Example: biology

T.C. ANAYASA MAHKEMESİ

ANAYASA MAHKEMES B REYSEL BA VURU FORMU KILAVUZUA nayasa Mahkemesi t z n n 59 il 84. maddeleri h k mlerine g re haz rlanm t MAHKEMES NE B REYSEL BA VURU FORMU KILAVUZUB R NC KISIMGENEL A IKLAMALARA nayasa Mahkemesine bireysel ba vuru yapmaya karar vermeden nce ANAYASA Mahkemesinin internet adresinden de faydalanarak; - ANAYASA y ve zellikle Temel Hak ve devler ba l kl kinci K sm , - Avrupa nsan Haklar S zle mesi ni ve S zle me nin eki T rkiye nin taraf oldu u protokolleri,- 30/3/2011 tarihli ve 6216 say l ANAYASA Mahkemesinin Kurulu u ve Yarg lama Usulleri Hakk nda Kanun un 45 il 51.

2 ANAYASA MAHKEMESİNE BİREYSEL BAŞVURU FORMU KILAVUZU BİRİNCİ KISIM GENEL AÇIKLAMALAR Anayasa Mahkemesine bireysel başvuru yapmaya karar vermeden önce ...

Tags:

  Anayasa

Information

Domain:

Source:

Link to this page:

Please notify us if you found a problem with this document:

Other abuse

Transcription of T.C. ANAYASA MAHKEMESİ

1 ANAYASA MAHKEMES B REYSEL BA VURU FORMU KILAVUZUA nayasa Mahkemesi t z n n 59 il 84. maddeleri h k mlerine g re haz rlanm t MAHKEMES NE B REYSEL BA VURU FORMU KILAVUZUB R NC KISIMGENEL A IKLAMALARA nayasa Mahkemesine bireysel ba vuru yapmaya karar vermeden nce ANAYASA Mahkemesinin internet adresinden de faydalanarak; - ANAYASA y ve zellikle Temel Hak ve devler ba l kl kinci K sm , - Avrupa nsan Haklar S zle mesi ni ve S zle me nin eki T rkiye nin taraf oldu u protokolleri,- 30/3/2011 tarihli ve 6216 say l ANAYASA Mahkemesinin Kurulu u ve Yarg lama Usulleri Hakk nda Kanun un 45 il 51.

2 Maddeleri,- 12/7/2012 g n ve 28351 say l Resm Gazete de yay mlanan ANAYASA Mahkemesi t z n n 59 il 84. maddeleri,- 66 Soruda ANAYASA Mahkemesine Bireysel Ba vuru kitap - ve bu Bireysel Ba vuru Formu K lavuzu,Dikkatle okunmal d r. S z konusu metinlere g re bireysel ba vuru ko ullar n n ger ekle ti i d n l yorsa ekteki form, bu k lavuzdaki a klamalara uygun ve eksiksiz olarak doldurulup ba vuru yap labilir. Ba vuru formunun Kanun ve t z k te ng r len usul ve esaslara uygun bi imde doldurulmamas n n ba vurunun reddine yol a abilece i unutulmamal d r.

3 Bu nedenle ba vuru formunun doldurulmas nda a a daki hususlar n g z n nde tutulmas gerekmektedir: a) Bireysel ba vurular n Bireysel Ba vuru Formu veya ba vuru formunda bulunmas gereken b t n bilgileri i eren ve ayn formatta olan bir dilek eyle yap lmas zorunludur. b) Formda istenen bilgiler bu k lavuzdaki talimatlar dikkate al narak tam ve okunakl bir ekilde doldurulmal , form ya da form yerine ge en dilek e ba vurucu ya da varsa kanuni temsilcisi veya avukat taraf ndan imzalanmal d r. c) Bireysel ba vuru formunun T rk e d nda bir dille doldurulmas h linde ba vurunun kabul edilmeyece i g z n nde bulundurulmal d r.

4 Ba vuru formu ayet el yaz s ile dolduruluyorsa yaz s silinmez bir kalem kullan lmal d r. Ba vuru formu daktilo veya bilgisayar kullan larak dolduruluyorsa okunakl bir yaz karakterinin ve yaz tipi boyutunun (en az 12 punto) se ilmesi, gerekmektedir. d) Ba vuru formunda sadece ba vurunun esas na y nelik ve ba vurunun karara ba lanmas nda zorunlu olan zl bilgilere yer verilmeli; ba vuru formu, ekleri hari 10 sayfay ge memelidir. Bu nedenle ba vuru formunun ekinde yer alan belgelerdeki bilgiler tekrar forma yaz lmamal , ilgili belgeye at f yap lmak suretiyle konu zetlenmelidir.

5 Sayfa say s n n belirtilenden fazla olmas durumunda, ba vuru formuna A klamalar k sm n n en fazla 10 sayfal k bir zetinin eklenmesi gerekmektedir. 3e) Birden fazla ba vurucu birlikte ba vuruda bulunuyorsa veya t zel ki ili i temsile yetkili ki i birden fazla ise her bir ba vurucu veya temsile yetkili ki i, formun ki isel bilgilerle ilgili k sm i in ayr bir sayfa kullanmal d r. f) Ba vuru bir kanuni temsilci taraf ndan yap lacaksa temsile ili kin yetki belgesinin; avukat arac l yla yap l yorsa vek letnamenin; t zel ki iler i in ise t zel ki ili i temsile ili kin yetki belgesinin ba vuru formuna eklenmesi ) Ba vuru formunda yer alan beyanlar n ya da sunulan belgelerin do ru olmamas ba vurucunun sorumlulu unu do urabilecektir.

6 Ayr ca bireysel ba vuru hakk n n a k a k t ye kulland n n tespit edilmesi h linde ANAYASA Mahkemesi ba vurucular aleyhine, yarg lama giderlerinin d nda, ikibin T rk Liras ndan fazla olmamak zere disiplin para cezas na h kmedilebilir. K NC KISIMFORMUN DOLDURULMASI Formun a a daki a klamalara g re doldurulmas gerekmektedir: I. K SEL B LG LER A- GER EK K LER N BA VURUCUNUN1- K ML K NUMARASI: Formdaki kimlik numaras ile ilgili alana vatanda lar n n 11 rakamdan olu an kimlik numaras n yazmalar gerekmektedir. T rk vatanda olmayan ba vurucular bu alan bo b rakacaklard r.

7 2- ADI: 3- SOYADI:Formun bu alanlar na vatanda lar n fus c zdanlar nda yaz l olan adlar n ve soyadlar n , yabanc lar ise pasaportlar nda yer alan adlar n ve soyadlar n yazacaklard r. Ba vurucunun ge erli kimlik belgesinde birden fazla ad veya soyad varsa tamam forma aktar lmal d r. Ad n ve soyad n de i tirilmeden ve k salt lmadan yaz lmas C NS YET : Bu alana vatanda lar n fus c zdanlar nda yaz l olan cinsiyetlerini, yabanc lar ise pasaportlar nda yer alan cinsiyetlerini yazacaklard r. 5- UYRU U: Bu alana T rkiye Cumhuriyeti uyruklular, k saltmas n yazacaklard r.

8 Yabanc uyruklular, birden fazla uyru u olanlar, hi bir devletin uyru unda olmayanlar ile m lteciler durumlar n belirtir a klamay bu alana yazmal d rlar. 6- MESLE : Ba vurucunun mesle ini, yoksa durumunu belirten a klamay bu alana yazmas gerekir. 7- DO UM YER VE TAR H : Bu alana vatanda lar n fus c zdanlar nda, yabanc lar ise pasaportlar nda yer alan bilgileri yazacaklard r. Do um tarihi g n, ay ve y l bi iminde formdaki ilgili kutucuklara aktar lmal d r. Bu bilgilerin n fus c zdan nda veya pasaportta yer ald ekliyle, k salt lmaks z n ve de i tirilmeksizin yaz lmas gerekir.

9 8- YAZI MA ADRES : ANAYASA Mahkemesinin ba vurucular ile yapaca her t rl yaz ma, tebligat ve bilgilendirme yaz lar bu formda belirtilen yaz ma adresine g nderilecektir. Bu nedenle formda belirtilen adresin do ru ve g ncel olmas gereklidir. Ba vurucu, bildirdi i adres bilgilerinin yanl ya da eksik olmas veya g ncel olmamas ndan sorumludur. Bu itibarla formda belirtilen adres 4bilgilerinde bir de i iklik olmas durumunda bunun en k sa s rede Mahkemeye bildirilip s z konusu bilgilerin g ncellenmesi gerekmektedir. 9- TELEFON NUMARASI VE ELEKTRON K POSTA ADRES : Formun bu alan na ba vurucunun s rekli olarak kulland ve kendisine en k sa zamanda ve en kolay ekilde ula labilecek ev, i ve cep telefon numaralar ile elektronik posta adresinin yaz lmas gerekmektedir.

10 Ba vurucunun bilgilendirilmesinde bu alanda belirtilen ileti im bilgileri kullan ld ndan bunlar n do ru ve g ncel olmas nem ta maktad r. Bu nedenle s z konusu ileti im bilgilerinde meydana gelen de i iklikler en k sa s rede g ncellenmelidir. AVUKATININ(Ba vuru avukat arac l yla yap lacak ve takip edilecekse, formun bu alanlar n n a a daki a klamalar er evesinde doldurulmas gerekmektedir.)1- ADI: 2- SOYADI: Ger ek ki iler bak m ndan yukar daki Ad ve Soyad alanlar n n doldurulmas na ili kin bilgilere bak n YAZI MA ADRES : Avukat arac l yla yap lan ba vurularda avukat ile yap lan yaz malar ya da ona yap lan tebligatlar ba vurucuya yap lm say lmaktad r.


Related search queries