Example: dental hygienist

Resmî Gazete Sayı : 30318 - tegm.meb.gov.tr

31 Ocak 2018 AR AMBA Resm Gazete Say : 30318 Y NETMEL K Mill E itim Bakanl ndan: M LL E T M BAKANLI I OKUL NCES E T M VE LK RET M KURUMLARI Y NETMEL NDE DE KL K YAPILMASINA DA R Y NETMEL K MADDE 1 26/7/2014 tarihli ve 29072 say l Resm Gazete de yay mlanan Mill E itim Bakanl Okul ncesi E itim ve lk retim Kurumlar Y netmeli inin 4 nc maddesinin birinci f kras n n (j) bendi y r rl kten kald r lm t r. MADDE 2 Ayn Y netmeli in 22 nci maddesinin birinci f kras n n (a) bendi a a daki ekilde de i tirilmi , ayn f kraya a a daki bentler eklenmi ve be inci ile alt nc f kralar y r rl kten kald r lm t r. a) 4, 5, 6, 7 ve 8 inci s n flarda her dersten bir d nemde iki s nav yap l r. S navlar n zaman , en az bir hafta nceden rencilere duyurulur.

31 Ocak 2018 ÇARŞAMBA Resmî Gazete Sayı : 30318 YÖNETMELİK Millî Eğitim Bakanlığından: MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI OKUL ÖNCESİ EĞİTİM VE İLKÖĞRETİM KURUMLARI YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK

Tags:

  Gazete

Information

Domain:

Source:

Link to this page:

Please notify us if you found a problem with this document:

Other abuse

Transcription of Resmî Gazete Sayı : 30318 - tegm.meb.gov.tr

1 31 Ocak 2018 AR AMBA Resm Gazete Say : 30318 Y NETMEL K Mill E itim Bakanl ndan: M LL E T M BAKANLI I OKUL NCES E T M VE LK RET M KURUMLARI Y NETMEL NDE DE KL K YAPILMASINA DA R Y NETMEL K MADDE 1 26/7/2014 tarihli ve 29072 say l Resm Gazete de yay mlanan Mill E itim Bakanl Okul ncesi E itim ve lk retim Kurumlar Y netmeli inin 4 nc maddesinin birinci f kras n n (j) bendi y r rl kten kald r lm t r. MADDE 2 Ayn Y netmeli in 22 nci maddesinin birinci f kras n n (a) bendi a a daki ekilde de i tirilmi , ayn f kraya a a daki bentler eklenmi ve be inci ile alt nc f kralar y r rl kten kald r lm t r. a) 4, 5, 6, 7 ve 8 inci s n flarda her dersten bir d nemde iki s nav yap l r. S navlar n zaman , en az bir hafta nceden rencilere duyurulur.

2 Bir s n fta/ ubede bir g nde yap lacak s nav say s ikiyi, her bir s nav s resi ise bir ders saatini ge emez. Ortak de erlendirme yap lmas na imk n vermek zere; s navlar ilgili z mre karar do rultusunda okul m d rl nce ortak olarak da yap labilir. Ortak s navlar n sorular ve cevap anahtarlar z mre retmenlerince haz rlan r. d) l veya il e baz nda ilgili z mre karar yla ortak s navlar yap labilir. e) Gerekti inde Bakanl k a lke veya b lge bazl olarak ortak s navlar yap labilir. f) Ortak s navlar n uygulanmas ile ilgili usul ve esaslar Y nerge ile belirlenir. MADDE 3 Ayn Y netmeli in 23 nc maddesinin birinci ve d rd nc f kralar a a daki ekilde de i tirilmi ve nc f kras y r rl kten kald r lm t r. (1) retmenler taraf ndan yap lan s navlara herhangi bir nedenle kat lamayan veya projesini zaman nda teslim edemeyen rencinin durumu okul y netimince yaz l , e-posta veya Bakanl k mobil bilgi servisi ile velisine bildirilir.

3 Veli, rencisinin s nava kat lamama veya projesini zaman nda teslim edememe gerek esini, en ge be i g n i inde okul y netimine yaz l olarak bildirir. (4) S navlara ge erli zr olmadan kat lmayan, projesini zaman nda teslim etmeyen rencilerin durumlar puanla de erlendirilmez. e-Okul sistemine G (girmedi) ibaresi i lenir. Ancak d nem puan hesaplamalar nda s nav ve proje adedi tam olarak al n r. MADDE 4 Ayn Y netmeli in 25 inci maddesinin birinci f kras a a daki ekilde de i tirilmi tir. (1) S nav sonu lar s navlar n yap ld , projelerin de erlendirilmesi ise teslim edildi i tarihten ba layarak en ge 10 i g n i inde e-Okul sistemine i lenir ve rencilere bildirilir. S nav k tlar , incelenmek zere rencilere da t l r ve varsa yap lan ortak hatalar s n fta a kland ktan sonra geri al narak bir e itim ve retim y l saklan r.

4 Projeler retmen taraf ndan de erlendirildikten sonra renciye iade edilir ve renci taraf ndan ders y l sonuna kadar saklan r. Ders etkinliklerine kat l m, s nav ve projeye verilen puanlar, e-Okul sisteminin ilgili b l m ne i lenir. MADDE 5 Ayn Y netmeli in 27 nci maddesinin ikinci f kras n n (a) bendi a a daki ekilde de i tirilmi tir. a) Proje puanlar n n aritmetik ortalamas ile ders etkinliklerine kat l m puanlar n n aritmetik ortalamas ayr ayr al narak toplan p ikiye b l n r. Bulunan sonu la birinci ve ikinci s nav puanlar toplan p e b l nerek elde edilir. MADDE 6 Ayn Y netmeli in 33 nc maddesine a a daki f kra eklenmi tir. (3) Ortaokul ve imam hatip ortaokullar nda talep eden renciler i in ilgili mevzuatta belirtilen ko ullar dikkate al narak destekleme ve yeti tirme kursu a labilir.

5 Bu kurslarla ilgili usul ve esaslar Y nerge ile belirlenir. MADDE 7 Bu Y netmelik yay m tarihinde y r rl e girer. MADDE 8 Bu Y netmelik h k mlerini Mill E itim Bakan y r t r. Y netmeli in Yay mland Resm Gazete 'nin Tarihi Say s 26/7/2014 29072 Y netmelikte De i iklik Yapan Y netmeliklerin Yay mland Resm Gazete 'nin Tarihi Say s 1- 23/10/2014 29154 2- 25/6/2015 29397 3- 16/6/2016 29744


Related search queries