Example: quiz answers

Programma 10 maart WORKSHOPS

Je vindt hieronder een overzicht van de WORKSHOPS die we zullen aanbieden op donderdag 10 maart 2022. Als deelnemer kan je 5 WORKSHOPS volgen doorheen dag, ook heb je de mogelijkheid om onze markthal te bezoeken. De initiatieven die daar te bezoeken zijn worden aangeduid met een . SCHOOL ALS MAATSCHAPPELIJKE SPELER TEACHmi, een toolbox voor Okan-leerlingen en multiculturele klassen: hoe focus je op hun sterktes? KO LO SO Directie Zorg Andere Melanie Hall & Karel Moons x x x TEACHmi is een Erasmus+ Programma . Vijf landen hebben elk vanuit hun eigen expertise materiaal verzameld om met vluchtelingen aan het werk te gaan. De centrale vraag is hoe we de sterktes van de leerlingen, die ze elk vanuit hun ervaringen n cultuur meebrengen naar hun nieuwe thuisland, kunnen inzetten in het onderwijs.

secundair onderwijs: naam maken met het naamloos zevende jaar KO LO SO Directie Zorg Andere Tine Aers, Marije Bijnens, An Verburgh, Karolien x x x Vlayen & Bram Roosens De vernieuwing van het secundair onderwijs brengt een grote verandering voor de doorstroom naar het hoger onderwijs vanuit arbeidsmarktgerichte opleidingen.

Tags:

  Secundair

Information

Domain:

Source:

Link to this page:

Please notify us if you found a problem with this document:

Other abuse

Transcription of Programma 10 maart WORKSHOPS

1 Je vindt hieronder een overzicht van de WORKSHOPS die we zullen aanbieden op donderdag 10 maart 2022. Als deelnemer kan je 5 WORKSHOPS volgen doorheen dag, ook heb je de mogelijkheid om onze markthal te bezoeken. De initiatieven die daar te bezoeken zijn worden aangeduid met een . SCHOOL ALS MAATSCHAPPELIJKE SPELER TEACHmi, een toolbox voor Okan-leerlingen en multiculturele klassen: hoe focus je op hun sterktes? KO LO SO Directie Zorg Andere Melanie Hall & Karel Moons x x x TEACHmi is een Erasmus+ Programma . Vijf landen hebben elk vanuit hun eigen expertise materiaal verzameld om met vluchtelingen aan het werk te gaan. De centrale vraag is hoe we de sterktes van de leerlingen, die ze elk vanuit hun ervaringen n cultuur meebrengen naar hun nieuwe thuisland, kunnen inzetten in het onderwijs.

2 Kom kennismaken met de basisprincipes van het werken met hun sterktes en de toolbox. Let s roll together! Samen actief bouwen aan kwaliteitsvol onderwijs voor iedereen KO LO SO Directie Zorg Andere Izabel Janssens, Sofie Van Eynde & Hannah Boonen x x x x x x Op zoek naar een kwaliteitsvolle ondersteuningspraktijk, in het turbulente onderwijslandschap van vandaag? Het vraagt een krachtig staaltje teamwork om een collectieve inclusieve ambitie zichtbaar, haalbaar en voelbaar te maken. Onze missie is dan ook om teams, aan de hand van een website van en voor het werkveld, hierin te coachen en inspireren. Heeft de samenwerking rond kwaliteitsvolle ondersteuning in jouw team een boost nodig?

3 Of ben je nieuwsgierig naar wat de huidige ondersteuningspraktijken in Vlaanderen ons leren? Then .. Let's roll together! Let s dance to the inclusive rhythm: een CK workshop met uitgewerkte lessenreeks dans KO LO SO Directie Zorg Andere Elisabeth Cans, Zachary Ergish & Mieke Ketelslegers x x Tijdens deze workshop behandelen we een samenvatting van een 4- lessenreeks dans aan de hand van een uitgewerkte content map. We bespreken de bouwstenen ruimtegebruik , muzikaliteit , improvisatie en galop (techniek) . Al dansend gaan we door de oefenstof om tot een korte choreografie te komen. Er kan aandacht zijn voor didactische en management tips om tegemoet te komen aan de ondersteuningsnood van leerlingen (denk aan lln die nood hebben aan structuur of voorspelbaarheid, motorisch ondersteuning, ontprikkeling.)

4 Los van labels ASS, ADHD, DCD, ..). Deze lessenreeks werd proefgedraaid in het lager en secundair buitengewoon onderwijs in het kader van een Praktijkgericht wetenschappelijk onderzoek (PWO Let s dance to the inclusive rhythm). Echter merken we dat deze opbouw ook bruikbaar is voor leerlingen zonder ondersteuningsnood in het gewoon lager onderwijs. Programma 10 maart WORKSHOPS Off task gedrag KO LO SO Directie Zorg Andere Elisabeth Cans en Flore Geukens x x x Veel leraren ervaren off task gedrag van hun leerlingen (denk aan niet aandachtig zijn, aanhoudend praten, niet doen wat gevraagd wordt, ..) in hun klas. Doordat dit off-task gedrag veel management van de leraar vraagt, gaat er een aanzienlijk deel van de leertijd verloren.

5 Dit management vraagt tevens veel energie van leraren en meestal gaat het om ad hoc reacties. We vertellen over de manier waarop we off-task gedrag in kaart brachten en hoe we dit via een leerkrachteninterventie mogelijks positief kunnen be nvloeden. We streven er finaal naar om meer tijd over te houden om te leren voor elke leerling en minder tijd aan management. Het onderzoek dat hier toegelicht wordt, werd gevoerd in het BuO in de les LO. Echter is deze info te generaliseren naar andere vakdomeinen. Succesvol opbouwen naar het hoger onderwijs vanuit een arbeidsmarktgericht 6de jaar secundair onderwijs: naam maken met het naamloos zevende jaar KO LO SO Directie Zorg Andere Tine Aers, Marije Bijnens, An Verburgh, Karolien Vlayen & Bram Roosens x x x De vernieuwing van het secundair onderwijs brengt een grote verandering voor de doorstroom naar het hoger onderwijs vanuit arbeidsmarktgerichte opleidingen.

6 Leerlingen die willen verder studeren, kunnen na het zesde jaar enerzijds voor een zevende naamloos leerjaar kiezen, dat hen rechtstreeks toegang geeft tot een bacheloropleiding, of anderzijds voor een graduaatsopleiding. In deze sessie bespreken we mogelijke invullingen van dat naamloos leerjaar , wat leerkrachten, studenten en onderzoek vertellen over aandachtspunten voor een succesvolle overstap. Tevens gaan we in gesprek over samenwerking met UCLL hieromtrent. AUTHENTIEKE VAKDIDACTIEK Lezen met begrip. Geef je lessen begrijpend lezen een boost KO LO SO Directie Zorg Andere Pieter Verstraeten, Kristien Coussement & Martien Geerts x x Hoe maak je lessen begrijpend lezen zo krachtig mogelijk?

7 Hoe zorg je voor uitdagende en motiverende leesopdrachten? In deze workshop gaan we aan de slag met de sleutels voor een krachtige leesdidactiek (VLOR) en praktijkvoorbeelden uit drie leergemeenschappen ( ). De bedoeling is om samen stap-voor-stap een functionele leesles op te bouwen. Je gaat naar huis met concrete lestips- en idee n, maar misschien ook wel met een nieuwe, frisse kijk op je leesonderwijs. Aan de slag met po zie in woord en beeld in de klas: een andere manier om emoties te uiten Be(p)ART KO LO SO Directie Zorg Andere Helena Bijnens x x Leer de kracht van po zie en visuele story-telling kennen om het welzijn van leerlingen te verhogen! Deze workshop biedt enkele concrete voorbeelden aan van activiteiten die je kan doen met je leerlingen.

8 We focussen specifiek op technieken die elke leerling in staat stelt om zijn/haar emoties te uiten, los van taalkennis of -niveau. Een STEAM-didactiek van de verwondering KO LO SO Directie Zorg Andere Tim Manders, Jilca Van Tienen, Liesbeth Lefevre x Hoe kunnen verbindingen tussen inhouden van verschillende STEAM-disciplines, de verwondering en de interesse van kinderen stimuleren? Wat is het doel van STEAM in de lagere scholen en wat kunnen we leren van ontwikkelde modellen en tools uit het secundair ? In deze workshop maak je kennis met de STEAM-didactiek van de verwondering. Vanuit die verwondering vertrekken we dan ook naar de ruimte en de astronomie.

9 Hoe breng je dit zeer actuele en fascinerende onderwerp in de klas volgens de STEAM-didactiek? We nemen je mee in onze visie over STEAM in het lager onderwijs en tonen enkele concrete voorbeelden. De didactische voorbeelden in deze workshop werden ontwikkeld in samenwerking met het citizen science project AstroSounds en met ESERO Belgium. AstroSounds: Luister naar de sterren KO LO SO Directie Zorg Andere Erica Andreotti, Renaat Frans, Lise Verbraeken x Sterren trillen net zoals muziekinstrumenten. Een muziekinstrument kan je herkennen aan de specifieke klankkleur of het timbre van het instrument. Net zo kan je ook een ster herkennen aan het timbre van het geluid van de sterrentrillingen.

10 Onze oren kunnen data over sterrenfenomenen filteren die mogelijks minder toegankelijk zijn voor onze ogen. Het AstroSounds-team ontwierp samen met ESERO Belgium een STEAM-lespakket rond sterrenkunde, muziek, fysica, biologie. Volgende thema s komen aan bod: Wat is geluid? Hoe kunnen we het geluid van trillende sterren horen? Hoe kunnen we verschillende toonhoogtes horen? Eigenfrequenties en klankkleur van muziekinstrumenten en sterren meten. Eenvoudige klanksynthese programmeren. Zichtbaar groeien in de (vreemde)talenklas KO LO SO Directie Zorg Andere Karen De Jonghe, Katrien Dewaele, Tinne Van Camp x x x x In deze interactieve lezing gaan we na hoe we groei zichtbaar maken in de (vreemde)talenklas.


Related search queries