Example: biology

T. C. - resmigazete.gov.tr

T. C. Resm gazete Kurulu tarihi: 7 Ekim 1336 - 1920 Y netim ve yas i leri i in Ba bakanl k Ne riyat ve M devvenat Genel M d rl ne ba vurulur. 23 TEMMUZ 1965 CUMA Say : 12056 KANUN Devlet Memurlar Kanunu Kanun No: 657 Kabul tarihi: U/7/1965 KISIM I Genel h k mler B L M: l Kapsam, ama , temel ilkeler, istihdam ekilleri Kapsam.

T. C. Resmî Gazete Kuruluş tarihi: 7 Ekim 1336 - 1920 Yönetim ve yası işleri için Başbakanlık Neşriyat ve Müdevvenat Genel Müdürlüğüne

Tags:

  Gazete

Information

Domain:

Source:

Link to this page:

Please notify us if you found a problem with this document:

Other abuse

Transcription of T. C. - resmigazete.gov.tr

1 T. C. Resm gazete Kurulu tarihi: 7 Ekim 1336 - 1920 Y netim ve yas i leri i in Ba bakanl k Ne riyat ve M devvenat Genel M d rl ne ba vurulur. 23 TEMMUZ 1965 CUMA Say : 12056 KANUN Devlet Memurlar Kanunu Kanun No: 657 Kabul tarihi: U/7/1965 KISIM I Genel h k mler B L M: l Kapsam, ama , temel ilkeler, istihdam ekilleri Kapsam.

2 Madde 1 Bu kanun, Devlet kamu hizmetlerinin gerektirdi i asl ve s rekli g revlerde al an, genel veya katma b t elerden veya bun lara ba l d ner sermayeli kurulu lardan veyahut kefalet sand klar n dan ayl k alanlara uygulan r. H kim ve savc s n f ndan olanlarla, subay ve astsubaylar bu ka nun h k mlerine tabi de ildirler. niversite retim yeleri ve yard mc lar , mal h k mler d n da niversiteler Kanunu ile ayn kanunun ek ve tadillerine tabidirler.

3 Il zel idareleri ve belediyeler personeli hakk nda kendi zel ka nunlar h k mleri uygulan r. Ama : Madde 2 Bu kanun, Devlet memurlar n n hizmet artlar n , ni teliklerini, atanma ve yeti tirilmelerini, ilerleme ve y kselmelerini, dev, hak, y k m ve sorumluluklar m, ayl Mar m ve deneklerini ve di er zl k i lerini d zenler., Bakanlar Kurulu bu kanunun uygulanmas n g stermek veya em retti i hususlar belirtmek zere t z kler kar r ve bu kanuna daya n larak kar lacak t z klerin uygulanmas n g steren y netmelikler Bakanlar Kurulu Karar ile y r rl e konulur.

4 Temel keler: Madde 3 Bu kanunun temel ilkeleri unlard r: S n fland rma: A) Devlet kamu hizmetleri g revlerini ve bu g revlerde al an Devlet memurlar n g revlerin gerektirdi i niteliklere, mesleklere ve Devlet in ta d de ere g re s n flara ay rmakt r. Kariyer: B) Devlet memurlar na, yapt klar hizmetler i in l zumlu bilgi lere ve yeti me artlar na uygun ekilde, s n flan i inde en y ksek de recelere kadar ilerleme imk n n sa lamakt r.

5 Liyakat: C) Devlet kamu hizmetleri g revlerine girmeyi, s n flar i inde lerleme ve y kselmeyi, g revin sona erdirilmesini liyakat sistemine dayand rmak ve bu sistemin e it imk nlarla uygulanmas nda Devlet memurlar n g venli e sahip k lmakt r. stihdam ekilleri: Madde 4 Bu kanunda ge en: Devlet memuru: A) Devlet memuru deyimi, Devlet kamu hizmetlerinin gerek tirdi i asl ve s rekli g revlere devaml vazife g rmek zere atanan genel veya katma b t elerden veya bunlara ba l d ner sermayeli ku rulu lardan veyahut kefalet sand klar ndan ayl k alan ki ileri, S zle meli personel.

6 B) (S zle meli personel deyimi, yurtta yap lamayan zel ihtisas renimine ihtiya g steren belirli istisnai g revlerde kurumlar n bu kanundaki esaslara uygun olarak g rev kanunlan ile alacaklar yet kiye dayan larak, ge id s reli ve s zle me ile al t r lan ki ileri, Yevmiyeli personel: C) Yevmiyeli personel deyimi, Devlet kamu hdizmeUerinin asl mahiyette olm yan i lerinde bedenen, belirli ve ge ici s re i in, g nde likle al t nlan ki ileri, fade eder.

7 Istihdam ekli d nda personel al t nlam yaca : Madde 5 Bu kanuna tabi kurumlar d rd nc maddede yaz l istihdam ekli d nda personel al t ramazlar. B L M: 2 devler ve sorumluluklar Sadakat: Madde 6 Devlet memurlar , T rkiye Cumhuriyeti Anayasas na sadakatla ba l kalmak ve T rkiye Cumhuriyeti kanunlar m sadakatla uygulamak zorundad rlar. Tarafs slik: Madde 7 Devldt memurlar , siyasi partilere ye olamazlar; herhangi bir siyasi parti veya ki inin yarar n veya zarar n hedef tu tan bir davran ta bulunamazlar; g revlerimi yerine getirirlerken dil, Sshif?

8 2 rk, cinsiyet, siyasi d nce, felsefi inan , din ve mezhep ay r m ya pamazlar. Davran ve i birli i: Madde 8 Devlet memurlar , resm s fatlar n n gerektirdi i iti bar ve g vene l y k olduklar n hizmet i indeki ve d ndaki davran -lar yle g stermek zorundad rlar. Devlet memurlar n n i birli i i inde al malar esast r. Yurt d nda davran : Madde 9 Devlet memurlar ndan s rekli veya ge ici g revle veya yeti me, inceleme ve ara t rma i in yabanc memleketlerde bulu nanlar Devlet itibar n veya g rev haysiyetini zedeleyici fiil ve davra n larda bulunamazlar.

9 Mire hars sorumluluk: Madde 10 Devlet memurlar , g revlerinin iyi ve do ru y r t lmesinden mirlerine kar sorumludurlar. Emirlerin y r t lmesi, kanunsuz emir: Madde 11 Devlet memuru, mirinin verdi i emirleri yerine ge tirmekle devlidir. Devlet memuru, mirinden ald emri, Anayasa, kanun, t z k, y netmelik h k mlerine ayk r g r rse, yerine getirmez ve bu ayk r l , o emri verene bildirir.

10 Ancak mir emrinde israr eder ve bu emrini yaz ile yenilerse, emri yerine getiren sorumlu olmaz; sorumluluk emri ve rene aittir. Konusu su te kil eden emir, hi bir suretle yerine getirilmez; yeri ne getiren kimse sorumluluktan kurtulamaz. Devlet memuru, mirinden ald emri, konusu su olmad hal de yanl takdirle su sayar ve emri y r tmezse mir, gecikmesinin zarar getirebilece i hallerde, hizmetin di er bir g revli taraf ndan ya p lmas n sa lar veya gerekirse kendisi yapar.


Related search queries