Example: bankruptcy

TABABET VE ŞUABATI SAN'ATLARININ TARZI İCR DAİR …

887 TABABET VE UABATI SAN'ATLARININ TARZI CRASINA DA R KANUN(1) Kanun Numaras : 1219 Kabul Tarihi : 11/4/1928 Yay mland Resm Gazete : Tarih : 14/4/1928 Say : 863 Yay mland D stur : Tertip : 3 Cilt : 9 Sayfa : 126 Bu Kanun ile ilgili t z k i in, "T z kler K lliyat " n n kanunlara g re d zenlenen n merik fihristine bak n z. B R NC FASIL Tabipler Madde 1 (De i ik: 11/10/2011-KHK-663/58 md.) T rkiye Cumhuriyeti d hilinde TABABET icra ve her hangi surette olursa olsun hasta tedavi edebilmek i in t p fak ltesinden diploma sahibi olmak artt r. Madde 2 Yukarki maddede yaz l diploman n muteber olmas i in diploma sahibinin 8 Te rinisa-ni1339 tarih ve 369 numaral kanun mucibince hizmeti mecburesini ikmal etmi ve diplomas n n S hhiye ve Muaveneti timaiye Vekaletince tasdik ve tescil edilmi olmas laz md r.

889 Madde 10 – Usul ve nizamına tevfikan müdderis, muallim ve emsali sıfatları iktisap etmemiş veya sekizinci maddede zikredilen vesikaları istihsal eylememiş bir tabibin tıp tedrisi ve talimine ve ihtısasa müta-allik unvanları kullanması ve bunları veya hakikata tevafuk …

Information

Domain:

Source:

Link to this page:

Please notify us if you found a problem with this document:

Other abuse

Transcription of TABABET VE ŞUABATI SAN'ATLARININ TARZI İCR DAİR …

1 887 TABABET VE UABATI SAN'ATLARININ TARZI CRASINA DA R KANUN(1) Kanun Numaras : 1219 Kabul Tarihi : 11/4/1928 Yay mland Resm Gazete : Tarih : 14/4/1928 Say : 863 Yay mland D stur : Tertip : 3 Cilt : 9 Sayfa : 126 Bu Kanun ile ilgili t z k i in, "T z kler K lliyat " n n kanunlara g re d zenlenen n merik fihristine bak n z. B R NC FASIL Tabipler Madde 1 (De i ik: 11/10/2011-KHK-663/58 md.) T rkiye Cumhuriyeti d hilinde TABABET icra ve her hangi surette olursa olsun hasta tedavi edebilmek i in t p fak ltesinden diploma sahibi olmak artt r. Madde 2 Yukarki maddede yaz l diploman n muteber olmas i in diploma sahibinin 8 Te rinisa-ni1339 tarih ve 369 numaral kanun mucibince hizmeti mecburesini ikmal etmi ve diplomas n n S hhiye ve Muaveneti timaiye Vekaletince tasdik ve tescil edilmi olmas laz md r.

2 TABABET sanat n icra etmek istiyen askeri tabipler de diplomalar n tasdik ve tescil ettirirler. Ancak hizmeti mecburelerini ifa eyledikleri m ddet- e diplomalar al konulan tabipler bu m ddet zarf nda dahi icray sanata mezundurlar. Madde 3 Yukarki maddelerde zikredilen tabip diplomas n ve fenni, cerrahi veya uabat nda iht sas sahibi oldu una dair i bu kanunun tarifleri dairesinde vesaik lazimeyi haiz olm yan hi bir kimse hi bir ameliyei cerrahiye icra edemez. Cerrahii sa ireye ait ameliyat ile s nneti her tabip yapabilir.(2) (Ek c mle: 2/1/2014 6514/20 md.) Ancak, ola an st ve istisnai h llerde Sa l k Bakanl nca d zenlenecek e itimi alan kimseler taraf ndan hekim g zetiminde s nnet ameliyesi yap lmas na Bakanl k a izin verilebilir.

3 S hhiye ve Muaveneti timaiye Vekaleti taraf ndan a lan ve idare edilen mekteplerden mezun k k s hhiye memurlar ve i bu mekteplere muadil tedrisat yapan mekteplerden mezun olup ahadetnameleri S hhiye ve Muaveneti timaiye Vekaletince tasdik ve tescil edilenler talimatnamelerinde yaz l olanlara munhas r kalmak artiyle k k ameliyeleri yapabilirler. (M lga son c mle: 2/1/2014 6514/20 md.)(2) (Ek f kra: 21/6/2005 5371/ 7 md.) Acil t bbi yard m ve bak m ile s n rl kalmak ve Sa l k Bakan-l nca kar lacak y netmeli inde belirtilmek kayd yla acil t p teknikerleri ile verilecek gerekli e itimleri ba ar yla tamamlamak kayd yla T rk Silahl Kuvvetleri, Jandarma Genel Komutanl ve Sahil G venlik Komutanl nda g revli sa l k astsubaylar (.)

4 (2) hastaya m dahale edebilir, bu hususta laz m gelen i ve i lemleri yapabilirler. Hastane ncesi acil t bbi yard m veren personel zel tip k yafet giyer.(2)(3) (1) 25/1/1956 tarih ve 6643 say l Kanunun 59 uncu maddesiyle bu kanunun et bba odalar hakk ndaki h k mleri y r rl kten kald r lm t r. (2) 2/1/2014 tarihli ve 6514 say l Kanunun 20 nci maddesiyle bu maddenin birinci f kras n n ikinci c mle-sinde yer alan ameliyat ibaresi ameliyat ile s nneti eklinde de i tirilmi ve ikinci f kras nda ge en ile acil t p teknisyenleri ibaresi madde metninden kar lm t r.

5 (3) 20/11/2017 tarihli ve 696 say l KHK nin 3 nc maddesiyle, bu f krada yer alan acil t p teknikerleri ibaresinden sonra gelmek zere ile verilecek gerekli e itimleri ba ar yla tamamlamak kayd yla T rk Si-lahl Kuvvetleri, Jandarma Genel Komutanl ve Sahil G venlik Komutanl nda g revli sa l k astsubaylar ibaresi eklenmi ; daha sonra bu h k m 1/2/2018 tarihli ve 7079 say l Kanunun 3 nc maddesiyle aynen kabul edilerek kanunla m t r. 888 (Ek: 27/12/1993 - 3954/1 md.; De i ik f kra: 2/1/2017-KHK-680/25 md.; Aynen kabul: 1/2/2018-7072/24 md.) T rk Silahl Kuvvetlerince yeti tirilen ve T rk Silahl Kuvvetleri, Jandarma Genel Komutanl veya Sahil G venlik Komutanl na tertiplenen s hhiye s n f na mensup erba ve erler de birliklerinde g rev yapt klar s re ve g revle s n rl olmak zere k k s hhi i lemleri yapmaya yetkilidirler.

6 (Ek: 27/12/1993 - 3954/1 md.) Yukar daki f kran n uygulanmas na ili kin usul ve esaslar, Cumhur-ba kan nca y r rl e konulacak y netmelikte g sterilir. (1) (Ek f kra: 2/1/2014 6514/20 md.; De i ik f kra: 2/1/2017-KHK-680/25 md.; Aynen kabul: 1/2/2018-7072/24 md.) T rk Silahl Kuvvetleri muharip unsurlar ndan, Jandarma Genel Komutanl ile Sahil G venlik Komutanl operasyonel unsurlar ndan ve Emniyet Genel M d rl zel Harekat Dairesi Ba -kanl n n merkez ve ta ra te kilat personelinden g revlendirilen ve ilgili e itimi ba ar yla tamamlayanlar, g rev yapt klar s re ve g revle s n rl olmak zere, sa l k personeli yoklu unda, sa l k hizmetine ula ncaya kadar acil t bbi m dahaleleri yapmaya yetkilidir.

7 S z konusu personelin yetki ve sorumluluklar ile bu f kra-n n uygulanmas na ili kin usul ve esaslar, i leri Bakanl , Milli Savunma Bakanl ve Sa l k Bakanl nca m tereken haz rlanan y netmelikle d zenlenir. Madde 4 (De i ik: 7/6/1935 - 2764/1 md.)(2) Yabanc memleketlerin t p fak ltelerinden izinli hekimlerin T rkiye'de hekimlik edebilmeleri i in Sa l k ve Sosyal Yard m Bakanl ndan ve niversite T b Fak ltesi Profes rler Meclisinden se ilmi bir j ri heyeti taraf ndan h viyetlerine bak ld ktan sonra diplomalar n n T rkiye T p Fak ltesi ders program n n ve renim s resinin ayn veya benzeri bir fak lteden b t n s na devreleri ge irilerek al n p al nmam oldu u ara t r l r.

8 Bu artlarda al nm oldu u anla lan diplomalar kabul edilip Sa l k ve Sosyal Yard m Bakanl n-ca onaylanarak k t e ge irilir ve iyelerinin sanat yapmalar na izin verilir. Bu artlara uygun olarak al nma-m diplomalar n iyeleri T p Fak ltesi Profes rleri Meclisince se ilmi bir j ri heyeti kar s nda Sa l k ve Sosyal Yard m Bakanl ndan g nderilecek bir i yar da bulundu u halde teori ve pratikten bir s na ge irilir. Bu s nac n ekli Sa l k ve Sosyal Yard m ve K lt r Bakanl klar taraf ndan beraberce kararla t r l r. Ancak T rkiye T b Fak ltesi retim s resine ve ders programlar na g re okumam olanlar eksiklerini tamamlamak zere T b Fak ltesinde okuduktan ve staj g rd kten sonra s naca girerler.

9 S naclar ba aranlar n sanat yapma-lar na usul ne g re izin verilir. Madde 5 Hususi muayenehane a mak veyahut evinde muayenehane tesis eylemek suretiyle sanat -n icra eylemek istiyen her tabip hasta kabul ne ba lad ndan itibaren en ok bir hafta i inde isim ve h viye-tini, diploma tarih ve numaras n ve muayenehane ittihaz eyledi i mahal ile mevcut ise iht sas vesikalar n mahallin en b y k s hhiye memuruna kaydettirme e ve muayenehanenin nakli halinde en az yirmi d rt saat evvel keyfiyeti nakli ihbara mecburdur. Madde 6 Bir mahalde sanat n icra eden mukayyet bir tabip o mahalli terkeyledi i veya her hangi bir sebep ile olursa olsun muayenehanesini set ile icray sanattan sarf nazar etti i takdirde en az yirmi d rt saat evvel evvelce kaydedilmi oldu u s hhiye dairesine m racaatla kayd na i aret ettirir.

10 Madde 7 M nhas ran veya k smen T rk memur ve m stahdem kullan lan m essesat umumiye ve hususiye ile T rk hastalar da tedavi eden her hangi bir m essesei hayriye ve s hhiyede istihdam edilecek tabiplerin birinci ve ikinci maddelerde g sterilen vas flar haiz olmas artt r. Yetmi yedinci maddede zikredi-len ecnebi tabipler bu h k mden m stesnad r. Madde 8 T rkiye'de icray TABABET i in bu kanunda g sterilen vas flar haiz olanlar umumi surette hastal klar tedavi hakk n haizdirler. Ancak her hangi bir ubei tababette m stemirren m tehass s olmak ve o unvan ilan edebilmek i in T rkiye T p Fak ltesinden veya S hh ye Vekaletince kabul ve ilan edilecek m es-sesattan verilmi ve yahut ecnebi memleketlerin maruf bir hastane veya laboratuvar ndan verilip T rkiye T p Fak ltesince tasdik edilmi bir iht sas vesikas n haiz olmal d r.


Related search queries