Example: barber

POLITEKNIK KUCHING SARAWAK KM 22, JALAN …

POLITEKNIK KUCHING SARAWAK . KM 22, JALAN MATANG. 93050 KUCHING . NO TELEFON : 082-845596. NO FAX : 082-845023. Pelajar Baharu ARAHAN: 1. Baca dengan teliti maklumat yang terkandung di dalam panduan ini, dan sila ambil tindakan yang berkaitan dengan segera. 2. Lengkapkan semua borang yang terdapat di dalam panduan ini dan bawa semasa mendaftar di POLITEKNIK . Disediakan oleh: Pejabat Hal Ehwal Pelajar, PKS. Edisi ke-24 (Jun 2017). Jika ada cadangan sila kemukakan ke pejabat ini. ISI KANDUNGAN. MUKA. PERKARA. SURAT. Tarikh-tarikh Penting 1. Senarai Semak Sebelum Mendaftar PKS 2.

m u k a s u r a t | 5 baca maklumat berikut dengan teliti dan ambil tindakan yang sewajarnya. 1. panduan untuk ke kampus politeknik kuching sarawak (pks)

Tags:

  Panduan

Information

Domain:

Source:

Link to this page:

Please notify us if you found a problem with this document:

Other abuse

Transcription of POLITEKNIK KUCHING SARAWAK KM 22, JALAN …

1 POLITEKNIK KUCHING SARAWAK . KM 22, JALAN MATANG. 93050 KUCHING . NO TELEFON : 082-845596. NO FAX : 082-845023. Pelajar Baharu ARAHAN: 1. Baca dengan teliti maklumat yang terkandung di dalam panduan ini, dan sila ambil tindakan yang berkaitan dengan segera. 2. Lengkapkan semua borang yang terdapat di dalam panduan ini dan bawa semasa mendaftar di POLITEKNIK . Disediakan oleh: Pejabat Hal Ehwal Pelajar, PKS. Edisi ke-24 (Jun 2017). Jika ada cadangan sila kemukakan ke pejabat ini. ISI KANDUNGAN. MUKA. PERKARA. SURAT. Tarikh-tarikh Penting 1. Senarai Semak Sebelum Mendaftar PKS 2.

2 Maklumat Am 4. panduan Pendaftaran Pengajian 15. panduan Pendaftaran Asrama 20. Jadual Kutipan Yuran Pelajar Baharu 21. Tatacara Pembayaran Yuran 23. Pengajian/Asrama/Pendaftaran Di BIMB. panduan Pendaftaran Pengajian 28. Secara Online Pelan Lokasi PKS 31. Lampiran : Permohonan Pas Pelajar 33. Borang Pendaftaran Kolej Kediaman Muka Surat |1. TAHNIAH DAN SELAMAT DATANG KE. POLITEKNIK KUCHING SARAWAK . TARIKH-TARIKH PENTING: TARIKH PERKARA. 10 Oktober 2017 Semakan Keputusan Permohonan 16 Oktober - 18 November 2017 Pembayaran Yuran 17 Oktober - 19 November 2017 Pendaftaran Pengajian secara Online 19 November 2017 Pendaftaran pelajar Diploma 27 November 2017 Pendaftaran pelajar Pra Diploma Pendaftaran Pelajar Baharu akan diadakan seperti berikut: Aktiviti : Pendaftaran Pelajar Diploma Tarikh : 19 November 2017 (Ahad).

3 Tempat : Kolej Kediaman POLITEKNIK KUCHING SARAWAK Waktu : pagi hingga petang Aktiviti : Pendaftaran Pelajar Pra Diploma Tarikh : 27 November 2017 (Isnin). Tempat : Dewan Jubli Perak Waktu : pagi Minggu Suai Kenal, MSK (untuk pelajar Diploma sahaja) akan berlangsung sepanjang 19 -24 November 2017. Muka Surat |2. SENARAI SEMAK SEBELUM MENDAFTAR DI. POLITEKNIK KUCHING SARAWAK (PKS). NO PERKARA SEMAK ( ) CATATAN. Cetak surat tawaran 1 Buat salinan (fotostat) untuk simpanan sendiri Bawa surat tawaran semasa pendaftaran Membuat pembayaran yuran pengajian / Asrama (Jika ditawar dengan Asrama) / bayaran pendaftaran.

4 (Rujuk m/s 19 untuk Jadual Yuran). 2 Pembayaran yuran hanya boleh dibuat bermula 16 Oktober 2017. Buat 3 salinan (fotostat) resit Bawa resit (asal dan salinan) semasa pendaftaran Lengkapkan borang Asrama (rujuk lampiran) dan borang Hal Ehwal Pelajar, BHEP ( ). Borang Pendaftaran Asrama (Jika ditawar/menolak Asrama). HEP 1 Borang Maklumat Pelajar 3 HEP 2 Laporan Pemeriksaan Doktor HEP 3 Kebenaran Ibubapa / Penjaga Untuk Rawatan Pembedahan HEP 4 Ikrar Pelajar Dan Lepas Tanggung HEP 5 Akuan Pelajar HEP 6 Aku Janji Pelajar 4 Gambar berukuran passport 8 keping Pas Pelajar bagi pelajar berasal daripada Semenanjung, Sabah dan Labuan (Rujuk m/s 32).

5 5 Membuat pasport perjalanan terhad / pasport antarabangsa di Jabatan Imigresen berdekatan anda Mengisi borang permohonan pas pelajar Muka Surat |3. Bawa bersama SALINAN DAN DOKUMEN ASAL berikut: PELAJAR BAHARU SEMESTER 1 LEPASAN SPM. 1. Kad Pengenalan (Mykad). 2. Sijil/Transkrip Sijil Pelajaran Malaysia (SPM). 3. Sijil Ko-Kurikulum Tingkatan 4 & 5. 4. Sijil Berhenti Sekolah 6. PELAJAR BAHARU SEMESTER 1 LEPASAN SIJIL. (Kolej Komuniti, POLITEKNIK , ILP,IKM & Lain-lain). 1. Kad Pengenalan (Mykad). 2. Sijil & Transkrip Sijil POLITEKNIK /Kolej Komuniti/ILP/IKM/Lain-lain 3.

6 Sijil Ko-Kurikulum Tingkatan 4 & 5. 4. Sijil Berhenti Sekolah Membuat pendaftaran secara atas talian (ONLINE) di (Pendaftaran HANYA boleh dibuat sehari selepas pembayaran yuran dibuat melalui Bank m/s 26). 7. Tarikh buka : 17 Oktober 2017. Tarikh tutup: 19 November 2017. Cetak slip pengesahan pendaftaran dan bawa semasa pendaftaran Pendaftaran Asrama (Tertakluk kepada tarikh lapor diri seperti di dalam surat tawaran daripada Bahagian Pengambilan Pelajar, Jabatan Pendidikan POLITEKNIK , Putrajaya). Tarikh : 19 November 2017. 8 Masa : pagi petang Tempat : Asrama, POLITEKNIK KUCHING SARAWAK Pelajar yang MENOLAK/TIDAK DITAWARKAN Asrama DIWAJIBKAN untuk menetap di Asrama sepanjang tempoh Minggu Suai Kenal (19 November 2017 24 November 2017).

7 Muka Surat |4. MAKLUMAT AM. Muka Surat |5. MAKLUMAT AM. BACA MAKLUMAT BERIKUT DENGAN TELITI DAN AMBIL TINDAKAN YANG SEWAJARNYA. 1. panduan UNTUK KE KAMPUS POLITEKNIK KUCHING SARAWAK (PKS). Sila rujuk pelan lokasi kampus PKS yang disertakan di bahagian belakang panduan ini. 2. PERINGATAN SEBELUM PENDAFTARAN. a. Bawa semua dokumen asal pada hari pendaftaran. Pendaftaran anda akan ditolak sekiranya anda gagal megemukakan dokumen-dokumen tersebut. POLITEKNIK KPT (Kementerian Pendidikan Tinggi) berhak menarik balik tawaran belajar di PKS sekiranya terdapat percanggahan maklumat diantara dokumen asal dengan maklumat yang telah anda beri semasa memohon ke POLITEKNIK .

8 B. Lengkapkan semua borang yang terdapat di dalam panduan Pendaftaran ini sebelum pendaftaran. 3. BAYARAN PENDAFTARAN. a. Semua pelajar perlu menjelaskan bayaran berikut sebelum anda didaftarkan:- i. Yuran pengajian per semester. ii. Yuran Asrama per semester (sekiranya ditawarkan). iii. Bayaran Pendaftaran Diploma iv. Bayaran Pendaftaran Pra Diploma **Rujuk Jadual Kutipan Yuran PKS untuk perincian. 4. KEMUDAHAN TEMPAT TINGGAL/TAWARAN ASRAMA. a. Kemudahan Asrama diberikan kepada pelajar baharu secara tawaran. Jika pelajar tidak ditawar Asrama, yuran Asrama tidak perlu dibayar.

9 B. Pelajar senior (semester 2 dan ke atas) perlu memohon untuk dapatkan Asrama dan jumlah yang ditawarkan bergantung kepada kekosongan setelah mengambil kira kemasukan pelajar semester satu. c. Oleh kerana itu, pelajar perlu bersedia mengatur sendiri penginapan anda jika tidak ditawarkan Asrama. Muka Surat |6. d. Kemudahan yang disediakan di dalam bilik Asrama adalah: Katil Tilam (tanpa cadar). Meja belajar Kerusi Almari e. Pelajar diingatkan untuk menyediakan sendiri kelengkapan lain yang tidak disediakan seperti bantal, kain cadar, selimut dan lain-lain kelengkapan yang dirasakan perlu.

10 F. Peralatan elektrik yang DIBENARKAN: Laptop Jug pemanas air TIDAK melebihi 2 Liter Seterika Handphone Semua peralatan elektrik mestilah mempunyai kelulusan dari SIRIM. 5. BANTUAN KEWANGAN. a. PKS TIDAK menjamin sebarang bantuan biasiswa/pinjaman kewangan kepada pelajar. Tawaran biasiswa/pinjaman adalah diluar bidang kuasa POLITEKNIK dan pelajar dinasihatkan untuk menguruskan sendiri sebarang bantuan kewangan dariapada agensi luar. b. Adalah menjadi tanggungjawab pelajar untuk menyediakan wang perbelanjaan secukupnya untuk sara hidup, pengangkutan, alatan pembelajaran, buku dan lain-lain.


Related search queries