Example: barber

PV Huishoudelijk Reglement - kempenhaeghe.nl

Geactualiseerd najaar 2012 1 Huishoudelijk Reglement PERSONEELSVERENIGING KEMPENHAEGHE Begripsbepaling De vereniging draagt de naam Personeelsvereniging Kempenhaeghe , hierna te noemen PV. Datum oprichting : 18 januari 1966; statutair gevestigd te Heeze. Eerste inschrijving Handelsregister : 07-01-2002. KvK nr. : 17141696 RSIN nr. : 8104093767 Rechtsvorm: Vereniging met volledig rechtsbevoegdheid ingeschreven. Activiteiten : Personeelsvereniging / gezelligheidsvereniging In 2008 kwam een fusie tot stand tussen Kempenhaeghe en de Hans Berger Kliniek in Oosterhout. Sinds januari 2009 hebben twee afgevaardigden van locatie Oosterhout zitting in het bestuur van de vereniging.

Geactualiseerd najaar 2012 3 Het bestuur wordt gekozen uit en door leden voor een zittingsperiode van minimaal drie jaar. De bestuursleden verdelen onderling de functies, met uitzondering van voorzitter, die rechtstreeks uit de

Information

Domain:

Source:

Link to this page:

Please notify us if you found a problem with this document:

Other abuse

Transcription of PV Huishoudelijk Reglement - kempenhaeghe.nl

1 Geactualiseerd najaar 2012 1 Huishoudelijk Reglement PERSONEELSVERENIGING KEMPENHAEGHE Begripsbepaling De vereniging draagt de naam Personeelsvereniging Kempenhaeghe , hierna te noemen PV. Datum oprichting : 18 januari 1966; statutair gevestigd te Heeze. Eerste inschrijving Handelsregister : 07-01-2002. KvK nr. : 17141696 RSIN nr. : 8104093767 Rechtsvorm: Vereniging met volledig rechtsbevoegdheid ingeschreven. Activiteiten : Personeelsvereniging / gezelligheidsvereniging In 2008 kwam een fusie tot stand tussen Kempenhaeghe en de Hans Berger Kliniek in Oosterhout. Sinds januari 2009 hebben twee afgevaardigden van locatie Oosterhout zitting in het bestuur van de vereniging.

2 De statuten: laatste wijziging op 21-12-2001. Het bestuur; het bestuur van de PV als bedoeld in artikel (nummer van het artikel) van de statuten. Artikel 1 : Bestuursvergaderingen Bestuursvergaderingen worden belegd: Eenmaal per maand Zo dikwijls minimaal 3 bestuursleden dit wensen. Het bestuur kan slechts rechtsgeldige besluiten nemen wanneer meer dan de helft van de bestuursleden aanwezig is. Bestuursvergaderingen worden gehouden onder opgave van een agenda met ondermeer de volgende vaste onderwerpen: vorige notulen financi n (elke 3 maanden) activiteiten- jubilarissen. De regelingen in de statuten en in dit Reglement betreffende bestuursvergaderingen zijn van overeenkomstige toepassing op vergaderingen van commissies.

3 Artikel 2 : Doelstelling Het doel van de vereniging is: het versterken van de saamhorigheid van de leden het bevorderen van een goede verstandhouding onder de leden. Artikel 3 : Activiteiten Het bestuur van de vereniging tracht dit doel te bereiken door: Het houden van een jaarlijks personeelsfeest Het organiseren van een jaarlijkse (steden)reis Het regelen van een attentie bij jubilea en bij (vervroegde) pensionering. Een attentie bij langdurig ziek zijn of ziekenhuis, overlijden of huwelijk wordt verzorgd door de afdeling P&O (Salarisadministratie) van Kempenhaeghe. Het organiseren van ontspannende activiteiten. Dit kunnen activiteiten zijn met een feestelijk karakter maar ook uitstapjes, sportieve of educatieve activiteiten of workshops.

4 Het organiseren van activiteiten voor (klein)kinderen van leden van de vereniging, bijv. met Sinterklaas en met Pasen. Het bevorderen en aanwenden van middelen om de door de vereniging beoogde doelen te bereiken. Het houden van een jaarlijkse Algemene Ledenvergadering, minimaal 1keer per jaar. Geactualiseerd najaar 2012 2 Artikel 4 : Wie kan lid worden van de PV Van de vereniging kunnen lid zijn: Personeelsleden in dienst van Kempenhaeghe, zowel locatie Heeze als Oosterhout. Personeelsleden in dienst van Scholengemeenschap De Berkenschutse Vrijwilligers van Kempenhaeghe Medewerkers die met (vervroegd) pensioen zijn, mits zij bij (vervroegde) pensionering lid waren van de vereniging.

5 Artikel 5 : Aanvang lidmaatschap Aanmelden als lid van de Personeelsvereniging: Een ingevuld aanmeldingsformulier met datum en handtekening sturen naar de ledenadministratie van de vereniging. De ledenadministratie controleert het formulier en stuurt het door naar de salarisadministratie Het lidmaatschap gaat in op de eerste van de maand waarin contributie is betaald; dit is meestal de maand volgend op maand waarin de ledenadministratie de schriftelijke aanmelding heeft ontvangen. Het lidmaatschap kan niet met terugwerkende kracht ingaan dus nooit een maand eerder dan de datum (maand) van aanmelding. Werknemers, vrijwilligers en gepensioneerden die tussentijds lid willen worden van de personeelsvereniging zijn verplicht om minimaal n jaar lid te blijven.

6 Artikel 6 : Be indiging lidmaatschap Zodra niet meer wordt voldaan aan het bepaalde in art. 4. Men dient zich schriftelijk af te melden met het formulier Be indiging lidmaatschap PV (met datum en handtekening). Een opzegtermijn van 1 maand wordt gehanteerd de eerste dag van de volgende maand vanaf dat men een jaar lid is. (Het lidmaatschap werd aangegaan voor minimaal 1 jaar) Be indiging van het lidmaatschap geschiedt op de eerste maand volgend op de maand waarop een schriftelijke afmelding is ontvangen bij het de ledenadministratie. Door royement Bij overlijden van het lid Artikel 7 : Royement lidmaatschap Een lid kan geroyeeerd worden: Op voorstel van een meerderheid van het bestuur, na het betrokken lid gehoord te hebben.

7 Bij een contributieschuld, of ingeval van andere schuld de vereniging betreffende (van 3 maanden) indien het betrokken lid, na daartoe schriftelijk te zijn aangemaand, niet aan zijn verplichtingen voldoet. Een bestuurslid kan geroyeerd worden: Als hij/zij door onbehoorlijk bestuur schade voor de vereniging heeft veroorzaakt dan wel zou hebben veroorzaakt en de bestuurder daarover een ernstig verwijt kan worden gemaakt. Als hij/zij tussen twee jaarvergaderingen meer dan de helft van de bestuursvergaderingen heeft verzuimd. Artikel 7: Bestuurssamenstelling Het bestuur bestaat uit 7 vertegenwoordigers van locatie Heeze en 2 vertegenwoordigers van locatie Oosterhout.

8 Gezamenlijk bestaat het bestuur uit: voorzitter, 2e voorzitter, secretaris, 2e secretaris, penningmeester, 2e penningmeester, ledenadministrateur en algemene bestuursleden. Geactualiseerd najaar 2012 3 Het bestuur wordt gekozen uit en door leden voor een zittingsperiode van minimaal drie jaar. De bestuursleden verdelen onderling de functies, met uitzondering van voorzitter, die rechtstreeks uit de ledenvergadering wordt aangewezen. Bestuursleden kunnen aftreden (maximaal 2 per jaar) volgens een door het bestuur vastgesteld schema van aftreden, doch zij zijn meteen herkiesbaar. Bij geen tegenkandidaten zijn ze automatisch herkozen. De voorzitter mag niet gelijktijdig aftreden met secretaris en/of penningmeester.

9 Voor penningmeester en secretaris geldt hetzelfde. Artikel 8 : Contributie De contributie bedraagt 3 euro per maand, ook voor vrijwilligers van Kempenhaeghe die lid zijn van de vereniging. Dit bedrag kan worden gewijzigd in de algemene ledenvergadering. Bij medewerkers die lid zijn van de PV op het moment van (vervroegde)pensionering loopt het lidmaatschap door; zij betalen echter geen contributie meer. Artikel 9 : Stemmen Over personen wordt schriftelijk gestemd; over zaken wordt mondeling gestemd. In alle gevallen wordt beslist bij meerderheid van stemmen. Bij een herstemming over personen is de kandidaat die het hoogste aantal stemmen heeft, gekozen. Bij staken van de stemmen beslist het lot.

10 Op voorstel van de voorzitter worden door de ledenvergadering twee onpartijdige stemopnemers aangewezen. Geringe opkomst ontslaat de vereniging niet van de bevoegdheid om beslissingen te nemen. Artikel 10 : Bestuurszaken Zowel door het bestuur als door de leden kunnen kandidaten worden gesteld voor een bestuurs-functie. De kandidaatstelling dient schriftelijk te gebeuren en is mogelijk tot aanvang van de vergadering. Het bestuur is bevoegd tot het vooraf plegen van overleg met de betrokken kandidaten. De directie onderschrijft de doelstellingen van de vereniging en faciliteert de leden bij de vergadertijd: de bestuursvergaderingen worden gezien als werktijd. Overige inspanningen ten behoeve van de vereniging vinden zoveel mogelijk buiten werktijd plaats.


Related search queries