paikoilleen ly m ll tai poista niit vipuamalla runkoa vasten. Asennuksessa tulee noudattaa valmistajien antamia ohjeita. V r n kokoinen hihnapy r tai liikaa kiristetty hihna saattaa vaurioittaa laakereita tai akselia. Akseliin kohdistuvat suurimmat sallitut kuormitukset on ilmoitettu moottoriesitteess . Tasapainotus ja linjaus Moottorin roottori on dynaamisesti tasapainotettu. Akseli on normaalisti tasapainotettu puolella kiilalla. Hihnapy r t, kytkinpuoliskot ja muut voimansiirtoelementit on aina tasapainotettava. Oikea linjaus on eritt in t rke laakerivaurioiden, t rin n ja akselintapin murtumisen est miseksi.

7 3. S HK ISET KYTKENN T Moottorin kytkenn st tulee vastata s hk alan koulutuksen saanut henkil . Kytkenn ss on noudatettava erityist huolellisuutta ja kaikkia kansallisia s hk m r yksi . Ennen k ytt nottoa tai ep illess si k mityksen olevan kostea, mittaa moottorin eristysvastus k ytt en 500V DC Meggeri . Eristysvastuksen arvon tulee ylitt 10M (+20 C). Jos t t arvoa ei saavuteta, t ytyy moottori kuivata uunissa (maks. +80 C), kunnes arvo saavutetaan. Vakiomoottorin kytkent alustassa on kuusi liitinruuvia verkkoliit nt varten. Kaapelikeng t tulee asentaa suoraan ja riitt v n kire lle. Liitinkotelossa olevat kytkent liuskat on asennettava oikein (Y tai ).

8 Moottorissa on sek sis puolinen ett ulkopuolinen maadoitusruuvi. Maadoitus on suoritettava paikallisten m r ysten mukaisesti ennen moottorin liitt mist verkkoon. K ytt m tt j v t l pivientirei t on aina suljettava kierrett vill sulkutulpilla. Moottorit suojataan ylivirran aiheuttamaa palamista vastaan l mp releell varustetulla suojakytkimell tai kontaktorilla. L mp relett ei saa s t moottorin nimellisvirtaa suuremalle virralle (ilmoitettu arvokilvess ). Jos moottori on varustettu l mp suojilla (termistorit tai termostaatit), suositelemme niiden kytkemist . T ll in moottori on termisesti suojattu. Etenkin taajuusmuuttajak yt iss moottorin terminen suojaus on tarpeellinen varotoimenpide.

9 Runkokoosta 160 l htien moottorit on varustettu kolmella PTC 160 C termistorilla, joiden max. koestusj nnite on 6,0V. My s pienemm t moottorit on mahdollista varustaa l mp suojilla (termistorit tai termostaatit). Huom! Termistorit vaativat oman vahvistinreleen (ei sis lly toimitukseen). Moottorit voivat olla leimatut yhdelle tai useammalle j nnitteelle (esim. 400V / 690V Y tai 220-240V / 380-415V Y). Jos arvokilpeen on leimattu kaksi j nnitett tai j nnitealuetta, on pienempi j nnite/-alue aina kolmiossa ( ) ja suurempi t hdess (Y). 3 Suorak ynnistys Suorassa k ynnistyksess moottori voidaan kytke , joko t hteen (Y) tai kolmioon ( ).

10 Kytkent riippuu sek moottorin ett verkon j nnitteest . Oikein kytkettyn n iden tulee olla samat. Kytkett ess 3-vaihemoottori suoraan verkkoon, m r ytyy kytkent moottorin arvokilvess olevan j nnitemerkinn n perusteella seuraavasti: 3-vaiheverkon j nnite (50Hz) moottorin j nniteleimaus moottorin virtaleimaus (oikea alleviivattu) kytkent tapa 400V 220-240V / 380-415V Y tai 230V / 400V Y x - x / x - x A x / x A Y-kytkent 400V 380-415V / 660-690V Y tai 400V / 690V Y x - x / x - x A x / x A -kytkent 230V 220-240V / 380-415V Y tai 230V / 400V Y x - x / x - x A x / x A -kytkent 690V 380-415V / 660-690V Y tai 400V / 690V Y x - x / x - x A x / x A Y-kytkent 415V 415V 415V Y x A x A -kytkent Y-kytkent 500V 500V 500V Y x A x A -kytkent Y-kytkent Vakiomoottorin arvokilvess on my s 60Hz:n tiedot, jolloin moottorin nimellisarvot muuttuvat.


Related search queries