Example: bankruptcy

TEMEL YETKİNLİKLER Ba - yalova.edu.tr

YETK NL KLER TEMEL YETK NL KLER Ba ar ve aba: Yapt i te daima ba ar l olmay hedefler ve bu do rultuda gereken her t rl abay g sterir. Bilgi Payla m : e y nelik olarak edindi i bilgileri al ma arkada lar ya da g r ne ba vuranlar ile payla r. B t nsel Bak : Olaylara farkl a lardan yakla abilir, t m y nleriyle b y k resmi kavrayabilir. al an Odakl l k: al anlar n beklentilerini ve ihtiya lar n do ru olarak belirler, uygun al ma artlar sa lar. D r stl k, Ahlak ve G venilirlik: Verdi i s zleri yerine getirerek, i ahlak na ve d r st al ma ilkelerine uygun davranarak kar s ndakilerle g vene dayal ili kiler geli tirir. Ekip/Tak m al mas : birli i ve dayan ma i inde al arak ekibin hedeflerine ula mas nda aktif rol al r.

YETKİNLİKLER TEMEL YETKİNLİKLER Başarı ve Çaba: Yaptığı işte daima başarılı olmayı hedefler ve bu doğrultuda gereken her türlü çabayı gösterir. Bilgi Paylaşımı: İşe yönelik olarak edindiği bilgileri çalışma arkadaşları ya da görüşüne başvuranlar ile paylaşır. Bütünsel Bakış: Olaylara farklı açılardan yaklaşabilir, tüm yönleriyle büyük resmi ...

Tags:

  Temel, Yalova

Information

Domain:

Source:

Link to this page:

Please notify us if you found a problem with this document:

Other abuse

Transcription of TEMEL YETKİNLİKLER Ba - yalova.edu.tr

1 YETK NL KLER TEMEL YETK NL KLER Ba ar ve aba: Yapt i te daima ba ar l olmay hedefler ve bu do rultuda gereken her t rl abay g sterir. Bilgi Payla m : e y nelik olarak edindi i bilgileri al ma arkada lar ya da g r ne ba vuranlar ile payla r. B t nsel Bak : Olaylara farkl a lardan yakla abilir, t m y nleriyle b y k resmi kavrayabilir. al an Odakl l k: al anlar n beklentilerini ve ihtiya lar n do ru olarak belirler, uygun al ma artlar sa lar. D r stl k, Ahlak ve G venilirlik: Verdi i s zleri yerine getirerek, i ahlak na ve d r st al ma ilkelerine uygun davranarak kar s ndakilerle g vene dayal ili kiler geli tirir. Ekip/Tak m al mas : birli i ve dayan ma i inde al arak ekibin hedeflerine ula mas nda aktif rol al r.

2 Al ma arkada lar yla aras ndaki etkile imi olumludur, uyumlu ve ge imli bir tav r sergiler. Geli ime ve De i ime Yatk nl k: De i ime diren g stermez, de i imi Kurum yarar na yorumlar ve destekler. Giri imcilik ve Sorumluluk Alma/ nisiyatif Kullanma: inin gerektirdi i konularda ekingen davranmaz, sorumluluk almaktan ka nmaz, gerekti inde i in sa l kl y r mesi i in ilgili riskleri de g z n nde bulundurarak inisiyatif kullanmaktan ekinmez. Hesap Verebilirlik: Eylem ve konu malar ndan sorumludur, taahh tlerine uygun ve tutarl davran larda bulunur. Hizmet Y nelimi: T m al malar nda vatanda a ve al anlara iyi hizmeti n planda tutar. leti im ve li ki Kurma: Kurum i erisinde etkili ileti im becerileri sergiler ve g vene dayal ili kiler geli tirir.

3 Di erlerinin katk s n n ve d ncelerinin nemli oldu unu hissettirerek pozitif ili kiler kurar. birli ine A kl k: in gereklerinin yerine getirilmesi s ras nda her t rl i birli ine a kt r, ba kalar n n i birli i ihtiya lar na maksimum seviyede cevap verir. Kalite Odakl l k: r n ve hizmet kalitesini en st seviyede tutmak i in yeni i yap yollar ara t r r ve mevcut i leri iyile tirir. Kendi Ba na Yapma: Bir ba kas n n y nlendirmesine ve yard m na gerek kalmadan i iyle ilgili gereken al malar yapar. Kurallara Uyma: T m faaliyetlerinde bildirilmi kurallara uygun hareket eder. nisiyatif kullan lmas gereken durumlar haricinde kurallar y kmaya al maz. Kurumsal Fayda Odakl l k: Yap lan t m i ve i lemlerde Kurumun yarar n g zetir.

4 Mevzuata Uyma: iyle ilgili kanun, y netmelik, genelge, tebli gibi birincil ve ikincil mevzuata uygun i lemler yapma konusunda hassast r. Motivasyonu Y ksek: Motivasyonu y ksektir. Y ksek tempoda al r ve yapmas gereken i leri h zl bir bi imde bitirir. Muhakeme: ki unsur aras ndaki ili kiyi ve seviye fark n alg layarak karar verir. renme Motivasyonu: Kendisinin ve di erlerinin performans n geli tirmek zere yeni bilgi, davran ve h ner elde etmek i in s rekli ara t r r ve sonu lar n i inde kullanmak zere renir. zg nl k: Standart uygulamalar n d ndaki her t rl al mas nda zg n fikirler retir ve uygular. Proaktif Olma: Olaylar ve durumlar ger ekle tikten sonra harekete ge mek yerine ncesinde yap lmas gerekenleri ng r r ve yap lmas gerekenleri yapar.

5 Problem zme: Problemlerin z mlenmesinde sorumluluk stlenir, etkin z mler nerir ve uygular. Profesyonellik ve Uzmanl k: inde en st seviyede bilgi ve deneyime sahiptir. inin gereklerini yerine getirirken profesyonel tav r sergiler. Rutin lere Uyum: Fazla e itlilik i ermeyen tekrarl i lerde ba ar l d r, bu i leri m mk n olan en az hata ile en k sa s rede ger ekle tirir. Sakinlik/So ukkanl l k: Zor durumlarda sakindir. So ukkanl l n koruyarak kararlar n al r ve davran lar n d zenler. Sonu Odakl l k: in ifas s ras nda istenen ve arzu edilen sonu lar n elde edilmesine odaklan r. lerini sonuca, nem ve nceliklerine g re s ralar, arzu edilen kt lar n maksimize edilmesine al r.

6 Sosyal Olma: Etraf nda bulunan ki iler ile s rekli etkile im ve ileti im halindedir. S zl leti im ve Etki Yaratma: Hitabet yetene i vard r, ileti im esnas nda kar s ndakinin duygu ve d ncelerini anlar, iletmek istedi i mesaj uygun tutum ve davran lar sergileyerek aktar r. Strese Dayan kl l k: Bireysel problemler ile otorite, liderlik, g , hedefler ve terminler gibi i kaynakl nedenlerle artan stresini i ine ve ekip arkada lar na yans tmaz ve ba a kmas n bilir. S re lere Dikkat: ini yaparken s re bazl d n r. inde yer ald s re lerin daha h zl , daha ekonomik ve daha kaliteli ger ekle tirilmesi i in aba harcar. Tedbirlilik: Hatalar n olu madan nlenebilmesi i in tedbirler al r veya al nmas i in bildirimde bulunur.

7 Uyumluluk: Yak n ve uzak evresindeki al ma arkada lar ile uyum i erisinde al r. Vatanda Odakl l k: Vatanda n beklentilerini ve ihtiya lar n do ru olarak belirler. r n ve hizmetleri vatanda n ihtiya lar na uygun bir ekilde sunarak memnuniyet sa lar. Veri Toplama: Daha sonra analiz edilmek zere i iyle ilgili her t rl veriyi yap sal olarak toplar ve d zenler. Verimlilik: al malar nda verimlili i n planda tutar. TEKN K YETK NL KLER A ve leti im Altyap s Bak m ve Onar m: Kurum a ve ileti im envanterindeki t m kalemlere ili kin ar za ve sorunlar en az birinci seviyede tespit eder, garanti ve bak m anla mas kapsam nda olan ar zalar detayl problem tan m ile birlikte ilgili tedarik iye iletir ve takibini yapar, belirli seviyelerdeki problemleri kendisi zme konusunda bilgili ve tecr belidir.

8 A Y netimi: A ve ileti im altyap s mimarisi, a topolojisi standartlar ile a altyap s kaynak ve kapasite planlamas konular nda bilgili ve tecr belidir. statistiksel Sonu lar Raporlama: Akt eryal ve istatistiksel tekniklerin kullan lmas yla olu turulan al malar yorumlar. Sade ve anla labilir bir dille raporlama konusunda bilgili ve tecr belidir. Analitik Yakla m: Olaylar , durumlar ve konular neden sonu ili kileri er evesinde, anlaml ve birbiriyle ili kili par alar halinde d nebilir. Anket Haz rlayabilme: Vatanda memnuniyetini l mek ve g r lerini almak zere anket sorular haz rlama ve anketin uygulama esaslar n belirleme konusunda bilgili ve tecr belidir. Ara t rma Teknikleri: De erlendirme ve inceleme yapmak zere muhtelif kaynaklardan etkin bir ekilde bilgi toplama konusunda bilgili ve tecr belidir.

9 Ar za Tespiti: Elektrik, mekanik, s hhi tesisat veya yap /in aat problemleri ile ilgili ar zalar n kayna n tespit etme ve problemleri zme konusunda bilgili ve tecr belidir. Ar iv Y netimi: Kurum i inde belge ak ve ar ivleme faaliyetleri konusunda bilgili ve tecr belidir. Atamaya li kin Mevzuat Bilgisi: 657 say l Devlet Memurlar Kanununun atama ile ilgili h k mlerine ve atamaya ili kin ikincil mevzuata h kimdir. Avrupa Birli i Projeleri Standartlar Bilgisi: Avrupa Birli i Projeleri standart ve kurallar na uygun olarak, proje ba vurusu, sat n alma ve fon kullanma faaliyetlerinin y r mesini ve y r t lmekte olan Avrupa Birli i finansmanl projelerin raporlama ve koordinasyonu sa lama konusunda bilgili ve tecr belidir.

10 Bak m ve Onar m Kontrol Bilgisi: Bak m ve onar mlarda yap lan i in s zle meye uygun olarak y r t lmesi konusunda bilgili ve tecr belidir. Banka lemlerinin Y netimi: Banka kanal yla yap lan i lemlere ili kin belgeleri do ru ve eksiksiz bir ekilde haz rlama, bankadan Kuruma g nderilen belgeleri takip ve kontrol etme, banka taraf ndan yap lan hatal i lemlerin d zeltilmesini sa lama konusunda bilgili ve tecr belidir. Banka Protokollerini Haz rlama: Bankalarla imzalanacak protokolleri kar tarafla koordinasyon i inde tasarlama, hedeflere ve hukuki standartlara uygun olarak olu turma konusunda bilgili ve tecr belidir. Bilgi Edinme Hakk Mevzuat Bilgisi: Bilgi edinme taleplerinin, Bilgi Edinme Hakk Kanunu ve ilgili di er mevzuata uygunlu unu de erlendirme konusunda bilgi ve tecr be sahibidir.