Example: stock market

STATUTEN BELGISCHE FEDERATIE VOOR …

STATUTEN BELGISCHE FEDERATIE VOOR PAARDENWEDRENNEN VZW De STATUTEN van deze vereniging worden als volgt vastgesteld: Definities 1) Discipline: draf of galop; 2) Comit : de bestuurders van eenzelfde discipline; 3) Raad van bestuur: de samengevoegde comit s van beide disciplines; 4) Geco pteerd persoon: een persoon genietend van expertise, al dan niet toegetreden lid, die door de raad van bestuur of een comit als bestuurder wordt verkozen, hetzij wegens gebrek aan kandidaten in een college, hetzij als structureel onderdeel van een comit , hetzij als uitbreiding van het aantal bestuurders na aanvaarding van de Algemene Vergadering.

c) het toekennen van premies voor het fokken van Belgische paarden; 2. Het organiseren van paardenwedrennen, draf en galop,onder andere door :

Information

Domain:

Source:

Link to this page:

Please notify us if you found a problem with this document:

Other abuse

Transcription of STATUTEN BELGISCHE FEDERATIE VOOR …

1 STATUTEN BELGISCHE FEDERATIE VOOR PAARDENWEDRENNEN VZW De STATUTEN van deze vereniging worden als volgt vastgesteld: Definities 1) Discipline: draf of galop; 2) Comit : de bestuurders van eenzelfde discipline; 3) Raad van bestuur: de samengevoegde comit s van beide disciplines; 4) Geco pteerd persoon: een persoon genietend van expertise, al dan niet toegetreden lid, die door de raad van bestuur of een comit als bestuurder wordt verkozen, hetzij wegens gebrek aan kandidaten in een college, hetzij als structureel onderdeel van een comit , hetzij als uitbreiding van het aantal bestuurders na aanvaarding van de Algemene Vergadering.

2 TITEL I. - Naam, zetel, doel, duur Benaming Artikel 1 De vereniging zonder winstoogmerk draagt de naam " BELGISCHE FEDERATIE voor Paardenwedrennen", afgekort BFP , hierna de vereniging genoemd. Alle akten, facturen, aankondigingen, bekendmakingen en andere stukken die uitgaan van de vereniging, vermelden de naam van de vereniging, onmiddellijk voorafgegaan of gevolgd door de woorden "vereniging zonder winstoogmerk" of door de afkorting "VZW" en het adres van de zetel van de vereniging. Waar nuttig kan een referentie naar de discipline bijgevoegd worden.

3 Eenieder die in naam van de vereniging meewerkt aan een in het vorig lid vermeld stuk waarop n van deze vermeldingen niet is aangebracht kan persoonlijk aansprakelijk gesteld worden voor alle of voor een gedeelte van de verbintenissen die de vereniging krachtens dit stuk heeft aangegaan. Zetel Artikel 2 De maatschappelijke zetel van de Vereniging is gevestigd te 7011 Mons-Ghlin, 31A route de Wallonie (arrondissement Mons). De vereniging kan een of meerdere administratieve zetels hebben. Doel Artikel 3 De vereniging heeft tot doel iedere bedrijvigheid te ontwikkelen die rechtstreeks of onrechtstreeks verband houdt met: 1.

4 De genetische verbetering van het Engelse volbloedpaard en van de BELGISCHE draver in Belgi en in het Groot-Hertogdom Luxemburg, waaronder verstaan wordt (zonderbeperking) : a) het bijhouden van de stamboeken en afleveren van oorsprongscertificaten; b) het verzamelen en interpreteren van de gegevens over de identiteit, de reproductie, de prestaties en de uiterlijke kenmerken van de fokdieren, van hun voorgeslacht en bloedlijnen en fokproducten; c) het toekennen van premies voor het fokken van BELGISCHE paarden; 2. Het toezicht houden over de sector der paardenwedrennen, draf en galop, in het bijzonder door (zonder beperking): a) het opstellen en controleren van de koersreglementen, draf en galop, en de huishouding van de materie van de betrokken discipline; b) het goedkeuren van en toezicht houden over een koerskalender, een programma en de koersvoorwaarden voorgesteld door de erkende koersmaatschappijen; c) het toekennen van vergunningen aan eigenaars, trainers, jockeys en amateurs.

5 D) de aanstelling en de bepaling der werkingsregels van de rencommissarissen; e) het erkennen en controleren van de beheersmaatschappijen voor de renbanen; f) onverminderd de vigerende overheidsreglementeringen, de doping controle van de jockeys en de handhaving; g) het opstellen van het dopingreglement voor de paarden en de handhaving; h) het uitvoeren van opdrachten en mandaten die haar zouden toevertrouwd worden door de overheden, de controle organen of ieder ander betrokken actor met inbegrip van de koersmaatschappijen en/of iedere entiteit die door haar worden opgericht voor het verkrijgen en het beheer van de financiering der koersen en de distributie der beelden met betrekking tot hippische weddenschappen in het kader van de regionale, nationale en/of internationale wetgeving.

6 I) het bepalen, toekennen en verdelen van het prijzengeld, premies en eventuele subsidies; j) de participatie in iedere internationale organisatie in de sector der paardenrennen. Voor het uitvoeren van haar doel mag de vereniging iedere regeling treffen met de hippische autoriteiten van andere landen en haar reglementering inschrijven in de internationale hippische reglementering. 3. In het algemeen, mag de vereniging iedere controle maatregel treffen ter optimalisering van het beheer der koersen en de integriteit van de hippische sector en de weddenschappen op de paardenrennen, en participeren, in naam van de sector, in ieder orgaan dat ingericht is om de integriteit van de sport en de weddenschappen te promoten.

7 4. Het nemen van ieder initiatief dat als doel heeft de promotie der paardenrennen en de ontwikkeling van de socio-professionele. actoren. 5. Het organiseren, per discipline of gemeenschappelijk, van alle culturele en sportieve manifestaties en evenementen die verband houden met de paardenrennen en de paardenfokkerij of die een financiering kunnen bewerkstelligen in het kader van het maatschappelijk doel. 6. Het formuleren van advies aan de bevoegde overheden over alle regionale, nationale en internationale aangelegenheden betreffende de fokkerij van renpaarden, de paardenrennen en de weddenschappen en over de materies eigen aan iedere discipline en iedere opdracht uitvoeren die haar door deze overheden zouden toevertrouwd worden.

8 7. Het vertegenwoordigen van de sector bij alle interveni rende partijen, met inbegrip van de verenigingen of internationale organisaties draf/galop alsook bij alle instanties die de toelating hebben weddenschappen te organiseren en uit te baten alsook bij de regulerende en controlerende overheden. De vereniging kan alle roerende en onroerende goederen die zij voor het verwezenlijken van haar doel nodig heeft, bezitten of verkrijgen en iedere dienst waarnemen ter optimalisering van de financi le stromen, met betrekking tot het prijzengeld en de uitvoering van haar maatschappelijk doel.

9 Duur Artikel 4 De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde tijd. TITEL II. - Leden Lidmaatschap Artikel 5 Het aantal leden van de vereniging is onbeperkt. De vereniging heeft vaste leden, toegetreden leden en eventueel ereleden. Elkeen die een schriftelijke aanvraag richt tot zijn betrokken comit en zich kwijt van zijn ledenbijdrage kan lid worden van de vereniging. De raad van bestuur of een comit kan slechts het lidmaatschap weigeren op basis van motieven die zijn opgenomen in het huishoudelijk reglement. 1. Een toegetreden lid is een lid dat ofwel tot de drafdiscipline ofwel tot de galopdiscipline behoort en de hoedanigheid heeft van eigenaar van paarden, fokker van dravers en / of Engelse volbloeden, trainer, driver of jockey, amateur, gentleman-rider, cavali re, of beheersmaatschappij voor de renbanen en als dusdanig aangenomen wordt door de raad van bestuur of een comit.

10 Met uitzondering van de beheersmaatschappijen voor de renbanen vormt een groep toegetreden leden met eenzelfde hoedanigheid een college. 2. Een vast lid is een toegetreden lid dat verkozen is door het college en de discipline waartoe het behoort, met uitzondering van de beheersmaatschappijen voor de renbanen. Eenzelfde lid kan slechts vast lid zijn in n enkel college, waardoor het n enkele stem verwerft in de algemene vergadering De voorwaarden waaraan de toegetreden leden dienen te voldoen, alsook de procedure voor de aanduiding van de vaste leden, zijn vastgelegd in het huishoudelijk reglement.


Related search queries