Example: bachelor of science

PROVINCIAAL BLAD Nr. 959 - Uitgebreid zoeken

Besluit van Gedeputeerde Staten van de provincie Groningen houdende regelsomtrent openstelling voor fysieke investeringen op het gebied van innovatieen verduurzaming van veehouderijbedrijven Openstellingsbesluit fysiekeinvesteringen voor innovatie en verduurzaming van veehouderijbedrijven2018 provincie GroningenGedeputeerde Staten van Groningen maken bekend dat in hun vergadering van 30 januari 2018, , afdeling ECP, dossiernummer K8093, is vastgesteld het Openstellingsbesluit fysieke investeringenvoor innovatie en verduurzaming van veehouderijbedrijven 2018 provincie Staten der provincie GroningenOverwegende dat het wenselijk is dat ondernemers in de veehouderij-sectoren in de komende jarenextra kunnen investeren in verduurzaming van hun bedrijven, waarmee een bijdrage wordt geleverdaan een verbetering van het milieu, klimaatbestendigheid, dierenwelzijn, volks- en diergezondheid,landschap, ruimtelijke kwaliteit of op artikel van de Regeling Eu

Artikel 5 Subsidiabele kosten 1. In afwijking van artikel 2.2.3 van de Regeling wordt subsidie alleen verstrekt voor de volgende kosten: a. de kosten van de bouw, verbetering, verwerving of leasing van onroerende zaken;

Tags:

  Leasing, Onroerende, Leasing van onroerende

Information

Domain:

Source:

Link to this page:

Please notify us if you found a problem with this document:

Other abuse

Transcription of PROVINCIAAL BLAD Nr. 959 - Uitgebreid zoeken

1 Besluit van Gedeputeerde Staten van de provincie Groningen houdende regelsomtrent openstelling voor fysieke investeringen op het gebied van innovatieen verduurzaming van veehouderijbedrijven Openstellingsbesluit fysiekeinvesteringen voor innovatie en verduurzaming van veehouderijbedrijven2018 provincie GroningenGedeputeerde Staten van Groningen maken bekend dat in hun vergadering van 30 januari 2018, , afdeling ECP, dossiernummer K8093, is vastgesteld het Openstellingsbesluit fysieke investeringenvoor innovatie en verduurzaming van veehouderijbedrijven 2018 provincie Staten der provincie GroningenOverwegende dat het wenselijk is dat ondernemers in de veehouderij-sectoren in de komende jarenextra kunnen investeren in verduurzaming van hun bedrijven, waarmee een bijdrage wordt geleverdaan een verbetering van het milieu, klimaatbestendigheid, dierenwelzijn, volks- en diergezondheid,landschap, ruimtelijke kwaliteit of op artikel van de Regeling Europees Plattelandsontwikkelingsprogramma 3 subsidies provincieGroningen.

2 Te stellen: de maatregel Fysieke investeringen voor innovatie en verduurzaming van vee-houderijbedrijven 2018', als nadere invulling op de algemene bepalingen zoals vastgesteld in deRegeling Europees Plattelandsontwikkelingsprogramma 3 subsidies provincie openstelling te laten gelden voor het tijdvak van 1 maart 2018 van uur tot en met 1 mei2018 tot subsidieplafond vast te stellen op ,00 samengesteld uit ,00 Europesemiddelen (ELFPO) en ,00 provinciale volgende nadere regels vast te stellen:Artikel 1 DefinitieIn aanvulling op artikel van de Regeling wordt in dit besluit verstaan : Regeling Europees Plattelandsontwikkelingsprogramma 3 subsidies provincie Groningen; : Samenwerkingsverband Noord-Nederland; : agrarische bedrijfsvoering, zelfstandig of als neventak, gericht op het houden vanvarkens, pluimvee en vleeskalveren; vloer; een dichte vloer als omschreven in het Besluit Houders van dieren, ar-tikel.

3 : Rijksdienst voor Ondernemend 2 DoelgroepSubsidie op grond van deze openstelling kan worden aangevraagd door veehouderijbedrijven voorvarkens, vleeskalveren en pluimvee, die als zodanig geregistreerd zijn bij 3 Subsidiabele activiteitenSubsidie kan worden verstrekt voor fysieke investeringen die geplaatst of gebruikt worden in de pro-vincie Groningen. Als uitwerking van artikel van de Regeling wordt alleen subsidie verstrekt voorde investeringen genoemd in de bijlage, behorende bij dit openstellingsbesluit, en voor de daarin ge-noemde subsidiabele 4 AanvraagOnverminderd artikel van de Regeling subsidieaanvraag wordt ingediend bij Gedeputeerde Staten via het SNN door middel vaneen daarvoor ontwikkeld webportal dat bereikbaar is via ; aanvraag voor subsidie wordt ingediend met gebruikmaking van een volledig, door SNNverstrekt, ingevuld format projectplan, vergezeld van de van toepassing zijnde bijlagen.

4 Landbouwbedrijf kan op grond van dit openstellingsbesluit slechts n keer subsidie 959 PROVINCIAAL BLAD6 februari2018 Offici le uitgave van de provincie GroningenProvinciaal blad 2018 nr. 9596 februari 20181 Artikel 5 Subsidiabele afwijking van artikel van de Regeling wordt subsidie alleen verstrekt voor de kosten van de bouw, verbetering, verwerving of leasing van onroerende zaken; kosten van de koop of huurkoop van nieuwe machines en installaties tot maximaal demarktwaarde van de afwijking van artikel , tweede lid, van de Regeling, wordt geen subsidie verstrekt voorkosten die gemaakt zijn voordat de aanvraag om subsidie is 6 Hoogte subsidieOnverminderd artikel van de Regeling subsidie bedraagt 40% van de subsidiabele kosten; maximale hoogte van de subsidie bedraagt ,00.

5 Subsidie wordt verstrekt indien de na beoordeling berekende subsidie lager is dan , 7 Rangschikking en de rangschikking, bedoeld in artikel en artikel van de Regeling, hanteren Gedepu-teerde Staten de scores van de investeringslijst zoals opgenomen in de bijlage 1. De aanvragenworden gerangschikt op basis van de score van de gekozen investering categorie. Indien deaanvraag uit meerdere investeringen bestaat wordt de score bepaald op basis van de investeringmet de hoogste het geval het subsidieplafond wordt overschreden door een aanvraag waarbij het gevraagdesubsidiebedrag hoger is dan het resterende bedrag van het subsidieplafond of indien het subsi-diebedrag wordt overschreden door meerdere aanvragen en de onderlinge rangschikking tussende aanvragen is gelijk.

6 Dan kunnen Gedeputeerde Staten besluiten dat het subsidieplafond wordtverhoogd met het bedrag dat nodig is om het project dat zorgt of de projecten die zorgen voorde overschrijding van het subsidieplafond te subsidi 8 afwijking van de Regeling is de subsidieontvanger niet verplicht om binnen twee maanden naontvangst van de subsidiebeschikking te starten met de uitvoering van de afwijking van de Regeling is de subsidieontvanger niet verplicht om eenmaal per jaar een verslagomtrent de voortgang van de activiteiten in te afwijking van de Regeling verstrekken Gedeputeerde Staten geen InwerkingtredingDit besluit treedt in werking met ingang van de dag na de datum van uitgifte van het PROVINCIAAL Bladwaarin zij wordt CiteertitelDit besluit wordt aangehaald als: Openstellingsbesluit fysieke investeringen voor innovatie en verduur-zaming van veehouderijbedrijven 2018 provincie , 30 januari Staten Paas , Bolding, behorende bij en onderdeel uitmakende van het Openstellingsbesluit fysieke investeringenvoor innovatie en verduurzaming van veehouderijbedrijven 2018 provincie GroningeProvinciaal blad 2018 nr.

7 9596 februari 20182 Bijlage 1 Investeringslijst van fysieke investeringen gericht op innovatie en moderniseringvan veehouderijbedrijven provincie Groningen Varkens-vriendelij-ke vloe-renBij een groepsgrootte van 40 of meer dieren is het minimalehokoppervlakte per gespeende big 10% lager, dus gemiddeld10 Een dichte vloer (50%van vloeroppervlak) metVerblijfs-vloer/stal-0,54 m2 per gespeende big. Om het juist mestgedrag te stimu-oppervlak van minimaal0,3 m2 per big. Per bigvloervoor ge-speendebiggenleren mogen gespeende biggen gehouden in groepen van 20dieren of meer, tijdens de eerste 7 dagen na opleg op 0,50 m2oppervlakte per gespeende big worden opgelegd.

8 De mest-moet minimaal 0,6 m2vloeroppervlak beschik-baar zijn (3 ster)plaats moet zo uitgevoerd zijn dat deze de biggen voldoendegrip geeft. De mestplaats bestaat bijvoorbeeld uit hard kunst-stof rooster, geplastificeerd rooster, geprofileerd metaal ofbetonrooster (die bij aanschaf voldoet aan een stroefheid van63 Leroux of FSC2000 waarde 0,60), of - een ingestrooidemestruimte. Bijhorende installaties, zoals vloerverwarming,padcooling, etc. zijn ook subsidiabel de investering ineen nieuwe minimale hokoppervlakte geldt vanaf opzet tot verplaatsingnaar een vleesvarkensstal. Bij een groepsgrootte van 40 of8 Een dichte vloer (50%van vloeroppervlak) metmeer dieren mag de oppervlakte per dier 10% minder zijn.

9 Deoppervlak van minimaalmestplaats moet zo uitgevoerd zijn dat deze de biggen voldoen-0,25 m2 per big. Per bigde grip geeft. De mestplaats bestaat bijvoorbeeld uit hardmoet minimaal 0,5 m2kunststof rooster, geplastificeerd rooster, geprofileerd metaalvloeroppervlak beschik-baar zijn (2 ster)of betonrooster. (die bij aanschaf voldoet aan een stroefheidvan 63 Leroux of FSC2000 waarde 0,60), of - een ingestrooidemestruimte. Bijhorende installaties, zoals vloerverwarming,padcooling, etc. zijn ook subsidiabel de investering ineen nieuwe dichte vloerdeel bij gespeende biggen is ingestrooid ofvoorzien van vloerverwarming. De mestplaats moet zo uitge-4 Een dichte vloer (40%van vloeroppervlak) metvoerd zijn dat deze de biggen voldoende grip geeft.

10 De mest-oppervlak van minimaalplaats bestaat bijvoorbeeld uit hard kunststof rooster, geplas-0,16 m2 per big. Per bigtificeerd rooster, geprofileerd metaal of betonrooster. (die bijmoet minimaal 0,4 m2aanschaf voldoet aan een stroefheid van 63 Leroux of FSC2000vloeroppervlak beschik-baar zijn (1 ster)waarde 0,60), of - een ingestrooide mestruimte. Bijhorendeinstallaties, zoals vloerverwarming, padcooling, etc. zijn ooksubsidiabel de investering in een nieuwe aaneengesloten stuk vloer waarop minimaal 1 varkenvolledig, uitgestrekt kan liggen, geldt als dichte vloer. Een10 Een dichte vloer (50%van vloeroppervlak) metVerblijfs-vloervloer of een gedeelte daarvan, die is voorzien van gierdoorla-oppervlak van minimaalvleesvar-kenstende openingen, wordt als dicht beschouwd indien: a.


Related search queries