Example: air traffic controller

T.C. MALøYE BAKANLIöI MUHASEBAT GENEL MÜDÜRLÜ Ü

A USTOS - 2009B M personel DEMELER UYGULAMA DESTEK UBES YE BAKANLI IMUHASEBAT GENEL M D RL say2000i personel MOD L UYGULAMA KILAVUZU( GENEL VE ZEL B T EL DARELER N)2 NDEK LERI-B L M TANITIM1. say2000i personel Mod l .. 32. Maa Bilgi Giri i Formu .. 43. say2000i Sisteminde Maa lem T rleri .. 54. Di er Tazminat Bilgileri Giri i .. 135. Terfi Bilgileri Giri i .. 156. Kesinti Bilgilerinin Giri i .. 207. personel Nakil lemleri .. 238. personel Bordrosu .. 259. Bordro Bilgi Giri .. 2610. Bordro cmal Formu .. 2811. personel Yak nlar Bilgi Giri 2912. Tayin, Terfi ve Ayr l Bilgi Giri i .. 2913. Kadro Bilgileri .. 30II-B L M HESAPLAMALAR14. Maa Hesaplama Formu.

3 1.BÖLÜM TANITIM 1 Say2000i PERSONEL MODÜLÜ say2000i sisteminde yer alan Personel Modülünde;-657 sayılı Devlet Memurları Kanununa tabi çalışan memurların,-2914 sayılı Yükseköğretim Personel Kanununa tabi çalışan akademik personelin,-2802 sayılı Hakimler ve Savcılar Kanununa tabi çalışan hakim ve savcıların,-Açıktan vekil olarak atanan personelin,

Tags:

  Personel, Devlet

Information

Domain:

Source:

Link to this page:

Please notify us if you found a problem with this document:

Other abuse

Transcription of T.C. MALøYE BAKANLIöI MUHASEBAT GENEL MÜDÜRLÜ Ü

1 A USTOS - 2009B M personel DEMELER UYGULAMA DESTEK UBES YE BAKANLI IMUHASEBAT GENEL M D RL say2000i personel MOD L UYGULAMA KILAVUZU( GENEL VE ZEL B T EL DARELER N)2 NDEK LERI-B L M TANITIM1. say2000i personel Mod l .. 32. Maa Bilgi Giri i Formu .. 43. say2000i Sisteminde Maa lem T rleri .. 54. Di er Tazminat Bilgileri Giri i .. 135. Terfi Bilgileri Giri i .. 156. Kesinti Bilgilerinin Giri i .. 207. personel Nakil lemleri .. 238. personel Bordrosu .. 259. Bordro Bilgi Giri .. 2610. Bordro cmal Formu .. 2811. personel Yak nlar Bilgi Giri 2912. Tayin, Terfi ve Ayr l Bilgi Giri i .. 2913. Kadro Bilgileri .. 30II-B L M HESAPLAMALAR14. Maa Hesaplama Formu.

2 3215. say2000i Sisteminde K st Maa Hesab .. 3416. Memuriyete Yeni Ba layan personel in K st Maa Hesab .. 3517. cretsiz zin D n e Ba layan personel in K st Maa Hesab (Askerden D nen personel Dahil) ..3618. Ay Ba lar ndan Sonra G revden Ayr lan personel in K st Maa Hesaplanmas .. 3819. Tek Ki ilik Maa Hesaplanmas ve Bordrosunun Haz rlanmas .. 40 III-B L M HATALARIN D ZELT LMES 20. Maa Hesapland ktan Sonra Ortaya kan Hatalar n D zeltilmesi ve S re leri .. 4321. Maa Hesaplama S recinde Kontrol lemleri .. 45IV-B L M MAA REFERANS B LG LER VE RAPORLAMA22. Maa Referans Bilgileri .. 5123. Raporlama .. 59V-B L M MAA FARK HESAPLAMALARI24. Maa Farklar n n (Katsay Art ndan Kaynaklanan 14 G nl k Fark) Hesaplamas.

3 61VI-B L M25. S k a Sorulan Sorular .. L MTANITIM1 Say2000i personel MOD L say2000i sisteminde yer alan personel Mod l nde;-657 say l devlet Memurlar Kanununa tabi al an memurlar n,-2914 say l Y ksek retim personel Kanununa tabi al an akademik personelin,-2802 say l Hakimler ve Savc lar Kanununa tabi al an hakim ve savc lar n,-A ktan vekil olarak atanan personelin,-Kadro kar l s zle meli personelin,Maa i lemleri yap Mod l ne GENEL Bak say2000i sisteminde yer alanPersonel Mod l , personelin zl k haklar na ili kinkimlik ve maa bilgilerinin saklanmas ile her t rl maa hesaplama ve raporlamai leminin yap lmas i levini yerine getirmektedir. Ayr ca bu mod l ile personele ili kinistatistiksel verilerin ve sa l k harcamalar na temel olu turacak bilgilerin de merkezde birveri taban nda saklanmas ama lanmaktad personel Mod l n n verimli al labilmesi i in, nce personele denecek maa nhesaplanmas nda kullan lacak personel ve maa bilgilerinin sisteme do ru olarakgirilmesi ve g ncel olarak tutulmas Maa lar Maa Bilgileri Memur Maa lar Mod l i inde yer alan Maa Bilgileri alt men s n n temel i levipersonel ve maa bilgilerinin girilmesine olanak sa layan formlar men yap s i indekullan c lara sunmas d r.

4 Maa ile ilgili hesaplama ve raporlama i lemlerinin sa l kl bir ekildesonu land r labilmesi i in bu bilgiler do ru ve dikkatli bir ekilde Bilgi Giri i FormuMaa Bilgi Giri i Formu, maa hesaplama i lemlerinin temelini olu turmaktad r. Bu formdoldurulmadan maa hesaplamas yap Bilgi Giri i Formunda yer alan alanlar n a klamalar a a da yer almaktad r : personel Numaras :Maa bilgileri girilipKabulbutonuna bas ld ktan sonra sistemtaraf ndan otomatik olarak verilen numarad r. Bu alana kullan c lar m dahale edemez ve de i / Birim Kodu:Personelin maa hesaplamas n n yap laca ve kadrosununba l oldu u harcama biriminin daire ve birim kodunu ifade eder. Muhasebe Referans Bilgilerimen s nde bulunan Daire ve Birim Bilgileri tablosunda tan ml olmayan harcama biriminde al anpersonel i in maa bilgi giri i yap lamaz.

5 Ncelikle harcama biriminin s z konusu formdantan mlanmas gerekmektedir (Yeni a lan birimin Daire ve Birim Bilgileri tablosunda tan mlanabilmesii in kurumsal kod belirtilmek adresine e-mail g nderilmelidir). lem Kodu: lem kodu alan nda a a da g r ld gibi bir liste kutusua lacakt r. Bu listede yer alan se eneklerden uygun olan se ilir. lem kodu listesi personelin zl k i lemleri ile ilgili yap labilecek i lem e itlerinig stermektedir. Maa Bilgi Giri inde personel numaras , Kimlik Numaras , Daire ve BirimBilgileri vb alanlarla sorgulama yap labilece i gibi i lem kodu se ilmek suretiyle de sorgulamayap S STEM NDE MAA LEM T RLER KOD LEM ADI1 e Ba lama657 Say l Kanuna Tabi olarak ilk defa memuriyeteba layan ve ilk kez memur olarak maa hesaplanacak olan personel i in bu se enek kullan l ten Ayr lma stifa, emeklilik gibi nedenlerle memuriyetle ili iklerikesilen personel i in bu se enek kullan l r.

6 Bu i lemkodunun se ili oldu u personel i in sistemde maa hesaplamas yap Ge meNaklen ba ka saymanl a atanan personel i inkullan l r. Bu i lem kodunun se ili oldu u personel i insistemde maa hesaplamas yap cretsiz zne Ayr lma cretsiz izne ayr lan personel i in kullan l r. Bu i lemkodunun se ili oldu u personel i in sistemde maa 6hesaplamas yap GitmePersonelin askere gitmesi halinde bu se eneki aretlenir. Bu i lem kodunun se ili oldu u personeli in sistemde maa hesaplamas yap a Al nma (2 / 3)G revden uzakla t r lan personel i in bu i lem kodukullan l st maa hesaplanmas ya da Terfi i lemi yap lmas gereken personelle ilgili bilgiler, bu i lem koduse ildikten sonra TERF butonuna bas larak a lanTerfi Bilgileri Formunda gerekli bilgiler girilerek yap l cretsiz zin D n G revinden herhangi bir nedenle (istifa, cretsiz izin,askere gitme vb nedenlerle)

7 Ayr lan personelin gerid n lerinde bu se enek i er Bilgilerdeki De i ikliklerPersonelin maa hesaplamas na esas al nacak zl kbilgilerinde herhangi bir de i iklik olmad durumlari in bu i lem kodu se ktan VekaletA ktan vekil12A ktan Vekalet lk e Ba lama14K st Maa (G revden Ayr lan in)Ay ba lar ndan sonra cretsiz izne ayr lma, askeregitme vb. nedenlerle g revden ayr lacaklar i in k stmaa demesi yap labilmesi i in kullan lmaktad r. Buse enekte emeklilik kesene i tam st Maa (A ktan Kesilir)A ktan vekil olarak al an personelin ay 15 indevekalet g revini y r tmekte iken e itli nedenlerle(y ll k izin, hastal k izni gibi vb) ge ici olarak ayr lmas durumunda, ay sonunda g n hesab ile yap lacakvekalet ayl hesab ndan sosyal g venlik kesintisininyap labilmesi kullan lacakt st Maa (A ktan Kesilmez) lk defa a ktan vekil olarak atanan personele aysonunda g n hesab ile yap lacak vekalet ayl hesab ndan sosyal g venlik kesintisinin yap lmamas gereklili i g z n nde tutularak sistemde yeni olaraktasarlanan i lem veya Harp Mal ll ndenD nen28A a Al nma (1/2 Hakim-Savc )Ad :Memurun ad girilir.

8 E er memurun n ad da varsa, n ad n n a k hali,ad ile birlikte bu alana yaz l r. rne in; Mehmet Akif G ler ad nda bir personel i in Ad alan naMehmet Akif yaz l :Memurun soyad :Sunulan se eneklerden (Erkek / Kad n) uygun olan i Hali:Sunulan se eneklerden (Bekar / Evli) uygun olan i aretlenir. ocuk Say s :Personelin sahip oldu u ocuk say s n ifade Yard m ndan Yararlanan ocuk Say s :Aile yard m n hak eden ocuk say s girilmektedir. Maa hesab n etkiler ve 2 den fazla zle me Gere i ocuk Yard m : S zle me ile al an personel i in, s zle mesindedaha az ocuk yard m ng r lm ise, s zle mede ng r len tutar bu alana yaz l r. Bu alanagelindi inde ekran n alt nda E er E i Olarak al yor ve Devletin Verdi i ocuk Yard m ndanAz ocuk Yard m Al yor se; E in Ald ocuk Yard m Tutar Bilgi Giri i Yap l r uyar s Durumu :A a daki se eneklerden uygun olan se alanda se ilen bilgi, aile yard m yan nda asgari ge im indirimininhesaplanmas n da n f Kodu :Personelin hangi hizmet s n f na dahil oldu unu g steren kodun girildi ialand r.

9 Bu alan bo ge ilemez. Yanl bir kod girildi inde a a daki resimde g r len tablo a l tablo b t n hizmet s n flar na ait kod bilgilerinin yer ald bir tablodur. Hizmet s n flar tabloda k salt larak yer alm t r. E er hizmet kodu yanl girilmi se a lan bu tablodan do ru kodse ilir veOK tu una bas l rsa bilgi giri formundaki ilgili alana do ru bilgi, otomatik olarak aktar l r. ube Kodu:Bakanl k merkez te kilat na ili kin ube kodlar d r. Bo ge / R tbe Kodu:Bu alana memurun Unvan kodu girilir. Unvan kodu bilinmiyorsaherhangi bir numara girilir veEnter tu una bas l rsa a a daki tablo ekrana tablodaBul yaz l olanalana% simgesi kullan larak ilgilinin Unvan isminin bir par as girilip;9 Bul butonuna bas ld nda kod bilgileri tabloda kendili inden yer al r.

10 Daha sonra do ru kodolan sat r se ilerek OK butonuna bas l rsa buradaki bilgiler formdaki unvan kodu alan na otomatikaktar lm girildi inde yan ndaki alanda otomatik olarak koda ili kin Unvan ekrana Sicil No:SGK (Emekli Sand ) taraf ndan verilen sicil numaras bu alana yaz l Sicil No:Memuriyet sicil numaras bu alana yaz l Derecesi:Tahsis edilen kadro derecesi. demeye Esas Derece:Memurun maa n ald derece. demeye Esas Kademe :Memurun maa n ald e Esas Derece : denen ayl k ne olursa olsun emekli kesene ine e Esas Kademe : denen ayl k ne olursa olsun emekli kesene ine esaskademe. d. Esas Ek G st. Puan :Varsa, sahip oldu u kadronun ek g sterge puan yaz l Esas Ek G st. Puan :Varsa, emeklili e esas olan ek g sterge puan yaz l dem S resi: lgili personelin k dem s resi ay ve y l olarak bilgi bir kere do ru girildikten sonra sistem kendili inden k dem s resini g nceltutmakta ve otomatik olarak k dem terfisini yapmaktad Ge im ndiriminden Yararlanan ocuk Say s :Asgari ge im indirimindenyararlanacak ocuklar n say s Ba lama Tarihi Tarihinden: 5510 say l Kanun uyar ncaemeklilik prim/kesenekleri, bu alanda yap lan se ime g re hesaplanmaktad NCE se ene i (5510 say l Kanunun Ge ici 4 nc Maddesine g re)ekranda i aretli olarak gelir.


Related search queries