Example: quiz answers

TRÆNINGSMANUAL SPORTRÆNING I VELKOMST

Materialet er udviklet af Team Nordjyden. Alle rettigheder til materialet forbeholdesTR NINGSMANUAL SPORTR NING IVELKOMSTV elkommen til f rste del af schweisssporforeningens tr ningsprogram for sportr ning. Vih ber du vil f gavn af dette tr ningsmateriale, der sammen med schweisssporforeningenssporkursus er et godt fundament for det fremtidige arbejde med sporarbejde og tr du kaster dig ud i det store arbejde der ligger i sportr ning er det vigtigt for os, atunderstrege, at det er meget vigtigt at man husker at s ttes sine egne ambitioner efterhundens evner og lyst. Sporarbejde er et enest ende samarbejde mellem hund og hundef rerog derfor skal det ud fra vores tr ningsprincipper v re sjovt for begge. Vi har set det mangegange, og m se det i jnene IKKE ALLE HUNDE KAN ELLER SKAL V RE SPORHUNDE. Enhund der ikke har lysten til at g spor bliver aldrig god til det, s lav i stedet noget med densom er dens force, og hvor dens naturlige egenskaber kommer til sin ret.

Materialet er udviklet af Team Nordjyden. Alle rettigheder til materialet forbeholdes TRÆNINGSMANUAL SPORTRÆNING I VELKOMST Velkommen til første del af schweisssporforeningens træningsprogram for …

Information

Domain:

Source:

Link to this page:

Please notify us if you found a problem with this document:

Other abuse

Transcription of TRÆNINGSMANUAL SPORTRÆNING I VELKOMST

1 Materialet er udviklet af Team Nordjyden. Alle rettigheder til materialet forbeholdesTR NINGSMANUAL SPORTR NING IVELKOMSTV elkommen til f rste del af schweisssporforeningens tr ningsprogram for sportr ning. Vih ber du vil f gavn af dette tr ningsmateriale, der sammen med schweisssporforeningenssporkursus er et godt fundament for det fremtidige arbejde med sporarbejde og tr du kaster dig ud i det store arbejde der ligger i sportr ning er det vigtigt for os, atunderstrege, at det er meget vigtigt at man husker at s ttes sine egne ambitioner efterhundens evner og lyst. Sporarbejde er et enest ende samarbejde mellem hund og hundef rerog derfor skal det ud fra vores tr ningsprincipper v re sjovt for begge. Vi har set det mangegange, og m se det i jnene IKKE ALLE HUNDE KAN ELLER SKAL V RE SPORHUNDE. Enhund der ikke har lysten til at g spor bliver aldrig god til det, s lav i stedet noget med densom er dens force, og hvor dens naturlige egenskaber kommer til sin ret.

2 Der er ikke grund tilat g og v re deprimeret over manglende successer de n ste 10 r det er nemlig dem derg r forn er udviklet af Team Nordjyden. Alle rettigheder til materialet forbeholdesIndledningN r man st r med en helt ny hvalp p 8 uger, s ville den hurtigt l be hjem til mor, hvis denkendte til de forventninger der snart bliver stillet til den. En foruds tning for enhver form forarbejde med hunden er betinget af tillid mellem hvalp og hundef rer. Derfor skal der fra denf rste dag arbejdes med, at opbygge tillid. Dette g res ved at tilbringe tid med hvalpen,og give den tryghed og varme og langsomt begynde, at skabe faste rammer for hvalpen ogdermed tilegne sig rollen som flokf rer. Herefter er det alfa og omega, at man er villig til atlave den grundtr ning der er n dvendig for at kunne lave godt sporarbejde. Har vi pr gethunden ordentlig fra starten, s kan sporarbejdet faktisk altid findes frem igen, ogs selvomdet har lagt stille i en tid.

3 En del af grundtr ningen er desuden lydighedstr ning. Sporarbejdeer en dressurdiciplin, og lydighed er ganske enkelt en foruds tning for succes jagthund med de rigtige egenskaber, vil formentlig hellere f lge et frisktspor af vildt, frem for et gammelt spor af blod og dig. Det kr ver lydighed, at holde hunden p de rigtige ningen, herunder tillid og lydighed kan du l re om p Schweisssporforeningens Komgodt i gang kurser, og ved at deltage i Schwesssporforeningens hvalpetr begynder f rtpr gning p s gefeltAllerede nogle f dage efter hjemkomsten kan sportr ningen begynde. Den f rste start er, atf fat i en lunge fra noget klovb rende vildt eks. Krondyr. Den tr kkes rundt p gr spl nen iet felt p ca. 2 kvm.(s gefelt). Herefter fordeles en h ndfuld godbidder eller blot foder p feltet. Hunden s ttes ind i s gefeltet, og man lader den s ge rundt efter maden i dens egettempo.

4 Dette foretages for at forbinde f rten fra lungen med mad. Hvis du ikke har mulighedfor at skaffe en lunge/lever fra klovb rende vildt, s kan en kalve eller okselever ogs g lagt med lunge-/leversl bN r vi har tr net nogle gange p s gefeltet, og hunden forh bentlig viser at den er klar overhvad der skal ske, s skal man i gang med at lave lunge/leversl b. Det er vigtigt at dennetr ning sker i et omr de som hunden er bekendt med og som den har positive oplevelser b r have haft mulighed for at unders ge omr det nogle dage inden, s er der en langtst rre chance for, at hunden ikke lader sig forstyrre af omgivelserne. Det er nu og altid vigtigt,at hunden f r en positiv oplevelse hver gang den g r r selve sporet skal laves, finder man et roligt sted p omr det, hvis der er h jt gr s ellerlignende trampes der en vej gennem gr sset.

5 En vej skal v re ca. 20 25 cm. bred og en10 15 meter langt. I starten laves vejen s dan at den bare g r lige ud. Herefter tager manlunge/leverstykker, og putter i en netpose ( en l gpose), som kan holde styr p lunge/lever. Der s ttes ensnor p ca. 1meter i posen, hvorefter man ganske enkelt tr kkerposen efter sig hen ad vejen . Sporet l gges altid medvinden i ryggen. N r lunge/lever ertrukket hen ad vejen er sporet lagt. Nu skal det blot dampe af i en halv time inden hundens ttes p ingen panik hvis vinden er den halve time tager manhundens madsk l og s tter ud hvor sporet slutter. Hunden hentes og man g r stille og roligthen hvor sporet er vigtigt altid at have et fast startritual, da hunde ser i kan man lige s godt f indarbejdetfaste ritualer lige fra vi forlader bilen til vi er igang med r hunden skal startet p sporet, s tter sig med hunden, og f r den til at slappe af.

6 N r dener i ro, s slippes den, og man lader den s ge p sporet ved at pege frem i sporets retning ogsige s ge spor her kan man ogs bruge fiiiinnde sporrrrr, hvis man ogs tr nerapport/markepr ve arbejde. I disse situationer vil man normalt bruge s g apport med megetMaterialet er udviklet af Team Nordjyden. Alle rettigheder til materialet forbeholdeslys stemme. N r hunden begynder at s ge gentages kommandoen og efterf lges af rosendeord Dygtig piiige eller Dyyygtig hund . Dette gentages kontiuerligt indtil hunden n rfrem til madsk len. Hvis hunden g r af sporet undervejs s l ftes den blot ind igen, og manforts tter med at rose og motivere, hvilket man i vrigt g r fra nu af og de n ste 15 r hverENESTE gang hunden g r p spor. Dette for hele tiden at vise hunden, at den nu g r det vi skal nu j vnligt g s danne lunge-/leversl b, hunden m ikke l be sporet, begynderden at g re dette pr v at forl nge sporet med 5 10 meter, hvis ikke dette hj lper er der kunet at g re, og det er at anvende en sele og en sporline p 8-10 meter.

7 Se nedenfor omkringanvendelse af dette. N r hunden er blevet erfaren i fodersl b kan l ngden ges, og der kanindl gges buer og kn k. Start med bl de buer, der udvikler sig til 90graders kn r man har g et min. 15 20 lunge-/leversl b er det vores anbefaling, at man overg r tilsportr ning p schweiss (blod). Vi anbefaler at der anvendes blod fra klovb rende vildt, menokseblod kan ogs g re det. Sagt med det samme! Vi er generelt tilh nger af udl gning afspor med f rtsko, men i opstarten til og med 400 meter 3 timers spor, har vi haft stor succesmed anvendelse af godt trick i forbindelse med lungesl b er kun at t lunge/lever op i en time inden brug. S kan det fryses igen efter brug, og det har ingen betydning for f rtafs tningen, at det stadig erdelvis frossen. P denne m de holder lunge/lever typisk til min. 14 dages ring af schweissF r man begynder at anvende blod fra klovb rende vildt, skal blodet underg en letbehandling.

8 Blod stivner som bekendt, og derfor skal blodet filtreres gennem en k kkensi indendet kan anvendes. N r blodet er filtreret kan man tils tte 25% vand s ledes at man f r etblandingsforhold mellem blod og vand p 4:1. Herefter h ldes blodet p spr jteflasker. Vianbefaler flasker med 0,25 l. indhold. Er man ikke i besiddelse af en spr jteflaske kan mananvende en liters sodavandflaske med et lille hul i l get. Blodblandingen kan fryses og opt sflere gange uden at det stivner igen. Har man k bt en stor m ngde blod, kan det fryses im lkekartoner, og s senere hen opt s og h ldes p spr man sv rt ved at f vildtblod s kan man lave en blanding der hedder 4 liter ko/okse blandet med 1 liter lagt med schweissHvis man vil godt i gang kan vi anbefale, at lave et s gefelt med godbidder i lighed medovenst ende, og nu blot i stedet dryppe blod ud over f rste rigtige spor l gges ud fra samme principper som lunge-/leversl b bortset fra, atblodet nu uddryppes i stedet for.

9 Vi anbefaler, at det f rste spor der l gges med blod er etmeget let spor, som man er sikker p , at hunden ville klare overbevisende, hvis det havdev ret et lunge-/leversl b 30 meter lige ud. Nu uddryppes der en ubrudt lige linje af blodp sporet. Man lader det dampe af en halvtimes tid, og s tter hunden p sporet som skulle nu gerne g sporet uden problemer ellers m afstanden vil man fejlagtigt v re tilb jelig til at se blod udover hele sporet, for man vil jo v resikker p , at hunden har noget at g p , hvorefter man s farer ud og g r sporet efter 10minutter for at v re sikker p at f rten er der, og det bliver en V RE MEDDET! Det eneste man opn r ved denne fremgangsm de er, at der er f rt overalt n r hundenkommer Den vil derfor styrte rundt, og blive forvirret og overstatisk over hvor den skal starteog slutte, og det bliver sj ldent den store succes.

10 Hvis hunden p det f rste blodspor har vistinteressen og dermed forst et blodet, s kan man roligt tage udgangspunkt i at bruge 1 - 1,5dl pr. 100 meter som ligger i 2 3 timer. M let med blodm ngden og l ngden er 3 dl til 600meter som ligger i 3 timer, s man skal stille og roligt arbejde sig ned til dl pr. 100 l gges ved, at man ved brug af en spr jteflaske n rmeste kaster blodet hen af sporet,p den m de fordeles blodet. Der kommer p den m de den n dvendige variation iMaterialet er udviklet af Team Nordjyden. Alle rettigheder til materialet forbeholdesblodkoncentrationen, hvilket nogle i vrigt mener ger interessen hos er udgangspunktet for tr ningen frem til 400 meter 3 timers pr ven, s nu er det bareop til ens egen kreativitet. Sporene skal g res sv rere, der skal indf res buer, kn k ogrundgange eventuelt ogs tilbagegang (Wiedergang)samt stjerner(s stjerner).


Related search queries