Example: bankruptcy

Resmi Gazete No.su : 29530 MADDE 1- - tsk.tr

T RK S LAHLI KUVVETLER SA LIK YETENE Y NETMEL Resmi Gazete : 29530 Resmi Gazete Tarihi : B R NC B L M Ama , Kapsam, Dayanak ve Ekler Ama MADDE 1- (1) Bu Y netmeli in amac ; T rk Silahl Kuvvetleri mensubu olan askeri ve sivil personel, renciler ve bunlar n adaylar ile askerlik g reviyle y k ml vatanda lar n T rk Silahl Kuvvetlerindeki g revlere uyarl k bak m ndan sa l k yeteneklerini tespit etmek ve bar ta ve sava ta yap lacak sa l k i lemlerini d zenlemektir. Kapsam MADDE 2- (1) Bu Y netmelik; 16/6/1927 tarihli ve 1076 say l Yedek Subaylar ve Yedek Askeri Memurlar Kanunu, 21/6/1927 tarihli ve 1111 say l Askerlik Kanunu, 4/1/1961 tarihli ve 211 say l T rk Sil hl Kuvvetleri Hizmet Kanunu, 14/7/1965 tarihli ve 657 say l Devlet Memurlar Kanunu, 27/7/1967 tarihli ve 926 say l T rk Sil hl Kuvvetleri Personel Kanunu, 18/3/1986 tarihli ve 3269 say l Uzman Erba Kanunu, 28/5/1988 tarihli ve 3466 say l Uzman Jandarma Kanunu, 13/6/2001 tarihli ve 4678 say l T rk Sil hl Kuvvetlerinde stihdam Edilecek S zle meli Subay ve Astsubaylar Hakk nda Kanun ve 10/3/2011 tarihli ve 6191 say l S zle meli Erba ve Er Kanunu gere ince T rk Silahl Kuvvetleri mensubu olan askeri ve sivil

TÜRK SİLAHLI KUVVETLERİ SAĞLIK YETENEĞİ YÖNETMELİĞİ Resmi Gazete No.su : 29530 Resmi Gazete Tarihi : 12.11.2015 BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve …

Tags:

  Madde, Resmi gazete no, Resmi, Gazete, 29530 madde 1 tsk, 29530, 29530 resmi gazete

Information

Domain:

Source:

Link to this page:

Please notify us if you found a problem with this document:

Other abuse

Transcription of Resmi Gazete No.su : 29530 MADDE 1- - tsk.tr

1 T RK S LAHLI KUVVETLER SA LIK YETENE Y NETMEL Resmi Gazete : 29530 Resmi Gazete Tarihi : B R NC B L M Ama , Kapsam, Dayanak ve Ekler Ama MADDE 1- (1) Bu Y netmeli in amac ; T rk Silahl Kuvvetleri mensubu olan askeri ve sivil personel, renciler ve bunlar n adaylar ile askerlik g reviyle y k ml vatanda lar n T rk Silahl Kuvvetlerindeki g revlere uyarl k bak m ndan sa l k yeteneklerini tespit etmek ve bar ta ve sava ta yap lacak sa l k i lemlerini d zenlemektir. Kapsam MADDE 2- (1) Bu Y netmelik; 16/6/1927 tarihli ve 1076 say l Yedek Subaylar ve Yedek Askeri Memurlar Kanunu, 21/6/1927 tarihli ve 1111 say l Askerlik Kanunu, 4/1/1961 tarihli ve 211 say l T rk Sil hl Kuvvetleri Hizmet Kanunu, 14/7/1965 tarihli ve 657 say l Devlet Memurlar Kanunu, 27/7/1967 tarihli ve 926 say l T rk Sil hl Kuvvetleri Personel Kanunu, 18/3/1986 tarihli ve 3269 say l Uzman Erba Kanunu, 28/5/1988 tarihli ve 3466 say l Uzman Jandarma Kanunu, 13/6/2001 tarihli ve 4678 say l T rk Sil hl Kuvvetlerinde stihdam Edilecek S zle meli Subay ve Astsubaylar Hakk nda Kanun ve 10/3/2011 tarihli ve 6191 say l S zle meli Erba ve Er Kanunu gere ince T rk Silahl Kuvvetleri mensubu olan askeri ve sivil personeli, rencileri ve bunlar n adaylar ile askerlik g reviyle y k ml vatanda lar kapsar.

2 Dayanak MADDE 3- (1) Bu Y netmelik, bu Y netmeli in 2 nci maddesinde belirtilen kanunlara dayan larak haz rlanm t r. Y netmeli e ba l ekler MADDE 4- (1) Bu Y netmeli e ba l ekler unlard r: a) renci adaylar n n boy ve a rl k s n rlar ve v cut kitle indeks de erlerini g steren tablolar (EK-A). b) Hastal k ve Ar zalar Listesi ve S n fland rma izelgelerinin Kullan m na li kin A klamalar (EK-B). c) T rk Silahl Kuvvetlerinde g rev yapan general, amiral, stsubay, subay, yedek subay, astsubay, uzman jandarma, uzman erba , s zle meli erba ve er, askeri ve sivil renci ve renci adaylar , yedek subay adaylar , sivil personel ve sivil personel adaylar , y k ml ler ile erba ve erlerin sa l k yeteneklerine g re grupland rmalar n g steren Hastal k ve Ar zalar Listesi (EK-C).

3 General, amiral, stsubay, subay ve astsubaylar n sa l k yeteneklerine g re yap lacak s n f nda b rakma, yeniden s n fland rma, sa l k sebebiyle T rk Silahl Kuvvetlerinden ay rma ve askerlikten karma i lemlerine esas te kil eden (1) ve (2) Numaral S n fland rma izelgeleri (EK- ). d) T rk Silahl Kuvvetleri Sa l k Raporu (EK-D). e) Sa l k Kurulu Muayene Fi i (EK-E). K NC B L M Y k ml lerin Sa l k Muayeneleri Sa l k muayenesi MADDE 5- (1) 1111 say l Kanun gere ince y k ml lerin sa l k muayeneleri, askerlik ubelerinin bulundu u yerlerde, ncelikle varsa kay tl oldu u aile hekimi taraf ndan, yoksa en yak n Resmi sivil sa l k kurulu unda veya asker hastanelerinde tek tabip taraf ndan a a daki ekilde yap l r. a) Y k ml lerin tam bir fizik muayeneleri yap l r, boy ve a rl klar tespit edilir.

4 Y k ml ler taraf ndan, i eri i askeralma y nergesinde belirlenen y k ml lere yoklamada uygulanacak sa l k durumu hakk nda bilgi formu doldurularak imzalan r. Ayr ca ayn formda yer alan Aile Hekimi/Tek Tabip De erlendirmesi b l m ndeki sorgu ve de erlendirmelere ili kin bilgiler muayeneyi yapan tabip taraf ndan doldurulur. Muayene sonunda; 1) Sa lamlar ile tespit edilen hastal k veya ar zalar nedeniyle Hastal k ve Ar zalar Listesinin (A) diliminden kod verilenler hakk nda Askerli e Elveri lidir karar , 2) Tespit edilen hastal k ve ar zas nedeniyle askerli e elveri li olma durumu hakk nda karar verilemeyenlerin ise en yak n asker hastanesinin ilgili birimine sevk edilmesi gerekti ine dair karar, yoklama belgesine yaz l r. (2) Muayene s ras nda y k ml n n r zas al nmak kayd yla, varsa y k ml n n zge mi ine ait t bbi belgelerin birer suretleri de y k ml lere yoklamada uygulanacak sa l k durumu hakk nda bilgi formuna eklenir.

5 Askerlik ubeleri taraf ndan bu formun ve ekli belgelerin birer sureti askerlik ubesindeki dosyas nda al konulur, birer sureti ise duruma uygun olarak y k ml n n birli ine ya da ileri tetkik i in hastaneye sevk belgesine eklenerek y k ml ye teslim edilir. (3) Y k ml n n beyan etti i hastal k veya ar zas ya da fizik muayene ile saptanan bozukluklar nedeniyle muayene sonucunda karar verilemeyenlerle; g zlem alt nda bulunmalar , uzman tabip taraf ndan de erlendirilmeleri veya laboratuvar ya da g r nt leme gibi ileri tetkiklerle de erlendirilmeleri gerekenler, ayet aile hekimi ya da Resmi sivil sa l k kurulu unda g revli tek tabip taraf ndan muayene edilmi ise askerlik ubesi taraf ndan ilgili uzman tabibin bulundu u en yak n asker hastanesine sevk edilir. Y k ml , asker hastanesinde tek tabip taraf ndan muayene edilmi ise ilgili uzman tabibe y nlendirilir.

6 (4) Y k ml ler hakk nda Ertesi Y la B rakma , Sevk Geciktirme veya Askerli e Elveri li De ildir kararl sa l k raporlar n tanzim etmeye yetkili makam, asker hastanesi sa l k kuruludur. Ancak, yatalaklar ile g zle g r l r rahats zl bulunanlar hakk nda Ertesi Y la B rakma , Sevk Geciktirme veya Askerli e Elveri li De ildir kararl sa l k raporlar , askerlik ubesi ba kan veya vekili ile m lki amirliklerce g revlendirilen Resmi iki sivil (varsa biri ilgilinin kay tl oldu u aile hekimi) tabipten te kil edilecek ge ici sa l k kurulunca verilebilir. Ge ici sa l k kurulunca haklar nda karar verilemeyen y k ml ler askerlik ubelerince en yak n asker hastanesine sevk edilir. (5) Y k ml taraf ndan beyan edilmeyen ya da fizik muayene s ras nda belirti ve bulgusuna rastlanmayan e itli hastal k ve ar zalar n ortaya konmas veya taranmas i in laboratuvar veya g r nt leme tetkiki gibi ileri tetkikler yap lmas gerekmez.

7 Y k ml lerin bu ekilde ger ekle tirilen sa l k muayenelerinde askerli e elveri li bulunmalar , kendilerinin muayene tarihinde tam sa l kl olduklar n g stermez ve silahalt na al nd ktan sonra saptanan hastal k ve ar zalar n n askerlik s ras nda ortaya kt n n kan t veya karinesini tek ba na olu turmaz. (6) Askerlik g revinin bitiminde erba ve erler hakk nda birlik tabibi veya birli in bulundu u yerdeki Resmi sivil sa l k kurulu undaki tek tabip veya aile hekimi taraf ndan, i eri i askeralma y nergesinde belirlenen terhis ncesi uygulanacak sa l k durumu hakk nda bilgi formu d zenlenir ve di er formlarla birlikte askerlik ubesinde y k ml n n ahsi dosyas imha edilinceye kadar muhafaza edilir. Grupland rma MADDE 6- (1) Askerlik a na giren y k ml ler, yoklamalar sonucunda a a da a klanan askerli e elveri li olanlar ve askerli e elveri li olmayanlar olmak zere iki gruba ayr l r.

8 A) Askerli e elveri li olanlar: Sa l k yetenekleri bak m ndan hi bir hastal k ve ar zas bulunmayanlar ile hastal k ve ar zalar , Hastal k ve Ar zalar Listesinin (A) dilimlerine girenlerdir. b) Askerli e elveri li olmayanlar: Hastal k ve ar zalar , Hastal k ve Ar zalar Listesinin (B) ve (D) dilimlerine girenlerdir. Yoklama d nda yap lan sa l k muayeneleri MADDE 7- (1) Yoklamada ar za veya hastal klar tespit edilememi olup sevki s ras nda rahats zl n beyan edenler ile yoklama ka a ve bakaya y k ml lerin muayeneleri, askerlik ubesinin bulundu u yerde ncelikle varsa kay tl oldu u aile hekimi taraf ndan, yoksa en yak n Resmi sivil sa l k kurulu unda veya asker hastanelerinde bulunan tek tabip taraf ndan yap l r. Askerlik ubelerince sa l k kurulu lar na sevkten nce y k ml lere yoklamada uygulanacak sa l k durumu hakk nda bilgi formunun doldurulmas sa lan r.

9 Aile hekimleri ile di er Resmi sivil sa l k kurulu lar nca tespit edilen hastal k ve ar zas hakk nda karar verilemeyenlerin durumu sevk yaz s nda belirtilir ve bu ki iler askerlik ubelerince ilgili uzman tabibin bulundu u en yak n asker hastanesine sevk edilir. Yurtd nda ya ayan y k ml lerin sa l k muayeneleri MADDE 8- (1) Yurtd nda ya ayan askerlikle y k ml vatanda lardan herhangi bir hastal k veya ar zas olmayanlar n sa l k muayeneleri, y k ml n n kay tl oldu u aile hekimi taraf ndan veya konsolosluklarca uygun g r lecek Resmi sa l k kurulu lar nda yapt r l r ve d zenlenecek yoklama formlar do rudan vatanda n kay tl oldu u askerlik ubesine g nderilir. Yurtd nda yoklamas yap lanlar i in y k ml lere yoklamada uygulanacak sa l k durumu hakk nda bilgi formu d zenlenmez.

10 Ancak, bu y k ml lerden bu maddenin nc f kras n n (d) bendi kapsam na girenler ile haklar nda Mill Savunma Bakanl Sa l k Dairesi Ba kanl nca verilen kararlara kar yap lan itirazlar sonucunda yurti indeki asker hastanelerine sevki gerekenler i in sevkten nce sevki yapan askerlik ubesince y k ml lere yoklamada uygulanacak sa l k durumu hakk nda bilgi formu d zenlenir. (2) Askerlik y k ml l n fiilen silahalt na al nmay gerektirmeyen askerlik hizmet e itlerinden biri ile yerine getirecek olanlar n yoklamalar yapt r lmaz. (3) Fiilen silahalt na al nacak olsun ya da olmas n, askerlik hizmetini yerine getirmeye engel sa l k sorunu oldu unu bulunduklar lkelerdeki el ilik veya konsolosluklara beyan edenlerin sa l k muayeneleri, el ilik veya konsolosluklar taraf ndan uygun g r len Resmi sa l k kurulu lar ndan alacaklar , muayeneyi yapan tabip ile mesul m d r veya ba hekim veya klinik efi taraf ndan onaylanm muayene ve tetkik sonu lar veya sa l k raporlar T rk e terc meleri ile birlikte konsolosluklarca onaylanarak Mill Savunma Bakanl Sa l k Dairesi Ba kanl na g nderilir.