Example: air traffic controller

Tijdens de Hannover Messe van 13 tot en met 17 …

25 februari 2015. Nieuw bestuur Aluminium Centrum Per 1 januari 2015 heeft het Aluminium Centrum een nieuw bestuur, bestaande uit Albert Hogewoning, technisch directeur Bayards Aluminium Constructies BV te Nieuw-Lekkerland (voorzitter), Serge van de Goes, directeur Gove BV te Nootdorp, (secretaris/penningmeester) en Jan Melis, directeur Melis Metaalgieterijen BV. te Tilburg (lid). Ronald Kousbroek is manager van het Aluminium Centrum. Van links naar rechts: Ronald Kousbroek, Jan Melis, Albert Hogewoning en Serge van de Goes Succesvolle themabijeenkomst Duurzaam Aluminium'. Op 5 februari 2015 vond bij het Aluminium Centrum in Nieuwegein een goed bezochte bijeenkomst plaats met als thema Duurzaam Aluminium'.

25 februari 2015 Nieuw bestuur Aluminium Centrum Per 1 januari 2015 heeft het Aluminium Centrum een nieuw bestuur, bestaande uit Albert Hogewoning,

Information

Domain:

Source:

Link to this page:

Please notify us if you found a problem with this document:

Other abuse

Transcription of Tijdens de Hannover Messe van 13 tot en met 17 …

1 25 februari 2015. Nieuw bestuur Aluminium Centrum Per 1 januari 2015 heeft het Aluminium Centrum een nieuw bestuur, bestaande uit Albert Hogewoning, technisch directeur Bayards Aluminium Constructies BV te Nieuw-Lekkerland (voorzitter), Serge van de Goes, directeur Gove BV te Nootdorp, (secretaris/penningmeester) en Jan Melis, directeur Melis Metaalgieterijen BV. te Tilburg (lid). Ronald Kousbroek is manager van het Aluminium Centrum. Van links naar rechts: Ronald Kousbroek, Jan Melis, Albert Hogewoning en Serge van de Goes Succesvolle themabijeenkomst Duurzaam Aluminium'. Op 5 februari 2015 vond bij het Aluminium Centrum in Nieuwegein een goed bezochte bijeenkomst plaats met als thema Duurzaam Aluminium'.

2 Tijdens deze bijeenkomst gingen sprekers in op het belang van goede (milieuproduct)gegevens van aluminium in de Nationale MilieuDatabank. Deze databank staat weer aan de bron van meerdere rekensystemen aan de hand waarvan materiaalkeuzes worden gemaakt. De presentaties zijn beschikbaar door hieronder op een titel te klikken. Is Europa duurzaam? Is aluminium duurzaam? Taco van den Broek, NEN. Aluminium, LCA en EPD. Harry van Ewijk, IVAM. Duurzaam inkopen bij Rijkswaterstaat Edwin van der Wel, Rijkswaterstaat Duurzaamheid in de aluminium gevelsector Martijn Veerman, AluEco/VMRG. Milieuprestatie van aluminium Jeannette Levels, Stichting Adviescentrum Metaal Resultaat van de bijeenkomst is dat er per productgroep werkgroepen worden gevormd om de benodigde gegevens te verzamelen en te implementeren in de NMD.

3 Heeft u ook interesse om hieraan mee te werken? Neem dan contact op met het Aluminium Centrum en/of vul direct het aanmeldingsformulier in. Holland Lightweight paviljoen op Hannover Messe Tijdens de Hannover Messe van 13 tot en met 17 april 2015 zal een Holland Lightweight Paviljoen worden ingericht. Het wordt een combinatie van Holland Aluminium en Holland Composites, een sterke combinatie in lichtgewicht constructiemateriaal. Nedal Aluminium, Eurotech Aluminium, Brabant Alucast, Alumess en Fokker hebben al interesse voor deelname getoond. Wilt u zich ook presenteren op het Holland Lightweight Paviljoen? Neem dan voor verdere informatie contact op met Ruud de Ruijter, tel. 0513-610666, Algemene ledenvergadering Reserveer nu al 23 april 2015 in uw agenda!

4 Vanaf uur zal Tijdens de beurs Materials 2015 te Veldhoven de Algemene Ledenvergadering van het Aluminium Centrum worden gehouden. Nog geen lid? Meld u dan nu aan! Het Aluminium Centrum heeft als kennis-, informatie- en netwerkcentrum weer haar plaats gevonden als spil tussen maker en markt. De behoefte aan informatievoorziening van (potenti le) gebruikers van aluminium is groot. Dagelijks komen vragen met betrekking tot eigenschappen, toepassing en verkrijgbaarheid binnen. Vragen die, indien van toepassing, ook worden voorgelegd aan lid bedrijven. Hieruit zijn al diverse succesvolle opdrachten voortgekomen. Ook wordt in samenwerking met Koninklijke Metaalunie uw bedrijfsbelangen in politiek Den Haag of op lokaal niveau behartigd.

5 Vindt u het Aluminium Centrum ook belangrijk als spil in de aluminiumsector? Meld u dan aan als deelnemer of begunstiger van het Aluminium Centrum! Het volledige overzicht van de huidige deelnemers vindt u op Het onzichtbare zichtbaar maken Producten worden veelal op uitwendige eigenschappen beoordeeld. Hierbij worden dus zaken die of net onder het oppervlak liggen of zich geheel in het inwendige liggen niet opgemerkt. Bij toepassing van producten met inwendige defecten/onvolkomenheden kan dus later bij de bewerking van deze producten problemen opleveren. Dit kan zich uiten in niet deugdelijke constructies of producten die na het bewerken visueel niet aan de eisen voldoen. Toepassing van 2D of 3D r ntgen zou hiervoor een oplossing kunnen bieden.

6 Met deze techniek is het namelijk mogelijk het inwendige van producten te screenen op mogelijk aanwezige defecten/onvolkomenheden (scheuren, luchtinsluitingen, etc.). Zo heeft TNO met succes de afgelopen jaren een aantal ontwikkelingstrajecten uitgevoerd met als resultaat dat er nu 3 meerdere r ntgen systemen voor de tuinbouw- en voedingsmiddelensector commercieel op de markt verkrijgbaar zijn en niet alleen in Nederland maar ook daarbuiten worden verkocht. Dit zijn de tulpenbollenscanner en de 3D kaasscanner. TNO wil nu graag de opgebouwde expertise ook voor andere sectoren bruikbaar maken en is daarbij op zoek naar MKB bedrijven om deel te nemen aan een technologie cluster project of naar niet-MKB bedrijven waaraan dan 1 op 1 de kennis wordt overgedragen.

7 Interesse? Neem dan contact op met Harry Logtenberg (TNO), 06-53943336. Aluminium cursussen Cursussen voorjaar 2015. Het Aluminium Centrum organiseert korte bij- en nascholingscursussen gericht op de beroepspraktijk. Extruderen van aluminium 4 maart 2015. Ervaren cursusleiders, kleine groepen en een interactief karakter zijn kenmerkend voor de cursussen van het Construeren met aluminium Aluminium Centrum en zo haalt u snel en eenvoudig 5 maart 2015. kennis over aluminium in huis! Oppervlaktebehandeling van In de rechterkolom treft u het cursusoverzicht voorjaar 2015 aan. aluminium / lakken Onder de cursustitel vindt u meer informatie over inhoud, 11 maart 2015. doelgroep en cursusdata van de afzonderlijke cursussen.

8 Oppervlaktebehandeling van Naast het reguliere cursusaanbod bestaat ook de mogelijkheid voor het aluminium / anodiseren organiseren van in-company cursussen. 11 maart 2015. Geheel afgestemd op de kennisbehoefte van uw medewerkers. De cursussen kunnen zowel bij het Aluminium Centrum Ontwerpen van aluminium als bij u op locatie worden verzorgd. gietstukken 18 maart 2015. Interesse? Neem contact op. Vervolgcursus Aluminiumtechnologie 26 maart 2015. Lijmverbindingen van aluminium 1 april 2015. Verbindingstechnologie van aluminium 20 mei 2015. Met het Aluminium Centrum op Materials 2015. Op 22 en 23 april 2015 wordt door Mikrocentrum in het in NH Conference Centre Koningshof te Veldhoven Materials 2015 georganiseerd.

9 Vakbeurs met congres Materials 2015 is h t trefpunt voor professionals die betrokken zijn bij de keuze, het toepassen en (na)bewerken van materialen. Het Aluminium Centrum wil graag samen met u het thema Aluminium promoten Tijdens deze vakbeurs. Dit wordt gerealiseerd door een Aluminium Centrum paviljoen. Tevens worden elke dag 2 lezingen verzorgd over dit specifieke thema. Lift mee met deze gezamenlijke deelname en ontvang als lid van het Aluminium Centrum ook nog eens korting op uw standprijs! Materials 2015 is voor u het moment om u te onderscheiden! > Meer informatie Evenementen uitgelicht Algemene Ledenvergadering Materials 2015. 23 april 2015 (zie artikel in deze nieuwsbrief). Veldhoven 22 - 23 april 2015.

10 Veldhoven Themabijeenkomst Aluminium Centrum > Meer informatie Markt- en prijsontwikkeling aluminium 7 mei 2015 Aluminium NEXT. Nieuwegein 16 juni 2015. Meer informatie volgt Vorige Aluminium Actueel gemist? Ga dan naar het archief.


Related search queries