PDF4PRO ⚡AMP

Modern search engine that looking for books and documents around the web

Example: barber

Leidraad Duurzaamheidsclaims - ACM

Leidraad Duurzaamheidsclaims 070 722 20 00 Muzenstraat 41 2511 WB Den Haag Autoriteit Consument & Markt 2 Samenvatting Duurzame consumptie speelt een belangrijke rol in de transitie naar een duurzame samenleving. Consumenten en bedrijven willen steeds vaker bijdragen aan een wereld die op lange termijn leefbaar is en vinden het steeds belangrijker om duurzame keuzes te maken. De ACM pakt misleiding over duurzaamheid door bedrijven aan Bedrijven moeten eerlijk zijn in hun uitlatingen over duurzaamheid, en mogen alleen duidelijke, juiste en relevante Duurzaamheidsclaims gebruiken. In de Leidraad Duurzaamheidsclaims heeft de ACM de volgende 5 vuistregels geformuleerd voor bedrijven die gebruik maken van Duurzaamheidsclaims : Vuistregel 1: Maak duidelijk welk duurzaamheidsvoordeel het product heeft Een duurzaamheidsclaim helpt consumenten alleen als deze duidelijk geformuleerd en begrijpelijk is.

De regels over oneerlijke handelspraktijken vullen voor zover nodig dergelijke wetgeving aan en vormen een "vangnet", zodat consumenten altijd voldoende worden beschermd tegen oneerlijke praktijken van bedrijven. 27. Tot slot moeten bedrijven bij het formuleren van claims zich ook houden aan de regels voor het maken van verantwoorde reclame.

Tags:

  Leidraad, Oneerlijke, Handelspraktijken, Oneerlijke handelspraktijken, Leidraad duurzaamheidsclaims, Duurzaamheidsclaims

Information

Domain:

Source:

Link to this page:

Please notify us if you found a problem with this document:

Spam in document Broken preview Other abuse

Transcription of Leidraad Duurzaamheidsclaims - ACM

Related search queries